Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εβδομαδα 22-μπορει να ειναι συσπασεις;

Recommended Posts

χθες το βράδυ με έπιασε ένας επαναλαμβανόμενος πόνος σαν κράμπα που κρατούσε το πολυ 1 δευτερόλεπτο, μέσα σε 1 ώρα καμια 10ρια φορές έγινε... ξεκινούσε αρίστερα από το ύψος του αφαλού και κατέβενε κάτω στο αιδίο από την αρίστερα πλευρά από την τρύπα (ανάθεμα τις αναλύσεις μου)... μπορεί αυτό να έιναι συσπάσεις; ειναι λογικό να υπάρχουν συσπα΄σεςι από τώρα;

πήρα το γιατρό μου, και μου είπε ότι είναι μικροσυσπάσεις... μου είπε να ειμαι οσο μπορώ χαλάρα, ή και ξάπλα και να το παρακολουθώ...

και να τον ενημερώσω μηπως μυ ξεκινησει μποσκοπαν χαπια, τι ειναι αυτο δε ξερω ουτε τι κανει, ξέρει καμοιά να με φωτίσει;

ευχαριστω

Διαφημίσεις

Ναι είναι συσπάσεις, τα buscopan δεν τα γνωρίζω τί κάνουν, ακουστά τα έχω.

Να δώσεις βάση σε αυτά που σου είπε (πως να μετράς τις συσπάσεις -λογικά θα σου είπε ξάπλα και αν περάσουν κάποια συγκεκριμένη συχνότητα να του πείς).

Υπάρχουν οι συσπάσεις braxton hicks που προετοιμάζουν για τη γέννα αλλά δεν ξέρω πότε είναι φυσιολογικό να αρχίζουν.

Ομως θα πρέπει να είσαι περιγραφική ωστε να καταλάβει τί συσπάσεις έχεις, κι αν αυτές δεν τις θέλει να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή. Να μη ντρέπεσαι να του τα λες όλα, για αυτό τους έχουμε.

Επίσης μη σκας, αν δε βγάλεις άκρη σε στέλνει για καρδιοτοκογράφημα που μετράει τις συσπάσεις ανώδυνα, κι έτσι δε χρειάζεται να σκας αν δεν καταλαβαίνεις τί ακριβώς έχεις.

Ημουν ετοιμόγεννη (πολλές βδομάδες μετά από σένα) και δεν είχα νιώσει παρά μόνο 1 σύσπαση :lol:

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

• 4 weeks later...

σε ευχαριστω για την απαντηση σου.

εγω ειμα ξαπλα με 14 δοσεις φαρμακα καθε μερα, και στχς ειναι τουλαχιστον να φυγει ο νοεμβριος για να φτασι το εμβρυο στο κιλο περιπου πριν γεννηθει ωστε να εχει περισσοτερες πιθνοτητες βιοσιμοτητας στην θερμοκοιτήδα...

πολλα κουλα μου επεσαν μαζι...

ουφ!

Ειμαι δυο μήνες στο μαιετυηριο με συσπασεις (μπηκα 26 κι ειμαι 34+) οπότε ότι θέλεις ρωτά με.

Οι Braxton hicks μπορει να αρχίσουν απο τις 22 αλλά το φυσικό είναι να μην έχεις πάνω απο 4-6 την ημέρα. Τα buscopan τα δίνουν για συσπασούλες, δε βλάπτουν το εμβρυο. Αν παραείναι πολλές μπορει να σου δώσουν τελικά χαπάκι yutopar που τις συγκρατεί. Εγω ειμαι πιο ακραία περίπτωση, οι περισσότερες το ρυθμίζουν απλα με χάπια :)

Το σημαντικό είναι αν είναι πολλές να πας γισ καρδιοτοκογράφημα για να σιγουρευτεις τι είναι - δεν ενοχλει καθόλου ούτε το μωρο ούτε εσένα. Και κυριως να μη γινουν ρυθμικες- οργανωμένες οι συσπασεις, δηλαδη να μην απέχουν η μια απο την άλλη συγκεκριμένα, τακτά και μικρά χρονικά διαστήματα.

Ειμαι δυο μήνες στο μαιετυηριο με συσπασεις (μπηκα 26 κι ειμαι 34+) οπότε ότι θέλεις ρωτά με.

Οι Braxton hicks μπορει να αρχίσουν απο τις 22 αλλά το φυσικό είναι να μην έχεις πάνω απο 4-6 την ημέρα. Τα buscopan τα δίνουν για συσπασούλες, δε βλάπτουν το εμβρυο. Αν παραείναι πολλές μπορει να σου δώσουν τελικά χαπάκι yutopar που τις συγκρατεί. Εγω ειμαι πιο ακραία περίπτωση, οι περισσότερες το ρυθμίζουν απλα με χάπια :)

Το σημαντικό είναι αν είναι πολλές να πας γισ καρδιοτοκογράφημα για να σιγουρευτεις τι είναι - δεν ενοχλει καθόλου ούτε το μωρο ούτε εσένα. Και κυριως να μη γινουν ρυθμικες- οργανωμένες οι συσπασεις, δηλαδη να μην απέχουν η μια απο την άλλη συγκεκριμένα, τακτά και μικρά χρονικά διαστήματα.

