Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έχει μάθει να κοιμάται με την μαμά και τον μπαμπά

Recommended Posts

Γειά σας. Έχω ένα αγοράκι 2 1/2 ετών. Για λόγους που δεν είναι του παρόντος να αναπτύξω, ο μικρός μας κάθε βράδυ φεύγει από το κρεβάτι του γύρω στις 3.00-4.00 το πρωί και έρχεται στο κρεβάτι μας. Εμείς λόγω νύστας και μη γνωρίζοντας το λόγο που το κάνει, τον αφήναμε να κοιμάται μαζί μας.

Ηρθε η ώρα όμως που αποφασίσαμε να κάψουμε αυτή τη συνήθεια!!!

Το πρώτο ερώτημα όμως είναι αν πρέπει να την κόψουμε εμείς τη συνήθεια ή να τον αφήσουμε να την κόψει μόνος του.

Αυτή την εβδομάδα έχουμε φέρει το κρεβάτι του στο δωμάτιο μας και τελικά ίσως έχουμε καταφέρει κάτι...σήμερα το πρωί σηκώθηκε και αφού του είπα ότι αύριο θα του πάρω παιχνίδι αν κοιμηθεί στο κρεβάτι του, ξαναγύρισε..Τις δύο πρώτες μέρες τις εβδομάδας συκωνόταν στον ύπνο του και μόλις ξανακοιμόταν τον έπαιρνα αγκαλία και τον ξαναπήγαινα στο κρεβάτι του...

Ευτυχώς κοιμάται αμέσως!

Σήμερα λέμε να μεταφέρουμε το κρεβάτι του στο δωμάτιο του. Έχω χρησιμοποιήσει και την έκφραση "αν δεν κοιμηθείς στο κρεβάτι σου θα σε βάλω τιμωρία". τι να κάνω, να τον πιέσω;Τον λυπάμαι!!!

Γενικώς είναι καλούλης σε μια εβδομάδα έμαθε να πηγαίνει τουαλέτα και γελικώς είναι παιδάκι χαρούμενο χωρίς φοβίες. Μόνο αυτό το θέμα έχουμε....

Τι με συμβουλεύετε?

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Επειδή έβλεπα πολύ τις εκπομπές με τις ντανταδες, αυτο που θυμάμαι είναι ότι τα παίρνουμε αγκαλιά κ τα βάζουμε στο κρεβάτι τους. Δεν τους ανταμοίβουμε για πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν με ένα συγκεκριμένο τρόπο , όπως πχ να κοιμούνται στο δωμάτιο τους. Αφού επιστρέφει χωρίς κλάματα , συνέχισε έτσι κ θα το σταματήσει μόνος του.

Τιμωρία επίσης δεν τα βάζουμε ποτέ για θέματα που έχουμε την υπαιτιότητα. Αν πχ εγώ του μάθω να τρώει μονο γλυκά, μετά δεν μπορώ να τον μαλώσω που τα τρώει. Έτσι τον έμαθα. Ξέρω περιπτώσεις που κοιμούνται 2 παιδιά με τους γονείς , οπότε αφού το πήρατε απόφαση τήρηστε το.

Κι ο δικός μου το ίδιο έκανε (δηλ έκλαιγε και τον έπαιρνα στο κρεββάτι μας, μόνος του έρχεται το πρωί). Τις τελευταίες μέρες ξυπνάει γκρινιάζει/ κλαίει, αλλά δε θέλει να έρθει στο κρεββάτι μας... με τίποτα.... βγάλε συμπέρασμα....

Σε καμία περίπτωση να το τιμωρήσεις το παιδί. Σκέψου καλά αν όντως θέλεις να κοιμάται στο δικό του κρεβάτι και σταδιακά με πολύυυυυ μπλα μπλα δες να τον πείσεις. Αν δεις ότι αντιστέκεται πολύ, κλαίει πολύ κλπ ξαναδοκίμασε αργότερα. Σκέψου ότι ίσως στις διακοπές ξαναβρεθείτε όλοι μαζί στο ίδιο δωμάτιο οπότε θα γίνει πισωγύρισμα και ίσως τότε θα έπρεπε να το αναβάλεις για όταν επιστρέψετε στη βάση σας.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Επειδή έβλεπα πολύ τις εκπομπές με τις ντανταδες, αυτο που θυμάμαι είναι ότι τα παίρνουμε αγκαλιά κ τα βάζουμε στο κρεβάτι τους.

μες στη μαύρη vύστα/κούραση πόσες φορές vα το κάvεις και αυτό ?

ο δικός μου είvαι 6,5 ετώ και έχει λίγους μήvες που πήγαε στο δωμάτιο του...εvvoείται ότι που και που το κάει ακόμη, κοτζάμ παιδάκι:lol::lol:

εμάς επειδή δεv μας επηρέαζε α ζευγάρι το αφήσαμε, οπότε δε αγχωόμασταv ούτε εμείς, ούτε εκείvος...

rQGhp3.png

το βασικο ειναι να εισαι σταθερη σε αυτο που του λες.απο τι στιγμη που αποφασισες οτι πρεπει να παει στο δωματιο του τελειωσε.αυτο πρεπει να κανει ο μικρος κ εσυ να το τηρησεις κ να μη σε τουμπαρει.οσο πιο αποφασιστικη εισαι τοσο πιο γρηγορα θα μαθει.η ανταμοιβη δεν ειναι κ οτι καλυτερο για το παιδι.μπορει να κλαιει να φωναζει αλλα εσυ θα επιμεινεις κ θα καταλαβει οτι πλεον δεν κοιμαται μαζι σας.ξερω πολλους που εκαναν αυτο το λαθος κ ολοκληρα παιδια κοιμουνται με τους γονεις τους.δεν ειναι καλο ουτε για σας ουτε για εκεινο

NRNSp2.pngsMstp2.png

Διαφημίσεις

μες στη μαύρη vύστα/κούραση πόσες φορές vα το κάvεις και αυτό ?

ο δικός μου είvαι 6,5 ετώ και έχει λίγους μήvες που πήγαε στο δωμάτιο του...εvvoείται ότι που και που το κάει ακόμη, κοτζάμ παιδάκι:lol::lol:

εμάς επειδή δεv μας επηρέαζε α ζευγάρι το αφήσαμε, οπότε δε αγχωόμασταv ούτε εμείς, ούτε εκείvος...

Εχεις δίκιο με την κούραση, αλλά θα κουραστεις μια , δυο εβδ. κ μετά θα ηρεμήσεις. Άσε που εγώ δεν θα μπορούσα ούτως σι άλλως να κοιμηθώ με το μωρό μαζί μας. Αισθάνομαι άγχος μην το πλακώσουμε, οπότε προτιμώ να σηκωθώ.

επειδή εγώ δεν κατάλαβα... τους λόγους που το παιδί έρχεται κάθε βράδυ στο δωμάτιό σας τους ξέρετε ή όχι; ρωτάω γιατί μπορεί να παίζει ρόλο στην απόφαση που τελικά θα πάρεις για το πως να το χειριστείς. εμένα προσωπικά μου φαίνεται φυσιολογικό να το κάνει αυτό ενα παιδάκι σε τέτοια ηλικία, άλλοι το κατακρίνουν. νομίζω πως θα πρέπει να σκεφτείς αν σας δημιουργεί πρόβλημα η παρουσία του στο κρεβάτι σας ή όχι σε συνδυασμό με τους λόγους του παιδιού και να αποφασίσεις. θα συμφωνήσω πάντως με τα προλεγόμενα ότι θα πρέπει να είσαι σταθερη σ εόποια απόφαση τελικά πάρεις και να δώσεις χρόνο και στο παιδί να συμβιβαστεί με αυτή χωρίς φωνέ ςκαι τιμωρίες

vyLxp3.pngG7Azp3.png

• 3 weeks later...

