Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε οι συσπάσεις είναι επικίνδυνες;;

Recommended Posts

Γειά σας,

είμαι έγκυος στο τρίτο μου παιδί, στην 29η εβδομάδα και έχω πολύ έντονα πετρώματα στην κοιλιά σε συνδυασμό με πόνους περιόδου, αρκετά έντονους. Όλη τη μέρα συσπάσεις που διαρκούν για ώρα!! Εδώ και τρεις εβδομάδες παίρνω τα yutopar αλλά δε με έχουν βοηθήσει και πολύ! sos! σε καμία από τις άλλες εγκυμοσύνες δεν είχα τέτοια συμπτώματα, ούτε καν τις τελευταίες μέρες πριν γεννήσω κι έχω ανησυχήσει! Υπάρχει περίπτωση να γεννήσω πολύ νωρίτερα; Είναι πρωτόγνωρο για μένα και έχω φοβηθεί πολύ....

nrG6p3.png

Διαφημίσεις

Ενημερωσε τον γιατρο σου και προσπαθησε -οσο ειναι δυνατον με αλλα 2 παιδια-να εισαι ξαπλα

Παραλληλα να εχεις στο μυαλο σου ενα σχεδιο εκτατης αναγκης (καποιον που να ερθει συντομα να φυλαξει τα παιδια σου) αν χρειαστει να πας γρηγοροτερα στο μαιευτηριο

Αν εχεις καποιον να αναλαβει τα παντα και εσυ μονο ξαπλα ..να πιασεις τις 32 εβδομαδες και οσο το δυνατον παραπανω

Παρε τηλεφωνο τον γιατρο σου και καλη συνεχεια

p7z6p3.pngsQqep3.png

Αχ, έχω ανησυχήσει τρομερά... Όταν με έπιασαν τα πρώτα πονάκια (σε πολύ αρχικό σταδιο) στο πρώτο μου παιδί, δε διέφεραν και πολύ από τα πονάκια που έχω σε καθημερινή βάση τώρα. Όλο ξάπλα είμαι, δε μπορώ να κάνω τίποτε όμως από όταν έγινε η αρχή... Συνεχώς επιδεινώνονται...

Υπάρχει περίπτωση να παίρνω τα χάπια και να γεννησω;

nrG6p3.png

Ο γιατρος τι σου λεει για ολα αυτα;

Σιγουρα τα γιουτοπαρ κανουν δουλεια αλλα αν η διαδικασια εχει αρχισει απο τον τραχηλο ειναι λιγο δυσκολο να καθυστερησει για πολυ

Σκεψου θετικα Σε λιγο πατας τις 30 εβδομαδες ολα τα παιδακια που ξερω να γεννηθηκαν τοτε ειναι σουπερ καλά

Αλλα μπορει να πανε και πολυ καλυτερα ..και να φτασεις και στο μηνα σου με τα χαπια ...τι ναπω; Γιατρος δεν ειμαι

Απλα ειχα εμπειρια προωρου τοκετου στην 27η ...και δεν προλαβαν να μου δωσουν καν τα θαυματουργα γιουτοπαρ!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Πώς γεννησες στις 27 εβδομάδες; Είχες κάποια συμπτώματα πριν΄, δηλαδή συσπάσεις; Μ' αρέσει που είναι τριτη απανωτή εγκυμοσύνη (σε διάστημα 4 ετών) και κάνω λες και είναι όλα τόσο πρωτόγνωρα... Γιατί πράγματι είναι. Στα προηγούμενα, δεν ειχα συσπάσεις ούτε στα nst, βέβαια τοτε δεν είχα άλλα δυο να με παιδεύουν...

Ο γιατρος μου έδωσε τα χαπάκια κι απο κει κι έπειτα δεν τον ξαναενόχλησα, αν και τα συμπτώματα δν περασαν,παρόλο που ξεκουράζομαι συνέχεια. Κακώς μάλλον...

nrG6p3.png

Διαφημίσεις

Μη μου στεναχωριεσαι οσες μερες περνανε ειναι υπερ σου!!

Εχεις περασει και το μαξιλαρι των 28 εβδομαδων και αυτο ειναι πολυ θετικο!

Ισως βγει νωριτερα αλλα θα ειναι μια χαρα!!

