Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΩΟΘΗΛΑΚΙΑ!

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους! εχω την εξης απορια...

ετυχε να παω στην γυναικολογο μου για ενα υπερυχο(να δω αν εφυγε μια κυστη που ειχα)και ειδε οτι ειχα κ ετοιμο ωοθηλακιο στην δεξια ωοθηκη,αλλα.... δεξια σαλπιγγα δεν εχω ! :mad:

Η απορια ειναι, καθε μηνα εναλλαξ βγαζουν ωοθηλακια οι ωοθηκες;; π.χ τον Σεπτεμβρη θα εχω ωοθηλακιο απο αριστερη ωοθηκη ή δε παιζει ρολο,οπως τυχει;;

Γραφοντας,ανακαλυψα κι αλλη απορια... αμα απο την μερια που δεν εχω σαπλιγγα ''πιασω'' τι γινετε;;παλι εξωμητριο θα παθω;;:confused::!:

Εκεινη την μερα ξεχασα να ρωτησω τηνν γιατρο και ντρεπομαι να την ενοχλησω για κατι τετοιο!:oops:

Σας ευχαριστω για το χρονο σας, Περιμενω τα ''φωτα '' σας!!:D

Διαφημίσεις

ετυχε να παω στην γυναικολογο μου για ενα υπερυχο(να δω αν εφυγε μια κυστη που ειχα)και ειδε οτι ειχα κ ετοιμο ωοθηλακιο στην δεξια ωοθηκη,αλλα.... δεξια σαλπιγγα δεν εχω ! :mad:

Η απορια ειναι, καθε μηνα εναλλαξ βγαζουν ωοθηλακια οι ωοθηκες;; π.χ τον Σεπτεμβρη θα εχω ωοθηλακιο απο αριστερη ωοθηκη ή δε παιζει ρολο,οπως τυχει;;

Γραφοντας,ανακαλυψα κι αλλη απορια... αμα απο την μερια που δεν εχω σαπλιγγα ''πιασω'' τι γινετε;;παλι εξωμητριο θα παθω;;:confused::!:

Εκεινη την μερα ξεχασα να ρωτησω τηνν γιατρο και ντρεπομαι να την ενοχλησω για κατι τετοιο!:oops:

Από προσωπική εμπειρία θα σου πω ότι τα ωοθηλάκια δεν ωριμάζουν πάντοτε εναλλάξ μια από την αριστερή και μια από τη δεξιά ωοθήκη! Μου έχει τύχει να έχω ωοθηλάκιο 3 συνεχόμενους μήνες από την ίδια ωοθήκη!

Όσο για το ότι δεν έχεις δεξιά σάλπιγγα, ποιος θα παραλάβει το ωάριο όταν σπάσει το ωοθηλάκιο για να το μεταφέρει στη μήτρα; Δεν έχω την παραμικρή γνώση επί του θέματος, απλά με τη λογική καταλαβαίνω ότι απλώς δε θα γίνει σύλληψη! Αν όμως είναι να σε φάει η αγωνία με το τι μπορεί να συμβεί, θα έλεγα να πάρεις τη γιατρό σου τηλέφωνο και να τη ρωτήσεις, για να ξεγνοιάσεις! Άλλωστε, είναι και αυτό κομμάτι της δουλειάς της!

Είχει δίκιο η κοπελα πιο πάνω. Δεν κάνουμε ωάρια τη μια από τη μια ωοθήκη και τον αλλο μηνα απο την άλλη. Είναι πιο φλου η κατασταση. Και σε μενα ετυχε να εχω 2-3 συνεχομενους μηνες μόνο από τη μία.

Οσο για το αλλο που ρωτας, δυστυχως απο ότι ξέρω, χωρίς σαλπιγγα δεν μπορει να γίνει συλληψη. Βλέπεις τα σπερματοζωαρια ταξιδευουν μεσα στη σαλπιγγα για να φτασουν στο ωαριο και να το γονιμοποιήσουν. Από την άλλη όμως, κανείς δεν ξέρει το θέλη μα του Θεού. Ολα γίνονται! Καλή επιτυχία σου εύχομαι!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Καλησπέρα και από μένα!

Από την μεριά που δεν υπάρχει σάλπιγγα απ'όσο γνωρίζω δεν μπορεί να γίνει σύλληψη. Αυτό όμως δεν σου είναι εμπόδιο για να κάνεις παιδάκι! Η κολλητή μου με μια σάλπιγγα έχει τώρα 2 παιδάκια τα οποία τα "έπιασε" και πανεύκολα!! Επικοινώνησε και με τον γιατρό σου βέβαια!!

