Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΑΓΩΓΕΣ-ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!

Recommended Posts

Παιδια ειμαι χαλια απο το πρωι και σας γραφω για να προσεχετε...

Με φιλοξενει ο αδελφος μου στα Βριλησσια για λιγες μερες....Πριν λιγες μερες ημουν με τον γιο μου τον μικρο στο παρκο στα Βριλησσια (στην Μπακογιαννη). Γνωρισα εκει δυο μαμαδες και μεσα στην κουβεντα μου ειπαν να προσεχω γιατι απηγαγαν το παιδι της ταδε (ονομαστικα) και οτι ηταν αναστατωμενες. Επειδη δεν τις ηξερα και γενικα δεν τα πιστευω ευκολα τετοια, χαμογελασα ευγενικα και δεν εδωσα σημασια.

Σημερα ομως το πρωι πηγα με τον μικρο οπως σχεδον καθε μερα...Αδεια η παιδικη χαρα. Μονο μια μαμα με ενα κοριτσακι στην αλλη πλευρα. Μου λεει στην κουνια ο μικρος "θελω τα μπισκοτα μου", γυρναω την πλατη μου για ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ για να τα παρω απο την τσαντα μου στο παγκακι...και σκυβω κατω γιατι μου επεσαν τα κλειδια απο την τσεπη. Και ξαφνικα, με το που σηκωνομαι, βλεπω μια γυναικα ΣΑΝ ΚΙ ΕΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ, δηλ εμοιαζε με μαμα κι οχι με ασχετη στον χωρο, να τρεχει προς το παιδι μου στην κουνια με απλωμενα χερια. Φωναζω λοιπον στον μικρο "θελεις και νερακι;" και με βλεπει αυτη. Και μενει καγκελο!!! Παιδακι στο μεταξυ πουθενα, να πεις οτι συνοδευε καποιον!

"Ε, καλα ειστε;" μου λεει "ζεστη σημερα, ηρθα για μια βολτα!!!"

Εγω χωρις να πω τιποτα, παιρνω τον μικρο και πηγαινω γρηγορα προς την αλλη μητερα στην αλλη πλευρα της παιδικης χαρας....

Δεν γυρισα για λιγα δευτερολεπτα, απλα ετρεχα...μετα με το που γυρισα, η κυρια ειχε εξαφανιστει!!! Η αλλη μαμα ειχε δει που ετρεξε προς το δρομο και πηγαμε μαζι προς τα εκει αλλα ειχε γινει καπνος!

Στην αρχη δεν ημουν τοσο αναστατωμενη, αλλα μετα απο κουβεντα και με την αλλη που ειχε δει το περιστατικο και ηταν κι αυτη σε κατασταση τρελας, ειμαι χαλια!

Πολυ προσοχη παιδια...δεν το λεω για να τρομαξει κανεις, για να μην εφησυχαζεται το λεω....απο κοντα....

Το περιεργο ειναι οτι δεν ηταν κανενας μουσατος, περιεργος κλπ....αν ηταν κοσμος, δεν θα ξεχωριζε μεσα στις μαμαδες!...:(

Διαφημίσεις

:shock::shock:

Πιθανολογείς δηλ. ότι η πρόθεσή της ήταν να τρέξει προς την κούνια για να αρπάξει το παιδί σου;;

Δεν είχε δει ότι ήσουν εκεί, αφού μόνο δυο παιδάκια και δυο μαμάδες ήσαστε στην παιδική χαρά.

Γιατί δεν τη ρώτησες τι έκανε τρέχοντας προς το παιδί σου με τα χέρια απλωμένα;; Υποθέτω θα σάστισες...

Σε κάποιο θέμα είχα διαβάσει πώς πρέπει να μάθουμε στο παιδί μας να αντιδρά όταν το πλησιάζουν ξένοι και νιώθει ότι απειλείται. Ήταν πολύ χρήσιμο, απλό και κατανοητό από τα παιδιά.(νομιζω ήταν από το χαμόγελο του παιδιου).

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Γιατί δεν κάνεις επίσημη καταγγελία στην αστυνομία?