Περιμενω νεα σου!!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να παρεις τηλεφωνο το γιατρο σου και να τον ενημερωσεις και να σε δει . Ισως να σε βαλει καρδιοτοκογραφο για να ελεγξει τις συσπασεις της μητρας , μην σε πιανει πανικος .Ειμαι 32 εβδομαδων και παταω για 33η ,εχω παρα παρα παρα πολυ συχνα συσπασεις τετοιου ειδους οι οποιες μερικες συνοδευονται απο πονους (οχι περιοδου) αλλα καποιες ελαχιστες φορες νοιωθω ποννους σαν περιοδου , πριν απο λιγες μερες με ειδε ο γιατρος μου οπου εκτιμησε τα συμπτωματα και μαζι με τον καρδιοτογραφο μου ειπε οτι δεν προκειτε να γεννησω πριν ερθει ο μηνας μου. Οι συσπασεις οφειλονται σε κουραση , την οποια ειναι αδυνατον να αποφυγω και γενικως λιγο στον τροπο ζωης μας , ε τι να κανουμε λιγακι προσοχη αλλα εφοσον δεν υπαρχει ουτε διαστολη ουτε τιποτα δεν ανησυχω .

Γειά σας,

είμαι έγκυος στο τρίτο μου παιδί, στην 29η εβδομάδα και έχω πολύ έντονα πετρώματα στην κοιλιά σε συνδυασμό με πόνους περιόδου, αρκετά έντονους. Όλη τη μέρα συσπάσεις που διαρκούν για ώρα!! Εδώ και τρεις εβδομάδες παίρνω τα yutopar αλλά δε με έχουν βοηθήσει και πολύ! sos! σε καμία από τις άλλες εγκυμοσύνες δεν είχα τέτοια συμπτώματα, ούτε καν τις τελευταίες μέρες πριν γεννήσω κι έχω ανησυχήσει! Υπάρχει περίπτωση να γεννήσω πολύ νωρίτερα; Είναι πρωτόγνωρο για μένα και έχω φοβηθεί πολύ....

Να ενημερωσεις το γιατρο σου και να μπεις σε καρδιοτοκογραφο...εγω νοσηλευτηκαγια αυτο το λογο και στις δυο εγκυμοσυνες και επαιρνα το yutopar ενδοφλεβια...θελει απολυτη ξεκουραση...

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ κορίτσια. Προς το παρόν, σημερα που μιλησα με τη γιατρό το μονο που εκανε ήταν να μου ανεβασει τη δοση yutopar και θα περιμενουμε αλλες δυο μερες να δουμε.Επίσης μου εκοψε και το ασβεστιο, αν και δεν καταλαβα γιατι. Απλώς αγχώθηκα γιατι από τη μια νιωθω περιεργα συμπτωματα, από την αλλη φοβαμαι μηπως γινομαι υπερβολικη. Γι' αυτο ήθελα να μαθω κι απο άλλες ομοιοπαθουσες ποτε ειναι πραγματικα ανησυχητικες οι συσπασεις...

nrG6p3.png

εγω παντως επαιρνα 1 yutopar τη μερα αλλα γεννησα 36+3.

Βεβαια ηταν 2η καισαρικη,αλλα μαλλον αν πηγαινα για φ.τ να μου ειχε αυξησει τη δοση και να παιρνα κι αλλες μερες!

Nemina το αγχος κανει κακό και δημιουργει συσπάσεις. Ξεκουρασου και προσπάθησε να μη χαιδευεις καθόλου την κοιλιά σου αλλά ούτε να αφηνεις άλλους να την χαιδευουν. Στο γαια που ημουν για τον ίδιο λόγο ηταν πολύ αυστηροι σε αυτό Δεν μου επετρεπαν ουτε να την αγγιζω . Ακομα να ενημερωσεις τον γιατρο σου αν οι συσπάσειςέχουν συχνότητα (ανα 5λεπτο 10 λεπτο κλπ ) και αν εχουν μεγάλη διάρκεια . Παιρνε τα χαπια κ ολα καλά θα πάνε . Τετοιες συσπάσεις συνηθως είναι προπαρασκευαστικες για τη μήτρα και δεν φέρνουν τοκετο . Απλα να εχεις το νου σου ;)

εγω παντως επαιρνα 1 yutopar τη μερα αλλα γεννησα 36+3.

Βεβαια ηταν 2η καισαρικη' date='αλλα μαλλον αν πηγαινα για φ.τ να μου ειχε αυξησει τη δοση και να παιρνα κι αλλες μερες![/quote']

Εγω πάλι επαιρνα 4 τη μερα και δεν μου καναν τίποτα ...Μονιμα με ένα καρδιοχτυπι ήμουν ....

