Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ο Καζαμιας των βρεφικων κενωσεων

Recommended Posts

Στους τρεις μηνες που ειμαι μανα:rolleyes: τιποτα δε με εχει προβληματησει περισσοτερο οσο οι κενωσεις του μωρου.Αντιμετωπησα βλεννες, πρασινες βλεννες, πρασινα κακα,πρασινους σβολους,αιμα και παει λεγοντας.Το τελευταιο ευρημα μου ηταν:

αφρωδη κακα τι σημαινουν;

(δεν βρηκα σχετικο θεμα παρακαλω αν εχετε υποψη σας δωστε το λινκ)

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να σας πω οτι τα ειδα 2 φορες που ετυχε και τα εκανε την ωρα που αλλαζαμε πανα αλλιως πως μπορω να το καταλαβω οτι ειναι αφρωδη;μετα ο αφρος δεν χανεται μεσα στην πανα;

πω πω τι μου θυμίσατε!!!

όταν είχαμε κάνει το 1ο εμβόλιο,είχαμε αλλάξει δε ξέρω κι εγώ πόσες φορές πάνα με κακά!σε μια αλλαγή λοιπόν,έκανε κακά έτσι όπως λέτε,αφρώδη!:shock:

σκέφτηκα πως είναι παρενεργεια του εμβολίου οπότε δε έδωσα σημασία!

ναναι κάτι γαστρεντερολογικό;δε ξέρω!

πλέον τα κακά μας είναι στερεεα μαλακά!είμαστε 7 μηνών

Το κακο ειναι οτι δεν ξερω αν εκανε κι αλλες φορες και δεν τα πηρα χαμπαρι αφου οι αφροι δεν φαινονται μετα στην πανα!

Να διευκρινησω οτι μιλαμε για αποκλειστικο θηλασμο.

Νομιζω οτι ειχα διαβασει καπου απο την Αγλαια οτι σημαινει υπερπαραγωγη.Ισχυει;;;

Διαφημίσεις

αφρωδη κακα τι σημαινουν;

Εκτός από τα αφρώδη κακά που θέλω κι eγω να μάθω αν σημαίνουν υπερπαραγωγή, το δικό μας χρώματολογιο έχει ως εξής: Εδώ και 10 μέρες 2 φορές την ημέρα κάνουμε κακά. Την πρώτη φορά είναι το πρωί μόλις ξυπνάμε πριν ακόμα φάμε και είναι πάντα μουστάρδι ή τέλοσπάντών κίτρινα,κάπως νερουλά κ ελάχιστα βλενώδη,ή και καθόλου. Τη δεύτερη φορά που είναι πάντα το απόγευμα, μετα από τρία ή τέσσερα γεύματά της ημέρας, είναι πάντα πράσινα, με πράσινες (άλλες φορές πολύ σκούροπράσινες) βλενες και πάντα αίμα σε αυτή την πανα, ζωηρό κόκκινο, ή διάσπαρτες τριχούλες ή κατα τόπους μάζεμενες πολλές ινες μαζί. Περιγραφή σούπερ! Τι θα λέγατε? Οποία μπορεί να βοηθήσει θέλω τη γνώμη της... (φυσικά απέχω εδώ και 3 μήνες από γαλακτοκομικά και μοσχάρι)

6kQ4p3.png

γειά σας! Λοιπόν επειδή έχω ασχοληθεί και εγώ με το θέμα πάνας θα καταθέσω την εμπειρία μου.

Η κορούλα έχει σχεδόν πάντα νερουλά κακάκια, που και που με σποράκια. Ενίοτε είχαμε και πράσινα κακά. Σχεδόν πάντα τα κακάκια βγαίνουν με τόση δύναμη που ξεπερνάνε τα όρια της πάνας και παίρνουν ανοδική πορεία προς τον αυχένα:P. Τα μάρσιπο πλύνε βάλε όλη μέρα... Αφρώδη, με βλέννες ή μη, μυρωδάτα, όλα τα καλά του μπαξέ ένα πράμα...

μετά από εξαντλητικές έρευνες και συζητήσεις με γιατρούς και παιδιάτρους κατάλαβα το εξής. Τα πράσινα κακά είναι ένδειξη πως κάτι την πείραξε από αυτά που έφαγα, ή είναι λίγο κρυωμένη. Τα είχαμε επίσης συχνά τις πρώτες εβδομάδες μέχρι να ρυθμιστεί η παραγωγή μου, μιάς και είχαμε πρόβλημα υπερπαραγωγής.

