Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καρότσι maclaren ή inglesina?

Recommended Posts

Αν και λίγο νωρίς, είμαι ακόμη 25η εβδομάδα, μπήκα και γω στον πειρασμό να ψάξω καροτσάκι! Δεν θα το πάρω ακόμη, απλά θέλω να κάνω την έρευνά μου, γιατί δεν έχω ιδέα (είναι το πρώτο μωράκι).

Έχω ψάξει στο ίντερνετ και νομίζω πως θα καταλήξω σε maclaren ή inglesina. Για ποιό μοντέλο δεν ξέρω ακόμη. Με ενδιαφέρει να καταλήξω σε ένα από τα δύο και μετά βλέπω και μοντέλο. Τα κριτήρια μου γενικώς για καρότσι είναι:

1) να είναι ελαφρή, εύχρηστο, πρακτικό για πολλές βόλτες

2)λιτό και χωρίς πολλά πολλά (εμφανισιακά)

3)να ξαπλώνει

4)προαιρετικά να κοιτάζει και τη μαμά

Είμαι αθλητικός τύπος και λατρεύω τη γυμναστική και το περπάτημα, θα ήθελα το επόμενο καλοκαίρι να παίρνω και το μωράκι μου μαζί στις βόλτες, χωρίς να σέρνω καμιά μαούνα.

Έχουν κάποιες μανούλες τα καρότσια αυτά για να περάσουμε σε σύγκριση? Ότι και να διαβάσω στο ίντερνετ, καλύτερος τρόπος για να αποφασίσω είναι οι προτάσεις-εμπειρίες από μανούλες που τα έχουν δοκιμάσει.

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Διάβασα μέσα στο φόρουμ ότι τα μακλάρεν έχουν ψηλή λαβή/χερούλι, οπότε ενδείκνυνται περισσότερο για ψηλές μανούλες. Εγώ που είμαι μινιόν (1.60) θα βολευτώ??

sLvDp3.png

• 2 weeks later...

Πιστεύω πως θα βολευτείς καλύτερα το Inglesina από το Mclaren. Όντως το Maclaren είναι ψηλό και θέλεις να έχεις χώρο στο πορτμπαγκάζ. Της Inglesina αποδείχτηκαν καλά επίσης α ν και αν ήμουν και γω ψηλή θα επέλεγα Mclaren. Εγώ προσωπικά έχω το Peg Perego Easy drive αλλα δεν έμεινα τόσο ευχαριστημένη γιατί δεν μου φάνηκε τόσο γερό όσο τα έκαναν παλιά(η κουμπάρα μου μου το σύστησε γιατί έχει πιο παλιό μοντέλο) και επίσης το πλατοκάθισμα είναι πολύ σκληρό.Ήμουν και γω σε δίλλημα με το Ιnglesina Avio αλλά απέρριψα το Αωιο γιατί απλά δεν στρεφόταν το κάθισμα προς τη μαμά αν και τελικά τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι απαραίτητο αφού όταν αρχίσει το μωρό να παρατηρεί θα θέλει να κοιτάει μπροστά.

ib7Tp2.png

Inglesina δαγκωτο!

1) Διπλωνει σαν ομπρελα με το ενα χερι (κρατας ενα παιδι στο αλλο) και ξεδιπλωνει επισης με το ενα χερι χωρις να σκυψεις οπως στο mc laren

2) Τα χερουλια μακραινουν και κοντενουν αναλογα

3) Τα mc laren εχουν κατηγορηθει οτι επειδη εχουν σκελετο λεπτο με αιχμηρες γωνιες εχουν κοψει παιδακια τα δαχτυλα τους εκει κατα το κλεισιμο

4) Εχει προστατευτικη μπαρα μονιμα επανω και διπλωνει μαζι με το καροτσι (ενω στη mc laren ειναι προσθετο)

5) Πωλειται και πακετο με το καρεκλακι αυτοκινητου που το εχεις για τους πρωτους μηνες του μωρου και απο το αυτοκινητο το κουμπωνεις κατευθειαν στο καροτσι χωρις να μεταφερεις το παιδι (δεν ξερω αν εχει βγαλει η mc laren κατι αντιστοιχο μεχρι πριν 2 χρονια παντως δεν ειχε)

Διαφημίσεις

Εγω εχω μακλαρεν xt.

ειμαι πολυ ευχαριστημενη.ειναι ενα παναλαφρο καροτσι και ποτε δεν αντιμετωπισα προβλημα με το πως θα το "οδηγησω". Δεν ετριξε ποτε,δεν επιασε τα δαχτυλα του παιδιου μου ποτε και γενικα ειναι ενα αξιοπιστο καροτσι που αυτη την στιγμη ειναι αθικτο και περιμενει αν αξιωθουμε δευτερο παιδι.

Δεν ετανιωσα στιγμη που το πηρα.

Τα inglesina δεν μου αρεσαν ιδιαιτερα ως σχεδιασμος,οποτε τααπερριψα σχετικα νωρις.

Ομως.....προσφατα βγηκε ενα μοντελο της inglesina το avio το οποιο μου τραβηξε την προσοχη και ειλικρινα αν γενναγα φετος θα εμπαινα στον πειρασμο να το δω απο κοντα..Εχω δει βιντεακι και μου φανηκε καταπληκτικο καροτσι.Εχε το στον νου σου.

να σημειωσω δε,οτι πρεπεινα σκεφτεις τι ακριβως θελεις να ειναι το καροτσι σου...αν θες να πηγαινει πακετο με καλαθουνα/καθισματακι ή μονο του-αν το θες μεγαλο ή πιο στενο-αν θες να βλεπεις το μωρο σου ή δεν σε ενοχλει να κοιτα μπροστα (στα μακλαρεν η θεση κοιτα μπροστα,εκτος αν παρεις το μοντελο xlr που εφαρμοζει επανω παιδικο καθισματακι αυτοκινητου)-το βαρος του...

Καλο ψαξιμο:P

Θα πάρω αποκλειστικά και μόνο καρότσι. Με ενδιαφέρει να είναι ελαφρύ, συμμαζεμένο (όχι καμιά μαούνα) και πρακτικό, το παιδί), άνετο για το μωρό (κάπου διάβασα ότι τα ιγκλεσίνα είναι κάπως στενά μόλις μεγαλώνει λίγο, γερό, ελαφρύ και "ευέλικτο"!! Πολλά ζητάω μου φαίνεται!

sLvDp3.png

και εγω ήμουν αναμεσα σε αυτα τα 2 και τελικα κατεληξα στο μακλαρεν μονο και μονο για ειναι πιο ελαφρυ και ευκολο στην μεταφορα αλλα και πιο φαρδύ το καθισμα μιλαω για το μακλαρεν xlr. το ινγκλεσινα το μονο που μου αρεσε ειναι οτι μπορεις να δεις το παιδι ενω στο μακλαρεν οχι.τωρα ως προς την χρηση δεν ξερω ακομα .....γενναω τον επομενο μηνα .

το καλυτερο ειναι να τα δοκιμασεις και τα δυο εγω αυτο εκανα .παρολο που ειναι υποτιθεται στο ιδιο βαρος εχω στην πλοηγηση μου φανηκε πιο δυσκολο το ινγκλεσινα...

Διαφημίσεις

Εμείς πήραμε το zippy της inglesina και είμαστε ευχαριστημένοι! Τώρα το χαίρεται το δεύτερο παιδάκι μας, το έχουμε ταράξει στις βόλτες και δεν έχει πάθει τίποτα. Για μεγαλύτερα παιδάκια είναι όντως λίγο στενό, για το γιο μου πχ που είναι 2,5 , αλλά στην ηλικία αυτή δε θέλουνε να είναι στο καρότσι. Μόνο για να πεταχτεις στο σούπερ μάρκετ ας πούμε. Πρακτικό στο κλείσιμο, χωράει άνετα στο πορτ παγκαζ, ακόμα και στο getz του πεθερού μου που είναι κάπως μικρό. Τα καλύμματα βγαίνουν εύκολα για να τα βάλεις στο πλυντήριο, έχει ποδόσακο για το χειμώνα, καλαθάκι για τα ψώνια και γενικά το έχουμε βολευτεί. Για τα μακλάρεν δεν έχω άποψη.

