Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Όλη μέρα στο πόδι

mpoumpoula1

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.Η μπεμπούλα μου είναι 2,5 μηνών και αντιμετωπίζω κάποια θεματάκια με τον ύπνο της.

Το βράδυ είναι μια χαρά(νομίζω),ξυπνάει δύο φορές.Το οριστικό της ξύπνημα είναι περίπου στις 08:30.

Το πρόβλημα είναι κατά τη διάρκεια της μέρας όπου ή κομάται στο στήθος και μόλις τη βγάλω για να την ξαπλώσω ξυπνάει ή γενικά δεν κοιμάται σχεδόν καθόλου,με εξαίρεση κάποιες φορές που κοιμάται πάνω μου ή στο κρεββάτι της για κανένα 20λεπτο...

Είναι φυσιολογικό?

Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω?

Είναι νωρίς για να έχει κάποιο πρόγραμμα?

Υπάρχει περίπτωση να μη χορταίνει με το γάλα μου?

Διαφημίσεις

Ακριβως τα ιδια περασα και γω στο ιδιο χρονικο διαστημα,ειχα φτασει σε κατασταση να βαραω τα χερια μου στις πορτες και να βριζω...πρεπει να ηταν καποιο αλμα αναπτυξης γιατι μετα ηρεμησε και αρχισε να κοιμαται και την ημερα...ξερεις τι παρατηρησα αμεσως μετα απο αυτη τη δυσκολη φαση;Οτι μενει ξυπνια αρκετα μεν και μεχρι να κοιμηθει γελαει,βγαζει ηχους,παρατηρει το περιβαλλον...ακομα και το πρωι που ξυπνα περνα καμποση ωρα μεχρι να σηκωθω και να την ταϊσω και μενει στο κρεβατακι της και δε διαμαρτυρεται καθολου!Υποθετω λοιπον οτι ηταν αλμα αναπτυξης.Υπομονη και μην ανησυχεις για το γαλα σου αμα βρεχει τις πανες που πρεπει και παιρνει βαρος...οτι θελει συχνο τάισμα σε αυτες τις φασεις,ειναι αληθεια.Υπομονη!

Άλματα ανάπτυξης!

Από Roula Lavva, Antigoni Tsap και Krommida Eugenia στην ομάδα Απανταχού θηλάζουσες (Αρχεία) · Επεξεργασία εγγράφου

Τα μωρακια περνουν αναπτυξιακα αλματα. Επειδη ομως καθε μωρο ειναι ξεχωριστο και διαφορετικο,δεν παιρνουν ολα τα μωρα με την ιδια ενταση τα αλματα.

Στο αναπτυξιακο αλμα τα θηλαζοντα μωρα αυξανουν την παραγωγη συμφωνα με τις αναγκες τους,ενω τα μωρα που πινουν ξενο γαλα μπορει ειτε να αυξησουν την ποσοτητα φαγητου ειτε να τη μειωσουν για εκεινη την περιοδο.

Τα αλματα αναπτυξης σε εβδομαδες..

η 5η

η 8η & η 9η

η 12η

η 15η-16η-17η-18η-19η συνεχομενες με κορυφωση στην 17η

η 23η-24η-25η-26η με κορυφωση την 26η

η 29η-30η (αγχος αποχωρισμου/προσκολληση)

η 34η-35η-36η-37η με κορυφωση την 36η

η 42η-43η-44η-45η-46η-47η με κορυφωση την 44η

η 51η-52η-53η-54η με κορυφωση την 53η

η 60η-61η-62η-63η-64η με κορυφωση την 62η-63η

η 71η-72η-73η-74η-75η με κορυφωση την 72η-73η

Στα αλματα αναπτυξης τα βρεφη περνουν μια πολυ εντονη περιοδο που τα αναστατωνει. Ετοιμαζουν τα νεα τους κατορθωματα (μπουσουλημα,σηκωμα,περπατημα,ομιλια) κι αυτο τα αναστατωνει,τα κανει να φοβουνται και να αναζητουν την αγκαλια της μητερας τους. Μονο εκει νιωθουν ασφαλεια και σιγουρια!

Απο την ομαδα "Απανταχου Θηλαζουσες" στο facebook

Η αλήθεια είνα ότι δεν πήγε το μυαλό μου στα στάδια..;)

Τις πάνες της τις βρέχει και με το παραπάνω και όσο για κιλά φτου φτου!!

Σ'ευχαριστώ πολύ γλυκειά μου.

• 3 weeks later...

Ακριβώς τα ίδια θέματα αντιμετωπίζω κ εγω με την 2,5 μηνών μπεμπα μου, βέβαια εμείς έχουμε παλλινδρόμηση κ στην αρχή νόμιζα οτι εφταιγε αυτο που τραβιόταν απο το στήθος κ δεν κοιμάται παρά μόνο κάτι 40λεπτα ΜΟΝΟ αγκαλιά στο στήθος, με πολλη γκρίνια το βράδυ γύρω στις 11.30. Εμένα ευτυχώς τώρα τελευταία ξυπνάει απο 1 φορα το πρωϊ 5.30-6.30 κ οριστικά 7.30-8.30 οπου αρχίζει η όρθια αγκαλιά ή αγκαλία καθιστή κ να θηλάζουμε κ γενικά η μαμά ότι προφτάσει μόλις γυρίσει ο μπαμπάς κ την κρατήσει λίγο όρθιος. Μερικές φορές ζηλεύω τις μανούλες που δεν θηλάζουν κ ξεκουράζουν λίγο την μέση κ τα χέρια τους ή κάνουν κ καμιά δουλειά. Εγώ κλείνω ραντεβού για να πλυνω κανενα ρουχο στο πλυντήριο (μπαμπα θα την κρατησεις στις 7 για να πλύνω),χαχα!

Διαφημίσεις