Ο παιδίατρος απέκλεισε την περίπτωση αλλεργίας στα αγελαδινά προιόντα με τα πράσινα κακά, αφρώδη ή βλεννώδη. Μου είπε τρώγε τυρί άφοβα, μέχρι να δεις αίμα στις κενώσεις. Αυτή είναι ένδειξη αλλεργίας και μόνο.

d8gLp3.png

iXW1p2.png

κα.Αγλαια (και οποια αλλη κοπελα γνωριζει),

για μια ακομη φορα θα βοηθουσατε πολυ εμας τις νεες μανουλες αν μας δινατε συγκεντρωτικα μερικες ερμηνειες για τις βρεφικες κενωσεις.Τι σημαινουν τα:

-πρασινα κακα

-βλεννες (και τι μορφη εχουν)

-πρασινες βλεννες

-ασπρες βλεννες

-βλεννα με αιμα

-τριχουλες/κουκιδες με αιμα

-απουσια απο σπορακια

-μαυρα σπορακια

-κακα που μυριζουν

-αφρωδεις κενωσεις

-εκρηκτικες κενωσεις

-διαρροια (και πως την καταλαβαινουμε)

-πρασινοι σβολλοι

-πολυ συχνες κενωσεις

-πολυ αραιες κενωσεις

Νομιζω οτι οι απλες βλεννες σημαινουν οτι το εντερο εχει καποιο ηπιο προβλημα αλλεργιας και προσπαθει να αυτοιαθει.Αν η βλεννα ειναι πρασινη ειναι πιο εντονο προβλημα.Το αιμα ειναι το τελικο σταδιο.

Διαφημίσεις

Εκτός από τα αφρώδη κακά που θέλω κι eγω να μάθω αν σημαίνουν υπερπαραγωγή, το δικό μας χρώματολογιο έχει ως εξής: Εδώ και 10 μέρες 2 φορές την ημέρα κάνουμε κακά. Την πρώτη φορά είναι το πρωί μόλις ξυπνάμε πριν ακόμα φάμε και είναι πάντα μουστάρδι ή τέλοσπάντών κίτρινα,κάπως νερουλά κ ελάχιστα βλενώδη,ή και καθόλου. Τη δεύτερη φορά που είναι πάντα το απόγευμα, μετα από τρία ή τέσσερα γεύματά της ημέρας, είναι πάντα πράσινα, με πράσινες (άλλες φορές πολύ σκούροπράσινες) βλενες και πάντα αίμα σε αυτή την πανα, ζωηρό κόκκινο, ή διάσπαρτες τριχούλες ή κατα τόπους μάζεμενες πολλές ινες μαζί. Περιγραφή σούπερ! Τι θα λέγατε? Οποία μπορεί να βοηθήσει θέλω τη γνώμη της... (φυσικά απέχω εδώ και 3 μήνες από γαλακτοκομικά και μοσχάρι)

τι τρως σε αυτα τα 3-4 γευματα;μηπως το πειραζει κατι απο αυτα;

μετα απο 3μηνες αποχης δεν θα επρεπε να ειχε καθαρησει;ο γιατρος τι λεει;τρως συσκευασμενα τροφιμα;μηπως σου ξεφευγουν τιποτα κρυφα γαλακτοκομικα;

βρε κοριτσια μηπως το ψιλοαναλυουμε το θεμα σε υπερβολικο βαθμο? καταλαβαινω την ανησυχια ορισμενων αλλα μου φαινεται δυσκολο ολα αυτα τα διαφορετικα σε χρωμα, περιεχομενο, ποσοτητα, ποιοτητα, γευση:D κακακια να τα κατηγοριοποιησουμε με τετοια λεπτομερεια αφου εξαρτωνται απο τοσους πολλους παραγοντες... ξερω εγω παλι! τι να πω! κατι τετοιο λεει και η παιδιατρος μας για αυτο τα λεω και εγω!

βρε κοριτσια μηπως το ψιλοαναλυουμε το θεμα σε υπερβολικο βαθμο? καταλαβαινω την ανησυχια ορισμενων αλλα μου φαινεται δυσκολο ολα αυτα τα διαφορετικα σε χρωμα, περιεχομενο, ποσοτητα, ποιοτητα, γευση:D κακακια να τα κατηγοριοποιησουμε με τετοια λεπτομερεια αφου εξαρτωνται απο τοσους πολλους παραγοντες... ξερω εγω παλι! τι να πω! κατι τετοιο λεει και η παιδιατρος μας για αυτο τα λεω και εγω!

