Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανοιχτό χειρουργείο ή λαπαροσκόπηση SOS

Recommended Posts

Μπαίνουμε στο Παίδων Πεντέλης την Παρασκευή το πρωί για επεμβασούλα κρυψορχίας.

Την Πέμπτη θα πάμε για εξετάσεις και θα φύγουμε...

Το άγχος μου μεγάλο... καθώς ο μικρός μου (σχεδόν 4) καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και όλο ρωτάει και εγώ δεν ξέρω τι να πω...Πάντα κάτι βρίσκω δηλαδή αλλά λέμε τώρα.

Ο όρχις είναι στο βουβωνικό πόρο και θα ήθελα από τις εμπειρίες σας να μου πείτε αν κάνουν ανοιχτό χειρουργείο σε αυτές τις περιπτώσεις ή λαπαροσκόπηση.

Και το κυριότερο που με αγχώνει τρελλά είναι αν μετά το χειρουργείο πονάνε καθόλου τα παιδάκια....και πόσες τομές γίνονται?? μία ή δύο??

Όποιες από εσάς έχετε παρόμοια εμπειρία που από ότι έχω διαβάσει είσαστε αρκετές πες τε μου σας παρακαλώ αντιδράσεις από τα παιδάκια σας...

Διαφημίσεις

Δεν έχω παρόμοια εμπειρία από την συγκεκριμένη επεμβαση . Απλώς θέλω να σου πω οτι κάναμε άλλη επέμβαση στο Παίδων Πεντέλης (στα δάχτυλα του γιού μου) , τον Απρίλη . Ο γιός μου ήταν 18 μηνών μόνο . Μην φοβάσαι όλα πήγαν τέλεια , ο γιατρός μου ( κος Χάγερ) καταπληκτικός μα πάνω από όλα άνθρωπος , όπως και όλοι δηλαδή . Κάναμε με ολική νάρκωση , δεν είχαμε κανένα πρόβλημα μετά . Στο λέω γιατι εγώ βασικά έτρεμα την νάρκωση.....

Όλα θα πανε καλά και για εσάς

δεν ξέρω για το παίδων αλλά στο μητέρα κάνουν χειρουργίο κανονικό με ράμματα και μάλιστα σε δύο σημεία (ένα στη βουβωνική χώρα και ένα στον όρχη από κάτω).

Πρόσεξε 2 πραγματάκια: όταν τον πάτε εσείς οι γονείς του και περάσει αυτή την ταλαιπωρία θα σας κρατάει νεύρα. Εάν υπάρχει αγαπημένη γιαγιά/θεία κτλ.. καλό θα είναι να είναι εκεί όταν ξυπνήσει για να μπορέσει να τον ηρεμήσει.

Πρόσεξε επίσης τις κινήσεις του μετα την επέμβαση δηλαδή όχι αλογάκια κτλ που μπορεί να βλάψουν την περιοχή.

Μη φοβάσαι... δεν θα πονάει μετά.... Βέβαια ο δικός μου την έκανε 16 μηνών και φαντάζομαι ότι δεν είναι το ίδιο για 4 χρονών... Πάντως πρέπει να συζητήσεις με το γιατρό όλα αυτά που σε προβληματίζουν.

Ασχετο αλλά γιατί περιμένατε τόσο πολύ να κάνετε την επέμβαση?????

Τέλος να σου πω γιατί το έχω ψάξει πολύ, ότι καλό είναι να κάνετε μία φορά τον χρόνο υπέρηχο γιατί ακόμα και αν διορθωθεί το πρόβλημα υπάρχουν κάποιες πιο αυξημένες πιθανότητες για προβληματα στο μέλλον.