Επειδή ρωτάω συνέχεια όσους γνωστούς έχω μέσα, όλοι μου λένε ότι καταγγελίες δεν γίνονται, απλά κυκλοφορούν ως "φήμες". Δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει ο κόσμος να καταγγέλει τέτοια περιστατικά ώστε να τα λαμβάνουν πλέον σοβαρά υπόψιν τους?

Παρεμπιπτόντως ακόμα και ζευγάρι μπορεί να είναι, εμπιστοσύνη σε κανέναν και τα παιδιά δεν τα χάνουμε ούτε για κλάσμα του δευτερολέπτου από τα μάτια μας.

:shock::shock:

Πιθανολογείς δηλ. ότι η πρόθεσή της ήταν να τρέξει προς την κούνια για να αρπάξει το παιδί σου;;

Δεν είχε δει ότι ήσουν εκεί, αφού μόνο δυο παιδάκια και δυο μαμάδες ήσαστε στην παιδική χαρά.

Γιατί δεν τη ρώτησες τι έκανε τρέχοντας προς το παιδί σου με τα χέρια απλωμένα;; Υποθέτω θα σάστισες...

Σε κάποιο θέμα είχα διαβάσει πώς πρέπει να μάθουμε στο παιδί μας να αντιδρά όταν το πλησιάζουν ξένοι και νιώθει ότι απειλείται. Ήταν πολύ χρήσιμο, απλό και κατανοητό από τα παιδιά.(νομιζω ήταν από το χαμόγελο του παιδιου).

Σαστισα ναι....βασικα δεν ξερω γιατι αντεδρασα ετσι. Ισως μεχρι το σημειο που κοντοσταθηκε και μετα αρχισε να τρεχει να μην ειχα πειστει κιολας οτι κατι υποπτο συνεβαινε...ο μικρος δεν μπορουσε να κανει τιποτα τον ειχα στην κουνια αλλα εχεις δικιο, πρεπει να μαθουν να αντιδρουν καπως. Που μπορω να βρω αυτην την πληροφορια;;

Γιατί δεν κάνεις επίσημη καταγγελία στην αστυνομία?

Επειδή ρωτάω συνέχεια όσους γνωστούς έχω μέσα, όλοι μου λένε ότι καταγγελίες δεν γίνονται, απλά κυκλοφορούν ως "φήμες". Δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει ο κόσμος να καταγγέλει τέτοια περιστατικά ώστε να τα λαμβάνουν πλέον σοβαρά υπόψιν τους?

Παρεμπιπτόντως ακόμα και ζευγάρι μπορεί να είναι, εμπιστοσύνη σε κανέναν και τα παιδιά δεν τα χάνουμε ούτε για κλάσμα του δευτερολέπτου από τα μάτια μας.

Πηρα τηλ σε εναν φιλο του αντρα μου που ειναι αστυνομικος. Με ρωτησε εαν θυμαμαι πως ειναι-δεν θυμαμαι καθολου το προσωπο της. Με ρωτησε αν το αγγιξε το παιδι και του ειπα πως δεν προλαβε. Ε, μου λεει, αδικα θα πας δεν θα ασχοληθουν κι ας συμφωνησε μαζι μου οτι ειναι σοβαρο. :(

Για οσες δεν το βρισκουν σοβαρο, δηλ τι να υποθεσω οτι εκανε μια αγνωστη μεσα στην παιδικη χαρα που εμφανιστηκε εντελως ξαφνικα χωρις να συνοδευει παιδι και

-πλησιασε με ανοικτα χερια ενα παιδι αλλου (κανενας αλλος τριγυρω)

-μολις μιλησε καποιος στο παιδι τιναχτηκε, δεν συνεχισε δηλ να περπαταει, να δειξει που ηθελε να παει αρχικα τελος παντων-και μαλιστα δεν της μιλησα, στο παιδι μιλησα και μολις γυρισα την πλατη

-εφυγε τρεχοντας;;;

δηλ αν σας συνεβαινε τι θα εβαζε ο νους σας;

Διαφημίσεις

Κ γω θα είχα σαστίσει κ δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα. Εγω πλέον επειδή ακούω πολλά τελευταία, τον πηγαίνω στις κούνιες μόνο με τον άντρα μου. Εδώ ρε παιδιά φοβόμαστε στο σπίτι μας, πόσο μάλλον έξω!!!