MarilitaTh μέχρι ένα σημείο έχεις ένα δίκιο ότι το παράκάνουμε με την ανάλυση.δεν ξέρω αν έχεις κ εσύ θέμα με το μωράκι σου, ευχομαι όχι, αλλα αυτό που κάνει τουλάχιστον εμένα προσωπικά να ασχολούμαι τόσο με αυτό το θέμα δεν είναι η ποικίλοτητα σε χρώμα υφή μέγεθος γεύση κτλ ούτε το ότι αποκλίνουν από τα συνηθισμένα κακά αλλα το αίμα. Όταν βλέπω αίμα στην πανα της τρελαίνομαι.ακόμα κ μια κουκκίδα να δω χαλιέμαι όσο κ να με καθησύχαζει η γιατρός ότι το παιδί δεν ενοχλείται.δεν παύει να είναι αίμα κ η εικόνα τόυ μέσα στα κακά με στεναχωρεί. Ανησυχω γιατί να το έχει,τι έφαγα που την πείραξε,μήπως θα έχει περισσότερο στην επόμενη,μακάρι να μην έχει καθόλου κλπ. Ήταν φορές που ήμασταν έξω βολτα κ έκανε κακά με πολύ αίμα (πολύ για το δικά μας τα δεδομένα) κ εμένα χαλούσε η διάθεση μου διότι πολύ απλά το παιδί μου βγάζει αίμα στα κακά. Όσο απλό κ αν ακούγεται,δεν είναι,πόσο μάλλον όταν οι μαμάδες προσπαθούμε να κάνουμε κάτι γι'αυτό,δλδ απέχουμε από τροφές άλλες από πολλές κι άλλες από λιγότερες,με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται για τις δυνάμεις μας κ τα ψυχολογική μας ισορροπία. Και ναι,πιστεύω ότι παλιότερα που δεν υπήρχαν τόσες αναλύσεις και τόσα ιατρικά δεδομένα ίσως ήταν καλύτερα τα πράγματα (αν έβλεπαν αίμα,που σιγά τα αλλεργιογόνα που υπήρχαν τότε, θα έλεγαν ε και τι έγινε, κάτι τρώω κ θα το πειράζει, τι να κάνουμε, θα στρώσει με τον καιρό). αλλα ποτέ δεν παύεις να αναζητάς το φυσιολογικό σε θέματα υγείας. Τι να πω, ίσως μόνο eγω να το έχω πάρει τόσο βαριά!

6kQ4p3.png

τι τρως σε αυτα τα 3-4 γευματα;μηπως το πειραζει κατι απο αυτα;

μετα απο 3μηνες αποχης δεν θα επρεπε να ειχε καθαρησει;ο γιατρος τι λεει;τρως συσκευασμενα τροφιμα;μηπως σου ξεφευγουν τιποτα κρυφα γαλακτοκομικα;

Η γιατρός μου ασχολείται μόνο με το βάρος τόυ μωρόυ που δεν της αρέσει (500γραμμάρια το μήνα) κ λέει πάντα ότι κάτι θα έφαγα. Και μας παραπέμπει σε παιδογαστρεντερολογο.εσείς πήγατε?τι σας είπαν?eγω σκέφτομαι μήπως να πάμε σε παιδοαλλεργιολόγο καλύτερα αλλα δεν ξέρω.συσκευασμένα δεν τρώω τίποτα κ γαλακτοκομικά αποκλείεται να μου ξεφεύγουν. Όσο για τα γεύματά μου προφανώς κάτι από τα ενδιάμεσα την πειράζει αλλα η απορία μου είναι γιατί αυτό δεν βγαίνει στα πρωινά κακά αλλα μόνο στα απογευματινα...

6kQ4p3.png

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι; Ο δικός μου δεν κάνει πλέον σπορακια ειναι φυσιολογικό;κάνει μουσταρδι και λίγο αραιά, βέβαια τον αλλάζω κατευθείαν αλλά δεν νομίζω να έχει να κάνει αυτό..

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Βρε κορίτσια να ρωτήσω κάτι; Ο δικός μου δεν κάνει πλέον σπορακια ειναι φυσιολογικό;κάνει μουσταρδι και λίγο αραιά, βέβαια τον αλλάζω κατευθείαν αλλά δεν νομίζω να έχει να κάνει αυτό..

Φυσιολογικότατο!

6kQ4p3.png

Nina Nana τη γνώμη σου please... Μοιάζει με υπερπαραγωγή? Είμαστε 4,5 μηνών όμως και η παραγωγή μου έχει ρυθμιστεί.

6kQ4p3.png

Ξερεις το μωρο μου εχει αλλεργια και η εικονα των κενωσεων της ειναι ο πιο σημαντικος δεικτης για να καταλαβω πως εξελισσσεται.Με ενδιαφερει ας πουμε αν το αιματακι που ειδα ειναι απο ραγαδα η απο το ταχινι που δοκιμασα να φαω για να παρω ασβεστιο.Η αν το αιμα μπορει να ειναι και απο υπερπαραγωγη κι οχι απο αλλεργια.

Παρεπιπτοντως η παιδιατρος ειπε οτι κουκιδες αιματος στο τελος των κενωσεων ειναι πιθανοτατα απο ραγαδα.

Κι εμενα σπανιες φορες ειχε κανει σπορακια κι αυτο στο παρελθον,πλεον ποτε.

