arma Posted September 6, 2008 Share Posted September 6, 2008 Γεια σας! Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θέμα που θα γράψω μιας και ακόμα το δικό μου το παιδί είναι πολύ μικρό ακόμα και προλαβαίνω να διαβάσω της ηλικίας της Έχω ένα ανηψιο 6 1/2 ετών. Από μικρό αυτό το παιδί έκανε πράγματα νωρίτερα από την ηλικία του. Περπάτησε 9 μηνών, μίλησε γρήγορα και με φράσεις τελείως μεγαλίστικες, εμαθε γράμματα χρώματα, αριθμούς πολύ νωρίς. Είναι πολύ καλό παιδί σε γενικές γραμμές αλλά είναι υπερκηνιτικός. Οι γονείς του τον πήγαν σε κάποιον με την ειδικότητα ''ειδικός εκπαιδευτικός'' και τους είπε μετά από μία σειρά ερωτήσεων ότι ή λόγω της δύσκολης εγκυμοσύνης που είχε η νύφη μου, ή λόγω της δύσκολης γέννας, κάποιο νεύρο έχει πειραχτεί που τον κάνει μεν να λειτουργεί τόσο έξυπνα αλλά το πιο πιθανόν τους είπε ότι κάποια στιγμή θα κολλήσει και θα έχει πρόβλημα στο να συγκεντρωθεί να μάθει κι άλλα. Ο άνθρωπος αυτός κάνει μία θεραπεία η οποία στοιχίζει πάρα πολλά χρήματα και περιλαμβάνει εκτός από αυτά που κάνει εκείνος κάποια πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς.π.χ τους είπε να του κόψουν ΤΕΛΕΙΩΣ την ζάχαρη. Επίσης τους έδωσε και ένα συμπλήρωμα διατροφής με το όνομα efalex. Ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν θα κάνουν την θεραπεία γιατί είναι και λίγο ο φόβος του άγνωστου μιας και την θεραπεία αυτή την κάνει μόνο αυτός στην Ελλάδα κα έτσι θέλω να ρωτήσω εδώ εάν έχει ακούσει κάποιος κάτι σχετικό. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v@sso Posted September 6, 2008 Share Posted September 6, 2008 πρωτη φορα ακουω ΄΄ειδικος εκπαιδευτικος΄' κ πως ειδε οτι πειραχθηκε το νευρο ?εξ οψεως ???? μηπως λεει κ το καφε ο τυπος? Α..κανει κ μια θεραπεια που στοιχιζει ποοοολλα λεφτα και την κανει μοοονο αυτος στην ελλαδα ??? γιατι εμενα η ολη ιστορια μου μυριζει κομπογιανιτη? προσωπικη μου αποψη παντα γιατι δεν πηγαν σε εναν επιστημονα γιατρο πχ.νευρολογο και πηγαν σε αυτον? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariadi Posted September 6, 2008 Share Posted September 6, 2008 Να σας πω και εγω την γνωμη μου απο την εμπειρια που εχω ως επαγγελματιας. Αυτο με το νευρο που εχει πειραχτει ειναι λιγο επιπολαιο σαν απαντηση. Αν υπαρχει υπερκινητικοτητα διαγνωσμενη, δηλ. οχι απλα να ειναι ενα ζωηρο παιδι, αλλα εχει διαταραχη ελλειματικης προσοχης - υπερκινητικοτητα (ΔΕΠ-Υ), τοτε πραγματι υπαρχει νευρολογικο υποβαθρο, το οποιο θα το κανει διαγνωση ενας παιδονευρολογος ή ενας αναπτυξιολογος, παιρνοντας το ιστορικο του παιδιου και μεσα απο τεστ και δοκιμασιες. Οσον αφορα το κοψιμο της ζαχαρης, απο ερευνες που εχουν γινει εχει βρεθει οτι η ζαχαρη και η σοκολατα αυξανουν την υπερκινητικοτητα και το επιπεδο διεγερσης, γι' αυτο και συστηνουμε στους γονεις να μειωνουν και οχι να κοβουν τη ζαχαρη και τα γλυκα. Αλλοστε τα παιδακια εχουν αναγκη απο καθε ειδος τροφης. ΚΑλο θα ηταν το θεμα να ψαχτει και λιγο παραπανω και με καποιον εμπειρο γιατρο σε δημοσιο νοσοκομειο. Περιμενουμε νεα σου!! Φιλικα, Μαρια Quote Ποτέ δεν μας δίνεται κάτι που δεν μπορούμε να αντέξουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