:shock:

ευχομαι να σου παν όλα καλά και να κρατήσεις στα χέρια σου το μωράκι σου χωρίς άλλα προβλήματα..

συμφωνώ με την κοπέλα.. ευχομαι ότι καλύτερο και να μην είναι τίποτα

Διαφημίσεις

κουκλα μου ευχομαι να σου πανε ολα καλα!!!!

να βγει γερο υγιες και τελειωμηνο!!!!

σε ευχαριστω πολυ που βρηκες το κουραγιο να κατσεις να ασχοληθεις μζι μου!!! εγω πλεων ειμαι με γιουτοπαρ πλεων μισο χαπι ανα 6 ωρες γιατι συνεχισα να εχω πονακια, κυριως πονακια περιοδου χαμηλα, δεν ξερω να ξεχωρισω και να καταλαβω καθε πονο/πονακι/τσιμπιμα/κραμπα που νιωθω αν ειναι συσπαση η κατι αλλο καθως εχω μεγαλο προβλημα και με το εντερο μου, πινω ντουφαλακ πρωι/βραδυ εχω ξεσκισει τιδηποτε δαμασκηνο/ακτινιδιο χαμομηλη κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα κα πινω σχεδον 2 ιτρα νερο την ημερα αλλα αποτελεσμα επιθυμητο δεν υπαρχει κ ο γατρος λεει οτι το σφιξιμο δημιουργει συσπασεις και αποκολλησεις... μεχρι το σαββατο επαιρνα και ουτροτζεσταν γιατι ειχα αιμα που δε βρηκαν ομως στον υπερηχο που οφειλοταν... μαλλον ηταν καποια αγγειο που εσπασε στη μητρα μου ειπαν η καποια μικρη αποκολληση στον σακο πυ δε φαινοταν στον υπερηχο...

σημερα μπηκα 26 εβδομαδα... ευτυχως ακομα στο σπιτι...

αληθεια υπαρχει καποιος τροπος η ασχετη η εγγυος να καταλαβω ποιοι πονοι ειναι αυτοι που θα πρεπει να με κανουν να ανυσυχω; επισης το Braxton hicks δεν εχω ιδέα τι είναι...

εντομεταξυ η πληρης ασχετοσυνη... γεννησα το πρωτο μου παιδακι 33+5 εβδομαδα, χωρις κανενα πρβλημα στην εγκυμοσυνη και εκτος απο 2 μερες ΜΕΤΑ που είχαν σπασει τα νερα και ειχα πετρωματα δεν ειχα καθολου πονους/πονακια... τα πετρωματα ειναι και η μοναδικη συσπαση που ξερω να καταλαβω κ αποτι μουπε ο γιατρος τώρα αν νιωσω κατι τετοιο θα πρεπει να ανυσηχησω κ μαλιστα αν ειναι ψηλα στην κοιλια στο υψος του αφαλου μου, αλλα κατι τετοιο δεν εχω ακομα... (ευτυχως)

Braxton hicks είναι συσπασεις όπως όλες οι συσπασεις, απλα όταν έχεις 4-5 τη μερα τις λένε έτσι γιατι είναι οι φυσιολογικές, προοαρασκευαστικές του τοκετού (σα να μαθαίνει η μήτρα τα κόλπα) ενω αλλιώς όταν είναι πολλές είναι απλα πρόβλημα!

Έχεις δοκιμάσει το tanillas για δυσκοιλιοτητα; Εγω, με την ακινησία και τα φάρμακα έχω τρελή δυσκοιλιοτητα και πιάνω ενα tanillas πριν το μεσημεριανό και duphalac το βραδυ δυο κουτ της σούπας και κατι γινεται. Το tanillas βοηθά να μένει υγρασία στο εντέρο κι είναι ΟΚ για εγκυμοσύνη.

υποπτευομαι οτι κ εγω λογω ξαπλας την εχω...

δεν ειμαι σε πληρη ακινησια οπως εσυ, σηκωνομαι για τουαλετα κ φαγητο, και σπανιως αν ολη μερα δεν εχω πονακια παω κι στο σαλονι μια βολτα το απογευμα να ξεπιαστω!

το τανιλας που λες δεν το ξερω καθολου, θα το ψαξω και θα μιλησω κ με το γυναικολογο μου μηπως πρεπει να το ξεκινησω και αυτο ουφ!

σε ευχαριστω πολυ.

σημερα εντομεταξυ εχω συχνα κατι τσουξιματα/τσιμπιματα απο κατω... και αυτο μικροσυσπασουλες πρεπει να ειναι λογικα... δεν ειναι ιδιαιτερα ενοχλητικο σαν "πονος" ειν η αληθεια αλλα ερχεται κ φευγει συχνα...