dstavr ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.. αργήσαμε να κάνουμε την επέμβαση γιατί εκτός απο το ότι ο όρχις ήταν στην τελευταία μοία του έσω βουνονικού πόρου (αν το λέω σωστα ακριβώς δεν είμαι σίγουρη) ήταν ή μάλλον είναι και ανασπώμενος , δηλαδή κινείται. Μας είχε πει ο παιδίατρος να περιμένουμε μήπως κατέβει. Κάναμε υπέρηχο πέρυσι στα 3 δηλαδή περίπου τέτοια εποχή και είδαμε ότι έχει φυσιολογικό μέγεθος και χωρίς αλλοιώσεις. Μας είπε να περιμένουμε λίγο ακόμα αλλα μετά απο έρευνα που έκανα αποφάσισα να μην περιμένω άλλο.! Θα ρωτήσω φυσικά και το γιατρό για τις απωρ΄ες μου αύριο που θα πλαμε για τις εξετάσεις πριν την επέμβαση της Παρασκευής απλά ήθελα να μου πει κάποια μαμά με εμπειρία σε αυτό πως θα είναι μόλις γυρήσουμε σπίτι και κατα πόσο έχει πόνο το παιφι ηπ όχι γιατί στο θέμα πόνου οι γιατροί δεν στα λένε και όπως ακριβώς είναι ..!! όσο για τις θείες κλπ θα είναι η γιαγιά μαζί μας οπόυε θα τη δει σα σανίδα σωτηρίας .. ξέρεις τώρα οι γιαγιάδες πάντα είναι οι καλύτερες από όλους σε θέματα κανακαίματος ..! αν δεν παθάνω από άγχος μέχρι την παρασκευή που θα γίνει η επέμβαση καλά θα είναι.!

Διαφημίσεις

Εμάς γύρισε σπίτι μεσημέρι, κοιμήθηκε (γιατί ήταν και λίγο ζαλισμένος από τη νάρκωση) και όταν ξύπνησε το απόγευμα ούτε που θυμόταν τίποτα και ούτε που το σκεφτόταν και γέλαγε και έπαιζε κανονικότατα. Μην ανησυχείς καθόλου γι'αυτό. Το παιδάκι δεν θα πονάει. Ίσως μια ενοχλησούλα αλλά πραγματικά καθόλου πόνος. Βέβαια ξαναλέω ότι ήταν πολύ πιο μικρός αλλά πιστεύω ότι ο πόνος είναι πόνος και αν όντως ποναγε τότε θα έκλαιγε ή θα γκρινιαζε (γιατί τότε δε μιλαγε). Αλλά ο μικρός μας Τ Ι Π Ο Τ Α... μες στην καλή χαρά... κανένα πρόβλημα απολύτως. Μην ανησυχείς... Άντε με το καλό και γράψε μας κι εσύ την εμπειρία σου όταν τελειώσουν όλα αυτά. Ελπίζω όλα να πάνε τέλεια

πήγαμε για εξετάσεις προεγχειρητικές .. τίποτα σπουδαίο. Καμία ενόχληση ο μικρός μου. Αύριο 7μιση πρωί μπαίνουμε για την επέμβαση. Βέβαια μας είπε ο γιατρός να είναι νηστικός από τις 12 το βράδυ σήμερα μέχρι και να μπούμε για την επέμβαση.Ούτε νερό μέχρι να γίνει η επέμβαση.

Αύριο όμως ξέχασα να τον ρωτήσω για το φαγητό του.. Θα μπορει να φαει κανονικά ;; Θα μας πει βέβαια και αύριο αλλά έτσι για να προετοιμαστώ..!!

Καλή επιτυχία Πηνελόπη! Τώρα που σου γράφω πιστεύω ότι όλα θα έχουν τελειώσει!

Ο μεγάλος μας γιος έκανε την επέμβαση 7 μηνών. Πολύ μικρούλης για να θυμάται οτιδήποτε... Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την αγωνία σου... Όλα όμως θα πάνε καλά!

dstavr κάνετε κάθε χρόνο υπέρηχο? Σας το συνέστησε γιατρός? Κανένας γιατρός (παιδίατρος, παιδοχειρούργος ή ένας επιστημονικός συνεργάτης που έγραφε στο σχετικό θέμα εδώ στο forum) δεν μας είπε κάτι τέτοιο... Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες (όπως κάποιο link για παράδειγμα)? Ευχαριστώ!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Ψαρακι σε ευχαριστω για την συμπαράσταση.! αύριο θα γίνει η επέμβαση. Όσο για τον υπέρηχο που λέει η dstarv και εμάς μας είπαν να κάνουμε έναν σε 3 ή 6 μήνες αν θυμάμαι καλά αλλά θα ρωτήσω και αύριο επισταμνένως και θα σου πω τι θα μας πει.

