Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ομοιοτητες με πεθερες

elena32

Recommended Posts

Οι γυναίκες επιλέγουν συζύγου που μοιάζουν με τον πατέρα τους

ημερ/νία: 03-09-2008 madata.gr

Μέγεθος γραμμάτων:

Οι γυναίκες τείνουν να επιλέγουν συζύγους, οι οποίοι μοιάζουν με τον πατέρα τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή και οι άνδρες φαίνεται ότι επιλέγουν γυναίκες που μοιάζουν με την μητέρα τους.

Η νέα αυτή έρευνα του πανεπιστημίου Pecs της Ουγγαρίας προσφέρει περισσότερες αποδείξεις για ένα φαινόμενο, το οποίο είναι γνωστό ως «σεξουαλικό αποτύπωμα».

Προηγούμενες έρευνες είχαν αποφανθεί ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον πατέρα τους ως πρότυπο για την επιλογή του συζύγου, ακόμη κι αν είναι υιοθετημένες, υπονοώντας ότι το αποτύπωμα σχετίζεται με την εμπειρία και όχι μόνο με τα γονίδια.

Η ουγγρική ομάδα μελέτησε τις αναλογίες του προσώπου των μελών 52 οικογενειών και διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε κάποια χαρακτηριστικά ανδρών και πεθερών- κυρίως η μύτη και τα μάτια.

Αλλά και οι γυναίκες εμφάνιζαν ομοιότητες με την πεθερά τους στα χαρακτηριστικά του προσώπου και κυρίως στο σαγόνι και τα χείλη.

Διαφημίσεις

Τι βλακείες αυτες οι έρευνες.....

Συγνώμη αλλα εγω δεν συμφωνω βλέπω απο εμένα και τον κοντινό μου κύκλο οτι αυτο τουλαχιστον γύρω μου δε συμβαίνει (λετε να είμαι εξαίρεση :lol: ).Δεν μπορω να φανταστω εμενα τοσο ηλήθια όσο την πεθερά μου να ξεφουρνίζω ρουκέτες οπου βρεθώ και οπου σταθώ :shock:

:lol::lol::lol::lol:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

"Η νύφη σαν θα γεννηθεί

της πεθεράς θα μοιάζει,"

Ο Χριστός και η Παναγία....... :shock:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Διαφημίσεις

Καλημέρα!! Λοιπόν νομίζω πως η πεθερά μου κι εγώ είμαστε χαρακτηριστικό παράδειγμα τις παροιμίας που ανέφερες! Θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι δικό της παιδί!!! :lol:

Έχουμε τις ίδιες συνήθειες, τις ίδιες προτιμήσεις (στα φαγητά, στα ρούχα σύμφωνα με την ηλικία μας βέβαια κοκ), τις ίδιες αντιδράσεις ακόμα και τις ίδιες γκριμάτσες κάνουμε!! Αφού ο άντρας μου, όταν παίρνω ύφος για κάτι, μου λέει:"σταμάτα, σαν την μάνα μου κάνεις!".

Όταν γνωριστήκαμε με την κουνιάδα μου, ο σύζυγός μου κάτι μου είπε για να με πειράξει (είμαι πολύ σιχασιάρα και αναγουλιάζω κι εύκολα αν σιχαθώ!) και έκανα μια γκριμάτσα και ένα μπλίαααχ!! Η κουνιάδα μου είχε μείνει να με κοιτάει και λέει ξαφνικά στον αδερφό της: "Καλέ!! Κάνει σαν τη μαμά!!".

Νομίζω πως είμαστε αντιπροσωπευτικό δείγμα της μελέτης!!!! :lol:

Τι βλακείες αυτες οι έρευνες.....

Συγνώμη αλλα εγω δεν συμφωνω βλέπω απο εμένα και τον κοντινό μου κύκλο οτι αυτο τουλαχιστον γύρω μου δε συμβαίνει (λετε να είμαι εξαίρεση :lol: ).Δεν μπορω να φανταστω εμενα τοσο ηλήθια όσο την πεθερά μου να ξεφουρνίζω ρουκέτες οπου βρεθώ και οπου σταθώ :shock:

:lol::lol::lol::lol:

θα παιρνα φορα, και θ ανοιγα τρυπα στο τοιχο με το κεφαλι μου... κι αν συνεχιζα να εχω ομοιοτητες μαζι της, θα ανεβαινα στο 4ο και θα πηδαγα.Κι αν τη γλυτωνα, Ζαχοπουλος δηλαδη,θα πηγαινα στον 5ο,6ο, και ουτω καθ εξης...

