Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

νεογνά και ηλικιωμένοι..

Recommended Posts

'Εψαξα για αντίστοιχο θέμα στην αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι!Ελπίζω να μην την πάτησα πάλι!!

'Έχοντας ανα καιρούς βοηθηθεί πολύ απο το φόρουμ,θέλω να θέσω άλλο ένα ερώτημα τώρα που με προβληματίζει καιρό.

Κάποιοι φίλοι-γνωστοί μου είπαν οτι είναι επικίνδυνο να κρατούν/αγκαλιάζουν το 2 μηνών βρέφος μου ηλικιωμένοι άνθρωποι.Μια γνωστή μάλιστα σημείωσε οτι οι μεγάλοι σε ηλικία έχουν στο σάλιο τους κάτι που προκαλεί μηνιγγίτιδα!!:shock:

Διάβασα επίσης για στρεπτόκοκκο..τι λέτε?αν υπάρχει κ κανένας γιατρός να απαντήσει ακόμα καλύτερα.

Στην οικογένεια έχουμε 2 γέρους στα 82..θέλουν να βλέπουν τη μικρή κάθε μέρα κ κάθε φορά θέλουν να τη σηκώνουν.Τις προάλλες η γιαγιά την έφερε κοντά στο πρόσωπό της κ σχεδόν ήταν στόμα με στόμα με τη μικρή μου,κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!!!'Ερχομαι σε πολύ δύσκολη θέση πραγματικά.Πείτε μου αν ισχύει κάτι απο αυτά που διάβασα κ πώς να το χειριστώ..ευχαριστώ!

y5yep3.png

Διαφημίσεις

'Εψαξα για αντίστοιχο θέμα στην αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι!Ελπίζω να μην την πάτησα πάλι!!

'Έχοντας ανα καιρούς βοηθηθεί πολύ απο το φόρουμ,θέλω να θέσω άλλο ένα ερώτημα τώρα που με προβληματίζει καιρό.

Κάποιοι φίλοι-γνωστοί μου είπαν οτι είναι επικίνδυνο να κρατούν/αγκαλιάζουν το 2 μηνών βρέφος μου ηλικιωμένοι άνθρωποι.Μια γνωστή μάλιστα σημείωσε οτι οι μεγάλοι σε ηλικία έχουν στο σάλιο τους κάτι που προκαλεί μηνιγγίτιδα!!:shock:

Διάβασα επίσης για στρεπτόκοκκο..τι λέτε?αν υπάρχει κ κανένας γιατρός να απαντήσει ακόμα καλύτερα.

Στην οικογένεια έχουμε 2 γέρους στα 82..θέλουν να βλέπουν τη μικρή κάθε μέρα κ κάθε φορά θέλουν να τη σηκώνουν.Τις προάλλες η γιαγιά την έφερε κοντά στο πρόσωπό της κ σχεδόν ήταν στόμα με στόμα με τη μικρή μου,κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό!!!'Ερχομαι σε πολύ δύσκολη θέση πραγματικά.Πείτε μου αν ισχύει κάτι απο αυτά που διάβασα κ πώς να το χειριστώ..ευχαριστώ!

καλημέρα

για το αν κολλάνε μηνιγγιτιδα τα μωρα απο τους ηλικιωμένους αυτό δεν το γνωρίζω.. για τις αρρώστιες γενικά μπορεί το μωρό να τις κολλήσει απο τον καθένα.. αυτό που θα σου πω εγώ είναι να τους πεις με τρόπο ότι δεν θες να το φιλάνε το μωρό και όποιος θέλει μέχρι να ξεπεταχθεί λίγο να το ακουμπάει με αποστειρωμένα χέρια στα ποδαράκια και αν θέλουν να το πάρουν αγκαλιά να το έχουν σε ένα καθαρό πανακι πάνω τους... αν θα παρεξηγηθούν εσένα να μην σε νοιάζει με το καιρό θα το ξεχάσουν.. άλλωστε θα κάνουν ότι τους πεις προκειμένου να βλέπουν το μωρό...

Συμφωνώ απόλυτα με την myfavouritelullaby. Απλα να προσθεσω πως απο ηλικιωμένους δεν κολλας με τπτ μηνιγγιτιδα ... γιατι η μηνιγγιτιδα δεν βρισκεται στο σαλιο υγιων εστω και ηλικιωμένων ανθρωπων. Εν πας περιπτώσει το βασικο σου μελημα για την καθημερινη υγιεινη του μωρου σου ειναι οποιος ερχεται σε επαφη με αυτο να εχει καθαρισει τα χερια του και προς Θεου οχι φιλακια και αγκαλιτσες στο προσωπο. Αυτο για τον οποιοδηποτε και σε οποιαδηποτε ηλικια.