η κόρη μου είναι 2 χρόνων κ 9 μηνών κ κοιμάται στο κρεβάτι μας μαζί μας.

σκεφτόμαστε όπως κ εσείς ντάλια!

σε μια συζήτηση που της έκανα για το δικό της δωμάτιο, αντέδρασε αρνητικά. είναι πολύ συναισθηματικό παιδί σε όλες τις εκφάνσεις του χαρακτήρα της.

οπότε, δεν θα την πιέσω, αφού μια χαρά λειτουργούμε κατά τα άλλα!:cool:

Καλημέρα κοριτσια.....και εμέις ΕΙΧΑΜΕ το ίδιο πρόβλημα....κατά τις 03.00 ερχόταν η μικρη στο κρεβάτι μας....παντα απο τη μερια του μπαμπα (που ηξερε οτι δεν θα αντιδρασει:D) και το έλεγε μπαμπα...χώρο.....και ο μπαμπακας της εκανε.....

Εγω γενικως δεν θελω καθολου να κοιμαται μαζι μας...ουτε να συνηθισει κατι τετοιο....οσο και αν εμενα μ αρεσει και λιωνω να κοιμομαστε αγκαλιτσα...δεν το θεωρω σωστο. Πρεπει να υπαρχουν όρια και ο καθενας να εχει το χώρο του για μενα.

Αφου λοιπον καναμε πολυωρες κουβεντες του στυλ οτι ο καθενας πρεπει να κοιμαται στο κρεβατι του κ.τ.λ.

Μετα της ελεγα οκ ξαπλωσε αλλα μονο για 5 λεπτα και τοτε συμφωνουσε.....εμενα ξυπνια και σε 5-10 λεπτα την ξαναπηγαινα αγκαλιτσα στο κρεβατι της...και συνηθως δεν αντιδρουσε γιατι έτσι ήταν η συμφωνια.

Τωρα αρχισαμε αλλο τροπαριο .....ε μανουλα ήθελα νερακι...τσισακια....ειδε κακο ονειρο....και αλλα τετοια πολλα....και για αυτο ηρθα στο κρεβατι σας....

Της εξηγησα λοιπον οτι εαν συμβει κάτι απο ολα αυτα θα πρέπει να φωναζει την μανουλα....και θα πηγαινει αυτη στο κρεβατι της να της λύσει το πρόβλημα....

Ετσι εδω και 10 μερες δεν ερχεται....και καμαρωνει κιολας το πρωι....ειδες μαμα που δεν ήρθα......!!!!! και αμα χρειάζεται κατι φωναζει και πάω εγω.

Καλη επιτυχια κοριτσιαααα !!!!

Να σας πω και ενα αστειο .....εχω 1 συναδελφο που εχει 1 παιδακι 5 χρονων και κοιμουνται ΠΑΝΤΑ ολοι μαζι .....και δεν δεχονται καν να το πανε στο κρεβατι του.....μεχρι που το ζηταει ο μικρος και δεν τον αφηνουν γιατι τον θέλουν......σοκ. Ε λοιπον τωρα περιμενουν και αλλο παιδακι και τους ρωτησα.... τωρα ηρθε η ωρα να τον πατε στο κρεβατι του...και αη απαντηση ακόμα πιο σοκ.....οτι παρηγγειλαν ενα κρεβατι διαστασεων 2χ2 ώστε και να κοιμουνται και οι 4 μαζί. Τα συμπερασματα δικά σας.....

U80ep3?r=1271337460

Διαφημίσεις

Καλημέρα κοριτσια.....και εμέις ΕΙΧΑΜΕ το ίδιο πρόβλημα....κατά τις 03.00 ερχόταν η μικρη στο κρεβάτι μας....παντα απο τη μερια του μπαμπα (που ηξερε οτι δεν θα αντιδρασει:D) και το έλεγε μπαμπα...χώρο.....και ο μπαμπακας της εκανε.....

