Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρωην.. φιλη!

Recommended Posts

Πολυ στεναχωριεμαι οταν βλεπω καποιες φιλες-φιλους να μαλωνουν με αποτελεσμα να μην κανουν παρεα πλεον. Χειροτερο ομως δεν ειναι να μην κανουν παρεα πλεον λογω ενος.. αγοριου; :? Και ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη..

Το περσινο καλοκαιρι δεθηκα με μια παρεα η οποια αποτελουνταν απο 8 κοριτσια.. 13 χρονων ολες μας. Οπως καθε κοριτσι της ηλικιας μας ετσι κι εμεις ενδιαφερομασταν για καποιο αγορι.. Αλλες τα ''καταφερναν'' μαζι τους. Αλλες παλι οχι.. Δυστυχως, μια απο τις φιλες μου (που ηθελε ενα αγορι αρκετους μηνες) τα εφτιαξαν.. Στην αρχη ολα καλα και ολες χαρουμενες που επιτελους βρηκε καποιον να περναει καλα μαζι του. Ωσπου μια μερα αρχισαν τα προβληματα.. ''Σημερα δεν μπορω να βγω, θα βγω με τον *το αγορι της*'', Εχω κανονισει με τον......'' , ''Αλλη φορα, θα βγω με τον.......'' . Αρχισαμε ολες να νιωθουμε οτι χανουμε την κολλητη μας ! Βεβαια εαν εκεινη περνουσε καλα, εμας τι λογος μας επεφτε; Ομως οχι.. :evil: Εμενα δεν μου αρεσε αυτη η κατασταση ετσι αποφασισαμε να τις μιλησουμε και να της πουμε το προβλημα μας.. Αυτο εγινε αρκετες φορες ομως παλι τα ιδια ! Η φιλη μας δεν ειχε ποτε χρονο για μας. Ουτε μια 1 ωρα, ουτε μιση! Στο σχολειο μονο μαζι του.. Ισως να μας ελεγε και ενα γεια.. :|

Εχει περασει πλεον 1 χρονος (14 χρονων - και τονιζω την ηλικια διοτι αυτο που θα ακουσετε παρακατω θα σας ''τρομαξει''). Πριν καποιους μηνες εμαθα οτι εχουν προχωρησει.. 14 χρονων και εχει ολοκληρωμενη σχεση ! Σε ποιον να το πω και ποιος θα με πιστεψει; :eek: Πλεον δεν μιλαμε, εχει χασει ολες τις τις φιλες οπως και το αγορι της. Γι' αυτος τους 2 δεν υπαρχει κανεις αλλος. Επισης η ''φιλη'' μου ειχε καθυστερησει και νομιζαμε πως ηταν εγκυος αλλα τελικα δεν ηταν..

Το προβλημα μου ειναι ομως αλλο. Μπορει πλεον ουτε εγω να μην θελω να κανω παρεα μαζι της , ομως ποτε δεν θα παψω να νοιαζομαι γι' αυτην και να την αγαπω. Δεν θελω να φτασει 30 χρονων και να λεει στα παιδια της ''Εγω οταν ημουν 13 χρονων δεν ειχα φιλες, παρα μονο 1 αγορι και ειχα ολοκληρωσει μαζι του!'' Θα ηθελα πολυ να κανω κατι για να την βοηθησω.. Φαινεται οτι δεν ειναι χαρουμενη ! Πως ομως; :confused:

Διαφημίσεις

Καταλαβαινω οτι ενδιαφαιρεσαι για τη φιλη σου, αλλα που ειναι το προβλημα; ειναι επιλογες του καθενος να κανει στη ζωη του οτι θελει ακομα και αν δεν αρεσει σε καποιους. το καλυτερο ειναι να ασχοληθεις με κατι αλλο και οχι με το τη κανει η φιλη σου.

8HiKp2.png

Καταλαβαινω οτι ενδιαφαιρεσαι για τη φιλη σου, αλλα που ειναι το προβλημα; ειναι επιλογες του καθενος να κανει στη ζωη του οτι θελει ακομα και αν δεν αρεσει σε καποιους. το καλυτερο ειναι να ασχοληθεις με κατι αλλο και οχι με το τη κανει η φιλη σου.