Nemina μην αγχωνεσαι!!Πρεπει να προσεχεις αρκετα τωρα, αλλα παιρνοντας yutopar και τηρώντας οσα σου λεει ο γιατρος σου ειμαι σιγουρη οτι θα τα καταφερετε πολυ καλα!

Και για να σε ηρεμισω λιγακι, εγω ειχα συσπασεις απο πολυ νωρις με πονους περιοδου και πετρωματα. Καποια στιγμη στον 7ο γινανε τοσο συχνες (καθε 10λεπτο) οπου φτασαμε στο σημειο να κανουμε εισαγωγη στο νοσοκομειο με ορους φαρμακα κλπ.Ακολουθησε στο σπιτι η απολυτη ξαπλα ως τις αρχες του 9ου και σκεψου οτι τωρα ειμαι στην 38 εβδομαδα εχω κοψει τα yutopar 2 εβδομαδες τωρα, εχω αρχισει να κινουμαι και τοκετος πουθενα!!!!!!!Το μωρο ψηλα και ο τραχηλος σκληρος!!

Μπορει και να κλεισω τον 9ο...πραγμα που με εχει εκπληξει! Γι αυτο μην ανησυχεις, αλλα προσεχε και ακου τον γιατρο σου.

Ifk7p3.png

Διαφημίσεις

Αυτό με το άγχος πραγματικά το έχω καταλαβει... Κάθε φορά που με πιάνει έντονη ανησυχία, οι συσπάσεις μου επιδεινώνονται. Όσο για το χάιδεμα, μου το είπε η γιατρος μου και το έκοψα και να σκεφτειτε πως τρεις εγκυμοσύνες και το χέρι ήταν μονιμα στην κοιλιά. Από σημερα θα παιρνω 3 μισα χαπάκια την ημερα να δουμε... Πάντως τα δυο δε μου εκαναν τιποτε περα απο εντονη ταχυκαρδια.... Να ρωτησω και κατι αλλο αν ξερει καμια σας: Υπάρχει περίπτωση οι συσπασεις να μαλακώσουν σιγά σιγα τον τραχηλο; Κι αν ναι μπορούμε εμεις καπως να το καταλάβουμε (εκτος από τον κολπικο υπέρηχο);

nrG6p3.png

Marou το πρώτο σου είναι;

Γιατι συνηθως οι πρωτες γεννες καθυστερουν ή τελοσπάντων τρώνε ολο τον καιρο τους. Βεβαια δεν ξερω τι γινεται αν εχεις συσπάσεις γιατι στις δυο προηγουμενες εγκυμοσυνες δεν είχα! Με έπιασαν ξαφνικά οι πόνοι και γεννησα στις 40 ακριβως. Μονο προπαρασκευαστικές ηπιες συσπασουλες ειχα οταν περπατουσα. Τωρα όμως αλλαξαν τα δεδομένα μου και γι' αυτό φοβάμαι μηπως γεννησω πολυ νωριτερα. Τουλάχιστον να φτασω τις 35...

nrG6p3.png

Αυτό με το άγχος πραγματικά το έχω καταλαβει... Κάθε φορά που με πιάνει έντονη ανησυχία, οι συσπάσεις μου επιδεινώνονται. Όσο για το χάιδεμα, μου το είπε η γιατρος μου και το έκοψα και να σκεφτειτε πως τρεις εγκυμοσύνες και το χέρι ήταν μονιμα στην κοιλιά. Από σημερα θα παιρνω 3 μισα χαπάκια την ημερα να δουμε... Πάντως τα δυο δε μου εκαναν τιποτε περα απο εντονη ταχυκαρδια.... Να ρωτησω και κατι αλλο αν ξερει καμια σας: Υπάρχει περίπτωση οι συσπασεις να μαλακώσουν σιγά σιγα τον τραχηλο; Κι αν ναι μπορούμε εμεις καπως να το καταλάβουμε (εκτος από τον κολπικο υπέρηχο);

Εγώ έπαιρνα απο τον 7ο μήνα 6 χαπάκια την ημερα (ανα 4ωρο), αφού πρώτα είχα νοσηλευτεί με ορούς κλπ. Επειτα έμεινα 2 μήνες στο κρεβάτι και γέννησα στις 36+2 κι αυτό επειδή το μωρό δεν έπαιρνε άλλο βάρος. Ο τράχηλος κράταγε καλά, παρόλες τις καθημερινές συσπασεις, όμως δεν υπάρχει άλλος τροπος να το καταλάβεις απο τον υπέρηχο. Καλό είναι κάθε βδομάδα να κάνεις υπέρηχο κοιλιάς και κολπικό για τον τράχηλο να βλεπεις οτι όλα είναι καλά. Έτσι τουλαχιστον το πήγα εγώ μέχρι τέλους και ήμουν πιο ήσυχη.