Εγω π.χ θα σου ελεγα περισσοτερο να ανησυχεις για παιδακια σχολικης και προσχολικης ηλικιας (που πανε παιδικο σταθμο) την περιοδο από Οκτωβριο μέχρι και Μαϊο παρα για τους ηλικιωμενους -επιμενω υγιεις - κοντινούς σου ανθρώπους!!!οι οποιοι ερχονται σε επαφη με το μωρο σου.:P

Απλα το θεμα ειναι πως θα τους το πεις χωρις απαραιτητα να νιωσουν ασχημα ( αυτο ειναι κατι που πρέπει να το σκεφτομαστε σε ανθρωπους 3ης ηλικιας).

Καλή συνεχεια, να εχεις στο μυαλό σου τους βασικους και απλους κανονες καθημερινης υγιεινης και μην ανησυχεις...πιο πολλα προβληματα θα εχεις πρωτα ο Θεος την πρωτη σου χρονια στον παιδικο σταθμό ( εγω την εχω ονομασει αυτη την περιοδο της ζωης μου ΑΓΡΟΤΙΚΟ που κάνουν οι γιατροι) :wink::wink:παρα τωρα. :cool::cool:

O Xριστός και η Παναγία βρε κοριτσάκι μου πού τα διάβασες αυτά? Αλλοιμονο αν οι ηλικιωμενοι άνθρωποι ήταν περιφερόμενες δεξαμενές μικροβίων, όλοι θα κολλάγαμε τότε. Ειδικά για τη μηνιγγίτιδα... αν την κολλήσεις, νοσείς, δεν εισαι απλα φορέας.

Όλοι οι άνθρωποι συζούμε με κάποιους συμβιωτικούς οργανισμούς, αν δεν τους είχαμε δε θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε στο περιβάλλον που ζούμε. Τα νεογέννητα γεννιουνται στείρα, δλδ χωρίς αυτούς τους συμβιωτικούς οργανισμούς (πχ μύκητες, βακτηρια κλπ που κατοικούν στο εντερο κλπ) και πρεπει να τα βοηθησουμε να αναπτύξουν το αμυντικό τους σύστημα (αντισωματα κλπ), αλλά και τη συμβιωτική χλωρίδα. Αλλά αυτά πρεπει να γίνουν σταδιακά, γι αυτό τους 6 πρωτους μηνες ζωής του μωρού αποστειρώνουμε μπιμπερό και προσέχουμε με ποιους ερχεται σε επαφή το μωρό.

Εγω ειχα τα δικά μου κολλήματα, ας πούμε δεν υπήρχε περίπτωση να μπει κάποιος στο σπίτι και να μην πλύνει τα χέρια του. Και όταν λεμε πλύσιμο εννοώ 20 δευτερολεπτα τρίψιμο με το σαπούνι και 20 δευτερολεπτα ξεβγαλμα με νερό (αυτές ήταν οι οδηγίες του υπουργείου υγείας που ειχαν εκδοθεί με αφορμή τον ιό της γρίππης Η1Ν1). Επίσης εβγαζαν τα παπούτσια τους μπαίνοντας στο σπίτι. Κανείς δεν πήρε τα μωρά μου αγκαλιά πριν τον 6ο μήνα, μόνο την πεθερά μου άφηνα, αφού πλενοταν και εβαζε καθαρά ρουχα.

Πλέον ειμαι πιο χαλαρή (η κορη μου ειναι 2 χρονων και ο γιος μου 3,5) το ίδιο και ο παιδίατρός μας. Να καταλαβεις εχουμε ηλικιωμενο συγγενη φορέα ηπατίτιδας C και ο γιατρός μας ειναι καθησυχαστικός.

