Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πάλι έγκυος!

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια, θε μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου συμβαίνει γιατί ακόμη δεν το έχω πει σε κανέναν εκτός απότ ον άντρα μου.

Εχω ένα μωρό 10 μηνών και εχτές έκανα τεστ και βγήκε θετικό! Μου φάνηκε πολύ περιεργο. Το πρώτο μου παιδί έκανα 1,5 χρόνο να το πιάσω κι αυτό με τη πρώτη και μάλιστα σε μια μέρα του κύκλου που δεν τη θεωρούσα πολύ γόνιμη. Να σας πω κάτι. Φοβάμαι!

Είχα μια πάρα πολύ δύσκολη,σωματικά, εγκυμοσύνη έκανα μια εγχειρηση και ο γιατρός μου είπε μετά από 3 μηνες να μεινω έγκυος κι εγώ όντως στους 3 μηνες έμεινα!!!Φοβαμαι μήπως περάσω τα ίδια...τα σκέφτομαι και τρελαίνομαι απορώ πως άντεξα σε έκείνη την άθλια κατάσταση επι 15 μηνες.

από την άλλη έχω τύψεις απέναντί στο μωρό μου, ήθελα να έχει την αποκλειστικότητα να του αφιερωθώ ακόμη λίγο καιρό αποκλειστικά!

Μετά σκέφτομαι τη δουλειά, πως θα τους το πω ;;; και στην οικογενεια μου να σας πω την αληθεια ντρέπομαι να το πω. Νομιζω πως θα πουνε "μέσα στη κρίση, εσύ κάνεις παιδιά".

Από την άλλη συγκινούμε που η παναγια μου έστειλε αυτό το δώρο τόσο γρήγορα και χωρίς κόπο.

Ωστοσο σκέφτομαι χιλιαδες καθημερινά πράγματα.

Όταν θα γεννηθεί το δευτερο, το πρώτο θα είναι 19 μήνών. Θα χρειάζεται ακόμη καροτσάκι, τί θα κάνω; ποιο θα έχω στο καροτσι από τα δύο. Από την άλλη δεν οδηγώ οπότε όπου και αν πήγαινα,πηγαινα με το καροτσι. Τώρα τί θα κάνω; Να παρω καροτσι διδύμων; Να βαλω αυτό το το τρειλερ καροτσιού; ή να χρησιμοποιώ μάρσιπο;(μέσα στο καλοκαίρι θα σκάσω και απο την άλλη έχω πρόβλημα με τη μέση μου).

Το βασικότερο όλων έιναι πως νιώθω σα να παραγκωνίζω το πρώτο μου παιδί...ήθελα κι άλλο να είμαστε μόνοι μας και να παίζουμε και φοβάμαι μήπως ζηλευει και αυτό τον κρατήσει πίσω αναπτυξιακά, μηπως αργήσει να μιλήσει ή αργήσει να βγάλει τη πανα απότ ο σοκ του δευτερου μωρού.

Πείτε μου την εμπειρια σας.

Επεισης αναρωτιέμαι αν δικαιούμαι να πάρω ξανα το 6 μηνο. Εχω 2 μηνες που δουλευω, πόσο καιρό ακόμη πρεπει να δουλεύω για να δικαιούμαι το 6 μηνο; και γενικά τί παίζει με τα επιδόματα; υπαρχουν ή τα έκοψαν όλα;

Με το καλό να έρθει το μωρό μου στην οικογενεια μας!!!

vaisp2.png

xrxup2.png

Διαφημίσεις

Με το καλό να κρατήσεις άλλο ένα γερό μωρό στην αγκαλιά σου.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω σε όλα αυτά που σου γυρίζουν στο μυαλό, πάντως οι 19 μήνες διαφορά που με το καλό θα έχουν τα αδερφάκια, είναι μικρή που σημαίνει ότι θα μεγαλώσουν μαζί. Λίγη κούραση παραπάνω για σένα αλλά αυτά θα είναι χαρούμενα που θα έχουν το ένα το άλλο για να παίζουν.

Και γιατί να ντρέπεσαι να πεις ότι κάνεις παιδιά μέσω κρίσης; Θα τους απαντάς ότι τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη!!!! :D

Μην αγοράζεις ακόμα καρότσι διδύμων. Θα δεις πως θα πάει. Εμένα με 22 μήνες διαφορά τα 2 τους, τον πρώτο καιρό είχα τη μικρή στο μάρσιπο όπως λες και τον μικρό στο καρότσι (για μικρές αποστάσεις, ή για μέσα στο σουπερ μάρκετ για παράδειγμα) και τώρα ο "μεγάλος" περπατάει καμαρωτός - καμαρωτός πιάνοντας το καρότσι της αδερφής του.

Αυτά για ένα πρώτο κουράγιο.

Με το καλό!!!!

2IW7p3.png

xwifp2.png

Της κολλητής μου τα παιδιά έχουν ακριβώς 19 μήνες διαφορά. Δεν χρειάστηκε ούτε καρότσι διδύμων ούτε τίποτα, η μεγάλη της δε θέλησε να ξανακάτσει σε καρότσι από τότε που περπάτησε. Είναι λίγο ζόρικα στην αρχή με 2 μωρά, αλλά έχει πολλά πλεονεκτήματα από τα 3 έτη και μετά. Παίζουν μαζί, πηγαίνουν στις ίδιες δραστηριότητες, έχουν τις ίδιες παρέες, δε χρειάζεται ποτέ να ψάξει πού να αφήσει το ένα, για να πάει κάπου με το άλλο. Ειδικά αν έχεις βοήθεια από γιαγιάδες, μην ανησυχείς καθόλου. Με το καλό!