Πριν 3 μηνες περιπου ημαστε στην παιδικη χαρα και καποια στιγμη βλεπω εξω απο τις κουνιες στην πλατεια ενα τυπο περιεργο φοραγε πορτοκαλι εντονο μπουφαν και σκουφο που καλυπτε ολο το προσωπο εκτος απ τα ματια!με 30 βαθμους!τρεις και μια με πηγε!ηταν αλλες 2-3 μαμαδες και ενα ζευγαρι και φυγαμε αρον αρον και ευτυχως με βοηθησε ενας μπαμπας και φορτωσα παιδια και καροτσι και μπηκα στο αμαξι.Αυτος εν τω μεταξυ εβγαλε το σκουφο και μας κοιταζε καλα καλα!Πηρα κατευθειαν την αστυνομια!Μετα απο κανα τεταρτο ειχαμε παει σε αλλες κουνιες και ηταν ενας αστυνομικος και του ειπα και μου ειπε οτι το ακουσε στον ασυρματο και ειχαν στειλει περιπολικο αλλα δεν βρηκαν καποιον!

Καλυτερα να παιρνουμε την αστυνομια εκεινη την ωρα να ξερουν κι αυτοι τι συμβαινει!

Τον τυπο αυτον τον ειδα ξανα και πρεπει να ναι τρελος γιατι μιλαγε μονος του και ελεγε τα δικα του!

Σαστισα ναι....βασικα δεν ξερω γιατι αντεδρασα ετσι. Ισως μεχρι το σημειο που κοντοσταθηκε και μετα αρχισε να τρεχει να μην ειχα πειστει κιολας οτι κατι υποπτο συνεβαινε...ο μικρος δεν μπορουσε να κανει τιποτα τον ειχα στην κουνια αλλα εχεις δικιο, πρεπει να μαθουν να αντιδρουν καπως. Που μπορω να βρω αυτην την πληροφορια;;

Μιλήστε στα παιδιά σας γενικά για το φαινόμενο της εξαφάνισης και της αρπαγής

bullet4.jpg Συμβουλέψτε τα να αποφεύγουν να μένουν μόνα τους. Πολλά παιδιά μαζί είναι πιο δυνατά

bullet4.jpg Τονίστε και πάλι την σημασία να μην μιλάνε σε αγνώστους και να προτιμούν να περπατάνε σε γνώριμους δρόμους

bullet4.jpg Τονίστε ότι οι άνθρωποι που μπορεί να τους βλάψουν δεν είναι απαραίτητο και να φαίνονται κακοί όπως το έχουν στο μυαλό τους με βάση τα έργα και τα κινούμενα σχέδια

bullet4.jpg Σε οποιαδήποτε πρόσκληση αγνώστου η απάντηση τους πρέπει να είναι αρνητική όσο αθώα και αν φαίνεται

bullet4.jpg Αν κάποιος κινείται προς το μέρος τους ΠΡΕΠΕΙ να φωνάξουν και να τρέξουν προς το σημείο που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι

bullet4.jpg Εάν κάποιος προσπαθήσει να τους αρπάξει μπορούν να φωνάξουν:

Βοήθεια, δεν είναι η μαμά μου

Βοήθεια δεν είναι ο μπαμπάς μου

Βοήθεια αστυνομία

bullet4.jpg Προκειμένου να μην νομίζει κανείς ότι πρόκειται για διαμάχη γονιού - παιδιού

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Μιλήστε στα παιδιά σας γενικά για το φαινόμενο της εξαφάνισης και της αρπαγής

bullet4.jpg Συμβουλέψτε τα να αποφεύγουν να μένουν μόνα τους. Πολλά παιδιά μαζί είναι πιο δυνατά

bullet4.jpg Τονίστε και πάλι την σημασία να μην μιλάνε σε αγνώστους και να προτιμούν να περπατάνε σε γνώριμους δρόμους

bullet4.jpg Τονίστε ότι οι άνθρωποι που μπορεί να τους βλάψουν δεν είναι απαραίτητο και να φαίνονται κακοί όπως το έχουν στο μυαλό τους με βάση τα έργα και τα κινούμενα σχέδια

bullet4.jpg Σε οποιαδήποτε πρόσκληση αγνώστου η απάντηση τους πρέπει να είναι αρνητική όσο αθώα και αν φαίνεται

bullet4.jpg Αν κάποιος κινείται προς το μέρος τους ΠΡΕΠΕΙ να φωνάξουν και να τρέξουν προς το σημείο που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι

bullet4.jpg Εάν κάποιος προσπαθήσει να τους αρπάξει μπορούν να φωνάξουν:

Βοήθεια, δεν είναι η μαμά μου

Βοήθεια δεν είναι ο μπαμπάς μου

Βοήθεια αστυνομία

bullet4.jpg Προκειμένου να μην νομίζει κανείς ότι πρόκειται για διαμάχη γονιού - παιδιού

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Μαρία έγγραφη καταγγελία στην αστυνομία πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κι ας μην θυμάσαι να περιγράψεις χαρακτηριστικά της "κυρίας". Να υπάρχει καταγγελία γραπτή.

Μην ακούς τον γνωστό σου γιατί κι εγώ έχω αρκετούς γνωστούς κι όλοι μου λένε πως καταγγελίες καταγεγραμμένες δεν υπάρχουν (άρα,συνεχίζουν, όλα αυτά είναι απλώς φήμες). Πρέπει να αρχίσουμε να καταγγέλονται τέτοια περιστατικά. Μία, δύο τρεις στο τέλος θα αναγκαστούν να προσέχουν κι αυτοί περισσότερο γύρω από τις παιδικές χαρές.

Η προφορική καταγγελία σε κάποιον γνωστό ή σε κάποιο φόρουμ, ναι μεν εφιστά την προσοχή σε μερικούς, αλλά τελικά καταχωρείται στη συνείδηση όλων ως "φήμη".

(εξάλλου διαφορετική βαρύτητα έχει μία συζήτηση τύπου "μου συνέβη αυτό και πήγα στην αστυνομία και κατέθεσα γραπτή καταγγελία" από το "μου συνέβη αυτό...και απλώς το γράφω σε ένα φόρουμ κάπου-κάπως-κάποτε". Δεν είναι σκοπός να θίξω κάποιον με αυτό που γράφω, απλώς να τονίσω την διαφορά και τη σημαντικότητα).

Τα παιδιά και τα μάτια μας χίλια δεκατέσσερα.

Διαφημίσεις

..αν οντως η γυναικα αυτη ειχε σκοπο να παρει το παιδι,κατι μου λεει οτι κ η αλλη μαμα στην οποια ετρεξες πιθανον να ηταν στο ..κολπο

δε νομιζω οτι δρουν μεμονωμενα ατομα αλλα οτι ειναι σπειρες!

αλλη σ απασχολει,αλλη χαιδευει το κεφαλακι του παιδιου κ αλλη το παιρνει

δλδ κ καποια αν μας πιασει κουβεντα στο παρκο μπορει να θελει να μας απασχολησει μεχρι η αλλη να παρει το παιδι

ετσι λεω.. ισως να βλεπω κ πολλες ταινιες ποιος ξερει ;)

Έπαθα σοκ !!! Στο συγκεκριμένο πάρκο πάμε κι εμείς πολύ συχνά. Εεεε δεν ξαναπάω .... τα δικά μου τα πιτσιρίκια βέβαια είναι σχετικά μικρά οπότε πρέπει να είμαστε συνεχώς απο επάνω τους , αλλα η αλήθεια είναι οτι με τόσα παιδάκια που έχει, λίγο να κοιτάξεις κάτι άλλο, αν κάποιος θέλει.... Χριστέ μου!!!! Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Πάντως η αλήθεια είναι οτι η συμπεριφορά της ήταν όντως περίεργη. Σε όλες μας φαντάζομαι οτι έχει τύχει να πάμε προς ένα άλλο παιδάκι για κάποιο λόγο, αλλά δεν πεταγόμαστε όταν έρχεται η μητέρα ούτε κι εξαφανιζόμαστε.