Η γιατρός μου ασχολείται μόνο με το βάρος τόυ μωρόυ που δεν της αρέσει (500γραμμάρια το μήνα) κ λέει πάντα ότι κάτι θα έφαγα. Και μας παραπέμπει σε παιδογαστρεντερολογο.εσείς πήγατε?τι σας είπαν?eγω σκέφτομαι μήπως να πάμε σε παιδοαλλεργιολόγο καλύτερα αλλα δεν ξέρω.συσκευασμένα δεν τρώω τίποτα κ γαλακτοκομικά αποκλείεται να μου ξεφεύγουν. Όσο για τα γεύματά μου προφανώς κάτι από τα ενδιάμεσα την πειράζει αλλα η απορία μου είναι γιατί αυτό δεν βγαίνει στα πρωινά κακά αλλα μόνο στα απογευματινα...

Καλε 500γρ δεν ειναι μια χαρα;;

Κι εμενα μονο το βαρος κοιταει.Σημερα μου ειπε "δεν θελω να δωσω ξενο γαλα αλλα αν δεν τρωει πιο πολυ..." Της ειπα οτι πηρα απο μονη μου προβιοτικα και εσπευσε να βγαλει το φυλλαδιο απο το συρταρι και να μου γραψει τα "δικα" της.

Δεν εχω κανει κινηση ακομη γιατι το αιμα δεν ειναι πολυ αλλα αν θα παω θα ειναι σε αλλλεργιολογο, με παιδογαστρεντερολογο νομιζω απλως θα χασουμε χρονο.

Το μονο που ξερω να σου πω ειναι οτι το βραδυ το εντερο λειτουργει διαφορετικα απο οτι την ημερα, ηρεμει, γι αυτο και απο μια ηλικια και μετα τα μωρα σταματανε τις βραδυνες κενωσεις.Το στηθος σου ειναι πρησμενο;

Καλε 500γρ δεν ειναι μια χαρα;;

Κι εμενα μονο το βαρος κοιταει.Σημερα μου ειπε "δεν θελω να δωσω ξενο γαλα αλλα αν δεν τρωει πιο πολυ..." Της ειπα οτι πηρα απο μονη μου προβιοτικα και εσπευσε να βγαλει το φυλλαδιο απο το συρταρι και να μου γραψει τα "δικα" της.

Δεν εχω κανει κινηση ακομη γιατι το αιμα δεν ειναι πολυ αλλα αν θα παω θα ειναι σε αλλλεργιολογο, με παιδογαστρεντερολογο νομιζω απλως θα χασουμε χρονο.

Το μονο που ξερω να σου πω ειναι οτι το βραδυ το εντερο λειτουργει διαφορετικα απο οτι την ημερα, ηρεμει, γι αυτο και απο μια ηλικια και μετα τα μωρα σταματανε τις βραδυνες κενωσεις.Το στηθος σου ειναι πρησμενο;

Κι εγώ αυτό λέω, αυτό μου είπε κ η σύμβουλος, ότι είναι μια χαρά. Η δικιά μου η παιδίατρος την τελευταια φορά είπε "θα δούμε αν κ τον αλλο μηνα δεν πάρει καλό βάρος ίσως κόψουμε το θηλασμό και δώσουμε υποαλλεργικό". Δεν είπα τίποτα γιατι πολυ απλά δεν πρόκειται. Και όταν τη ρωτάω ποιο είναι το καλό βάρος μου λέει ότι θα ήθελε 200 γρ επιπλεον. Κι ο άντρας μου αυτό είπε για το έντερο, ότι ξεκουράζεται. Το στήθος μου είναι μόνο το πρωί πρησμένο, μετά από 10 ώρες ύπνου της μικρής! Μέσα στη μέρα είναι μαλακό. Όταν λες αίμα στο τέλος των κενώσεων εννοείς ότι την παρατηρείς την ώρα της κένωσης και κάνει αίμα στο τέλος? Και η ραγάδα μπορεί να συνυπάρχει με αλλεργία έτσι δεν είναι?

6kQ4p3.png

Ευχαριστώ πολύ νανουκα και μπουρμπουρ για τις απαντήσεις σας. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι σαφώς και πρέπει να δίνουμε σημασία στα κακακια γιατί από εκεί καταλαβαίνουμε τα πάντα για τη σίτιση του μωρού και απτή στιγμή που θηλαζει αποκλειστικά παίρνουμε πληροφορίες για την δική μας διατροφή. Ο άντρας μου βέβαια με κοροϊδεύει! Λέει σε όλους ότι λέω και την πανα!:):)

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

:D

Λέει σε όλους ότι λέω και την πανα!:):)

:D:D:D:D:Dκαλό! Έτσι είναι αν το σκεφτείς. Eγω την παίρνω και στο μπαλκόνι, κάθομαι και στο τραπέζι για να τη δω καλά!:wink:

6kQ4p3.png