κι εγώ έχω μια φίλη που τα παιδάκια της έχουν μόλις 11 μήνες διαφορά..... οπότε υπάρχουν και "χειρότερα". είναι σα δίδυμα. στην αρχή είναι λίγο δύσκολα αλλά σκέψου ότι θα ξεμπερδέψεις με πάνες, μπιμπερό, ξενύχτια κλπ με τη μία. δε θα χρειαστεί να τα ξαναπεράσεις αργότερα. εξάλλου είναι νωρίς να αγχώνεσαι ακόμη για αυτά. να προσέχεις τώρα να μην κουράζεσαι και να παίρνεις αγκαλίτσα το μωράκι σου, μόνο καθιστή. όλα να πάνε καλά!!

Ευχαριστώ κοριτσια πιστευω θα τα καταφερω εξαλλου περασα τον γολγοθα της υγειας μου και δεν τρελαθηκα, τώρα θα κωλώσω που είναι και ευχαριστό; Επισης στην πρώτη εγκυμοσύνη πήρα 14 κιλά και τώρα ήμουν σε διαιτα είχα ακόμη 3 κιλα να χασω... Πρεπει όπωσδήποτε να μην πάρω πολλα κιλα, όσο γίνεται λιγότερα, αν συνεχίσω τη "διαιτα" πειράζει;

vaisp2.png

xrxup2.png

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κοριτσια πιστευω θα τα καταφερω εξαλλου περασα τον γολγοθα της υγειας μου και δεν τρελαθηκα, τώρα θα κωλώσω που είναι και ευχαριστό; Επισης στην πρώτη εγκυμοσύνη πήρα 14 κιλά και τώρα ήμουν σε διαιτα είχα ακόμη 3 κιλα να χασω... Πρεπει όπωσδήποτε να μην πάρω πολλα κιλα, όσο γίνεται λιγότερα, αν συνεχίσω τη "διαιτα" πειράζει;

Καλή διατροφή και σωστή και θα επανέλθεις! Άλλωστε μετά με δυο μπομπιράκια δεν θα μείνει κιλό για κιλό. Με το καλό!

Για θέματα διατροφής ρώτα καλύτερα τον γιατρό σου...νομίζω ότι μπορει να σε συμβουλέψει. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα πάρεις περιττά κιλά αν προσέχεις τη διατροφή σου χωρίς να υποσιτίζεσαι όμως εσύ κ το μωράκι σου.

Για τους άλλους προβληματισμούς συμφωνώ με τα κορίτσια πιο πάνω. Καλύτερα να τα μεγαλώσεις μαζί παρά με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Θα έπρεπε να χαίρεσαι που ήρθε τόσο εύκολα το δεύτερο μωρό. Αλλες γυναίκες προσπαθούν για χρόνια και με μεγάλο κόπο αποκτούν παιδάκια. Μη σκέφτεσαι την κρίση και όλα αυτά. Πάντα θα υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που θα μας αγχώνουν. Να σκέφτεσαι να γεννηθεί γερό και να είστε και σεις οι γονείς γεροί για να το μεγαλώσετε. Ολα καλά θα πάνε και όλα θα βρουν το δρόμο τους. Το πώς θα μετακινείστε κλπ θα το δεις όταν έρθει η ώρα. Μην αγχώνεσαι προκαταβολικά με τέτοια πρακτικά ζητήματα.

Να έχεις μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσύνη σου εύχομαι!!!:D

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

πω πω ποσο σε νιωθω αλλα ειλικρινα θα ειναι πολυ πιο ευκολα απο οσο νομιζεις.καταρην 19 μηνων θα περπαταει και ειμαι σιγουρη οτι θα σε βολεψει ενα μικρο σκαλοπατακι που πουλανε και μπαινει στις πισω ροδες του καροτσιου για να ανεβαινει και ο μεγαλος και να σερνεις με το 1 καροτσι και τα 2.ειναι λιγο ακριβο βεβαια (70 ευρω) αλλα νομιζω λυνει πολλα προβληματα.εχεις ακουσει που λενε οτι πολλες φορες οταν ακους πιο δυσκολες καταστασεις απο τις δικες σου τοτε παιρνεις λιγο τα πανω σου και αισιοδοξεις;ε, σου εχω ενα τετοιο.εγω πριν απο 7 μηνες γεννησα το 2 και τωρα ειμαι 3 μηνων ΠΑΛΙ.ο 'μεγαλος' μου οταν γεννησα τον 2 ηταν 20 μηνων ακριβως και τωρα οταν με το καλο ερθει και το τριτο θα ειναι: ο μεγαλος 3 ετων παρα 2 μηνες και ο μεσαιος 13 μηνων.και μαλλον ειναι και το τριτο αγορι (το ενστικτο της μανας βλεπεις).εχεις να πεις κατι;;;;;;;;;;;;;;;παρε ανασα λοιπον και χαμογέλα!!!!!

wCzlp2.png