JR7vp2.pngh5zip2.png

pixie σε καταλαβαινω αλλα η λυση δεν ειναι να μην πας ξανα στη συγκεκριμενη παιδικη χαρα...που ξερεις οτι πχ την αλλη μερα δεν θα ειναι σε αλλη στην ιδια περιοχη; Μπορει να αποφυγουν αυτην την παιδικη χαρα για ενα διαστημα, ιδιως τωρα που ειδαν οτι καποιος τους υποψιαστηκε. Πρεπει οι γονεις να οργανωθειτε και να περιφρουρησετε τον χωρο σας. Εγω δεν κατοικω στην περιοχη σας ετυχε να βρισκομαι εκει, ημουν αλλες 14 μερες αλλα δεν ειχε συμβει κατι βεβαια. Εχετε μια πολυ καλη παιδικη χαρα και πρεπει να την κρατησετε ασφαλη....γνωμη μου...

δεν ειναι μυθος τα περι απαγωγων. μυθος ειναι τα μυνηματα σπαμ που μας στελνουν καθε μερα με e-meil ή κυκλοφορουν στα σαιτ δικτυωσης, οπως με το αουντι, που αν θυμαμαι καλα δεν πρεπει να ειναι ραδιο αρβυλα γιατι μια μαμα ειχε κανει επισημα καταγγελια οτι της επιτεθηκαν απο τετοιο αυτοκινητο και γλιτωσε το παιδι γιατι δε μπορουσαν να το λυσουν απο το καροτσι.

εμας παροσπαθησαν να μας κλεψουν την αδερφη μου οταν γεννηθηκε, πριν 26 χρονια. την ειχαν στο θαλαμο με τα νεογνα παει καποια στιγμη η μαμα μου ν ατη δει και βλεπει ενα ζευγαρι τσιγγανων να την κρατα αγκαλια. μολις ειδαν τη μανα μου να πλησιαζει στο θαλαμο αφησαν οπως οπως την αδερφη μου κι εφυγαν τρεχοντας.

γνωριζω περιστατικο που προσπαθησαν να απαγαγουν παιδι απο τα τζαμπο περυσι το καλοκαιρο, η μαμα μολις χαθηκε το παιδι απ τα ματια της ειδοποιησε μια πωλητρια, ασφαλισαν αμεσως το κτιριο και επιασαν δυο ατομα στις τουαλετες με το παιδι να το βαφουν μαυρο. και δε νομιζω οι εργαζομενοι και οι αστυνομικοι να λενε ψεματα.

πριν λιγες μερες στα γιαννενα 3 βουλγαροι γιατροι με κινητη χειρουργικη μοναδα ακολουθησαν μια γυναικα που εφυγε απο το νοσοκομειο. η κοπελα τους αντιληφθηκε και ειδοποιησε την αστυνομια. της ειπαν να οδηγει πιο σιγα για να τους προλαβουν και οταν εφτασαν ηδη την ειχαν σταματησει. συνελληφθησαν οι βουλγαροι και ο ελληνας γιατρος που συνεργαζοταν μαζι τους. κι αυτο επισης διερευσε απο γιατρους.

σε αλλη πολη, δε θελω να πω πιθανως καποιες θα το γνωριζετε, αρπαξανε ενα κοριτσακι απο αλβανια απο παιδικη χαρα και τη βιασανε.

η ξαδερφη μου που μενει αθηνα μου ειπε οτι στην παιδικη που παει τα παιδια της, ειχαν αρπαξει δυο παιδακια μεσα σε μια μερα. μια μαμα εχασε το ενα παιδακι και μια κυρια μεγαλης ηλικιας προσφερθηκε να της προσεχει το αλλο μεχρι να βρει το πρωτο, εψαχνε η γυναικα γυρω απο την παιδικη ειδοποιησε και την αστυνομια και μεχρι να γυρισει ειχε εξαφανιστει και το αλλο παιδι.