Ολους θα τους προσέχεις όσο είναι ακόμα πολύ μικρό, όχι μονο τους ηλικιωμένους, και θα τονίζεις όποιος ειναι αρρωστος,κρυωμενος κλπ να μην ερχεται σπίτι, ειναι επικινδυνο για το μωρό.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

...'Οχι μόνο δεν πλένουν τα χέρια πριν την πιάσουν zouzounel αλλά μου την παίρνουν απο τα χέρια χωρίς να με ρωτήσουν (!!) δηλαδή μου την αρπάζουν,και,τις προάλλες η γιαγιάκα 82 ετών (καλά να ναι) την πήρε όρθια στην αγκαλιά της κ το μωρό μου πείναγε κ είχε χώσει την μουρίτσα του στην μασχάλη της (!!!!) πήγαινε να πιπιλίσει το στήθος της (!!) και τέλος έγλυψε το σαγόνι της (!!!!!!!!!!!!!) 'Επαθα 32.000 εγκεφαλικά μέχρι να την ξαναπάρω στην αγκαλιά μου.'Εχω χαρακτηριστεί απο όλους παράξενη και υπερβολική κ μου λένε οτι ό,τι φοβάμαι θα το πάθω.Εγώ πιστεύω οτι παραείμαι και ελαστική!!'Εχω βαρεθεί να τσακώνομαι για τα αυτονόητα.'Ασε το θυμήθηκα πάλι και μου'ρχεται να κλαίω!!

y5yep3.png

Διαφημίσεις

καλά αστειεύεσαι? εγώ επαθα εγκεφαλικό και μόνο που το διαβασα!

θα επρεπε να βαλεις όρους εξ αρχής, κανείς δεν πιανει το μωρό. τωρα ειναι λίγο δύσκολο, αλλά το μωρό ειναι δικό σου, εσύ θα εισαι υπεύθυνη αν παθει κατι και ξερεις φανταζομαι ότι η οποιαδήποτε ιωσούλα σ αυτές τις ηλικίες μπορεί να οδηγήσει στο νοσοκομείο. μη σε νοιαζει τι λενε, ας σε θεωρούν παραξενη και τι εγινε δλδ? να τους λες "εγω ετσι νιωθω και απαιτώ να το σεβαστείτε". όταν μεγαλωσει λιγάκι οκ, να εισαι πιο χαλαρή, αλλά τωρα δε χρειάζονται πολλές επαφες.

κοψε τα πολλά πολλά και απλα να λες "οδηγίες παιδιάτρου": ο παιδίατρος μας είπε αυτό, ο παιδίατρος μας είπε εκεινο, ο παιδίατρος δεν αφήνει, δεν επιτρέπει κλπ κλπ ;)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

...'Οχι μόνο δεν πλένουν τα χέρια πριν την πιάσουν zouzounel αλλά μου την παίρνουν απο τα χέρια χωρίς να με ρωτήσουν (!!) δηλαδή μου την αρπάζουν,και,τις προάλλες η γιαγιάκα 82 ετών (καλά να ναι) την πήρε όρθια στην αγκαλιά της κ το μωρό μου πείναγε κ είχε χώσει την μουρίτσα του στην μασχάλη της (!!!!) πήγαινε να πιπιλίσει το στήθος της (!!) και τέλος έγλυψε το σαγόνι της (!!!!!!!!!!!!!) 'Επαθα 32.000 εγκεφαλικά μέχρι να την ξαναπάρω στην αγκαλιά μου.'Εχω χαρακτηριστεί απο όλους παράξενη και υπερβολική κ μου λένε οτι ό,τι φοβάμαι θα το πάθω.Εγώ πιστεύω οτι παραείμαι και ελαστική!!'Εχω βαρεθεί να τσακώνομαι για τα αυτονόητα.'Ασε το θυμήθηκα πάλι και μου'ρχεται να κλαίω!!

καλά πλάκα μας κάνεις??? άκου στην πήρε μέσα απο τα χέρια.. κοίτα καλή χρυσή αλλά μέχρι ένα σημείο.. εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα την έβριζα και ας ήταν και 100 χρονών.. ο σεβασμός κερδίζεται αυτό να το θυμάσαι και αν δεν σέβονται εσένα και την γνώμη σου τότε δεν τους σέβεσαι και εσύ.. θέσε όρια και ας γίνεις και κακιά και ας σε πουν και υπερβολική . να μην σε ωοιάζει τι λένε οι άλλοι εσύ να κοιτάς τον άντρα σου και τα παιδιά σου οι υπόλοιποι περισσεύουν...

αα και κάτι άλλο και αν θες να μας απαντάς αλλα .. μένετε στο ίδιο σπίτι ή έρχονται επίσκεψη συχνά πυκνά??? σε ρωτάω γιατί τις επισκέψεις τις κόβεις πιο εύκολα και γενικά όλα είναι πιο απλά όταν δεν μένεις στο ίδιο σπίτι με πεθερικα γιαγιάδες κλπ

Δεν μένουμε στο ίδιο σπίτι αλλά στην ίδια περιοχή!!Αν περάσω απο έξω απο το σπίτι των παππούδων αναγκαστικά πρέπει να πάω αλλιώς κάνουν παράπονα.Γενικά πλέον αποφεύγω να πηγαίνω απο το σπίτι τους τι να κάνω????!!

