Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι ειναι πιο οικολογικο τελικα;

Recommended Posts

Απο τοτε που βγηκαν οι χρωμοπαγιδες χρησιμποποιω παντα και μ'εχουν βολεψει πολυ, σημαινει οτι δεν καθομαι να ξεχωριζω ρουχα, και οτι σε καθε πλυση που βαζω ο καδος ειναι γεματος.

Σκεφτομουν ομως το εξης: μηπως τελικα αυτη η μεθοδος δεν ειναι πιο φιλικη στο περιβαλλον, οπως νομιζω; Μηπως η παραγωγη, μεταφορα και τελος πεταμα της χρωμοπαγιδας στις χωματερες αφηνει μεγαλυτερο αποτυπωμα στο περιβαλλον απ'ο,τι το εξτρα ρευμα, νερο και απορρυπαντικο για χωριστες πλυσεις;

Ξερει κανεις;

Διαφημίσεις

αν οι ξεχωριστές πλήσεις είναι πλήρεις δεν θα ξοδεψεις επιπλέον ρευμα,νερό και λεφτα (έξοδα χρωμοπαγίδας)- αυτό θα ήταν και το πιο οικονομικό.

Εγω δεν χρησιμοποιώ εκτός και αν εχω επικίνδυνα ρούχα (πχ κοκκινα στα πρώτα πλυσίματα)

Επειτα τα χωρίζω σε 3 κατηγορίες, άσπρα (και σχεδον άσπρα), ανοικτά χρώματα, σκούρα χρώματα.

Με τα παιδιά μου τα καταφέρνω μια χαρα για γεματα πληντύρια.....

Οσον αφορά το αποτύπωμα του νερού μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι κανείς δεν ξέρει να σου απαντήσει.

αν οι ξεχωριστές πλήσεις είναι πλήρεις δεν θα ξοδεψεις επιπλέον ρευμα,νερό και λεφτα (έξοδα χρωμοπαγίδας)- αυτό θα ήταν και το πιο οικονομικό.

Εγω δεν χρησιμοποιώ εκτός και αν εχω επικίνδυνα ρούχα (πχ κοκκινα στα πρώτα πλυσίματα)

Επειτα τα χωρίζω σε 3 κατηγορίες, άσπρα (και σχεδον άσπρα), ανοικτά χρώματα, σκούρα χρώματα.

Με τα παιδιά μου τα καταφέρνω μια χαρα για γεματα πληντύρια.....

Οσον αφορά το αποτύπωμα του νερού μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι κανείς δεν ξέρει να σου απαντήσει.

αυτο εννοω, οτι οι ξεχωριστες δεν ειναι πληρεις κι ετσι αντι να κανω πχ 6 πλυντηρια την εβδομαδα κανω 10 με τις ξεχωριστες.

Για το νερο μαλλον εχεις δικιο.

Οσο για τις βιοδιασπωμενες χρωμοπαγιδες, και αυτες ομως δεν κοστιζουν στο περιβαλλον λογω παρασκευης, συσκευασιας και διανομης;

Αχ, προβληματα... ;)