προσοχη στα παιδια μας και σε μας ακομα,

Διαφημίσεις

παντως στο χωριο το καλο ειναι οτι εχουμε περιφρουρηση στην παιδικη... μαζευονται καθε απογευμα καμποσες γιαγιαδες -οι περισσοτερες δεν εχου εγγονια εδω- και οποιοσδηποτε αγνωστος πλησιαζει εκτος οτι τον κοβουν πατοκορφα περναει απο κανονικη ανακριση (τυπου "ποιανου εισι εσυ πιδι 'μ?")

ευτυχως δηλαδη γιατι τα πιο μεγαλα παιδακια που πανε δημοτικο και γυμνασιο ερχονται μονα τους χωρις γονεις

Κι εγω παντως με κατι τετοια που ακουω ολο μεσα στο αγχος ειμαι με το μικρο...ειδικα μεσα σε μεγαλα κατστηματα που τρεχει γυρω γυρω μιλαμε τρελλαινομαι.Επισης δε νιωθω καμια ασφαλεια πλεον να εχω το παιδι με το καροτσι εξω.Προτιμω να μετακινουμαστε με το αυτοκινητο...μπορει να ειναι στο μυαλο μου αλλα ετσι νιωθω καλυτερα.

δεν ειναι μυθος τα περι απαγωγων. μυθος ειναι τα μυνηματα σπαμ που μας στελνουν καθε μερα με e-meil ή κυκλοφορουν στα σαιτ δικτυωσης, οπως με το αουντι, που αν θυμαμαι καλα δεν πρεπει να ειναι ραδιο αρβυλα γιατι μια μαμα ειχε κανει επισημα καταγγελια οτι της επιτεθηκαν απο τετοιο αυτοκινητο και γλιτωσε το παιδι γιατι δε μπορουσαν να το λυσουν απο το καροτσι.

εμας παροσπαθησαν να μας κλεψουν την αδερφη μου οταν γεννηθηκε, πριν 26 χρονια. την ειχαν στο θαλαμο με τα νεογνα παει καποια στιγμη η μαμα μου ν ατη δει και βλεπει ενα ζευγαρι τσιγγανων να την κρατα αγκαλια. μολις ειδαν τη μανα μου να πλησιαζει στο θαλαμο αφησαν οπως οπως την αδερφη μου κι εφυγαν τρεχοντας.

γνωριζω περιστατικο που προσπαθησαν να απαγαγουν παιδι απο τα τζαμπο περυσι το καλοκαιρο, η μαμα μολις χαθηκε το παιδι απ τα ματια της ειδοποιησε μια πωλητρια, ασφαλισαν αμεσως το κτιριο και επιασαν δυο ατομα στις τουαλετες με το παιδι να το βαφουν μαυρο. και δε νομιζω οι εργαζομενοι και οι αστυνομικοι να λενε ψεματα.

πριν λιγες μερες στα γιαννενα 3 βουλγαροι γιατροι με κινητη χειρουργικη μοναδα ακολουθησαν μια γυναικα που εφυγε απο το νοσοκομειο. η κοπελα τους αντιληφθηκε και ειδοποιησε την αστυνομια. της ειπαν να οδηγει πιο σιγα για να τους προλαβουν και οταν εφτασαν ηδη την ειχαν σταματησει. συνελληφθησαν οι βουλγαροι και ο ελληνας γιατρος που συνεργαζοταν μαζι τους. κι αυτο επισης διερευσε απο γιατρους.

σε αλλη πολη, δε θελω να πω πιθανως καποιες θα το γνωριζετε, αρπαξανε ενα κοριτσακι απο αλβανια απο παιδικη χαρα και τη βιασανε.

