Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΟΝΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ

Recommended Posts

Καλησπέρα

Είδα πως κάτι έχει αναφερθεί ήδη στο φόρουμ αλλά εδώ και αρκετά χρόνια άρα θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώμη σας.

Είμαι 15 εβδομάδων έγκυος και στην αυχενική ανακαλύψαμε πως το μωράκι μας έχει μονήρη ομφαλική αρτηρία.

Η αυχενική και όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις ήταν πολύ καλές όπως και το μέγεθος του μωρού.

Ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω αμνιοπαρακέντηση την 18 η εβδομάδα. Οι πιθανότητες να έχει κάποιο σύνδρομο το μωρό λόγω της αρτηρίας είναι 1 στις 4000. Τα σύνδρομα βέβαια που σχετίζονται με την μονήρη είναι σοβαρά όπως Turner kai Edward.

Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας ή αν σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο έχω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ άγχος!!!!

Διαφημίσεις

Συνήθως ένα μόνο εύρημα, όπως η ΜΟΑ, δεν αποτελεί ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας για κάποιο σύνδρομο, αν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που ελέγχουν ήταν ΟΚ, οι πιθανότητες να συμβαίνει κάτι κακό είναι πολύ μικρές. Ο γιατρός σου σού προτείνει την αμνιοπαρακέντηση για να είστε σίγουροι για το τι συμβαίνει. Ελπίζω να έχετε καλά αποτελέσματα και να μην υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όσο μπορείς ψυχραιμία!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Συνήθως αν βρουν κάτι οι γιατροί πως δεν παέι καλά με το μωρό επειδή δεν μπορούν να εγγυηθούν πως δεν έχει σχέση με τα χρωμοσώματα προτείνουν αμνιοπαρακέντηση.

Επειδή το είχαν προτείνει και σε μένα ξέρω σε τι δίλημμα βρίσκεσαι. Ο λόγος που το έκανα τελικά ήταν πως δεν ήθελα να αγωνιώ μέχρι να μεγαλώσει το μωρό για το αν θα εμφανιζόταν κάποιο πρόβλημα στην πορεία. Το θέμα έιναι πως προτείνοντάς το ο γιατρός μου είχε ήδη βάλει την αγωνία στο μυαλό.

Φοβόμουν τη διαδικασία. Τελικά ήταν μόνο ένα τσίμπημα. Το δύσκολο είναι η αναμονή αποτελεσμάτων, τα οποία τελικά ήταν καλά.Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως είναι και μια ακριβή-πέρα από ψυχοφθόρα-διαδικασία.

Είναι μια απόφαση που θα πάρεις με τον άντρα σου, από εσας εξαρτάται.

Θυμάμαι ότι ο γιατρός που μου τη έκανε είπε πως αν την ώρα που έβγαζε τη βελόνα δεν ακολουθούσε αποβολή οι πιθανότητες μειώνονταν.

Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά.

Σου εύχομαι τα καλύτερα για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης:P

Δεν εχει σημασια που ειναι παλιο το θεμα, διάβασέ το και θα δεις ότι η μονήρης ομφαλική αρτήρια εαν ειναι το μοναδικό εύρημα δεν αποτελεί πρόβλημα: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=24605&highlight=%EC%EF%ED%DE%F1%E7%F2+%EF%EC%F6%E1%EB%E9%EA%DE+%E1%F1%F4%E7%F1%DF%E1

Επίσης καλό θα ήταν να περιμένεις μέχρι τη β-επιπέδου για να σιγουρευτείς αν οντως η ομφαλική αρτηρία ειναι μονήρης. Ετσι μου ειχαν πει κι εμενα στην αυχενική (μου το ειχε αναφερει η γιατρός ως "υποψία μονήρους ομφαλικής αρτηρίας") και στη β επιπέδου ανακαλυψαμε ότι όλα ειναι φυσιολογικά.