Καλές αγορές και καλυτερα να το παρεις μεσω νετ!

Εμείς έχουμε το maclaren xlr κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Είναι ελαφρύ, ανοιγοκλεινει εύκολα κ έχει κ ποδόσακο κ έξτρα μαλακή επένδυση για την πλάτη που βγαίνει κ πλενεται. Επίσης έχει κ αδιαβροχη κουκούλα. Εμείς το χουμε Λιωσει στις βόλτες κδενεχει πάθει τίποτα.... Είναι σαν καινούριο.

Εγώ πήρα το zippy-free της Inglesina που περιέχει πορτ-μπεμπε, κάθισμα αυτοκινήτου και καροτσάκι. Έχω μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένη. Είναι πολύ ελαφρύ και εύχρηστο, το μωρό μπορείς να το έχεις γυρισμένο προς εσένα και είναι πολύ γερό. ΄Α και επειδή αναφερθήκατε στο ύψος της μαμάς, εγώ που είμαι ψηλή δεν έχω κανένα πρόβλημα στο χειρισμό του!

S02fp3.png

LnVyp3.png

• 4 weeks later...

Καλησπέρα :-)

Εγώ το χειμώνα που μας πέρασε πήρα το Avio της Inglesina και στο προτείνω με κλειστά μάτια :-)

Μέχρι σήμερα το έχω λιώσει στις βόλτες και φαίνεται σαν καινούριο :-)

Το έχω σε ένα σιελ (πολύ ζωντανό χρώμα) και όλο το καλοκαίρι είχα βγάλει και την κουκούλα κι είχα μια ροζ ομπρέλα και ήταν πολύ cute!

Εμένα μου αρέσουν πολύ οι ρόδες του που δεν είναι διπλές, αλλά μονές και που χωράει παντού (ακόμα και στα πιο στενά πεζοδρόμια!)

Κλείνει εύκολα και δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ (μια και το σηκώνω με το μωρό μέσα) για να κατέβω τρία σκαλιά που έχω στην αυλή μου για να βγω έξω.

Το καλάθι κάτω από το καρότσι χωράει αρκετό πράγμα :-)

Πήγαινε δες τα από κοντά και τα δύο, πριν αποφασίσεις!

Και οδήγησέ τα! Μόνο έτσι καταλαβαίνεις τι σου αρέσει!!!

Καλές βόλτες σε ότι αποφασίσεις!!!

Αν το παιδί θελήσει να το χρησιμιποιήσει και όταν κλείσει τον 1-1,5 χρόνο θα σου πρότεινα το maclaren xlr επειδή είναι το πιο φαρδύ καρότσι στην αγορά. Το παιδί κοιμάται υπεράνετα. Αν το παιδί είναι λίγο μεγαλόσωμο, στα υπόλοιπα καρότσια ακουμπάνε οι ώμοι του στα πλαινά.

Αυτό βέβαια δεν μπορείς να το ξέρεις εκ των προτέρων.

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

Επειδή και εγώ ακόμα δεν έχω πάρει ακόμα έχω κάνει μια έρευνα αγοράς.Καταρχάς αφού είσαι ανάμεσα σ'αυτα τα δύο αν δεν τα δοκιμάσεις μόνη σου ή να τα δείς το ενα δίπλα στ'αλλο δεν θα μπορέσεις να κρίνεις.Πρόσφατα που τα δοκίμασα και τα δύο το maclaren είναι πιο εύχρηστα σε αντίθεση με το inglesina που είναι υπερβολικα στενό.Και δεν μιλάω για ένα συγκεκριμένο μοντέλο αλλά την μορφολογία του καροτσιού γενικά.Ασχετα που δεν θα πάρω κανένα από τα δύο γιατί τα θεωρώ υπερτιμημένα θα διάλεγα το maclaren.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!