Εγω γενικως δεν θελω καθολου να κοιμαται μαζι μας...ουτε να συνηθισει κατι τετοιο....οσο και αν εμενα μ αρεσει και λιωνω να κοιμομαστε αγκαλιτσα...δεν το θεωρω σωστο. Πρεπει να υπαρχουν όρια και ο καθενας να εχει το χώρο του για μενα.

Αφου λοιπον καναμε πολυωρες κουβεντες του στυλ οτι ο καθενας πρεπει να κοιμαται στο κρεβατι του κ.τ.λ.

Μετα της ελεγα οκ ξαπλωσε αλλα μονο για 5 λεπτα και τοτε συμφωνουσε.....εμενα ξυπνια και σε 5-10 λεπτα την ξαναπηγαινα αγκαλιτσα στο κρεβατι της...και συνηθως δεν αντιδρουσε γιατι έτσι ήταν η συμφωνια.

Τωρα αρχισαμε αλλο τροπαριο .....ε μανουλα ήθελα νερακι...τσισακια....ειδε κακο ονειρο....και αλλα τετοια πολλα....και για αυτο ηρθα στο κρεβατι σας....

Της εξηγησα λοιπον οτι εαν συμβει κάτι απο ολα αυτα θα πρέπει να φωναζει την μανουλα....και θα πηγαινει αυτη στο κρεβατι της να της λύσει το πρόβλημα....

Ετσι εδω και 10 μερες δεν ερχεται....και καμαρωνει κιολας το πρωι....ειδες μαμα που δεν ήρθα......!!!!! και αμα χρειάζεται κατι φωναζει και πάω εγω.

Να σας πω και ενα αστειο .....εχω 1 συναδελφο που εχει 1 παιδακι 5 χρονων και κοιμουνται ΠΑΝΤΑ ολοι μαζι .....και δεν δεχονται καν να το πανε στο κρεβατι του.....μεχρι που το ζηταει ο μικρος και δεν τον αφηνουν γιατι τον θέλουν......σοκ. Ε λοιπον τωρα περιμενουν και αλλο παιδακι και τους ρωτησα.... τωρα ηρθε η ωρα να τον πατε στο κρεβατι του...και αη απαντηση ακόμα πιο σοκ.....οτι παρηγγειλαν ενα κρεβατι διαστασεων 2χ2 ώστε και να κοιμουνται και οι 4 μαζί. Τα συμπερασματα δικά σας.....[/QUOTE]

Κοινόβιο κανονικά :lol:

Ας φωνάξουν και κανέναν γείτονα.... και τον σκύλο του γείτονα... και αργότερα που τα παιδιά θα παντρευτούν ας κοιμούνται όοοοοοοολοι μαζί! Και με τις πεθερές χαχαχαχαχαχα

τι ειναι αυτο που σας σοκαρι? δεν το βλεπω και τοσο κακο να κοιματε μαζι μας. Οσο για το σεξ εε ας γινει και λιγο ποιο κινκι:oops: ας πουμε στο πληντιριο πιατων;) Το προβλημα φιλες δεν νομηζω οτι ειναι το να κοιματε το παιδι στην κραβατοκαμαρα αλλα οταν κοιματε η ΜΑΜΑ στην κρεβατοκαμαρα:rolleyes: Οποτε μην τρελενεστε καποια νυχτα θα σασ βαρεθει και δεν θα ξανα ερθει :shock:ΣΟΚ

εμας μας εσωσε η μετακομιση....καινουριο σπιτι καινουριο κρεββατι (καθως την κουνια επρεπε να την παρει το νεο μελος που περιμεναμε), καινουριες συνηθειες...ευτυχως το πηρε ζεστα με το καινουριο του δωματιο κ δεν ξεκολλαει απ το κρεβατι του εδω κ 3 μηνες που μετακομισαμε. 2 ετων ειναι τωρα. την κουνια ουτε να τη βλεπει δεν ηθελε...

Να σας πω και ενα αστειο .....εχω 1 συναδελφο που εχει 1 παιδακι 5 χρονων και κοιμουνται ΠΑΝΤΑ ολοι μαζι .....και δεν δεχονται καν να το πανε στο κρεβατι του.....μεχρι που το ζηταει ο μικρος και δεν τον αφηνουν γιατι τον θέλουν......σοκ. Ε λοιπον τωρα περιμενουν και αλλο παιδακι και τους ρωτησα.... τωρα ηρθε η ωρα να τον πατε στο κρεβατι του...και αη απαντηση ακόμα πιο σοκ.....οτι παρηγγειλαν ενα κρεβατι διαστασεων 2χ2 ώστε και να κοιμουνται και οι 4 μαζί. Τα συμπερασματα δικά σας.....

πωπωπωω τα ιδια ακριβως λεγαμε κ εμεις.. αλλα φυσικα στα αστεια!!ο μικρος μου, κοιμοταν μαζι μας απο 4 μηνων... στην αρχη λογω ελειψη χωρου και μετα εγινε συνηθεια με αποτελεσμα να μεινει στην ''μεση'' 2μιση χρονια!! το διαστημα που κοιμοταν στο κρεβατι μας.. ελεγα στον αντρα μου κ αμα κανουμε κ αλλο παιδι που 8α το παμε΄;; κ αυτο μαζι μας εδω ;;; ναι ναι ναι εννοειτεεεεε ολοι αγκαλιτσα ελεγε ο μπαμπακας !! θα μεγαλωσουμε το κρεβατι κ παει λεγοντας ! χαχαχα τωρα εδω κ 6 μηνες κοιμαται ολομοναχος στο δικο του δωματιο! εφυγε απ το κρεβατι μας πολυ ευκολα.. πραγμα που στην αρχη εμενα μου κακοφανηκε να πω την αμαρτια μου! κ ο λογος που τον εστειλα στο κρεβατι του δεν ειναι το σεξ! ειναι οτι κανει πολυ ανυσυχο υπνο κ μας κλοτσαγε ολους χαχα :lol:.. οσο για το σεξ ρε κοριτσια.. υπαρχουν κ αλλα μερη του σπιτιου που μπορειτε ανετα να εκμεταλευτειτε ! δεν ειναι εκει το προβλημα! εμενα τουλαχιστον δεν μου ηταν προβλημα αυτο!

καλη επιτυχια σε ολες!! :)

Αν θεός γινόμουν για λίγο.. θα άλλαζα πολλά δεν σου κρύβω... ενα όμως θα άφηνα ίδιο... ''Εσένα αγάπη μου''

dgCgp3.png

4WCBp3.png

τι ειναι αυτο που σας σοκαρι? δεν το βλεπω και τοσο κακο να κοιματε μαζι μας. Οσο για το σεξ εε ας γινει και λιγο ποιο κινκι:oops: ας πουμε στο πληντιριο πιατων;) Το προβλημα φιλες δεν νομηζω οτι ειναι το να κοιματε το παιδι στην κραβατοκαμαρα αλλα οταν κοιματε η ΜΑΜΑ στην κρεβατοκαμαρα:rolleyes: Οποτε μην τρελενεστε καποια νυχτα θα σασ βαρεθει και δεν θα ξανα ερθει :shock:ΣΟΚ

Συμφωνω απολυτα!!!!!!!

Αν θεός γινόμουν για λίγο.. θα άλλαζα πολλά δεν σου κρύβω... ενα όμως θα άφηνα ίδιο... ''Εσένα αγάπη μου''

dgCgp3.png

4WCBp3.png

Διαφημίσεις

Κι εμείς μια απο τα ίδια... από μωρό μαζί μας τωρα τελευταία όμως τον βάζω στο κρεβάτι του και κατα την διαρκεια της νύχτας έρχεται...!!!!

ποτε δεν τον γύρισα πίσω πάντα είναι ευπρόσδεκτος!! και του το λέμε κιόλας!!!

Έχω κοιμηθεί τόσο πολύ με το παιδί μου που δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό!!!