Μπορείς αν θες να ακολουθήσεις το πρωτοκολλο και να ξεκινήσεις με υπέρηχο καρδιάς του εμβρύου (δες κι εδώ ενα θεμα σχετικό: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=60739&highlight=%EC%EF%ED%DE%F1%E7%F2+%EF%EC%F6%E1%EB%E9%EA%DE+%E1%F1%F4%E7%F1%DF%E1)

Με το καλό το μωράκι σου!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Εκανα και αυχενική και υπέρηχο και στις 2 περιπτώσεις μου είπαν πως είναι μονήρης.

Ειχα διαβάσει και τα παλιά ποστ αλλά μετά από πάρα πολύ έρευνα μου έκανε εντύπωση το ότι πχ στο εξωτερικό καμία κοπέλα δεν ε΄χει κάνει άμνιο λόγω μονήρους.

θα το σκεφτώ κι αλλλο, ευχαριστώ πολύ!

Maryanastasia , egw eixa kanei trofovlasti stis 12 ebdomades giati eixa pithanotites 1/10 na exei sindromo down pou einai akoma pio epikindino theoritika(2/100 apovaloun) apo thn amnioparakentisi alla den htan tipota ena tsimpimataki.Eksalou amnioparakentisi kanoume oles otan eimaste panw apo 35 etwn to protinoun oi giatroi...den kserw an se voithisa.

Episis apo oti kserw einai sigkekrimenes ebdomades pou kaneis eite trofovlasth eite amnioparakentisi.opote kalo einai na rwtisis apo twra an mporeis na thn kaneis meta thn b epipedou gia na eisai sigouri...Me to kalo eyxomai oti kai an apofasisis.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Εκανα και αυχενική και υπέρηχο και στις 2 περιπτώσεις μου είπαν πως είναι μονήρης.

Ειχα διαβάσει και τα παλιά ποστ αλλά μετά από πάρα πολύ έρευνα μου έκανε εντύπωση το ότι πχ στο εξωτερικό καμία κοπέλα δεν ε΄χει κάνει άμνιο λόγω μονήρους.

θα το σκεφτώ κι αλλλο, ευχαριστώ πολύ!

Όπως σου έγραψα και παραπάνω (και αυτά τα είχα δει σε τεύχος γυναικολογικού περιοδικού που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι τέτοια εποχή περίπου), αν είναι το μόνο εύρημα, δεν κάνουν επεμβατικές εξετάσεις για σύνδρομα συνήθως. Απλά παρακολουθούν στενά την ανάπτυξη του εμβρύου. Αν υπάρχει και κάποια άλλη ανωμαλία που θα φανεί στην αυχενική π.χ. ή στη β επιπέδου, τότε θα συστήσουν αμνιοπαρακέντηση. Αμνιοπαρακέντηση μπορείς να κάνεις μέχρι τις 20κάτι εβδομάδες αν δεν απατώμαι, με το όριο για διακοπή της κύησης να τοποθετείται στις 24 εβδομάδες. Στην Ελλάδα γενικά υπάρχει μια τάση να γίνονται οι περισσότερες δυνατές εξετάσεις, άσχετα από το βαθμό επεμβατικότητας, για να σιγουρεύονται οι ενδιαφερόμενοι ότι όλα πάνε καλά ή ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Το βλέπω σε σύγκριση με την παρακολούθηση που μου κάνουν εδώ τώρα στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου. Κάποιοι το προτιμούν έτσι, κάποιοι όχι. Το πέρασα κι εγώ το δίλημμα της αμνιο πρόσφατα (για άλλο λόγο) και ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Καλές αποφάσεις λοιπόν!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Όπως σου έγραψα και παραπάνω (και αυτά τα είχα δει σε τεύχος γυναικολογικού περιοδικού που είχε κυκλοφορήσει πέρυσι τέτοια εποχή περίπου), αν είναι το μόνο εύρημα, δεν κάνουν επεμβατικές εξετάσεις για σύνδρομα συνήθως. Απλά παρακολουθούν στενά την ανάπτυξη του εμβρύου. Αν υπάρχει και κάποια άλλη ανωμαλία που θα φανεί στην αυχενική π.χ. ή στη β επιπέδου, τότε θα συστήσουν αμνιοπαρακέντηση. Αμνιοπαρακέντηση μπορείς να κάνεις μέχρι τις 20κάτι εβδομάδες αν δεν απατώμαι, με το όριο για διακοπή της κύησης να τοποθετείται στις 24 εβδομάδες. Στην Ελλάδα γενικά υπάρχει μια τάση να γίνονται οι περισσότερες δυνατές εξετάσεις, άσχετα από το βαθμό επεμβατικότητας, για να σιγουρεύονται οι ενδιαφερόμενοι ότι όλα πάνε καλά ή ότι υπάρχει κάποιο θέμα. Το βλέπω σε σύγκριση με την παρακολούθηση που μου κάνουν εδώ τώρα στη δεύτερη εγκυμοσύνη μου. Κάποιοι το προτιμούν έτσι, κάποιοι όχι. Το πέρασα κι εγώ το δίλημμα της αμνιο πρόσφατα (για άλλο λόγο) και ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Καλές αποφάσεις λοιπόν!

και πάλι σε ευχαριστώ. Ακριβώς αυτα που λες εσύ έχω διαβάσει και εγώ. Η αυχενική ηταν μια χαρά αλλά ο γιατρός λέει να κάνουμε και αμνιο για να είμαστε σίγουρη.

ελπι΄ζω να σου πήγαν όλα καλά!!

Καλησπέρα

Είδα πως κάτι έχει αναφερθεί ήδη στο φόρουμ αλλά εδώ και αρκετά χρόνια άρα θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την γνώμη σας.

Είμαι 15 εβδομάδων έγκυος και στην αυχενική ανακαλύψαμε πως το μωράκι μας έχει μονήρη ομφαλική αρτηρία.

Η αυχενική και όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις ήταν πολύ καλές όπως και το μέγεθος του μωρού.

Ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω αμνιοπαρακέντηση την 18 η εβδομάδα. Οι πιθανότητες να έχει κάποιο σύνδρομο το μωρό λόγω της αρτηρίας είναι 1 στις 4000. Τα σύνδρομα βέβαια που σχετίζονται με την μονήρη είναι σοβαρά όπως Turner kai Edward.

Σας παρακαλώ πείτε μου την γνώμη σας ή αν σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο έχω ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ άγχος!!!!

εγω ειχα μοα (το εχω γραψει σε 200 θεματα,το μαθαν και οι πετρες :D)το μονο που εκανα ηταν εμβρυοκαρδιογραφημα και αυτο γιατι μου το εκλεισαν απο το ιατρει του β επιπεδου!για αμνιο η γιατρος μου ηταν εντελως αντιθετη αν και την ειχα πρηξει απο το αγχος μου:rolleyes: ο καρδιολογος μου τα βρηκε ολα καλα μου ειπε οτι το συναντα πολυ συχνα,στο β επιπεδου οι υπολοιπες μετρησεις ηταν φυσιολογικοτατες συν της γιατρου μου!οποτε και τελικα δεν εκανα!γεννησα με προκληση στις 37 βαση πητ 38 βαση υπερηχων και συλληψης (γιατι ειχα αγχος μηπως σταματησει να τρεφεται το μωρο κτλ κτλ)τρελη σου λεω :shock: και τελικα γεννηθηκε 3620 που να μην ηταν και μοα δηλαδη!!!αν ηταν καποι συνδρομο πιστευω οτι ολο και κατι αλλο θα βλεπαν!ολα καλα να πανε...σε νιωθω!!!οτι θες πες μου :wink:

2009-2011

εγω ειχα μοα (το εχω γραψει σε 200 θεματα,το μαθαν και οι πετρες :D)το μονο που εκανα ηταν εμβρυοκαρδιογραφημα και αυτο γιατι μου το εκλεισαν απο το ιατρει του β επιπεδου!για αμνιο η γιατρος μου ηταν εντελως αντιθετη αν και την ειχα πρηξει απο το αγχος μου:rolleyes: ο καρδιολογος μου τα βρηκε ολα καλα μου ειπε οτι το συναντα πολυ συχνα,στο β επιπεδου οι υπολοιπες μετρησεις ηταν φυσιολογικοτατες συν της γιατρου μου!οποτε και τελικα δεν εκανα!γεννησα με προκληση στις 37 βαση πητ 38 βαση υπερηχων και συλληψης (γιατι ειχα αγχος μηπως σταματησει να τρεφεται το μωρο κτλ κτλ)τρελη σου λεω :shock: και τελικα γεννηθηκε 3620 που να μην ηταν και μοα δηλαδη!!!αν ηταν καποι συνδρομο πιστευω οτι ολο και κατι αλλο θα βλεπαν!ολα καλα να πανε...σε νιωθω!!!οτι θες πες μου :wink:

χαίρομαι που όλα ήταν καλά με το παιδάκι σου!!

εμένα ο γιατρός μου λέει να κάνουμε άμνιο.

και εγώ τα έχω χαμένα γιατί οι μισοί λένε να κάνω καθώς διάφορα σύνδρομα συγχέονται με την μονήρη και οι άλλοι μισοι να μην κάνω αφού αυχενική κτλ ήταν καλά.......δεν ξέω πραγματικά τι να κανω...

χαίρομαι που όλα ήταν καλά με το παιδάκι σου!!

εμένα ο γιατρός μου λέει να κάνουμε άμνιο.

και εγώ τα έχω χαμένα γιατί οι μισοί λένε να κάνω καθώς διάφορα σύνδρομα συγχέονται με την μονήρη και οι άλλοι μισοι να μην κάνω αφού αυχενική κτλ ήταν καλά.......δεν ξέω πραγματικά τι να κανω...

Μόλις γύρισα απο Αθανασιάδη,όλα πήγαν καλά.Σαν διαδικασία είναι ένα τίποτα δεν καταλαβαίνεις τίποτα δεν πονάς καθόλου και ο ίδιος πολύ καθυσηχαστικός.Τα αποτελέσματα θα βγούν σε μια εβδομάδα.Ελπίζω να είναι όλα καλά.Επειδή και εγώ άκουσα πολλές γνώμες αποφάσισα να το κάνω για να περάσω μια ήσυχη εγκυμοσύνη γιατί αλλιώς θα τυρρανιόμασταν για τους επόμενους 4 μήνες.Η απόφαση είναι μόνο δική σου.Σε καταλαβαίνω απόλυτα,οι κακές σκέψεις και τι θα γινει αν έχει κάτι το μωρό σε βασανίζουν απο την ώρα που ξυπνάς μέχρι την ώρα που κοιμάσαι.Σκέψου ότι σαν εξέταση μόνο καλό θα σου κάνει, θα σε λυτρώσει.Αν δεν σκέφτεσαι το οικονομικό κομμάτι είναι κατι πολύ απλό.Φιλακια και όλα να πάνε καλά

Διαφημίσεις

Μόλις γύρισα απο Αθανασιάδη,όλα πήγαν καλά.Σαν διαδικασία είναι ένα τίποτα δεν καταλαβαίνεις τίποτα δεν πονάς καθόλου και ο ίδιος πολύ καθυσηχαστικός.Τα αποτελέσματα θα βγούν σε μια εβδομάδα.Ελπίζω να είναι όλα καλά.Επειδή και εγώ άκουσα πολλές γνώμες αποφάσισα να το κάνω για να περάσω μια ήσυχη εγκυμοσύνη γιατί αλλιώς θα τυρρανιόμασταν για τους επόμενους 4 μήνες.Η απόφαση είναι μόνο δική σου.Σε καταλαβαίνω απόλυτα,οι κακές σκέψεις και τι θα γινει αν έχει κάτι το μωρό σε βασανίζουν απο την ώρα που ξυπνάς μέχρι την ώρα που κοιμάσαι.Σκέψου ότι σαν εξέταση μόνο καλό θα σου κάνει, θα σε λυτρώσει.Αν δεν σκέφτεσαι το οικονομικό κομμάτι είναι κατι πολύ απλό.Φιλακια και όλα να πάνε καλά

πόσο με κάνεις και ησυχάζω!!! Τουλάχιστον δεν πονάς!! ευχομαι να ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ

εγώ θα την κάνω τελη Ιουλίου στο ιΙΑΣΩ.

το οικονομικό δεν με ενδιαφέρει καθόλου ---δεν μου περισσέυουν αλλά χαλάλι αυτό εννοω---