Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποτομη μειωση γευματων...

Recommended Posts

κοριτσια ανησυχω...ο μικρος μου που θηλαζει αποκλειστικα. μεχρι 40 ημερων εκανε 10-11 γευματα....43 ημερων ξαφνικα τα περιορισε σε 8-9 κ λεω οκ ενταξει εδω θα σταθεροποιηθουμε. σημερα ξαφνικα πρωτη φορα κοιμηθηκε 5 ωρες το βραδυ(χθες δηλ) ξυπνησε εφαγε κ ξανακοιμηθηκε αλλες 4 και γενικα εκανε συνολικα 7 γευματα εκ των οποιων στα 2 τον εβαλα εγω απο μονη μου στο στηθος γτ ανησυχουσα που δεν ζητουσε. πριν λιγο για παραδειγμα κ ενω ειχαν περασει 4 ωρες τον εβαλα κοιμισμενο στο στηθος,εφαγε 5 λεπτα κ ξανακοιμηθηκε...τον ξαναβαζα αλλα τιποτα δεν ηθελε αλλο. λετε να χει κατι? φοβαμαι μη μειωθει κ η παραγωγη.

Διαφημίσεις

Είναι φυσιολογικό μετά τις 40 μέρες να μειώνονται λίγο τα γεύματα. Αν βρέχει τουλάχιστον 5 πάνες και παίρνει βάρος δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Τη νύχτα μην τον ξυπνάς αν δεν ξυπνάει μόνος του αλλά τη μέρα πρόσφερέ του στήθος κάθε 2-3 ώρες έστω κι αν δε σου ζητάει ώστε να κάνει περίπου γύρω στα 8 γεύματα το 24ωρο. Αν τον βάζεις στο στήθος όμως και δε θέλει να πιει δεν πειράζει. Ούτε η παραγωγή σου ούτε η ανάπτυξη του μωρού θα επηρεαστούν αρνητικά αν ακουλουθείς τις ανάγκες του μωρού.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

ευχαριστω χθες καναμε 8 ενταξει....απο πα<νες παμε καλα απλα εχει μειωθει ο ρυθμος που παιρνει βαρος. στην αρχη επαιρνε μεσο ορο 45 γρ την ημερα τωρα πια παιρνει μονο 30 ειναι στα φυσιολογικα για 2 μηνων σχεδον? περιπου ποσα πρεπει να παιρνει τη βδομαδα εμεις παιρνουμε 220 περιπου τις τελευταιες 2 βδ.

Ειναι φυσιολογικο να πέφτει ο ρυθμός αναπτυξης. Τα 30 γραμμάρια ειναι παρα πολυ καλα και πάνω απο τον μέσο όρο προσληψης βαρους.

Ο μηνιαιος μέσος όρος πρόσληψης ειναι 750 γραμμάρια.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

αχ αντε να δουμε την αλλη βδομαδα παμε παιδιατρο...ελπιζω να χει την ιδια αποψη και να μη μου αρχισει τα περι συμπληρωματος...οχι οτι θα την ακουσω αλλα θα με αγχωσει!

Διαφημίσεις

εμένα ο μικρός μου είναι 2,5 μηνών και έχω παρατηρίσει ότι αν τον βάλω για 20 λεπτά σε κάθε στήθος τότε κάνει 6 ώρες για να αποφασίσει να ξαναφάει αλλά από την στιγμή που από την γέννηση του μέχρι τώρα έχει πάρει 2κιλά και 10 εκατοστάσε ύψος δεν ανχώνομαι. Μήπως κάνω λάθος?

όταν λες να αποφασίσει να ξαναφάει εννοείς ότι του προσφέρεις στήθος και δεν το δέχεται ή ότι δε ζητάει; Αν ισχύει το πρώτο τότε ας τον να κάνει το πρόγραμμά του, μην ανησυχείς. Αν ισχύει το δεύτερο τότε η οδηγία που δίνεται είναι να προσφέρουμε στο μωρό στήθος το αργοτερο 4 ώρες από την έναρξη του προηγούμενου γεύματος. Αυτό συμβαίνει γιατί στην ηλικία των 3 μηνών περίπου πολλά μωράκια απορροφούνται από τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και ξεχνάνε να ζητήσουν να φάνε.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

εμένα ο μικρός μου είναι 2,5 μηνών και έχω παρατηρίσει ότι αν τον βάλω για 20 λεπτά σε κάθε στήθος τότε κάνει 6 ώρες για να αποφασίσει να ξαναφάει αλλά από την στιγμή που από την γέννηση του μέχρι τώρα έχει πάρει 2κιλά και 10 εκατοστάσε ύψος δεν ανχώνομαι. Μήπως κάνω λάθος?

1. Καταρχάς τι εννοείς με το 20 λεπτα στο κάθε στηθος; Κρατάς ρολόι και αλλάζεις το μωρο στο 20λεπτο; Το μωρο πρέπει να θηλαζει όση ώρα θέλει αφενός γιατι ξέρει καλύτερα απο τον καθένα το ποτε εχει χορτάσει κι αφετέρου γιατι αφήνοντας το μωρο να "κανονίσει" το γεύμα του, αυτορυθμιζεται και βάζεις τα θεμέλια για ένα παιδι με πλήρη έλεγχο της διατροφής του.

2. Τώρα όσον αφορά στο 6ωρο: αυτο που εφαρμόζεις ειναι η τακτική που λέγεται "δεν προσφέρω, δεν αρνούμαι" κι αφορά νηπια άνω του έτους. Σε μωρα που δεν ζητούν απο μόνα τους (αυτο συμβαίνει συνήθως σε καλοβολα μωρα που ειναι αποροφημενα απο τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος σε σημείο να ξεχνούν την πείνα τους) προσφέρει η μαμα στηθος. Με αυτόν τον τροπο το μωρο ξέρει ότι είσαι διαθέσιμη κι αποφασίζει αν θα θηλασει ή όχι. Το κλάμα ειναι πολυ καθυστερημένη ένδειξη πείνας, δεν περιμένουμε να κλαψει ένα μωρο για να το βάλουμε στο στηθος. Έρευνες έδειξαν ότι το μητρικό γάλα χωνευεται απο τον οργανισμο το πολυ σε 2 ώρες.

Απο την άλλη μεριά θηλαζοντας στο 6ωρο μειώνεις τη συνολικη παραγωγη σου σε γάλα. Στην ηλικία που ειναι το μωρο σου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) χρειάζεται 8-12 θηλασμους για να πάρει το γάλα που χρειάζεται.

Εκτός αν προσφέρεις και δεν θέλει οπότε το συζητάμε σε άλλη βάση.

Δίνεις πιπιλα στο μωρο;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka