Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μια μικρη βοηθεια...

Recommended Posts

Εχω καταμπερδευτει....

Χτιζουμε σπιτι και τελειωσαν τα τουβλα...θελουμε να ψιλοκαταληξουμε σε σχεδιο κουζινας για να ξερουμε ποσες πριζες να βαλουμε και που..

Η κουζινα μας ειναι σε σχημα Π αλλα επειδη δεν εχει μεγαλο φαρδος μας προτειναν να συνεχιστει ο παγκος σαν τραπεζι..

Σαν εικονα φανταζομουν τον ενα τοιχο ολο ντουλαπια, ψηλα με μηχανισμους και τον φουρνο σε ψηλο σημειο.

Απλα δεν μου βγαινει στο να ειναι εστιες, φουρνος και ψυγειο διπλα σε παγκο.

Ειναι πολυ αβολο το ψυγειο να μην ειναι διπλα σε παγκο?

Υ.Γ θα παμε φυσικα σε καταστηματα με κουζινες για να μας βγαλουν καποιες προτασεις αλλα ειναι μαλλον νωρις ακομα...

Διαφημίσεις

Εχω καταμπερδευτει....

Χτιζουμε σπιτι και τελειωσαν τα τουβλα...θελουμε να ψιλοκαταληξουμε σε σχεδιο κουζινας για να ξερουμε ποσες πριζες να βαλουμε και που..

Η κουζινα μας ειναι σε σχημα Π αλλα επειδη δεν εχει μεγαλο φαρδος μας προτειναν να συνεχιστει ο παγκος σαν τραπεζι..

Σαν εικονα φανταζομουν τον ενα τοιχο ολο ντουλαπια, ψηλα με μηχανισμους και τον φουρνο σε ψηλο σημειο.

Απλα δεν μου βγαινει στο να ειναι εστιες, φουρνος και ψυγειο διπλα σε παγκο.

Ειναι πολυ αβολο το ψυγειο να μην ειναι διπλα σε παγκο?

Υ.Γ θα παμε φυσικα σε καταστηματα με κουζινες για να μας βγαλουν καποιες προτασεις αλλα ειναι μαλλον νωρις ακομα...

Κοριτσάκι καλημέρα!!!

δεν είναι καθόλου νωρίς να πας σε καταστήματα το αντίθετο όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερα γιατί μπορείς να κάνεις ότι θες πχ αν δεν πας τώρα μπορεί η παροχή ρεύματος του φούρνου και των ετσιών να είναι σε άλλο σημείο από εκεί που θα θέλεις τελικά ή το που θα βάλεις τον απορροφητήρα!!! γενικώς εγώ όταν έβαλα κουζίνα πήγα μετά και έτσι οι επιλογές μου ήταν λίγες και μου είπε σχεδιάστρια ότι θα ήταν καλύτερα αν πήγαινα νωρίς ακόμα και όταν έπεφταν τα μπετά γιατί θα μπορούσαμε να κάνουμε ότι θέλουμε επομένως μην αργείς και πήγαινε τώρα!!!

με το καλό το σπιτάκι σας!!!

omjTp3.png?tH8o0iKJ

sYOtp3.png?irNZPRKv

Τα καταστήματα θα σου βγάλουν σχέδια, αλλά καλό ειναι να εχεις μια δική σου άποψη πριν πας, για το τί θελεις να βαλεις πού, εστω στο περίπου.

Κι εμείς σε σχήμα Π εχουμε την κουζινα μας. Ειναι μικρή, αλλά εν τελει λειτουργική. Στο πανω μερος του Π (στην οριζοντια γραμμη ας πουμε) εχουμε βαλει την εστία με τον απορροφητήρα. Στην δεξιά μεριά εχουμε βάλει τον νεροχύτη και διπλα του (κατω από τον παγκο εννοείται) το πλυντήριο πιάτων και το πλυντήριο ρούχων. Στην αριστερή μεριά,ακριβώς διπλα στον παγκο που συνεχιζεται από τις εστίες, εχουμε τον φούρνο εντοιχισμένο σε στήλη (ψηλά δλδ) και δίπλα το ψυγειο (βαλαμε ψυγείο-ντουλάπα). Δλδ το ψυγείο δεν εχει παγκο δίπλα του, αλλά αυτό δε με ενοχλεί ιδιαίτερα, γιατί οπως σου ειπα η κουζινα μας ειναι μικρη και αν χρειαστει να ακουμπήσω κάτι, το βαζω στον απεναντι πάγκο (πανω από τα πλυντηρια). Εχουμε βάλει 2 σειρές ντουλάπια που φτάνουν μεχρι το ταβανι, οποτε αν και μικρή η κουζινα, εχει αρκετούς χωρους αποθηκευσης. Εχουμε αφήσει χωρίς ντουλάπια μόνο τον τοιχο πανω απ' τις εστίες, εκει δλδ που ειναι ο απορροφητήρας, για να μην "κλεινει" πολυ ο χωρος, οποτε εκει ο συζυγος βρήκε χώρο να ... εκφράσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες :-).

Σου ειπα στην αρχή να ξερεις περίπου τι θελεις, γιατι όταν εμεις πήγαμε στα μαγαζια να σχεδιασουμε την κουζινα και ζηταγα ντουλάπια μεχρι πανω, με κοιταζαν περίεργα. Μαλιστα μια πωλήτρια μου ειπε "δε φτιαχνουν κουζινες ετσι". Ολοι εχουν την άποψή τους, εσύ ομως θα χρησιμοποιείς αυτήν την κουζινα γι αυτό σκεψου από πριν τι περιπου θελεις.

εμεις τελικά καταληξαμε στο ικεα και ειμαι πολύ ευχαριστημενη και από ποιότητα και από εμφανιση και εχει φοβερά ποιοτικούς αυστριακούς παρακαλώ μηχανισμούς.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Δεν γινεται το ψυγειο να μπει απεναντι απο τις εστιες, δηλαδη απεναντι απο το Π ?

Εμας στο οριζοντιο μερος του Π ειναι οι εστιες με τον αποροφητηρα και δεξια και αριστερα του αποροφητηρα ειναι ντουλαπια, στη δεξια καθετη πλευρα ειναι μονο παγκος με συρταρια και στην αριστερη ειναι ο νεροχυτης και το πλυντηριο πιατων (κατω απο τον παγκο). Απεναντι απο αυτο το Π (σαν παραλληλογραμμο δηλαδη) ειναι το ψυγειο και διπλα του ειναι ο φουρνος σε ψηλο σημειο (απο κατω του εχει ντουλαπι), απο πανω του εχει φουρνο μικροκυματων και κολλητα απο πανω παλι ντουλαπι. Ειναι πολυ λειτουργικη,ολα ειναι κοντα σου χωρις να σε πνιγουν, εχεις αρκετο χωρο σε παγκους αλλα και ντουλαπια και συρταρια.

Με το καλο το σπιτακι σας!

Κοριτσακια ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

Σημερα το τοπιο ξεκαθαρισε!

Πηγαμε ΙΚΕΑ και μας εκανα καποια σχεδια ειχα σκιστει κι εγω οοοολες αυτες τις μερες να ψαχνω στο ΝΕΤ διαφορες κουζινες οποτε ολα καλα! προς το παρον τουλαχιστον... οποτε την Δευτερα θα ξερω να πω στον ηλεκτρολογο που θα τραβηξει παροχες!

Και για να σας πω και που καταληξαμε...

Στην αριστερα πλευρα του Π θα μπουν οι εστιες με τον απορροφητηρα, δεξια στο μικρο κομματι που ειναι με μεγαλο παραθυρο θα μπει ο νεροχυτης και το πλυντηριο πιατων και στον δεξι τοιχο ο φουρνος με τον φουρνο μικροκυματων εντοιχισμενοι και διπλα το ψυγειο. Αυτος ολος ο τοιχος θα ειναι με ντουλαπια χωρις παγκο, με μπακαλη κτλ. επισης στα σημεια που δεν θα γινεται γωνια στην πανω σειρα προσανατολιζομαστε στα ινοξ στορακια που δεν θυμαμαι πως λεγονται!!

Μια κοπελα που προτεινε το ψυγειο να μπει στο ανοιγμα δεν γινεται! γιατι οποιος μπαινει θα βλεπει την πλατη του ψυγειου.

ΑΑΑΑΑΑ και στον αριστερο τοιχο θα γινει γυρισμα για να τρωμε εκει, κατι σαν τραπεζακι δηλαδη με το υλικο του παγκου

Διαφημίσεις