θα παιρνα φορα, και θ ανοιγα τρυπα στο τοιχο με το κεφαλι μου... κι αν συνεχιζα να εχω ομοιοτητες μαζι της, θα ανεβαινα στο 4ο και θα πηδαγα.Κι αν τη γλυτωνα, Ζαχοπουλος δηλαδη,θα πηγαινα στον 5ο,6ο, και ουτω καθ εξης...

Έλα τώρα... Πες την αλήθεια... Στην πραγματικότητα είναι το πρότυπο σου, έτσι δεν είναι;;; (όπως είναι κι εμένα ο πεθερούλης μου!!! :lol::lol: )

Βασικά αν της έμοιαζες θα είχες και το ακαταλόγιστο οπότε... Μια χαρά θα ήσουν τελικά!!! :lol:

:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Δεν είπαμε οτι είμαστε και καρμπόν οι πεθερές μας,αλλά κάποια κοινά στοιχεία ίσως τα έχουμε .

Κι αυτό γιατί οι άντρες διαλέγουν και παντρεύονται γυναίκες που σε κάτι τους θυμίζει την μάνα τους,κι αυτό υποσυνήδητα.Δεν το κάνουν έχοντας στο μυαλό κάτι τέτοιο,απλά τους τραβάνε αυτές οι γυναίκες.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

εμενα αμα μου πει οτι του θυμιζω τη μανα του, στο καπακι θα του θυμιζω τρελη-με-μπαλντα-που-τον-κυνηγαει-για-να-του-κοψει-το-κεφαλι...

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol: Εισαι απιστευτη...να σαι καλα ξεκαρδιστικα...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.... :lol::lol::lol:

To τραγουδάκι που έλεγε ο Χ.Κυριαζής... "μου θυμίζεις τη μάνα μου γι'αυτό σε αγαπάω" ... το θυμάστε ; :lol:

μπορεί να δίνω έμφαση στο πρώτο κομμάτι αλλά ... αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι να αναιρείτε το δεύτερο!... :lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

Να σου πω μια παροιμία που λέμε εδώ?

"Η νύφη σαν θα γεννηθεί

της πεθεράς θα μοιάζει,"

Αυτό το λέει η πεθερά μου... και ανησυχώ!!! :lol::lol::lol::lol:

μάλιστα ένα φεγγάρι που παθαίναμε τις ίδιες αρρώστιες στο καπάκι... είχα φρικάρει! έλεγα "μωρε λες;;;;" :lol::lol::lol::lol::lol: Απαπα... ούτε να το φανταστώ δε θέλω!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Αν κοιταξετε γυρω σας θα δειτε οτι οντως ισχυει!!!!!! :shock:

Σχεδον δυο στις τρεις νυφες ειναι καρμπον οι πεθερες τους... :roll::roll:

Αλλα παντα υπαρχουν και φωτεινες εξαιρεσεις...εμεις!!!!! :wink::lol:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Δυστυχως κοριτσια σε λιγα χρονια οι αντρες ετσι κολλημενοι που ειναι με τις μανουλες τους θα τις κλωνοποιουν και θα παντρευονται τους κλωνους.

Τα παιδια μου ,ειναι η ζωη μου!

Βρε κοριτσάκια προς τι ο πανικός;;; :)

Δεν προσέξατε οτι η έρευνα έλεγε για ομοιότητες στο πιγούνι και τα χείλη; Και γενικώς για ομοιότητες σε χαρακτηριστικά; (κι ΟΧΙ σε χαρακτήρα;)

Απ' έξω ας μοιάζουμε οσο να 'ναι...μεσα μην μοιάσουμε!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Σχεδον δυο στις τρεις νυφες ειναι καρμπον οι πεθερες τους... :roll::roll:

Eγω πάντως είμαι σίγουρα η μία στις τρείς :lol::lol::lol::lol:

Απ' έξω ας μοιάζουμε οσο να 'ναι...μεσα μην μοιάσουμε!
όχι... όχι... ούτε απ' έξω!! απα πα!! προγούλια, ξίγκια, καμπούρα και τα σχετικά;;;; με τίιιιιιιιιιιιιποτα :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol: