Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θυλασμος κ βοηθεια..

Recommended Posts

γεια σας το μωρακι μου ειναι 19 ημερων κ χθες ηρθε η παιδιατρος να το δει μου ειπε οτι δεν εχει παρει αρκετο βαρος δηλαδη ( το μωρο γενηθηκε 4020 απο την κλινικη το πηραμε 3960 κ τωρα ειναι 4180) εχω την εντυπωση πωσ το γαλα μου εχει μειωθει μου ειπε να παρω μαγια μπυρας για να το αυξησουμε κ να το ταιζω 10 λεπτα απο το καθε στυθος κ να του δινω κ συμπληρωμα δικο μου γαλα περιπου 60-90ml σε καθε γευμα κ δεν ξερω αμα ειναι σωστο....

οταν με ρωτησε ποσο τρςει περιπου απο μενα τιν ειπα εγω οτι τρςει 10-15 λεπτα το πολυ μετα κοιμαται...

επισης δυσκολευεται ο μικρος να πιασει το ενα στυθος το αλλο το εβγαλε κ το πιανει.... κ αμα ειναι νεθριασμενοσ δεν πιανει με τιποτα οθτε το ενα οθτε το αλλο κ κλαιει σθνεχεια με αποτελεσμα να του δινω με το μπουκαλη γαλα για να φαει....

δεν εχω ιδεα τι να κανω κ πως να βοηθησς το μωρακι μου να παρει περισσοτερο βαρος κ να τρωει καλα μητρικο γαλα...

ξενο δεν του εχω δςσει καθολου...

Αμα μπορουσατε να με βοηθησετε θα ημουν ευγνωμων...

εθχαριστω....

Διαφημίσεις

Να σου ζησει!

Το βάρος που πήρε δε θεωρείται λίγο. Στις 15 μέρες αναμένεται να φτάσει το βάρος γέννησης (και μάλιστα κάποια μωράκια χρειάζονται 21 μέρες).

Για να καταλάβεις αν τρέφεται καλα θα μετράς τις πάνες του: μέχρι να σαραντησει θέλεις 6-8 βρεγμενες πάνες. Απο κενώσεις πως πάει;

Να βάζεις το μωρο στο στήθος πριν πεινασει πολυ μόλις δεις τα πρώτα σημάδια πείνας του. Πετά το ρολόι, ο θηλασμος δεν έχει ωράριο. Σημασία έχει να καταπίνει κι όχι ποσα λεπτά θηλαζει. Το ακούς να καταπίνει στο στήθος;

Η οδηγία 10 λεπτά θηλασμος και μετα συμπλήρωμα (ακομα και μητρικου) είναι λάθος για πολλούς λόγους.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Προσπάθησε να τα αυξήσεις λίγο ανάλογα αν το δέχεται. Καλο είναι να κάνει 8-12.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Προσπάθησε να τα αυξήσεις λίγο ανάλογα αν το δέχεται. Καλο είναι να κάνει 8-12.

tis upoloipes wres koimatai... k twra pou ksupnise k ton evala sto stuthos vizenei mia duo k koimatai... auti mou eipe na kanei 6-8 gemata

Έχεις επιπεδες θηλες;

den eimai sigouri i mia pantws einai mikri tin alli tin exei megalwsei k tin pianei kala stin mikri zorizete ligo mporei na tin piasei k na faei sunexomena k allas fores tin painei k tin petaei sunexeia me apotelesma na ekneurizete k na klaiei meta..

tis upoloipes wres koimatai... k twra pou ksupnise k ton evala sto stuthos vizenei mia duo k koimatai... auti mou eipe na kanei 6-8 gemata

6-8 είναι οδηγία για μωρα που πίνουν ξένο γάλα. Ο θηλασμος μπορεί να είναι κι ένα ατελείωτο γεύμα για κάποια μωρα.

Ακούς το μωρο να καταπίνει;

1Xckp3.png

Franz Kafka

6-8 είναι οδηγία για μωρα που πίνουν ξένο γάλα. Ο θηλασμος μπορεί να είναι κι ένα ατελείωτο γεύμα για κάποια μωρα.

Ακούς το μωρο να καταπίνει;

nai alla oxi panta k sunexeia...

den eimai sigouri i mia pantws einai mikri tin alli tin exei megalwsei k tin pianei kala stin mikri zorizete ligo mporei na tin piasei k na faei sunexomena k allas fores tin painei k tin petaei sunexeia me apotelesma na ekneurizete k na klaiei meta..

Βάλτο στο στήθος πριν πεινασει πολυ, μόλις αρχίσει να ψάχνει με το στόμα ή να τρώει τα χέρια του. Αλλιώς είναι φυσικό να είναι εκνευρισμένος απο την πείνα.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Λοιπόν προσπάθησε να κανεις τα εξής:

-Ξυπνα το μωρο 3 ώρες μετα την έναρξη του προηγούμενου γεύματος για να θηλασει. Αν δεν ξυπνάει καλα, αλλαξε του πάνα, πλυντο λίγο, ή γδυστο.