Ναι αλλα με πληγωνει να την βλεπω ετσι.. Δεν μπορει να την αφησω ετσι.. Δεν ειναι οτι αυτο που κανει δεν μ'αρεσει αλλα την βλεπω οτι δεν ειναι ευτυχισμενη.

Ναι αλλα με πληγωνει να την βλεπω ετσι.. Δεν μπορει να την αφησω ετσι.. Δεν ειναι οτι αυτο που κανει δεν μ'αρεσει αλλα την βλεπω οτι δεν ειναι ευτυχισμενη.

Εσυ πως καταλαβες οτι δεν ειναι ευτυχισμενη στο ειπαι η ιδια;

8HiKp2.png

Διαφημίσεις

Γλυκό μου κοριτσάκι, στις ηλικίες που βρίσκεστε... ούτε η ίδια δεν ξέρει τι ακριβώς την κάνει ευτυχισμένη και τι όχι. Πόσο μάλλον οι γύρω της, ακόμα κι εσείς που είστε φίλοι της.

- Κάνει τις επιλογές της. Τις σεβόμαστε! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να την ακολουθήσουμε. Είναι διαφορετικά τα δικά της κριτήρια από τα δικά σου και έτσι πρέπει να μείνει. Ο καθένας "μετράει" τη ζωή του με τα δικά του μάτια. Κι έτσι αποκτά την ευθύνη της διαχείρησης του εαυτού του και των συνεπειών των επιλογών του.

- Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές και στοιχεία του χαρακτήρα που δεν είναι ακόμα σε πλήρη ωρίμανση. Αυτό θα έρθει με τον καιρό. Άρα, θα δεις πως με τον καιρό ενδεχομένως να μεταβάλλονται αυτά που "ήξερες" και τα είχες ως δεδομένα για τη φίλη σου. (=δε μπορείς να ισχυρίζεσαι πως την ξέρεις καιρό άρα ξέρεις και τι της αρέσει;)). Το ίδιο θα δεις να γίνεται και σε σένα. Είναι μια πραγματικά όμορφη εξέλιξη στη ζωή μας αυτό. Σε αυτή τη διαδικασία όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κανείς το μυαλό και δε λειτουργεί παρορμητικά, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει και θα χτίζει έναν πιο "γερό" χαρακτήρα.

- Δε "φοράμε" στους φίλους μας την άποψή μας. Τους αφήνουμε να εκφράζονται όπως θέλουν. Δε μας ανήκει κανένας και δεν ανήκουμε σε κανέναν. Αν εκείνη θέλει να διαχειριστεί τον εαυτό της με έναν τρόπο που εσύ διαφωνείς, δε σου πέφτει λόγος -όσο κι αν σε στενοχωρεί. Αυτό αφορά εκείνη και την οικογένειά της (που είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για αυτή). Εσύ, φυσικά μπορείς να της εκφράσεις την άποψή σου και τις ανησυχίες σου. Αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να ταυτιστεί με τη δική σου ματιά.

ΟΜΩΣ: Οφείλεις να προστατεύεις τον εαυτό σου. Αν νομίζεις πως οι μεταβολές που γίνονται είναι πιο "γρήγορες" από αυτές που είσαι διατεθημένη να δεχθείς... ή είναι προς άλλες κατευθύνσεις που δε θα ήθελες... οφείλεις να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις.

Ακριβώς επειδή είναι φάση αλλαγών αυτή η περίοδος, όσο πιο ειλικρινής είσαι εσύ με τον εαυτό σου και τους γύρω σου, τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχεις στην παρέα σου.

Αν εσύ χαράξεις τον δικό σου "κώδικα" τότε όσοι συμμερίζονται τα στοιχεία αυτά, θα σε προσεγγίσουν, ενώ άλλοι θα απομακρυνθούν. Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα που θα σε περιστοιχίζουν. Πονάει, αλλά αξίζει τον κόπο.

Αν αντίθετα προσπαθήσεις να διατηρήσεις τα πρόσωπα, καταπνίγοντας τα δικά σου "θέλω"... θα ζεις τις ζωές των άλλων... αλλά όχι τη δική σου.

Ωχ! Μήπως ξέφυγα από το θέμα;; .... χμμμμ..... μπα... δε νομίζω! :P

Just think!

Πολύ πολύ φιλικά!:rolleyes:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Γλυκό μου κοριτσάκι, στις ηλικίες που βρίσκεστε... ούτε η ίδια δεν ξέρει τι ακριβώς την κάνει ευτυχισμένη και τι όχι. Πόσο μάλλον οι γύρω της, ακόμα κι εσείς που είστε φίλοι της.

- Κάνει τις επιλογές της. Τις σεβόμαστε! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να την ακολουθήσουμε. Είναι διαφορετικά τα δικά της κριτήρια από τα δικά σου και έτσι πρέπει να μείνει. Ο καθένας "μετράει" τη ζωή του με τα δικά του μάτια. Κι έτσι αποκτά την ευθύνη της διαχείρησης του εαυτού του και των συνεπειών των επιλογών του.

- Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές και στοιχεία του χαρακτήρα που δεν είναι ακόμα σε πλήρη ωρίμανση. Αυτό θα έρθει με τον καιρό. Άρα, θα δεις πως με τον καιρό ενδεχομένως να μεταβάλλονται αυτά που "ήξερες" και τα είχες ως δεδομένα για τη φίλη σου. (=δε μπορείς να ισχυρίζεσαι πως την ξέρεις καιρό άρα ξέρεις και τι της αρέσει;)). Το ίδιο θα δεις να γίνεται και σε σένα. Είναι μια πραγματικά όμορφη εξέλιξη στη ζωή μας αυτό. Σε αυτή τη διαδικασία όσο περισσότερο χρησιμοποιεί κανείς το μυαλό και δε λειτουργεί παρορμητικά, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει και θα χτίζει έναν πιο "γερό" χαρακτήρα.

- Δε "φοράμε" στους φίλους μας την άποψή μας. Τους αφήνουμε να εκφράζονται όπως θέλουν. Δε μας ανήκει κανένας και δεν ανήκουμε σε κανέναν. Αν εκείνη θέλει να διαχειριστεί τον εαυτό της με έναν τρόπο που εσύ διαφωνείς, δε σου πέφτει λόγος -όσο κι αν σε στενοχωρεί. Αυτό αφορά εκείνη και την οικογένειά της (που είναι αρμόδιοι και υπεύθυνοι για αυτή). Εσύ, φυσικά μπορείς να της εκφράσεις την άποψή σου και τις ανησυχίες σου. Αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να ταυτιστεί με τη δική σου ματιά.

ΟΜΩΣ: Οφείλεις να προστατεύεις τον εαυτό σου. Αν νομίζεις πως οι μεταβολές που γίνονται είναι πιο "γρήγορες" από αυτές που είσαι διατεθημένη να δεχθείς... ή είναι προς άλλες κατευθύνσεις που δε θα ήθελες... οφείλεις να πάρεις τις δικές σου αποφάσεις.

Ακριβώς επειδή είναι φάση αλλαγών αυτή η περίοδος, όσο πιο ειλικρινής είσαι εσύ με τον εαυτό σου και τους γύρω σου, τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχεις στην παρέα σου.

Αν εσύ χαράξεις τον δικό σου "κώδικα" τότε όσοι συμμερίζονται τα στοιχεία αυτά, θα σε προσεγγίσουν, ενώ άλλοι θα απομακρυνθούν. Αυτό σημαίνει πως ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα που θα σε περιστοιχίζουν. Πονάει, αλλά αξίζει τον κόπο.

Αν αντίθετα προσπαθήσεις να διατηρήσεις τα πρόσωπα, καταπνίγοντας τα δικά σου "θέλω"... θα ζεις τις ζωές των άλλων... αλλά όχι τη δική σου.

Ωχ! Μήπως ξέφυγα από το θέμα;; .... χμμμμ..... μπα... δε νομίζω! :P

Just think!

Πολύ πολύ φιλικά!:rolleyes:

Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου :D Αρχισα να σκεφτομαι αλλιως. Εχεις δικιο !