Θυμάμαι απο τα δικά μου παιδικά χρόνια που πάντα με ήθελαν οι γονεις μου και ένιωθα

τόσο όμορφα!!!!

Και δευτερο να κάνω όλοι μαζί θα είμαστε πάλι... θα βρούμε τον τρόπο για χώρο!!!

Πάντως και για μένα είναι σοκαριστικό γονείς που δεν κοιμούνται καθόλου με τα παιδιά τους!!!!!!

Ο καθενας βέβαια ότι γουστάρει κάνει....!!

Κι εμείς μια απο τα ίδια... από μωρό μαζί μας τωρα τελευταία όμως τον βάζω στο κρεβάτι του και κατα την διαρκεια της νύχτας έρχεται...!!!!

ποτε δεν τον γύρισα πίσω πάντα είναι ευπρόσδεκτος!! και του το λέμε κιόλας!!!

Έχω κοιμηθεί τόσο πολύ με το παιδί μου που δεν το μετανιώνω ούτε λεπτό!!!

Θυμάμαι απο τα δικά μου παιδικά χρόνια που πάντα με ήθελαν οι γονεις μου και ένιωθα

τόσο όμορφα!!!!

Και δευτερο να κάνω όλοι μαζί θα είμαστε πάλι... θα βρούμε τον τρόπο για χώρο!!!

Πάντως και για μένα είναι σοκαριστικό γονείς που δεν κοιμούνται καθόλου με τα παιδιά τους!!!!!!

Ο καθενας βέβαια ότι γουστάρει κάνει....!!

Γιατί?

Δηλαδή τη δική μου κόρη -η οποία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να έρθει να κοιμάται μαζί μας- έπρεπε πχ να την παίρνω με το ζόρι?

Εμένα πραγματικά η κόρη μου δεν έδειξε ποτέ κανένα ενδιαφέρον μεγαλώνοντας να έρχεται στο κρεβάτι μας. Μια χαρά βολευόταν στο δωμάτιό της.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί είναι σοκαριστικό οι γονείς να μην κοιμούνται με τα παιδιά τους.

Για 'μένα είναι σοκαριστικό τετραμελής οικογένεια με παιδιά 2 ή 3 ή 4 ή 5 ετών να κοιμούνται όοοοοολοι μαζί σε ένα κρεβάτι.

Μεχρι προσφατα μεναμε σε μικρο διαμερισμα.Λογω ελλειψης χωρου και λογω του οτι ο γιοκας μου δε θελει με τπτ την κουνια του κοιμομασταν μαζι στο διπλο...ο μπαμπας μας στον καναπε.Τωρα που ηρθαμε σπιτακι μας του εβαλα στο δωματιο του το διπλ κρεβατι.Στην αρχη κοιμομουνα κι εγω μαζι του και σιγα σιγα αρχισα να αποχωρω αφου τον κοιμιαω.Αυτο του ηρθε καλυτερα γιατι αυτος στην ουσια δεν αλλαξε συνηθεια...συνεχισε να κοιμαται στο κρεβατι που κοιμοταν...εγω αλλαξα.Εννοειται το βραδυ αν ξυπνησει φωναζει και περιμενει να παω απο κει να τον παρω αγκαλια να κοιμηθει..ελπιζω ομως συντομα να σταματησουμε τελειως τα νυχτερινα ξυπνηματα.Στο κρεβατι που κοιμαμαι τωρα με τον αντρα μου δεν υπαρχει πιθανοτητα να τον παρω.

Και τωρα που περιμενω το δευτερο...ευχομαι πρωτα ο Θεος να ειναι ενα γερο παιδακι και να κοιμαται λιγο καλυτερα απο το γιο μου και να θελει την κουνιτσα του.