η ξαδερφη μου που μενει αθηνα μου ειπε οτι στην παιδικη που παει τα παιδια της, ειχαν αρπαξει δυο παιδακια μεσα σε μια μερα. μια μαμα εχασε το ενα παιδακι και μια κυρια μεγαλης ηλικιας προσφερθηκε να της προσεχει το αλλο μεχρι να βρει το πρωτο, εψαχνε η γυναικα γυρω απο την παιδικη ειδοποιησε και την αστυνομια και μεχρι να γυρισει ειχε εξαφανιστει και το αλλο παιδι.

ολα αυτα μαζεμενα οπως τα παραθετεις, εκτος απο την εμπειρια με τους γονεις και την αδερφη σου που δεν εχω λογο να μην πιστεψω,,ολα τα αλλα ο εγκεφαλος μου αρνειται να τα πιστεψει, τα εχω ακουσει με διαφορες μικρες παραλλαγες απο ενα καρο κοσμο,,,δεν μπορω να τα πιστεψω γιατι εκτος απο απαγωγες κυκλοφορουν και πολλοι παρανοικοι η υστερικοι

α και για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω την κοπελα με την εμπειρια στα βριλησια, αυτην την πιστευω

αλλα ολα τα αλλα που λες εσυ, με καποιον που ειπε κατι, ενα γιατρο εναν υπαλληλο μια κυρια, αρνουμαι

μονον προσωπικες εμπειριες που εχει ζησει καποιος στο πετσι του πιστευω, προσωπικα ο ιδιος,,,

εγω επειδη πανικοβληθηκα πριν 1-2 χρονια με αλλα συμβαντα που ακουγα, παρομοια, εκανα μια μικρη ερευνα και μιλησα με ανθρωπους που δεν μπορει να μην γνωριζαν. Δεν ειχε γινει καμια καταγγελια και μου ειχαν πει οτι δεν ισχυουν ολα αυτα. Χαρακτηριστικα μου ειπαν οτι "αυτα παντα συνεβαιναν και παντα θα συμβαινουν δυστυχως. Αν ομως συμβουν θα μιλησουμε επισημα με δελτια και δεν θα αφησουμε να αιωρουνται τετοιες φημες".

Οποτε, γνωμη μου ειναι, ψυχραιμια και επιφυλλαξη.

καλά όλα τα άλλα...αυτό με τους γιατρούς δε το κατάλαβα..την ακολούθησαν λες..έφευγε με το μωρό της;δηλαδή προσπάθησαν να της κλέψουν το παιδί;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Με τον γιο μου είμαι πολύ προσεκτική σε νορμάλ επίπεδα πάντα.

Για παράδειγμα στο σούπερ μάρκετ δεν θα αφήσω μόνο το καρότσι με το παιδι μέσα, επειδή κάτι θυμήθηκα να πάρω ( το χω δει να συμβαίνει) . Στο jumbo δεν θα το αφήσω να περιπλανιεται στους διαδρόμους κ να χαζεύει - αν κ είναι μικρός. Επίσης πολλές φορές στην τράπεζα, όταν δεν βρίσκω να κάτσω κάποιες κυρίες μου έχουν πει να τον κρατήσουν για να μην κουραζομαι. Εννοείται πως προτιμώ να μου βγει η μέση παρά να αφήσω το παιδί όσο καλοπροαιρετος κ να ναι ο άλλος.

Απο κεί κ πέρα προσπαθώ να κλείνω τα αυτιά μου σε τραβηγμενες ιστορίες, πρώτον γιατί πανικοβάλλομαι κ δεύτερον αυτόν τον πανικό τον περνάμε Κ στα παιδιά. Δεν μπορούμε να είμαστε μονίμως στην τσίτα. Δεν αμφισβητώ το περιστατικό στην παιδική χαρά- κ γω όπως λέω πιο πάνω σταμάτησα να πηγαίνω μόνη- , αλλά έχουμε γίνει τόσο καχύποπτοι που κάποιος να πλησιάσει το παιδι μας για να το κανακέψει, τρέχουμε αλλόφρωνες.

Πού είναι οι εποχές που μεγαλώσαμε στις αλάνες τις γειτονιάς μας;;;; Αχ!!!