'Οσο για το..οδηγίες παιδιάτρου,κι εδώ σε δύσκολη θέση είμαι!!Ο πεθερός μου είναι γιατρός άλλης ειδικότητας κ μου λέει διαρκώς οτι υπερβάλλω (!!!) και γενικά άλλα μου λέει κι άλλα λέει ο παιδίατρος κ δεν μπορώ να το πω γιατί εκείνος το παίρνει οτι δεν τον εμπιστεύομαι,άστα να πάνε! Αλλά απο ό,τι κατάλαβα απο αυτά που μου λέτε οι παλιές μαμάδες όχι απλά δεν υπερβάλλω αλλά παραείμαι και χύμα!!:(:oops::oops::oops::rolleyes:

y5yep3.png

Οι βασικοί κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται όταν κάποιος κρατάει το μωράκι, ανεξάρτητα από την ηλικία του ατόμου.

Δεν είσαι παράλογη, απλά προσπάθησε να τους το πεις με όσο πιο ωραίο τρόπο γίνεται.

Δεν παραείσαι χύμα:) απλά έρχεσαι φαντάζομαι σε δύσκολη θέση.

Πάντως κι εγώ με τη δεύτερη κορούλα μου είμαι πολύ πιο χαλαρή απ'ότι στην πρώτη:wink:

3zKtp2.png

S0Tjp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια να μη φοβάστε μην παρεξηγηθείτε! Έχω δει κοπέλα στα ιατρεία μαιευτικής κλινικής, με μια μπέμπα ενάμιση-δυο μηνών το πολύ, με ένα στρογγυλό χανζαπλάστ στην πίσω μεριά της παλάμης της (όσο ήταν το χεράκι της ήταν και το μικρό στρογγυλό χανζαπλάστ που της έπαιρναν αίμα!). Λοιπόν της κουβαλιόντουσαν της άμοιρης της πρωτομάνας στο σπίτι από την αρχή που γεννήθηκε η μικρή, ε, και στο τέλος κάποιος το κόλλησε το παιδί (γρίππη? κάτι τέλος πάντων, χειμώνας ήτανε) το αρρώστησαν το καημένο, το έβλεπα μια σταλιά με το συγκεκριμένο χανζαπλάστ (μου χτύπησε τόσο πολύ) με πυρετό το φουκαριάρικο κι αυτή η μάνα λεχώνα να το τρέχει...

Ας παρεξηγηθεί όποιος θέλει! Καλό πλύσιμο, να βγάζουν τα παπούτσια τους, να βάζουν πανάκι και όποιος αρπάζει το παιδί, τους το παίρνετε πίσω και εξηγείτε ευγενικά πλην όμως σταθερά και αμετάκλητα ότι το μωράκι περιφέρεται στις αγκαλιές όταν Η ΜΑΜΑ ΤΟΥ κρίνει ότι είναι η ώρα!

ΟΥΦ!

it's never too late to start all over again

Αυτά που σου είπαν περί μηνιγγίτιδας κλπ είναι ανυπόστατα, μην σε αγχώνουν με τέτοια. Αλλά εφόσον εσύ δεν νιώθεις άνετα, μπορείς να ζητήσεις ευγενικά να μην πλησιάζουν το μωρό στο στόμα τους (γιατί είναι πιο εύκολο να μεταδοθούν μικρόβια έτσι, από άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας) και να μην το φιλάνε στο πρόσωπο. Το να στερήσεις την αγκαλιά το θεωρώ λίγο κρίμα, είμαι σίγουρη ότι ένας ηλικιωμένος έχει πολύ έντονα συναισθήματα απέναντι σε μια καινούρια ζωή, που εμείς ίσως να μην μπορούμε ακόμη να τα νιώσουμε ή να τα καταλάβουμε πάνω στο άνθος μας ;)

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Καλησπέρα και απο εμένα!!

Σου έχει πλήρως απαντηθεί το ερώτημά σου..μόνο μια παρατήρηση ως προς τις ασθένειες που σου ανέφεραν...

Τελείωσα μια παρα"ι"ατρική ειδικότητα και ειδικά για την ΄μηνιγγίτιδα η περίοδος έξαρσης (άρα και η επίφοβη) είναι απο τον Απρίλη και μετά και ΜΟΝΟ αν έχει διαγνωσθεί κρούσμα σε σχολείο-παιδ. σταθμό κ.λ.π. στην περιοχή σου..αν προσέξεις στις ειδήσεις περιστατικά τέτοια αναφέρονται στις ειδήσεις συνήθως την εποχή που κλείνουν τα σχολεία και όχι όταν ανοίγουν..(καθηγητές μου στο Ι.Ε.Κ. ήταν μια παιδίατρος και ραδιολόγος-ακτινολόγος)

Στρεπτόκοκκο το παιδί σου μπορεί να πάρει και απο τον "αέρα" που λέει ο λόγος...δηλ. να την αγγίξει και κάποιος γνωστός σου εκτός σπιτιού που δεν πάει το μυαλό σου οτι μπορεί να φέρει το μικρόβιο,ως φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα.

Παρ' εκτός κι αν είσαι αποφασισμένη να κλείσεις το μωράκι σου σε αποστειρωμένη γυάλα τις ασθένειες δε θα τις γλυτώσεις...οπότε καλό είναι που το εκθέτεις το παιδί με προσοχή πάντα...

Όσο για τους παππουδογιαγιάδες...οι ευγενικές παραινέσεις (εγω θα τους έβριζα,κανείς δεν πιάνει το μωρό,να βγάζουν ρούχα-παπούτσια κ.λ.π. πριν το πιάσουν) δεν με βρίσκουν σύμφωνη,προσωπικά..Με προσοχή και αυστηρότητα απο μέρους σου χωρίς προσβολές και ανόητες κουβέντες και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι...μην αγχώνεσαι!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

θα συμφωνησω με τις υπολοιπες κοπελες, μου φαινεται λιγο υπερβολικο αυτο που σου ειπαν για τους ηλικιωμένους..εγω πριν γεννησω ακομα τους το εφερνα απ'εξω πως το μωρο δεν πρεπει να το αγγιζουν κ πολυ μεχρι να αποχτησει αντισωματα δηλ 6 μηνων-καλα το παραπηγα κ εγω αλλα καλυτερα να τους φοβεριζω...αλλά δεν είμαι κ πολύ της αποστείρωσης-πως θα μπορουσα άλλωστε με γάτα μέσα στο σπίτι.απλώς το μονο που με νοιάζει είναι όποιος την πιάνει να πλένει τα χέρια κ γι'αυτο πάντα όπου έχω το μωρό έχω δίπλα κ οινόπνευμα-επειδή είναι πολύ μικρούλα ακόμα.

ntRCp3.png

Έχεις φρικάρει λίγο.Ο πατέρας μου είναι 82 χρονών και δεν τον λέω γέρο(πριτς)και βέβαια δεν του έχω υπαγορεύσει,απαγορέψει κάτι σε σχέση με το μωρό.Τα παπούτσια τώρα ξεκινήσαμε να τα βγάζουμε οικειοθελώς όλοι,γιατί μπουσουλάει και γλύφει όλα τα πατώματα(κυριολεκτικά όμως).

Αν τα μωρά ήταν τόσο ευάλωτα δεν θα επιβίωναν παρά μόνο σε γυάλα.

Δεν σου πα να φιλάνε το μωρό αβέρτα,αλλά η επαφή με υγιείς ανθρώπους...εντάξει μωρέ...

το πιο επικίνδυνο είναι μην σκοντάψουν οι γιαγιάδες με το μωρό στα χέρια.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια σας ευχαριστώ!!Με ηρεμήσατε κάπως!Ειδικά εκείνο με τη μηνιγγίτιδα-εφιάλτες έβλεπα :oops::oops::oops:

Αλλά αυτό με το στόμα πρέπει να το μεταφέρω.Με τους γέρους έχω ένα θέμα γιατί πληγώνονται εύκολα..

kinkajoujou πολύ μου άρεσε αυτό που είπες!'Εχεις δίκιο,βλέπω κι εδώ τους γέρους μας πώς κάνουν!Αλλά απο την άλλη συμφωνώ και με την Skybeam!!Ρε συ βδομάδα παρα βδομάδα κάτι έχουν οι ηλικιωμένοι!Κι άμα εγώ πετύχω εκείνη την βδομάδα?κι αρρωστήσει το μωρό??ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω!!:shock:

πάντως κορίτσια απο αποστείρωση καμία σχέση λέμε.Είμαι σχετικά χαλαρή.και με τα παππούτσια κ όλα.γιαυτό μου τη δίνει που δεν σέβονται πέντε πράματα.

y5yep3.png