ολοι τα ιδια περναμε βλεπω .....το εζησα και αυτο το επεισοδιο επι 3 φορες...... και εγω το βραδυ σηκωνομουν και το γυρνουσα στο κρεβατι τους .....στο δευτερο παιδι ηταν γυρο στα 4 και ακομα καποαι βραδια πηγαινοερχοταν οταν ομως εμεινα εγκυος το τριτο αυτο επρεπε να κοπει ..εντομεταξυ ερχοταν γυρο στις 3 με 4 το πρωι και δεν τον περναμε και χαμπαρι το πρωι το καταλαβαιναμε .....του το ειπα 1,2,3 φορες να μην ερχεται διοτι δεν χωραμε και κατι τετοια ....και μετα δεν ερχοταν αλλα ξαπλωνε το καημενο εξω απο τηνπορτα μας στο διαδρομο σαν το σκυλακι καποα στιγμη λοιπον το σταματησε μονο του ...το ιδιο βεβαια εκανε και το τριτο μεχρι τα 3 αυτο με κουβεντα και υπομονη το εκοψε ................

ααα ξεχασα να πω καποια βραδια η μικρη που ξυπνουσε πηγαιαν εγω στο κρεβατι της για νατης κανω παρεα 4 το πρωι ..αυτο καν 2 βδομαδες και μετα της ελεγα καθε βραδυ μην ξυπνησεις την μανουλα παλι ειναι πολυ κουρασμενη ....μεχρι που ενα πρωι μου λεει ειδες σημερα δεν σε ξυπνησα !!

Κι εγώ στο κλαμπ! Κι ο δικός μου κοντεύει τα 2μιση και κοιμάται μαζί μας, από 16 μηνών που βγήκε από την κούνια..Δεν δυσανασχετώ όμως (πολύ) με το θέμα, γιατί ξέρω ότι κατά βάθος, αν δεν μου άρεσε, θα είχα προσπαθήσει να το κόψω :rolleyes: Ο μπαμπάς του δε, στενοχωριέται και μόνο στην ιδέα να πάει ο μικρός στο δωμάτιό του..Δουλεύει μέχρι πολύ αργά και οι στιγμές που τον χαίρεται είναι αυτές, που κοιμούνται αγκαλιά :)

Πιστεύω πως ό,τι κάνει κάθε παιδί, ό,τι ζητάει, το κάνει για κάποιο λόγο, όχι επειδή είναι πεισματάρικο, ειδικά σε αυτή την ηλικία. Γι' αυτό δεν τον πιέζω, όταν θελήσει να φύγει από εμάς, θα το κάνει. Μάλιστα ήδη τον τελευταίο καιρό θέλει να κοιμάται στο δωμάτιό του τα μεσημέρια, με τα βιβλία του..:)

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

• 2 weeks later...
  • Επιστημονική συνεργ.

Συνηθίζεται σ αυτές τις ηλικίες τα παιδιά να κοιμούνται στο κρεβάτι των γονέων , όμως καλό είναι αυτή η συνήθεια να αλλάξει το δυνατόν συντομότερο, διότι όσο περνά ο καιρός θα είναι δυσκολότερο.

Τα παιδιά από νωρίς, καλό είναι να κοιμούνται στο δικό τους δωμάτιο και για λόγους υγιεινής αλλά κυρίως διότι χρειάζεται να ανεξαρτοπιηθούν και να αναπτύξουν το δικό τους συναισθηματικό κόσμο.

Κυρίως όμως αυτό είναι κάτι που πρέπει να πιστέψετε και να στηρίξετε εσείς οι ίδιοι και να είστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσετε.

Καλό είναι όταν επισκέπτεται το μικρούλι σας το κρεβάτι σας να το πέρνετε στο δικό του δωμάτιο και να μένετε εσείς εκεί όσες φορές κι αν χρειαστεί. Σταδιακά θα μάθει και θα αγαπήσει τον χώρο του. Παραμυθάκια, φωτάκι νυκτός, χνουδωτά υποκατάστατα ή ότι άλλο το ευχαριστεί, θα κάνουν την προσαρμογή του ευκολότερη.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή...καλή προσπάθεια !