Σου εύχομαι ότι καλύτερο!

Διαφημίσεις

καλημερα! η ωορηξια δεν γινεται εναλλαξ οποτε δεν μπορουμε να ξερουμε εκ των προτερων τον επομενο μηνα απο που θα γινει κι αν θα γινει απο την ιδια ωοθηκη που εγινε και τον προηγουμενο.

οσο για τη μια σαλπιγγα δεν ειναι εμποδιο η ωορηξια απο την αντιθετη πλευρα. διαβασε αν θες το παρακατω

http://kids.in.gr/collections/in-vitro-fertilization/article/?aid=5422369

το εχει πει κι ο γυναικολογος μου οτι ισχυει το παραπανω οποτε μη προσθετεις περισσοτερο αγχος στο κεφαλακι σου!

καλη επιτυχια και συντομα εγκυουλα!

569129i0tzap526i.gif 10/5/12

ο γενικος κανονας ειναι οτι για να γινει συλληψη πρεπει να γινει και ωορηξια απο την μερια που υπαρχει η σαλπιγγα...μια αλλη αποψη των επιστημονων ειναι, οτι ενδεχεται να γινει και συλληψη ακομα και αν γινει ωορηξια απο την μερια που δεν υπαρχει σαλπιγγα,αφου κατω απο ανεξηγητους μηχανισμους της φυσης, η σαλπιγγα που υπαρχει "σκυβει" και τραβαει το ωαριο και το καθοδηγει στην μητρα...

αυτα μου εχουν πει οι γιατροι για το συγκεκριμενο θεμα(εχω και εγω μια σαλπιγγα εκ γεννετης)

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Καλημέρα! Μόλις διάβασα κάτι σήμερα και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας! Υπάρχει περίπτωση να μείνεις έγκυος και χωρίς σάλπιγγα, αν έχουν μείνει κάποια υπολείμματα των ιστών, τα οποία κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους! Σίγουρα οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, αλλά υπάρχουν!!

Να κανω κ εγω μια ερωτηση..

Ισχύει οτι η ποιοτητα των ωαριων τον ενα μηνα ειναι καλη ενω τον επομενο μηνα δεν ειναι; Ή δεν υπαρχει καμια συνδεση μεταξυ τους;

Να κανω κ εγω μια ερωτηση..

Ισχύει οτι η ποιοτητα των ωαριων τον ενα μηνα ειναι καλη ενω τον επομενο μηνα δεν ειναι; Ή δεν υπαρχει καμια συνδεση μεταξυ τους;

Όχι αυτό δεν ισχύει. Η ποιότητα των ωαρίων εξαρτάται κατά βάση από την ηλικία της γυναίκας, όχι από τον κύκλο ή ποια ωοθήκη τα παράγει. Όσο "καλύτερα" τα ωάρια τόσο νωρίτερα απελευθερώνονται, γι'αυτό και είναι καλύτερο να κάνουμε παιδιά σε νέα ηλικία. Δυστυχώς στατιστικά οι μισές γυναίκες στην ηλικία των 40 ετών δεν έχουν πια ωάρια ικανά να γονιμοποιηθούν.

Διαφημίσεις

• 7 years later...

Καναμε την 1η μας προσπαθεια για εξωσωματικη σε κεντρο στη θεσσαλονικη. Πηρα ενεσεις 4 μερες , ο γιατρος μας ειπε πως δεν θα επιανε σε μενα η διαδικασια με την πληρη λήψη φαρμακων...(δεν το καταλαβα ακριβως αυτο) η Αμη μου ειναι 1,5 και ειχα ενα μονο ωοθυλακιο.. εκανα την 1η μου ωοληψια ..πηρανε 1 ωαριο και την επομενη μερα με πηρανε απο το κεντρο και μου ειπανε πως το ωαριο μου ηταν empty zona pellucidad... δηλαδη κατι ωαρια που δεν προσπαθουν να τα γονιμοποιησουν καν... οποτε σταματησε εκει η διαδικασια... απογοητευτηκα παρα πολυ ... Ειμαι 39 χρονων κι αναρωτιεμαι μηπως δν καταφερουμε ποτε να αποκτησουμε ενα δικο μας παιδι.. Αν καποια γυναικα γνωριζει κατι ή παιρναει τα ιδια ας επικοινωνησει μαζι μου μηπως με βοηθησει... Ευχαριστω... Σκεφτομαι μηπως πρεπει να αλλαξω γιατρο...