arma Posted September 7, 2008 Author Share Posted September 7, 2008 Πάνω κάτω τα ίδια με εσάς της είπε και ο παιδίατρος. Ο ''εκπαιδευτικός'' είπε ότι θα κάνει κάποια τεστ(αφού ξεκινήσει η θεραπεία). Αυτό που έκανε στην εξέταση ήταν να πει στο παιδί να τον κοιτάξει στα μάτια και το παιδί όπως πολύ λογικό μου φαίνεται ντρεπόταν να τον κοιτάξει μεσ'τα μάτια.(δεν τον έβαλε σε κρεβάτι πχ να τον εξετάσει για να καταλάβει το παιδί ότι πρόκειται για εξέταση) Έτσι ήταν το πρώτο πράγμα που κατά τη γνώμη του έδειχνε νευρολογικό πρόβλημα. Πάντως σίγουρα θα πάνε σε κάποιον αναπτυξιολόγο ή παιδονευρολόγο. και εμένα αυτές οι ''διαγνώσεις'', μου φαίνονται λίγο μπακαλίστικες... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρια Στυλιανακη Posted September 7, 2008 Share Posted September 7, 2008 προφανώς ο ειδικος εκπαιδευτικός ούτε γιατρός είναι ούτε αναπτυξιολόγος ή αρμόδιο άτομο να κάνει τέτοια διάγνωση, ΚΑΙ ΟΥΤΕ χρησιμοποίησε ΚΑΜΙΑ μέθοδο διάγνωσης, διαγνωστικό τέστ δηλαδή. είτε ιατρικό με εργαλεία, είτε με ερωτηματολόγιο (συγκεκριμένης ονομασίας) και ειδικές προγραμματισμένες δράσεις με ειδικά αντικείμενα. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΑΥΤΟ. ΟΧΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. αν οι γονείς θέλουν καθοδήγηση, ας πάρουν στο 801 801 1177, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ είτε εδώ είτε σε υπηρεσία άλλη, τον ειδικό εκπαιδευτικό και σε παρακαλώ αν μπορείς δώσε εδώ το όνομά του, αμα θες το δημοσιεύω εγώ, στείλε μου με πμ τα στοιχεία του. αυτά τα πράγματα είναι αισχρά. αίσχος. Έτσι ήταν το πρώτο πράγμα που κατά τη γνώμη του έδειχνε νευρολογικό πρόβλημα. μα είναι δυνατον? ... αυτός ο άνθρωπος, πρέπει να καταγγελθεί. ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ, ΑΜΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΓΟΝΕΑ....... είναι διορισμένος? ειναι ιδιωτικός ? Quote ...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... (If You Wanna Make The World A Better Place) Take A Look At Yourself And Then Make A Change R.I.P. Michael Jackson. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arma Posted September 8, 2008 Author Share Posted September 8, 2008 Ο κύριος αυτός είναι ιδιωτικός και την ειδικότητα αυτή την έχει σπουδάσει στην Αγγλία. Δεν είναι γιατρός. Η νύφη μου πηγε εκεί μέσω κάποιας γνωστής της που είχε υπερκινητικό παιδί το οποίο της είπε ότι είχε μεγάλη διαφορά μετά τη θεραπεία. Όσον αφορά το ότι τους είπε για νευρολογικό πρόβλημα από την ματιά, δεν εξέτασε μόνο αυτό,αλλά πριν ρωτήσει κάτι άλλο έβγαλε το ''πρώτο '' συμπέρασμα. Άλλες ερωτήσεις που έκανε που δεν νομίζω να ανήκουν σε συγκεκριμένο ερωτημστολόγιο ήταν: ''είχες πάρει depon στην εγκυμοσύνη''? ''μπήκε το παιδί θερμοκοιτίδα''? ''παίζει μπάλα?μπορεί να την πιάσει αν του την πετάξεις''(ο μικρός δεν μπορει να πιάσει την μπάλα αλλά δεν παίζει και συχνά, δεν του αρέσει, γιατί θέλει να ασχολείται όλο με εκπαιδευτικά παιχνίδια) Μαρία σ'ευχαριστώ για το τηλέφωνο, θα το πω στη νύφη μου. όσο για το όνομα θα της πω να μπει η ίδια εδώ και αν θέλει να το γράψει εκείνη. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kel Posted September 12, 2008 Share Posted September 12, 2008 Εκανα εγγραφη και γραφω το πρώτο μηνυμα γιατι τέτοιες περιπτώσεις όπως του εκπαιδευτικού που αναφέρθηκε αποπροσανατολίζουν τους γονείς και κανουν ανεπανόρθωτη ζημια στο παιδι. Κατ'αρχήν συμφωνω με την κυρία Στυλιανάκη. Είμαι ειδική παιδαγωγός (απόφοιτος ΦΠΨ πανεπιστημιου Αθηνών, δύο μεταπτυχιακά στην αγγλία απο τα οποία το ένα για το ΔΕΠ/Υ και υποψήφια διδακτωρ σε βρετανικο πανεπιστημιο στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές) και εργαζομαι σε μεγαλο ιδιωτικο εκπαιδευτηριο. Αυτο που θεωρω απαραδεκτο ειναι το γεγονος οτι το παιδι δεν εξεταστηκε απο διεπιστημονικη ομάδα. 