Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μακρυ πρωτοκολλο

Recommended Posts

Η χρηση αρβεκαπ δημιουργει προβλήματα στην περιοδο; Μπορει δηλ. να έρθει νωρίτερα από το αναμενομενο;

Ενδεικνυται για 40+;

Επίσης υπαρχει περιπτωση να κοιμησει τις ωοθήκες για παντα ιδιαιτερα σε περιπτωσεις που υπαρχει χαμηλό απόθεμα και προχωρημενη ηλικία;

Διαφημίσεις

Θα σου πω τη δικιά μου εμπειρία.

Μετά από ένα παιδί που συνέλαβα πανεύκολα στα 36 μου και μια υπέροχη λοχεία, το 2ο παιδί δεν ερχόταν.

Με εξετάσεις, προκλήσεις ωοθυλακιορρηξίας , σπερματεγχύσεις κλπ, το αποτέλεσμα μηδέν

Στα 40 μου η FSH "τσίμπησε" κ η ΑΜΗ έπεσε δραματικά...

Αποφάσισα εξωσωματική και ακολούθησα την πεπατημένη: βραχύ πρωτόκολλο.

Το αποτέλεσμα? Αυτό κι αν ήταν μηδέν: 2 ωοθυλάκια και τα δύο κενά!!!

Οκ, άρχισα να συμβιβάζομαι με την ιδέα ότι θα μείνω με ένα παιδί.

Ο εξωσωματικός μου ήθελε να επαναλάβω την προσπάθεια (ξανά βραχύ) που δεν το ήθελα με τίποτα.

Άλλαξα γιατρό, χωρίς να πολυπιστεύω μέσα μου ότι θα πετύχαινα και πολλά...

Ο καινούργιος εξωσωματικός με έβαλε στο μακρύ.

Το αποτέλεσμα απλά απίστευτο:

14 ωοθυλάκια, 9 ωάρια τη μέρα της ωοληψίας, 7 έμβρυα, 4 βλαστοκύστες...

Θετική χοριακή και... ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ στον 1ο υπέρηχο...

Τώρα είμαι εγκυούλα 2ου τριμήνου σε διδυμάκια... ευτυχώς τα 2 εμβρυάκια υποχώρησαν μόνα τους και δεν χρειάστηκε να αποφασίσω μείωση...

Να σου πω βέβαια την αλήθεια, δεν ασχολήθηκα με θετικά και αρνητικά του ενός ή του άλλου πρωτοκόλλου. Αρκέστηκα στο ότι οι δόσεις ορμονών που πήρα ήταν ίδιες.

Νομίζω όμως πως αν έχεις ήδη δοκιμάσει το βραχύ και δεν ανταποκρίθηκες, αξίζει να δοκιμάσεις και το μακρύ. Δεν νομίζω ότι αξίζει να "διαφυλάσσεις το ωοθηκικό σου απόθεμα" κάνοντας "τζούφιες" προσπάθειες...

Ότι κι αν αποφασίσεις, ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

s-age.png

pAfOp2.png

Nai Cristy την έχω διαβασει την ιστορία τους και ειναι πραγματικά πολυ ενθαρρυντική. Ηταν μεγαλη η διαφορά ανταποκρισης αναμεσα στο μακρύ και το βραχυ.

Αλλά αυτό που λες πιο κατω για τις τζουφιες προσπάθειες εννοείς ότι ισχυει ότι μπορει με το μακρυ να κοιμηθουν δια παντός; Το λέω αυτό γιατί εγω πια με το βραχυ βγαζω μονο 2 ωαρια και μπορω να κανω φυσικους κυκλους, δεν θέλω επομενως να μην μπορω να κάνω ούτε καν φυσικο αν αποτυχω από το μακρύ.

Δεν έχω ιδέα για αυτό που λες για το μακρύ. Βέβαια τώρα τελευταία το άκουσα κι από μια άλλη κοπέλα.

Αν έχεις τέτοιου είδους προβληματισμούς, νομίζω θα πρέπει να ζητήσεις επιστημονικά δεδομένα από το γιατρό σου, γιατί έχω την εντύπωση ότι στην Ελλάδα ο κάθε γιατρός έχει τη δική του λογική και εφαρμόζει τις δικές του μεθόδους.

Να σου αναφέρω επίσης ότι φίλη μου που έμεινε έγκυος μετά από μακρύ πρωτόκολλο στα 38 της, μετά 2 χρόνια έμεινε έγκυος φυσιολογικά στο 2ο παιδάκι της.

s-age.png

pAfOp2.png

• 3 years later...

Κορίτσια καλησπέρα.Θα ήθελα τη γνώμη σας και τις εμπειρίες σας για το μακρύ πρωτόκολλο.Μου έχουν πει ότι το μακρύ πρωτόκολλο είναι για γυναίκες μεγάλης ηλικίας και χαμηλού απόθεμα ωαρίων.Εγώ έχω διαβάσει το ανάποδο,δηλαδή το βραχύ ενδείκνυται για αυτές τις γυναίκες.Ξέρω βέβαια ότι κάθε γυναίκα αντιδράει διαφορετικά.Εμένα πχ στη πρώτη εξωσωματική που έκανα το μακρύ πρωτόκολλο,από τα 4 ωοθυλάκια μου είπαν ότι έμεινε το 1.Πήγα με 1 το οποίο δε διαιρέθηκε σωστά.Έπαιρνα τη 17η μέρα του κύκλου arvecap,είχα μικρό κύκλο 25 ημερών και μετά μου ξεκίνησαν τις gonal την 8η μέρα του κύκλου,γιατί είχα μία κύστη και περίμεναν να φύγει.Κορίτσια γίνεται να ξεκινήσεις τόσο αργά τις gonal στο μακρύ?Μετά αφού δεν πήγα σε εμβρυομεταφορά μου είπαν ή για κακής ποιότητας ωάρια,ή για όχι καλή ανταπόκριση στα φάρμακα ή ότι δεν ήταν καλός ο μήνας.'Ημουν 39 χρονών.Και επέμεναν ότι θα κάνω 1 ή το πολύ 2 ωάρια και μόνο το μακρύ είναι για μένα.Το Σεπτέμβριο που έκανα αλλού τη δεύτερη εξωσωματική,έκανα το βραχύ με menopur και orgalutran και έπαιρνα για 13 μέρες 300 μονάδες.Έκανα 6 ωάρια.Φυσικά πάλι αποτυχία.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι φοβάμαι ξανά το μακρύ όπως και τα gonal.Γενικά οι ωοθήκες μου αργούν να ξυπνήσουν.Ποιες είναι οι δικές σας εμπειρίες?

Διαφημίσεις

απ' οσο ξερω, και εγω το μακρυ δεν προτιμαται σε μεγαλυτερες ηλικιες. αλλα φανταζομαι παιζουν ρολο και τα αποτελεσματα των ορμονικων εξετασεων της καθε γυναικας.

η δικη μου εμπειρια ειναι η εξης:

στα 33 μακρυ πρωτοκολλο και 13 ωαρια

στα 35 ειμαι παλι στο μακρυ πρωτοκολλο για το 2ο παιδακι και ο υπερηχος εδειξε 5 μεγαλα και αλλα μικρα....ευελπιστω να πλυθηνουν μεχρι την ωοληψια γιατι στην περιπτωση μου που κανω προεφυτευτικο ελεγχο το 50% ενδεχομενως να νοσει.... δεν ανταποκριθηκα δλδ το ιδιο οπως την πρωτη φορα...

Κορίτσια καλησπέρα.Θα ήθελα τη γνώμη σας και τις εμπειρίες σας για το μακρύ πρωτόκολλο.Μου έχουν πει ότι το μακρύ πρωτόκολλο είναι για γυναίκες μεγάλης ηλικίας και χαμηλού απόθεμα ωαρίων.Εγώ έχω διαβάσει το ανάποδο,δηλαδή το βραχύ ενδείκνυται για αυτές τις γυναίκες.Ξέρω βέβαια ότι κάθε γυναίκα αντιδράει διαφορετικά.Εμένα πχ στη πρώτη εξωσωματική που έκανα το μακρύ πρωτόκολλο,από τα 4 ωοθυλάκια μου είπαν ότι έμεινε το 1.Πήγα με 1 το οποίο δε διαιρέθηκε σωστά.Έπαιρνα τη 17η μέρα του κύκλου arvecap,είχα μικρό κύκλο 25 ημερών και μετά μου ξεκίνησαν τις gonal την 8η μέρα του κύκλου,γιατί είχα μία κύστη και περίμεναν να φύγει.Κορίτσια γίνεται να ξεκινήσεις τόσο αργά τις gonal στο μακρύ?Μετά αφού δεν πήγα σε εμβρυομεταφορά μου είπαν ή για κακής ποιότητας ωάρια,ή για όχι καλή ανταπόκριση στα φάρμακα ή ότι δεν ήταν καλός ο μήνας.'Ημουν 39 χρονών.Και επέμεναν ότι θα κάνω 1 ή το πολύ 2 ωάρια και μόνο το μακρύ είναι για μένα.Το Σεπτέμβριο που έκανα αλλού τη δεύτερη εξωσωματική,έκανα το βραχύ με menopur και orgalutran και έπαιρνα για 13 μέρες 300 μονάδες.Έκανα 6 ωάρια.Φυσικά πάλι αποτυχία.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι φοβάμαι ξανά το μακρύ όπως και τα gonal.Γενικά οι ωοθήκες μου αργούν να ξυπνήσουν.Ποιες είναι οι δικές σας εμπειρίες?

Oly μου επειδη ηλικιακα εχουμε ενα χρονο διαφορα,εχω αποψη μονο απο αυτο των ανταγωνιστων που σε εμενα δουλεψε καλα.Menopur +orgalutran. Την πρωτη φορα εκανα τις δυο πρωτες μερες 300 μοναδες και μετα 200 για 5 μερες και πηραμε 5ωαρια.Αυτη τη φορα εκανα 4 μερες 300 μοναδες και μετα 200 για πεντε μερες.Αυτη τη φορα πηραμε 15.Νς σημιωσω οτι δεν εχω θεμα με τις ορμονες .Ειναι σε φυσιολογικα πλαισια.

Γενικα και εγω ξερω οτι το βραχυ ειναι για πιο μεγαλες ηλικιες αλλα τελικα δεν παιζει ρολο.

GdD5p3.png

Oly μου επειδη ηλικιακα εχουμε ενα χρονο διαφορα,εχω αποψη μονο απο αυτο των ανταγωνιστων που σε εμενα δουλεψε καλα.Menopur +orgalutran. Την πρωτη φορα εκανα τις δυο πρωτες μερες 300 μοναδες και μετα 200 για 5 μερες και πηραμε 5ωαρια.Αυτη τη φορα εκανα 4 μερες 300 μοναδες και μετα 200 για πεντε μερες.Αυτη τη φορα πηραμε 15.Νς σημιωσω οτι δεν εχω θεμα με τις ορμονες .Ειναι σε φυσιολογικα πλαισια.11 22 63 S01E04

Γενικα και εγω ξερω οτι το βραχυ ειναι για πιο μεγαλες ηλικιες αλλα τελικα δεν παιζει ρολο.

Συμφωνώ και εγώ μαζί σου cat για το βραχύ και σε μένα δούλεψε καλύτερα με τα menopur και τα orgalutran.Μπορεί και τα gonal μαζί με τα arvecap να μη μου ταίριαξαν.Αλλά σε μένα στη πρώτη εξωσωματική πρέπει να έκαναν βλακεία,γιατί στο μακρύ ενώ ξεκίνησα πρώτα με arvecap και μόλις έρχεται η περίοδος τη 2η μέρα έπρεπε να ξεκινήσω τα gonal,αυτοί στο κέντρο επειδή είχα μία κύστη περιμένανε να φύγει με τη περίοδο και μου ξεκίνησαν τα gonal την 8η μέρα.Μετά όσο περνούσαν οι μέρες μου είπαν ότι ενώ είχα 4 ωοθυλάκια τα 3 δε προχώρησαν και έμεινε μόνο το ένα.Πήγα με ένα το οποίο δε διαιρέθηκε σωστά και δε μου το βάλανε και καλά για να μη μου πάρουν τα λεφτά τζάμπα.Αφού τα δίνουν σε φωτογραφία μετά την εμβρυομεταφορά έτσι δεν είναι?Το κακής ποιότητας ωάριο θα το καταλάβαινα.Εδώ πήγαν να μου κάνουν εξωσωματική με πολύποδα.Και στο τέλος μου είπαν μόνο το μακρύ πρωτόκολλο είναι για σένα και θα κάνεις 1 το πολύ 2 ωάρια.Απαράδεκτοι.