Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απώλεια μνήμης και θηλασμός

Recommended Posts

Κορίτσια θηλάζω το παιδί μου για 20 περίπου μήνες. Τον Μάρτιο επέστρεψα και στη δουλειά και συνεχίζω να το θηλάζω. Τελευταία παρατήρησα ότι δεν θυμάμαι πολύ καλά, ιδιαίτερα κάποια πράγματα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα. Γνωρίζετε κάτι? η Αγλαϊα ίσως?

.png

Διαφημίσεις

επειδη και εγω το εχω χαμενο το τελευαιο καιρο απλα το αποδιδω στο οτι πρωτον εχω το μυαλο στο μικρο οποτε ολα τα αλλα απλα διαγραφονται και β)λιγο η καινουρια καθημερινοτητα μας με την επιστροφη στη δουλεια +παιδι+ολα τα οσα καναμε

μας κανει να τα χανουμε!!!!

ασε που εχω φαει ενα τονο βιταμ ιδεα γιατι λεει κανει καλο στον εγκεφαλο(αυτο θα μας σωσει)....

:lol::lol::lol:

ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΗΛΑΣΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

Πάντως να ξέρεις οτι δεν είσαι μόνη σου. Κάθε φορά που κάποιος μου ζητάει κάτι, τους λεώ να μου το θυμίσουν ξανά, γιατί σίγουρα θα το ξεχάσω. Αισθάνομαι, σα να χω χάσει το μισό μου μυαλό... μάλλον τα 2/3 του μυαλού μου. :shock:

Μπορεί να παίζει καμιά αναιμία στη μαμά;

Μεταφέρω από άρθρο στην Καθημερινή κάτι σχετικό:

Μελέτη Αυστραλών επιστημόνων επιβεβαίωσε κάτι που οι έγκυες γυναίκες ήδη υποψιάζονταν, ότι δηλαδή η εγκυμοσύνη επηρεάζει τη μνήμη της κυοφορούσας. Μάλιστα, η μνήμη επηρεάζεται μέχρι και ένα χρόνο μετά τη γέννηση, αν και τα συμπτώματα μειώνονται σημαντικά και αφορούν κυρίως τη μνήμη για απλές καθημερινές δραστηριότητες.

«Ο επηρεασμός της μνήμης που βιώνουν πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σαν να συγκρίνεις τη μνήμη μιας υγιούς 20χρονης με αυτή μιας υγιούς 60χρονης γυναίκας», ανέφεραν οι επιστήμονες. Στη μελέτη αναλύονται τα αποτελέσματα 14 διαφορετικών μελετών στις οποίες πραγματοποιήθηκαν πειράματα επιδόσεων μνήμης σε 1.000 έγκυες γυναίκες, μητέρες και μη έγκυες γυναίκες.

Το βασικό συμπέρασμα της νέας μελέτης είναι ότι η μνήμη των εγκύων γυναικών χειροτερεύει αισθητά, κυρίως όταν πρόκειται για την απομνημόνευση νέων ή πολύπλοκων πληροφοριών. «Οι συνηθισμένες λειτουργίες της μνήμης, όπως η μνήμη ενός τηλεφωνικού αριθμού που χρησιμοποιείται συχνά δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα. Όταν όμως πρόκειται για νέους αριθμούς, ονόματα ανθρώπων ή η απομνημόνευση διαφόρων πληροφοριών ταυτόχρονα, τότε οι έγκυες αντιμετωπίζουν δυσκολία», αναφέρει η μελέτη που τονίζει ότι τα συμπτώματα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη και ένα χρόνο μετά τη γέννηση του μωρού.

Υποθέτω (χωρίς να έχω διαβάσει πολλά) ότι συσχετίζεται με άλλα ευρήματα που συσχετίζουν τα ψηλά οιστρογόνα με την εξασθένηση της μνήμης;

Κι ένα λινκ για τροφές με θετική επίδραση στη μνήμη:

http://www.mednutrition.gr/content/view/892/162/

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Το χω ακουσει και απο γυναικες που δεν θήλασαν ουτε μια μέρα .

Εγω ειχα παρατηρησει παλιότερα στον εαυτο μου οτι δεν συγκεντρωνόμουν ή δεν θυμόμουν οταν δεν ξεκουραζομουν καλα ..λογικο .

Τωρα δεν το χω παρατηρήσει , δεν έτυχε ...απλα αυτο που θυμαμαι και γελάω ειναι πως την επομενη μέρα της γέννας μπαινω στο δωματιο που το μοιραζομουν με μια άλλη κοπελα και αρχιζω να της μιλαω στα Ελληνικα . :lol::lol: Αν δεν γουρλωνε τα ματια και δνε με σταματουσε ...ακομα θα μιλούσα ελληνικά :lol:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Διάβασα για την απώλεια μνήμης και στο βιβλίο της Άννας Πατσούρου. Αναφέρει ότι αυτό συμβαίνει και οφείλεται σε υπολειτουργία των ανώτερων στρωμάτων του φλοιού του εγκεφάλου. Μάλλον λειτουργούν τα κατώτερα στρώματα του φλοιού του εγκεφάλου που έχουν σχέση με ενστικτώδεις λειτουργίες (αν θυμάμαι καλά!!!). Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι με απασχολεί ιδιαίτερα διότι είμαι μέσα στις υποχρεώσεις (παιδί, σπίτι, δουλειά) και κάτι τέτοιο δυσκολεύει την οργάνωση του χρόνου μου. Προσπαθώ πάντως να κρατάω σημειώσεις για να μην ξεχνάω όσο το δυνατόν.

.png

Πώς είπαμε οτι με λένε;

Τα φώτα σας παρακαλώ :wink:

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»