Ακουγονται πολλά τετοια περιστατικά τελευταια και η αληθεια ειναι οτι εχουμε χασει τον υπνο μας. Πολλα απο αυτα φαινονται για αστικοι μυθοι και μερικα αφορουσαν την περιοχη που μενω. Ψαχνοντας να καταλαβω τι συμβαινει μαζι με αλλες μαμαδες εδω ρωτωντας αστυνομικους, απο καποιους ακουσαμε οτι δεν υπαρχουν καταγγελιες και δεν συμβαινουν απο αλλη μαμα ομως ακουσα οτι φιλος της αστυνομικος ειπε οτι οντως συμβαινουν, πως προτιμουν παιδια ξενων (ισως για να μη γινει σουσουρο) και επειδη γινεται ερευνα δεν το ανακοινωνουν για να μη εξαφανιστουν οι σπειρες. Στεκει δεν στεκει δεν ξερω. Γεγονος ειναι οτι εχουμε τρομοκρατηθει. Δυσκολους καιρους ζουμε, ασχημα πραγματα συμβαινουν γενικως. Συζητωντας με φιλους απο το εξωτερικο μου λενε οτι τετοια περιστατικα με παιδια συμβαινουν κυριως σε χωρες που αντιμετωπιζουν πολλα προβληματα.

Το τελευταιο ανατριχιαστικο που ακουσα απο γνωστη που επισκεφθηκε λαικη ηταν οτι πηραν μωρο απο το καροτσι μανας ενω ψωνιζε!!! Της το ειπαν οι γυναικες που πωλουσαν, συνεβει μπροστα τους. Ευχομαι να ειναι ψεμα αλλα θα ηταν πολυ ευκολο με τοσο κοσμο και στριμωξιδι στη λαικη. Οποτε καλυτερα να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα και να μη πηγαινουμε σε παιδικες χαρες μονες με δυο παιδια (μια φορα το εκανα και κοντεψα να χασω και τα δυο!) Ειναι παρα πολυ ευκολο να συμβει κατι, να αφαιρεθουμε για λιγα δευτερολεπτα και να χασουμε τα παιδια απο το βλεμμα μας.

Χρησιμες οι οδηγιες απο το χαμογελο του παιδιου, εχω ξεκινησει ηδη να μιλαω στο μεγαλο σχετικα αν και βλέπω οτι τον στενοχωρει η κουβεντα αυτη για παιδια που χανουν τις οικογενειες τους.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Aυτο πριν εξι χρονια ''εγινε''..Το θυμαμαι λιγο μετα αφου γεννησα την μεγαλη..Την πρωτη φορα που το ακουσω αγχωθηκα...ΜΕτα την πεμπτη φορα γελουσα..Τωρα πια οταν το ξαναακουω διαβαζω,ΣΥΓΧΙΖΟΜΑΙ...

Επισης αυτο ''εγινε'' στην Disneyland

Ιστοριες κυκλοφορουν παρα πολλες...ΚΑλο ειναι νομιζω να προσεχουμε τι γραφουμε και να τα διασταυρωνουμε γιατι καποιοι ανθρωποι πανικοβαλλονται(οπως και γω οταν τα ακουσα για πρωτη φορα) ..Αστικοι μυθοι υπαρχουν παρααααααααα πολλοι..

QJZup3.png

bxuCp3.png

Ιστοριες κυκλοφορουν παρα πολλες...ΚΑλο ειναι νομιζω να προσεχουμε τι γραφουμε και να τα διασταυρωνουμε γιατι καποιοι ανθρωποι πανικοβαλλονται(οπως και γω οταν τα ακουσα για πρωτη φορα) ..Αστικοι μυθοι υπαρχουν παρααααααααα πολλοι..

θα συμφωνησω κι εγω οτι πρεπει να προσεχουμε τι γραφουμε. Ολοι ξερουμε οτι αυτα γινονται και πρεπει να προσεχουμε πολυ αλλα καλα εινια να γραφονται μονο αυτα για τα οποια εγιναν επισημες καταγγελιες και οχι αυτα που διαδιδει ο καθενας, αρκετα εχουμε στο κεφαλι μας καλα ειναι να μην αγχωνομαστε και για διαφορρες φημες