1.Το ΔΕΠ/Υ ανιχνεύεται αφου εξεταστει απο παιδοψυχίατρο, κλινικο ψυχολόγο, λογοθεραπευτη, εργοθεραπευτη και ειδικο παιδαγωγο. Υπάρχουν καλες μοναδες διαγνωσης ΔΕΠΥ στους ιατροπαιδαγωγικους σταθμους των νοσοκομειων Παιδων.2. Ημουν δεκα χρονια στην Αγγλια και δεν είδα πουθενα να λεει οτι υπαρχουν θεραπειες και διαγνωσεις για τον ενα και εκλεκτο ειδικο. Η πανεπιστημιακη γνωση μοιραζεται και υπάρχουν πολλοι ελληνες ειδικοι παιδαγωγοι με σπουδες στην Αγγλια. Γιατι αυτη η μυστικοτητα οτι "αυτο που κανω εγω δεν το κανει κανεις"? Ο ειδικος παιδαγωγος αναφέρει παντα το προγραμμα που ακολουθει και τα ανιχνευτικα, διαγνωστικα ή ψυχομετρικα εργαλεια που χρησιμοποιεί. 3.Αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα υπάρχει μονο μια Κλιμακα Αξιολογησης ΔΕΠΥ η οποια ειναι σταθμισμενη απο την αντιστοιχη των Paul και Power απο την καθηγητρια του πανεπιστημιου Αθηνων κ. Καλαντζη_Αζιζι και σιγουρα δεν περιλαμβανει ερωτησεις του στυλ που αναφερθηκε παραπανω. Για περισσοτερες πληροφοριες για το ΔΕΠ/Υ μπορειτε να δειτε και εδω: http://www.okiriakos.org/ http://www.focusonchild.gr/content/view/25/9/ http://www.janssen-cilag.gr/bgdisplay.jhtml?itemname=adhd_diagnosis&product=none Ενημερωθείτε απο ειδικους στα δημοσια ιατροπαιδαγωγικα κεντρα και αποφυγετε τους δηθεν ειδικους που σκοπος τους ειναι μονο να σας αφαιμαξουν οικονομικα . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGIA.CY Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 Kel, Σε καλοσορίζουμε στο forum και σ ευχαριστούμε πολύ για την παρέμβαση. Ελπίζουμε να σε έχουμε συχνά απο δω και πέρα. Και πάλι καλοσόρισες!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kel Posted September 13, 2008 Share Posted September 13, 2008 Kel, Σε καλοσορίζουμε στο forum και σ ευχαριστούμε πολύ για την παρέμβαση. Ελπίζουμε να σε έχουμε συχνά απο δω και πέρα. Και πάλι καλοσόρισες!!! Eυχαριστω πολυ!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arma Posted September 15, 2008 Author Share Posted September 15, 2008 kel καλώς όρισες,χίλια ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Να σαι καλά!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Μαρια Στυλιανακη Posted September 16, 2008 Share Posted September 16, 2008 arma, σε παρακαλώ, για το καλό και των υπολοίπων γονέων, να μου στείλεις το όνομά του, ή να το δημοσιεύσεις. δεν επιτρέπεται να αφήνουμε κάποιον να κάνει τέτοιο πράγμα, είναι εγκληματικό, δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις την βαρύτητα αυτού που λέω. έχεις μια ευθύνη, απέναντι στους άλλους επόμενους γονείς που θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο. Quote ...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... (If You Wanna Make The World A Better Place) Take A Look At Yourself And Then Make A Change R.I.P. Michael Jackson. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mata Posted September 17, 2008 Share Posted September 17, 2008 Kel, Σε καλοσορίζουμε στο forum και σ ευχαριστούμε πολύ για την παρέμβαση. Ελπίζουμε να σε έχουμε συχνά απο δω και πέρα. Και πάλι καλοσόρισες!!! Πολύ χρήσιμη η παρέμβαση!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts