Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ομφαλιδοκέντηση

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια, είμαι στην 17η εβδομάδα και πρόσφατες εξετάσεις που έκανα βγήκαν θετικαν στον κυτταρομεγαλοιο:(. Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχουν 2 τρόποι για να δούμε αν έχει προσβληθεί το έμβρυο, ο ένας είναι η αμνίο, που ακόμα κ αν βγει αρνητικό το αποτέλεσμα υπάρχει περίπτωση να έχει περάσει στο μωρό :confused:και ο άλλος είναι η ομφαλιδοκέντηση που μας δίνει ένα σίγουρο αποτέλεσμα. Έχει ακούσει ή έχει κάνει κάποια κάτι αντίστοιχο;;

pL6Gp3.png

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσακι μου! πόσο σε νιώθω!

θα σου πω την δική μου ιστορία! έχω ένα μπέμπη 16 μηνων σχεδόν, γεννησα την ανοιξη του 2011! οταν ήμουν 7μηνών έμαθα οτι έχω μεγαλοκυτταροιο! και κει αρχισε ένα μαρτύριο! διότι αυτή την εξεταση την ειχα ξανακανει στην αρχή τις εγκυμοσυνης στις 8 βδομαδες και ειχε βγει αρνητική! το 2011 λοιπον έζησα μια φρίκη, αρχισα επαναληπτικες εξετασεις στο ΠΑΣΤΕΡ igg igm και συνάφειας που βγηκαν θετικές αλλά δε μπορουσαμε να βγάλουμε ακρη ποτε το κολλησα γιατι ήταν μεγαλο το χρονικο διαστημα μεταξύ της πρώτης αρνητικης εξετασης και της πρωτης θετικής εξετασης που βγηκε! ακομη θυμαμαι οταν με πηρε ο πρωην γιατρος τηλ και μου το ανακοινωσε! και γω πανικο! αλλαξα γιατρο, γιατι ήταν ασχετος σαυτα τα θεματα και γιατι τον ειχα πιεσει ενδιαμεσα να κανω τετοια εξεταση και μου λεγε δε χρειαζεται και φυσικά μου πε να κανω αμνιοπαρακεντηση! δε δέχτηκα σαυτο το μηνα κύησης που ήμουν για ευνοητους λογους και πολλους! αλλαξα γιατρο λοιπον, το ψαξα πολυ και τελικα με σύμμαχο το νέο μου γιατρο δεν έκανα τιποτα! εξαρχης μου λεγε οτι υπερηχογραφικά ειναι τέλειος ο μπεμπης μου και οτι δεν υπαρχει περιπτωση να χει κατι κακο! οι πιθανοτητες ήταν ελαχιστες, σα να λεμε λαχειο 1 στις 10.000 να χει περάσει στο σακο ο ιος και να χει μολυνθει!και μου χε πει οτι αυτη την εξεταση για το μεγαλοκυτταροιο να καταλαβεις δε την κανουν καθολου στην Αμερική! τελικα γεννησα οντως το μπεμπη μου υγιεστατο και για να μαστε 100% σιγουροι του καναμε μεσα στο μαιευτηριο, οπτικες και ακουολογικες εξετασεις+ καποιες ακριβουτσικες αιματολογικες στο dna του ιου και βγηκαν αρνητικες! ολα καλα λοιπον και αυτο θελω να σου πώ! κοριτσι μου ολα θα πανε καλα! προσπαθησε οσο μπορεις να σαι χαλαρή,γιατι εχεις μηνες μπροστά σου και δεν αξίζει να στενοχωρεις το μωρο σου, στο λεω γιατι το έζησα, πονεσα, έκλαψα, ουρλιαξα, αλλα όταν κρατώ αγκαλια τωρα το μπεμπη μου τα σκεφτομαι ολα τόσο μακρινά....ό,τι θες ειμαι εδώ να σε βοηθησω μιας και ένα χρονο πισω τα έζησα μολις..........και εξετασεις μονο στο ΠΑΣΤΕΡ να κανεις επαναλληπτικες, ειναι το πλεον εξειδικευμένο!

επισης προσοχη!

πολλοι γιατροι δεν έχουν τυχει τέτοιων περιστατικών, οπως μου αποκάλυψε και ο πρωην γυναικολογος μου, το αποτελεσμα; μιλανε εύκολα για αμνιοπαρακεντηση και τα συναφή και τρομοκρατουν τις εγκυους! ο δικος μου ήθελε να με φέρει σε επαφή μεχρι και με λοιμοξιολογο και αλλες ειδικοτητες! να μου πουν τι; αφου τον ρώταγα και δεν ήξερε πολλά και έμενε να με κοιτάει! αν θες μπορώ να σου στειλω και το τηλ του δικου μου γυναικολογου@ ειναι της υπομονης τα ραντεβου αλλα αξιζει να περιμενεις γιατί ο,τι σου πει, αυτό ειναι και τέλος! δε σου λεω να μην εμπιστεύεσαι το γιατρο σου, προς θεου, αλλα αν θες μια δευτερη γνωμη να ησυχάσεις και να σε εξετασει , να σου στειλω τα στοιχεια του σε πμ!

Ναι φυσικά και θέλω τα στοιχεία του γιατρού σου!! Έχω τρελαθεί, δεν ξέρω τι να κάνω.. Εμένα όσον αφορά την αμνιοκέντηση μου είπε πως ακόμα κ αρνητικό να βγει το αποτέλεσμα, ότι δηλαδή δεν έχει επηρεαστεί το έμβρυο, πάλι έχουμε ένα 3-5% να βγει άρρωστο το μωράκι. Ενώ με την άλλη μέθοδο, την ομφαλιδοκέντηση, παίρνουμε και αμνιακό υγρό και αίμα του μωρού και είανι πιο έγκυρο το αποτέλεσμα, ή το χει το μωρό ή όχι. Και μένα οι εξετάσεις στον προγεννητικο ήταν αρνητικές στον κυτταρομεγαλοιο, έκανα επαναληπτικές όμως στον 4ο κ βγήκαν θετικές, άρα το κόλλησα το πρώτο τρίμηνο. Μήπως το μωράκι σου δεν είχε θέμα επείδη το κόλλησες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, που το μωράκι είχε αναπτυχθεί;; Γιατί στη δική μου περίπτωση που ήμουν στο πρώτο 3μηνο ίσως να το έχει επηρεάσει. Στείλε μου σε παρακαλώ αν μπορείς τα στοιχεία του γιατρού σου να επικοινωνήσω μαζί του. Από χθες που μου είπε ο γιατρός για αυτη την εξέταση είμαι σε αναμμένα κάρβουνα. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Να χαίρεσαι το μπεμπάκι σου!!!

pL6Gp3.png

κοριτσάκι μου δε ξερουμε ποτε τον κολλησα αυτον τον ιο γιατι μεσολαβησε μεγαλο χρονικο διαστημα απο τη μια εξεταση στην αλλη, ενδέχεται να το κολλησα και στο τελος του α τριμήνου! παραμενει αγνωστο αυτο το ερώτημα! παντως το κολλησα μεταξυ α και β τριμηνου σιγουρα γιατι στις αρχες του γ τριμηνου το εμαθα! σε ευχαριστω πολυ κοριτσακι μου και συ με το καλο και να δεις που ολα θα είναι καλά! ακολουθεί πμ σε λιγο με τα στοιχεία του γιατρου μου!

Διαφημίσεις

α να σου πω και κατι σημαντικο για να ξεαγχωθεις! τις εξετασεις στο μαιευτηριο οταν γεννησα, τις έκανα με δική μου επιθυμια! ο γιατρος δε με προετρεψε ποτε να τις κανω, γιατι ήταν βέβαιος οτι το παιδί ήταν υγιέστατο! ωστοσο, εγώ ήθελα να κλείσει οριστικα αυτο το κεφαλαιο στη ζωή μου και να μη με τρώνε τα "αν" και "μηπως" μεχρι τα 4-5 χρονια του!

ολα θα πανε καλά!