Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γιατί βγάζει το χειρότερο εαυτό της στη μαμά?!

T.S.

Recommended Posts

...Δηλαδή σε εμένα!

Γεια σας! Η μικρή μου είναι 14 μηνών και πραγματικά νιώθω ότι σε εμένα έχει πολύ χειρότερη συμπεριφορά από ότι στο μπαμπά της ή στη γιαγια.

Όλο τον πρωτο χρονο είμασταν μαζί και δεν δουλευα. Δουλεύω εδω κ 2 μηνες. Γενικά της έχω τρελλή αδυναμία κ νομίζω με κάνει ότι θέλει.

Πχ. αν θέλει να πάρει κάτι κ δεν την αφήνω για κάποιο λόγο είναι ικανή να κλαιει και να χτυπιεται στο πατωμα μισή ώρα σαν να τη σφάζουν. Αν η γιαγια (που την κραταει οταν δουλευω) δεν την αφ'ησει το δέχεται. Να σημειώσω οτι δεν της φωνάζω ούτε της τραβαω αποτομα αυτο που θέλει (εκτος αν ειναι επικινδυνο) απλά προσπαθω να της εξηγω με ηρεμο τροπο και να κανω αντιπερισπασμο με κατι αλλο.

Ή πχ μπορει να έχει κανει κακα κ να της λεω ελα αγαπουλα μου να αλλαξουμε την πανα μας κλπ κ να φωναζει και να φευγει κλπ. Αμα της τοπει η γιαγια παει αδιαμαρτυρητα

Διάφορα τέτοια..

δεν ξέρω τι κάνω λάθος γενικά.. κάτι που σίγουρα έχω κανει λάθος είναι ότι κάποιες φορες ΄(όχι παντα βεβαια) υποχωρω γιατί δεν αντεχω αλλη γκρινια κ κλαμα. Αν αξιολογω ως μη επικινδυνο αυτο που ζηταει μπορει στο τελος να της το δωσω για να μη κοπανιεται. Ισως λοιπον εμενα με θεωρει του χεριου της δεν ξερω.

Γενικα ΄΄ολο σε εμενα γκρινιαζει κ απαιτει κ μου το εχουν πει κ τριτοι οτι το εχουν προσεξει.

Συμβαινει σε καμια αλλη μαμα το αντιστοιχο???

Διαφημίσεις

...και στη δική μου συνέβαινε αυτό..κυρίως όμως περιόδους που είχα πολύ δουλειά και δεν την έβλεπα αρκετα!συνεννοήσημη με όλους εκτός από εμένα...ρώτησα παιδοψυχολόγο και μου είχε πει υπομονή και ασχολήσου μαζί της ουσιαστικά, δηλαδή καλύτερα να κάτσετε 15 λεπτά και να παίξετε χωρίς να πας ούτε τουαλέτα, χωρίς να σηκωσεις το τηλέφωνο παρά 3 ώρες και να παίζεις λίγο και να κάνεις και δουλειές στο σπίτι...επίσησ μου είπε μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα να κάνουμε το floor time, δηλαδή να καθόμαστε κάπου άνετα και να μιλάμε για διάφορα πράγματα (όχι απαραίτητα για τη συμπεριφορά της ή για τις αταξίες της) τέλος μην ξεχνας αυτό που λένε terrible two (για να μη σου πω και 3 ) ότι πλησιάζοντας τα 2 ανεξαρτητοποιούνται και αρχίζουν να είναι δύστροπα γιατί νομίζουν ότι μπορούν πολλά πράγματα να τα κάνουν μόνα τους)..αυτά τα λίγα και ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

Ειναι επειδη εχετε παραγνωριστει,ετσι το λεω εγω,το ιδιο συμβαινει και με τον δικο μου,ενταξει σε εμας το κανει και στους δυο,κ σε εμενα και στον αντρα μου οταν τον κραταει η γιαγια του μας περιγραφει ποσο αγγελουδι ειναι,αν πανε επισκεψη μαζι ειναι ησυχος ηρεμος δν κανει φασαριες,με εμας αν ειναι γινετε της τρελης.......

Πιστευω οτι ειναι στο παιδι οσο μεγαλωνει τοσο αλλαζει και θελει να κανει τα δικα του,να σου επειβαλει τν γνωμη του...κουραγιο μονο ετσι θα τα βγαλεις περα............-)

...Δηλαδή σε εμένα!

Γεια σας! Η μικρή μου είναι 14 μηνών και πραγματικά νιώθω ότι σε εμένα έχει πολύ χειρότερη συμπεριφορά από ότι στο μπαμπά της ή στη γιαγια.

Όλο τον πρωτο χρονο είμασταν μαζί και δεν δουλευα. Δουλεύω εδω κ 2 μηνες. Γενικά της έχω τρελλή αδυναμία κ νομίζω με κάνει ότι θέλει.

Πχ. αν θέλει να πάρει κάτι κ δεν την αφήνω για κάποιο λόγο είναι ικανή να κλαιει και να χτυπιεται στο πατωμα μισή ώρα σαν να τη σφάζουν. Αν η γιαγια (που την κραταει οταν δουλευω) δεν την αφ'ησει το δέχεται. Να σημειώσω οτι δεν της φωνάζω ούτε της τραβαω αποτομα αυτο που θέλει (εκτος αν ειναι επικινδυνο) απλά προσπαθω να της εξηγω με ηρεμο τροπο και να κανω αντιπερισπασμο με κατι αλλο.

Ή πχ μπορει να έχει κανει κακα κ να της λεω ελα αγαπουλα μου να αλλαξουμε την πανα μας κλπ κ να φωναζει και να φευγει κλπ. Αμα της τοπει η γιαγια παει αδιαμαρτυρητα

Διάφορα τέτοια..

δεν ξέρω τι κάνω λάθος γενικά.. κάτι που σίγουρα έχω κανει λάθος είναι ότι κάποιες φορες ΄(όχι παντα βεβαια) υποχωρω γιατί δεν αντεχω αλλη γκρινια κ κλαμα. Αν αξιολογω ως μη επικινδυνο αυτο που ζηταει μπορει στο τελος να της το δωσω για να μη κοπανιεται. Ισως λοιπον εμενα με θεωρει του χεριου της δεν ξερω.

Γενικα ΄΄ολο σε εμενα γκρινιαζει κ απαιτει κ μου το εχουν πει κ τριτοι οτι το εχουν προσεξει.

Συμβαινει σε καμια αλλη μαμα το αντιστοιχο???

μπορεί να είναι της ηλικίας.. εγώ θυμάμαι τον ανηψιό μου που αν δεν του έκανες το χατήρι έκανε πρώτα ωχ και μετά χτυπόυσε το κεφάλι του με δύναμη στο πλακάκι...κανα δυο φορές που δεν τον πρόλαβε η αδερφή μου έτρεχαν στα νοσοκομεία.. μετά έτρεχε και έπεφτε πάνω στα ντουβάρια και στις πόρτες (αφού λέγαμε να φωνάξουμε κανεναν εξορκιστή :lol::lol::lol:) αλλά τελικά το έκοψε με το καιρό μόνος του και αφού έκλεισε τα 3 έγινε το καλύτερο παιδί.. υπάκουο αγαπησιάρικο κλπ.. μάλλον περνάνε φάσεις..

...και στη δική μου συνέβαινε αυτό..κυρίως όμως περιόδους που είχα πολύ δουλειά και δεν την έβλεπα αρκετα!συνεννοήσημη με όλους εκτός από εμένα...ρώτησα παιδοψυχολόγο και μου είχε πει υπομονή και ασχολήσου μαζί της ουσιαστικά, δηλαδή καλύτερα να κάτσετε 15 λεπτά και να παίξετε χωρίς να πας ούτε τουαλέτα, χωρίς να σηκωσεις το τηλέφωνο παρά 3 ώρες και να παίζεις λίγο και να κάνεις και δουλειές στο σπίτι...επίσησ μου είπε μια συγκεκριμένη ώρα την ημέρα να κάνουμε το floor time, δηλαδή να καθόμαστε κάπου άνετα και να μιλάμε για διάφορα πράγματα (όχι απαραίτητα για τη συμπεριφορά της ή για τις αταξίες της) τέλος μην ξεχνας αυτό που λένε terrible two (για να μη σου πω και 3 ) ότι πλησιάζοντας τα 2 ανεξαρτητοποιούνται και αρχίζουν να είναι δύστροπα γιατί νομίζουν ότι μπορούν πολλά πράγματα να τα κάνουν μόνα τους)..αυτά τα λίγα και ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

ισχυει.. ισχύει... ιδίως όταν έχεις πολλά παιδια πρέπει να αφιερώνεις ξεχωριστά χρόνο για το καθένα...

Διαφημίσεις

Έχει ξανασυζητηθεί σχετική θεματολογία. Επειδή δεν έχω το χρόνο για λεπτομερή ανάπτυξη, με μια πρόχειρη αναζήτηση, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω:

(Η δική σου απάντηση είναι συνδυασμός και των δύο...)

Διάβασε προσεκτικά εδώ...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2473872#post2473872

και εδώ...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2420453#post2420453

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Γιατί; Γιατί γι΄αυτό είναι η μαμά ;)

Οι κρίσεις θυμού είναι της ηλικίας, μείνε ήρεμη και θα μειωθεί η ένταση σιγά σιγά. Αλλά να ξέρεις ότι μια ζωή θα είμαστε και λίγο κυματοθραύστες ή τείχος των δακρύων.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Ακόμα και τώρα που δουλεύω περνάμε το απογευμα μαζί αλλά νιώθω ότι έχει αντιληφθει τη μεγάλη αλλαγή και ίσως να φταίει κ αυτό για την αντίδραση της.

Η αλήθεια είναι επίσης ότι μπαίνω στο τριπακι να παίζω 5-10 λεπτά να σηκώνομαι για μια δουλειά να ξανακάθομαι να ξανασηκωνομαι κλπ, στην ουσία μπορει να ασχολούμαι όλο το απόγευμα μαζι της κι αυτη να νιωθει οτι ασχολουμαι με άλλα πραματα, ε?

babymother το floortime που σου ειπε η παιδοψυχολογος, το κάνετε δηλαδη πάντα συγκεκριμενη ώρα σε συγκεκριμενο μερος? εννοειται οτι της μιλάω πολύ κ για διαφορα αλλα μου ακουγεται πολυ ενδιαφερον αυτο που λες, μηπως καθιερωσουμε κατι συγκεκριμενο.

ότι έχουμε παραγνωριστει κι ότι για αυτο είναι οι μαμάδες, ισχύουν κ τα 2!!!

αχχχχχχχ κ εγώ μεχρι κ σημερα, ο νουμερο ένα ανθρωπος στον οποιο ξεσπάω είναι η μαμά μου:oops: όλα εδώ πληρώνονται ε???