Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΓΧΟΣ, PREGNYL ΚΑΙ ΣΠΕΡΜΑΤΕΓΧΥΣΗ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες (μητέρες και μή)! :)

Είμαι 33 ετών και έχουμε προσπαθήσει 5 μήνες χωρίς αποτέλεσμα. Έκανα εξετάσεις ορμονολογικές και όλα ήτα ΟΚ. Έκανα σαλπιγγογραφία και το μόνο που βρέθηκε ήταν κάποιες συμφύσεις στην δεξιά σάλπιγγα η οποία ευτυχώς όμως έχει βατότητα. Έδειξα τη σαλπιγγογραφία σε 3 ακτινολόγους και όλοι μου είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα.Εκκρεμεί ένα σπερμοδιάγραμμα ακόμα, αλλα η γιατρός μου πρότεινε να κάνω ένεση PREGNYL και μετά απο 36 ώρες να πάει ο άνδρας μου για το σπερμοδιάγραμμα και να χρησιμοποιηθεί παράλληλα το σπέρμα για σπερματέγχυση...

Δεν ξέρω αν είναι νωρίς να κάνω κάτι τέτοιο και για να πώ την αλήθεια ψιλοφοβάμαι μήπως έχω καμια παρενέργεια απο την ένεση (μήπως χαλάσει ο κύκλος μου που είναι πολύ σταθερός) ή τη σπερματέγχυση...

Αυτό που επίσης θέλω να πώ σε όλες μας είναι να σταματήσουμε να έχουμε τόσο πολύ άγχος γιατι τελικά θα τρελλαθούμε και οι ίδιες και θα τρελλάνουμε και τους άντρες μας! Εγώ έτρεχα με τρομερό άγχος στους ακτινολόγους (οι οποίοι ήταν και γνωστοί μου) για την ερμηνεία της σαλπιγγογραφίας. Θεωρούσα πως αφού έχω συμφύσεις στη μια σάλπιγγα (έστω και μικρές) ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΟΛΟΙ μου είπαν πως το άγχος προκαλεί την έκριση ορμονών που εμποδίζουν την εμφύτευση του ωαρίου, ακόμα και την ωορρηξία και πως το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να ηρεμήσω και να σταματήσω να ψάχνομαι γιατί κάνω κακό στον εαυτό μου!

Σκέπτομαι λοιπόν πως ίσως κάνω αυτό που προτείνει η γιατρός μου αυτόν τον μήνα, αλλά μετά θα ηρεμήσω και θα πάψω να ασχολούμαι για κάποιο διάστημα. Κι αν έρθει ήρθε! Αλλά κι αν δεν έρθει, ε...δεν θα πεθάνουμε κιόλας βρε κορίτσια! Η ζωή έχει κι άλλες χαρές! Εμείς και οι άντρες μας να είμαστε καλά! :)

XO0jp3.png

Διαφημίσεις

Σκέπτομαι λοιπόν πως ίσως κάνω αυτό που προτείνει η γιατρός μου αυτόν τον μήνα, αλλά μετά θα ηρεμήσω και θα πάψω να ασχολούμαι για κάποιο διάστημα. Κι αν έρθει ήρθε! Αλλά κι αν δεν έρθει, ε...δεν θα πεθάνουμε κιόλας βρε κορίτσια! Η ζωή έχει κι άλλες χαρές! Εμείς και οι άντρες μας να είμαστε καλά! :)

Καλη σου μερα φιλεναδα,

Καλη επιτυχια με την σπερματεγχυση και ευχομαι τα καλυτερα. Η αποψη σου για το αγχος με βρισκει απολυτα συμφωνη. Ετσι και αλλιως σκεψου ποσα χανεις απο την ζωη σου οταν το μυαλο σου ειναι καρφωμενο σε εξετασεις και σε αγχος για bebe!!! Και το χειροτερο: Δεν απολαμβανεις την διαδικασια :lol::lol::lol:

:-) Σοβαρά τώρα, έχω δύο φίλους μου που οι γυναίκες τους κάνουν σαν εμένα και έχουν αρχίσει να έχουν προβλήματα στύσης κάθε φορά που σκέπτονται πως "ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙ"!

Και οι δυο μου λένε πως έχουν χάσει πια τη διάθεση για σεξ!

Σίγουρα κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο, αλλά μη βάζουμε πια και μόνες μας τον εαυτό μας και τη σχεση μας σε μια τόσο "οδυνηρή" διαδικασία!

Ψυχραιμία και ηρεμία πάνω απ' όλα!

XO0jp3.png

Καλημέρα και καλή επιτυχία σου εύχομαι! Μόλις αρχίσαμε κι εμείς τις προσπάθειες και αφού πήγα στο γιατρό μου για τα καθιερωμένο ετήσιο έλεγχο στις αρχές του μήνα τον ενημέρωσα και για το ότι σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για μωρό. Με ρώτησε λοιπόν κι εμένα αν θα ήθελα να παρακολουθήσουμε την ωορηξία μου και την κατάλληλη στιγμή να κάνουμε την PREGNYL για να την βοηθήσουμε μια και στο παρελθόν είχαμε διαπιστώσει ότι έχω ανωορηκτικούς κύκλους. Το σκεφτήκαμε με τον σύζυγο μου και είπαμε να προχωρήσουμε με αυτό το σενάριο. Την έφαγα την "τσιμπιά" μου λοιπόν και τώρα μετράω 3 και σήμερα! :lol: .

Γενικά δεν υπάρχουν ιδιαίτερες παρενέργειες (εγώ δεν είχα τίποτα από αυτά) και αυτές που έχει είτε αφορούν πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις είτε συστηματική χρήση (κάνε google την λέξη pregnyl και θα βρείς το φυλλάδιο οδηγιών της!). Αν και δεν είμαι υπέρ των φαρμάκων, επειδή η συγκεκριμένη είναι ορμόνη δεν είμαι πολύ αρνητική, δεδομένου ότι αν δεν είμαι έγκυος τώρα θα προσπαθήσω να αποφύγω να κάνω ξανά χρήση της αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.

Σου εύχομαι να σε επισκεφτεί γρήγορα ο πελαργός!! :D

Διαφημίσεις