Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ωραρια σχολων χορου

Recommended Posts

η μικρη μου ειναι 3,5 ετων και λογω της μεγαλης της αγαπης που εχει δειξει μεχρι τωρα για την μουσικη και τον χορο, ειπα να την γραψω σε μια σχολη χορου. διαβασα ολα τα Post που ειχατε εδω σχετικα με ηλικιες και αρχισα το ψαξιμο...το αποτελεσμα ηταν το εξης: αν δεν εισαι δημοσιος υπαλληλος ή ανεργος να εχεις ελευθερο χρονο δεν μπορεις να στειλεις ενα νηπιο στο μπαλετο. και ο λογος; απλουστατα οπου κι αν ρωτησα στην ευρυτερη περιοχη παλαιου φαληρου - νεας σμυρνης τα μαθηματα για αυτες τις ηλικιες ξεκινουν στις 4 ή 4,30 και 5 η ωρα. χαρακτηριστικο βεβαια παραδειγμα κυριας ιδιοκτητριας σχολης η οποια αφου μου ειπε την ωρα που θα ξεκιναει (4 η ωρα και για μιση ωρα μονο γιατι λεει ειναι μικρα ακομη στην ηλικια) της σχολιασα οτι εκεινη την ωρα ακομη δεν εχει επιστρεψει το παιδι απο τον σταθμο (ερχεται με το σχολικο στις 4.15) με ειρωνευτηκε πολυ αγενως. ποιος γονιος ο οποιος εργαζεται θα μπορεσει να στειλει το παιδι του να κανει ενα δημιουργικο χομπι; και μετα αναρωτιομουν γιατι ολα τα παιδακι αυτης της ηλικιας πανε κολυμβητηριο....

Διαφημίσεις

φυσικα, οπως λογικα καταλαβαινεις, δεν είναι σε ολες τις σχολες ετσι τα πράγματα!

στο κολυμβητηριο πανε τα παιδιά κυριως γιατι οι γονεις θεωρουν καλυτερη ασκηση το κολύμπι αλλα και για οικονομικούς λόγους.

ενα παιδι βεβαια, μπορει να τα κανει ολα. δυο φορες μπαλετο, δυο φορες κολυμβητήριο.

age.png

δυστυχως ισμηνη μαλλον μιλας για τις εξαιρεσεις....εχω ρωτησει σε πανω απο 10 σχολες και ολες κινουνται σε αυτα τα ωραρια. το αργοτερο που ξεκινουν τα μαθηματα για αυτη την ηλικια ειναι στις 5.00... δεν νομιζω οτι ολοι οι γονεις θεωρουν το κολυμβητηριο την καλυτερη ασκηση. ομως δεν εχει και καποιο αλλο αθλημα που μπορεις να ξεκινησεις ενα παιδι απο τοσο μικρη ηλικια. ολοι θελουν να εχει κλεισει τα 4 και καποια και τα 5. και στο λεω μετα απο μεγαλο ψαξιμο. κι οπως ειδες εγω δεν αναφερθηκα καθολου στον οικονομικο παραγοντα που η αληθεια ειναι οτι εχουν ξεφυγει εντελως....εφτασαν να μου ζητησουν για 3 ωρες την εβδομαδα 90 ευρω!!!!!

κι επειδη εχω παρακολουθησει τις συζητησεις σου στο φορουμ σχετικα με το μπαλετο σε μικρη ηλικια και συμφωνω μαζι σου σε παρα πολλα πραγματα αυτο που γραφω για την αγενη κυρια του μισαωρου ηταν απο σχολη που ειχες προτεινει εσυ σε καποιο post στα νοτια προαστεια. δυστυχως οι σχολες μπαλετων στην περιοχη μου εξακολουθουν να θεωρουν οτι ζουμε σε αλλες εποχες.....

Tο ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχω στην Αγία Παρασκευή. Ήθελα να γράψω την κόρη μου μπαλέτο - το αργότερο που αρχίζουν τα μαθήματα είναι στις 5. Δεν λέω, εγώ δουλεύω πες πολλές ώρες (τόσο σπάνιο βέβαια είναι κι αυτό, απορώ...) και δεν θα μπορούσα να την πηγαίνω πριν από τις 6 (και αυτό "σκαστή" από το γραφείο)... Δηλαδή όλες οι άλλες μαμαδες 4 νταν είναι σπίτι;

(Με πιάνει το παράπονο διότι τώρα επαφίεμαι στην νταντά να την πηγαινοφέρνει, η οποία δεν ξέρω κι αν θα δεχτεί ούτε αν είναι πρακτικό).

Κολυμβητήριο βρίσκω και πιο αργά. Δεν υπάρχει ζήτηση για δραστηριότητες μετά τις 5 δηλαδή;

Αφου αρχιζουν στις 5 καλα ειστε γιατι εδω για αυτες τις ηλικιες αρχιζουν στις 3μιση. Το σκεπτικο ειναι οσο πιο μικρα τοσο πιο νωρις να τελειωνουν..

Διαφημίσεις

Σε αυτό το σκεπτικό που λες δεν έχεις άδικο.

Τι να πω, θα πρέπει να ψάξω κάτι για ΣΚ μόνο. Αλλά πάλι με παραξενεύει που μοιάζει να είμαι η εξαίρεση εδώ.

δεν εισαι η εξαιρεση. πολλοι γονεις δουλευουν και επιλέγουν πιο αργα ωραριο για το μπαλέτο. υπάρχουν ομως και αλλοι που βολευει να ερχονται κατ' ευθειαν απο τον παιδικό σταθμό και να τα φερνουν στη σχολή.

υπάρχουν μαμαδες που τα φερνουν, αλλα και γιαγιάδες, ντανταδες...

age.png

κι επειδη εχω παρακολουθησει τις συζητησεις σου στο φορουμ σχετικα με το μπαλετο σε μικρη ηλικια και συμφωνω μαζι σου σε παρα πολλα πραγματα αυτο που γραφω για την αγενη κυρια του μισαωρου ηταν απο σχολη που ειχες προτεινει εσυ σε καποιο post στα νοτια προαστεια. δυστυχως οι σχολες μπαλετων στην περιοχη μου εξακολουθουν να θεωρουν οτι ζουμε σε αλλες εποχες.....

Καλημέρα. Αν δεν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το μπαλέτο και σε βολεύει η περιοχή γιατί δεν δοκιμάζετε ρυθμική στο ΣΦΙΓΜΟ (Μοσχάτο); Τα μικρά κάνουν 17:30 με 18:30. Μπορείς να δεις εδώ: http://www.facebook.com/S.FI.G.MOS

και είναι 20 ευρω το μήνα. Για πληροφορίες 6937 105285 Κα Χαλκιά Μαριάνθη.