Με το καλό σου εύχομαι και να κρατηθείς όσο περισσοτερο γίνεται.

MOPDp3.png?EvtKw4ir

Απλώς ρωτάω γιατι τις τελευταιες δυο μερες νιώθω κάπως περίεργα από κάτω σαν ένα μουδιασμα. Πριν τρεις εβδομαδες ομως που με ειχε εξετασει κολπικα δεν ειχε μειωθει ο τραχηλος.

nrG6p3.png

εγω απο τον 4ο μηνα ειχα συσπασεις οι οποιες επηρεασαν και τον τραχηλο, εμεινα στο κρεβατι μεχρι και 37η βδομαδα που γεννησα. θελει απολυτη ηρεμια γιατι αλλιως εχεις πιο πολλες. Οσο περναγε ο καιρος τοσο πιο πολλες ειχα. Επαιρνα 4 yotopar και στο τελος ηταν σαν να επινα καραμελες , δεν εκαναν τιποτα. μεταξυ 6ου και 8ου ο τραχηλος ηταν καλος, ειχε επανελθει σε φυσιολογικα ορια λογω ξαπλας αλλα τον κοιταζαμε καθε 10 με 15 μερες. Θελει πολυ προσοχη, θετικη σκεψη. Εμενα ο γιατρος δεν περιμενε να φτασω στην 37η, πιστευε οτι αν καταφερνα και εφτανα στη 34η θα ειμασταν ικανοποιημενοι, αφου με ειχε προετοιμασει για θερμοκοιτιδες και αλλα τετοια και θυμαμαι που του ελεγα οτι τα εχω κουβεντιασει με το μωρο μου και ολα καλα θα πανε και γελαγε και οντως πηγαν ολα καλα κι εκει που μου ελεγε οτι ειναι μικρο δεν αναπτυσεται καλα, ο πλακουντας ηταν αθλιος γεννηθηκε 37+3 50 ποντους και 2920, μια χαρα παιδαρος ουτε που το περιμενε. Τα λεω αυτα γιατι η δικη σου ψυχολογια θα παιξει μεγαλο ρολο. Επισης ο τραχηλος σε μια μερα μπορει να αποκτησει προβλημα αρα καλα ειναι να σε δει να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο

Nαι, ειναι το πρωτο μας παιδακι. Παντως οταν καναμε εισαγωγη στο νοσοκομειο, ειμουνα ηδη εναν μηνα πριν με 2 μισα yutopar την ημερα. Με βοηθησε παρα πολυ ο ορος παντως και απο τοτε σαν να εστρωσε λιγο η κατασταση και οι συσπασεις (εως και τωρα) σταματησαν να ειναι τοσο συστηματικες και επιμονες. Αν σου το προτεινει ο γιατρος σου, μην φοβηθεις, θα σε βοηθησει πολυ.

Οταν βγηκα τα καναμε 3 μισα την ημερα και εκει σταθεροποιηθηκα λιγακι.

Ολα θα πανε καλα!Υπομονη και ξεκουραση.....;)

Ifk7p3.png

Μακάρι βρε κορίτσια να πάνε όλα καλά, να περάσει κι ο καιρός γιατί όλη τη μέρα ξάπλα από καναπέ σε καναπέ όλα τα σενάρια περνάνε από το μυαλό μου... Με το που πάω να σηκωθώ αμέσως τουρλώνει η κοιλιά μου και σκληραίνει, παρά τα φάρμακα. Αλλά το θέμα είναι πως αν και έχουν μειωθεί σε συχνότητα, δεν έχουν περάσει και με πιανουν ακόμη κι οταν είμαι ξαπλωμένη. Μ' αρέσει που στις προηγούμενες εγκυμοσύνες έριχνα το περπατημα της ζωής μου για να γεννήσω καλά! Τώρα μεχρι την τουαλέτα με τα χιλια ζόρια!:-)

nrG6p3.png