-Μην το ντυνεις πολυ για να μην νυσταζει.

-Κράτησέ το απασχολημενο μέχρι να θηλασει.

-Βάλτο να θηλασει κάτω απο τη μασχαλη ή καβάλα στο πόδι ώστε να μην ειναι πολυ ξαπλωμένο και κοιμάται αμέσως.

Εάν κοιμηθει στο στήθος:

-χαϊδεψέ το και κούνα τα χέρια και τα πόδια του

-χαϊδεψε το μάγουλό του ή το μέτωπο με βρεγμενο πανί

-αλλαξε την πάνα του

-άλλαξε στάση θηλασμου

-άλλαξε στήθος

Κανε και μαλαξεις στο στήθος την ώρα που θηλάζει.

1Xckp3.png

Franz Kafka

twra pou ksupnise auto ton ekana ton evala kateutheian prin arxisei na klaiei k koimithike den efage tpt....

Πόσες πάνες βρέχει;

1Xckp3.png

Franz Kafka

Πάντως πάλεψε το και μη δίνεις μπιμπερό, γιατί θα πάθει σύγχυση θηλών και δεν θα εδραιωσεις εύκολα τον θηλασμό. Και μένα η μικρή μου είναι 5,5 μηνών και πολυ κάτω από το κανονικό βάρος, ωστόσο συμπλήρωμα δεν εδωσα ποτε γιατί ηταν και είναι ενα υγιες και ζωηρό μωρο. Θηλάζουμε όποτε θέλει όσο θέλει χωρις ωράρια και και κανόνες. Μην ακούς τους άσχετους παιδίατρους. Εγώ πήγα σε παιδίατρο σύμβουλο θηλασμού και ηρέμησα. Φιλικά, Σοφία.

Και ακουσε την Νινα νανα, εμένα πολύ με βοήθησαν οι συμβουλές της και των αλλων κοριτσιών εδώ μέσα. (Ευχαριστώ κορίτσια ;)!)

Διαφημίσεις

gurw stis 8-10 peripou kathe fora pou ksupnaei ton allazw kiolas kamia fora k duo fores...

sofia mporeis na mou dwseis stoixeia gia autin tin paidiatro pou les skeftomai na tin allaksw...den tin polusumpathw kiolas....

euxaristw gia tin sumboules tha to efarmosw k na doume...

Οι πάνες είναι πολυ καλές. Για να πίνει τόσο γάλα σε τόσο λίγη ώρα δε σου χρειάζεται η μαγιά μπύρας.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Η Σοφια μένει Θεσσαλονίκη. Εσυ μένεις Αθήνα;

Δες κι εδω:http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/που-θα-βρείτε-ειδικούς/σύμβουλοι-γαλουχίας-ibclc-ανά-περιοχή/

1Xckp3.png

Franz Kafka

k egw thessaloniki menw gia auto tin rwtisa...

den kserw vlepw oti me to mpoukali pou ton dinw k to stuthos kanei tosa mono me to stuthos den thimamai posa lerwne...

k to stuthos mou einai polu elafru se sxesi me tis prwtes meres k meta exei mia vdomada pou einai polu elafru gia auto nomizw oti meiwnete...

Το στήθος πριν το θηλασμο και μετα δεν έχει διαφορά στο μέγεθος;

Θα σου στείλω πμ για την παιδιατρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Αυτο που περιγράφεις είναι φυσιολογικο. Δεν θελουμε να είναι σκληρό, και σε 20 μέρες θέλεις να είναι ξεφουσκωτο.

Εγω θα πρότεινα να αφήσεις το συμπλήρωμα και να έχεις το μωρο στο στήθος οσο θέλει κι οποτε θέλει.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Αυτο που περιγράφεις είναι φυσιολογικο. Δεν θελουμε να είναι σκληρό, και σε 20 μέρες θέλεις να είναι ξεφουσκωτο.

Εγω θα πρότεινα να αφήσεις το συμπλήρωμα και να έχεις το μωρο στο στήθος οσο θέλει κι οποτε θέλει.

se euxaristw polu gia tis apantiseis sou...

mexri twra den to evaza mpoukali k den pire arketo varos k me anusixei gia auto arxisa me to mpoukali k to stuthos mazi mpas k doume diafora...

Εγώ πηγαίνω στον Στ.Παπαβέντση. Τα στοιχεία του είναι στο λινκ που σου έδωσε η Νίνα- Νανα. Και μην άγχεσαι, στην αρχή πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Με την κατάλληλα στήριξη όλα θα πάνε καλά!

Ναταλια, σου απάντησα για το βάρος πιο πάνω.

Εσυ κι ο μπαμπάς του μωρου είστε μικροσωμοι ή μεγαλοσωμοι;

Σοφια νόμιζα ότι πας στην Πατσουρου.

1Xckp3.png

Franz Kafka