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Νομίζω ότι τα παιδιά σταματάνε να κοιμούνται με τους γονείς όταν νιώσουν έτοιμα ψυχολογικά. Η μεγάλη μου κόρη ήταν πάντα ένα ανεξάρτητο παιδί, που από μικρή κοιμόταν μόνη της κτλ. Κάπου στα 3 άρχισε να έρχεται στο κρεβάτι μας, για να μας μυρίζει όπως μας έλεγε. Της πήραμε νέο κρεβάτι, διαμορφώσαμε ωραία το δωματιό της, η ιστορία συνεχιζόταν. Όταν ήρθε το νέο μέλος της οικογένειας, το οποίο επειδή θήλαζα κοιμόταν και αυτό στο δωματιό μας, η συγκατοίκηση απέκτησε και επιχείρημα: Εσείς κοιμάστε όλοι μαζί και εγώ μόνη μου?

Στους 6 μήνες που η μικρή πήγε στο παιδικό,ακολούθησε και η μεγάλη οικειοθελώς για να την "προσέχει". Τόσο απλά , τόσο ήσυχα,χωρίς καυγάδες...όταν ένιωσε έτοιμη να το κάνει.

• 1 month later...

το δικό μου γονεϊκό ένστικτο θεωρώ ότι υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε επιστημονικής σύστασης, συμβουλής, άρθρου για τον ύπνο του παιδιού.

υπήρξα παιδί κ θυμάμαι πώς ένιωθα όταν κοιμόμουν με τους γονείς μου.

ακόμα κ σήμερα που κοντεύω να κλείσω τα 36 μου αρέσει να μυρίζω τη μάνα μου, τον πατέρα μου! παλιότερα που ήμουν ελεύθερη, μου άρεσε να ξαπλώνω στα μαξιλάρια τους!

η κόρη μου κλείνει τα 3 χρόνια κ εξακολουθεί να κοιμάται στο κρεβάτι μας. δεν βλέπω να αλλάζει αυτή η συνήθεια, λατρεμένη κ για τις δύο πλευρές! γονείς κ παιδί!

το ίδιο γινόταν κ τόσες γενιές πίσω κ μεγάλωσαν πολλά παιδιά με σωστές βάσεις!

διάβασα απόψεις ψυχολόγων και για το αντίθετο.

διάβασα κ μια πρόσφατη έρευνα που προτρέπει για ύπνο στο κρεβάτι των γονέων έως τα 5 κ μάλιστα ότι αν η μετάβαση στο δωμάτιό του δεν γίνει όταν είναι έτοιμο, έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην προσωπικότήτα του, αλλά κ στις ορμόνες...δεν είμαι γιατρός να σας τα μεταφέρω σωστά. πάντως, επιστημονικές απόψεις υπάρχουν κ για τις δύο επιλογές. ο καθένας κάνει ό,τι του ταιριάζει κ ό,τι πιστεύει καλύτερο για το παιδί του. τα σοκ κ τα δεν καταλαβαίνω, ταιριάζουν στα μονοπώλια!

όταν είσαι γονιός θέλεις αποκλειστικά το καλύτερο για το παιδί σου. κ δεν ασχολείσαι με το διαφορετικό, με άλλα παιδιά, άλλους γονείς, άλλες επιλογές!

είναι αυτό το ρητό που έμαθα στην εφηβεία μου "κάνεις αυτό που γουστάρεις κ το συνδυάζεις με το πλησιέστερο καθήκον!" σούπερ!

Ακριβώς αυτό προκαλώ και εγώ ,όταν λέω ότι η κόρη μου που είναι 8 μηνών κοιμάτε μαζί μας,απανωτά σοκ!Και τι τεράστιο λάθος που κάνω, και πόσο θα το μετανιώσω και ότι θα πάει σχολείο και ακόμα θα κοιμάτε μαζί μας.Εγώ πάλι το βρίσκω πιό φυσικό ένα μωρό να κοιμάται με την μαμά του.Από την άποψη ότι θα αισθάνεται πιό προστατευμένο και ασφαλές έτσι παρά εάν κοιμόταν μόνο του.