Καλη επιτυχια

Θα το παρακολουθησω το θεμα γιατι ειμαστε σε παρομοια φαση

Ομως εμεις δεν το αποφασιζουμε ακομη.

Για το φαγητο μην ανυσηχεις. Οταν θα βγειτε θα τρωει τα παντα. Θα του δωσουν κατι και στο νοσοκομιο να φαει για να βεβαιωθουν οτι συνηρθε απο τη ναρκωση

Διαφημίσεις

Λοιπόν βγήκανε εχθές στις 6μιση..! Η επέμβαση κράτησε περίπου μια ώρα που δεν σας περιγραφω πως πέρασε... έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου...! το κακό ήταν ότι εκτός από την κρυψορχία του ξεκόλησε και λίγο το πετσάκι στο πουλί του και από ότι κατάλαβα αυτό πονούσε περισσότερο από όλα.. δράμα η ώρα που έπρεπε να κατουρίσει..τον λυπήθηκε η ψυχή μου..! σήμερα το πρωί όλα ήταν πολύ καλύτερα.! Περπατάει βέβαια με λίγη δυσκολία .. φανταστήται λίγο με τα πόδια ανοιχτα δηλαδή αλλά εντ΄αξει κάθε μέρα θα είναι και καλύτερα.. Αντιβίωση για 4 μέρες, ντεπόν σαν παυσίπονο αν πονάει, ντουζακι μετά την 3η μέρα και betadine στα ράμματα στο σακουλακι του και λίγο αλοιφή στο πουλί του για 10 μέρες.. Το φανταζόμουνα πιο απλό αλλά μάλλον επειδή είναι 4ων είναι κάπως πιο δύσκολο.. Όσες απο εσάς έχετε παρόμοιο πρόβλημα κάντε το όσο γίνεται νωρίτερα όσο πιο μεγάλο το παιδι τόσο πιο δύσκολο..! Θα σας λέω κάθε μέρα πως πηγαίνουμε.. ευχαριστώ όλους για την συμπαράσταση..!!

Ευχομαι να τα ξεπερασει ολα γρηγορα

Και το πετσακι με αγχωσε γιατι του μεγαλου ειναι λιγο κολημενο και του μικρου δεν εχει ανοιξει ακομη καλα...

Διαφημίσεις

Πίστεψέ με το πετσάκι είναι το χειρότερο από όλα.... Από αυτό είναι που τον έχει κάνει να φοβάται να κατουρήσει και όχι η επέμβαση... Νομίζω ότι αν δεν είχαμε το πετσάκι θα το είχαμε ξεπεράσει ήδη..!!

Ωχ Ωχ...

Εχετε εντολες να κατσει φρονιμα? Φανταζομαι θα κρατιεται ακομη αλλα ποτε μπορει να κανει ποδηλατο? ή να σκαρφαλωσει στους καναπεδες?

οι εντολές για το πετσάκι είναι για 10 μέρες να το κατεβάζουμε μέχρι κάτω και να βάζουμε betnovate γύρω γύρω και μετά σε κάθε μπάνιο να τον μάθουμε να το κάνει και μόνος του κάτι που μου μοιάζει ελαφρώς ακατόρθωτο τώρα γιατί από τον τόσο πόνο που έχει τραβήξει ο καημένος ούτε να τον ακουμπήσεις δεν σε αφήνει..! δυστυχώς όμως πρέπει να το κάνεις και εσύ αυτό και στους δύο σου δεν θα το αποφύγεις άλλωστε όσο και να θέλεις..! Σου λέω τον βλέπω και ματώνει η ψυχή μου..! γιατί ο δικός μου έχει και 5 ράμματα στο σακουλάκι του και τον πονάνε και αυτά. Ασε που αύριο πάμε και για κλισματάκι γιατί είναι 3η μέρα σήμερα που δεν έχει κάνει κακά.! όλα μαζί του έχουν έρθει του καημένου.. Αφου είμαι σίγουρη ότι σήμερα ήθελε να κάνει κακά του αλλά φοβότανε ότι θα πονέσει και αυτό και από τον φόβο του δεν έχει κάνει..! Ασε με γιατί κάθε βράδυ κλαίω που υποφέρει έτσι και δεν μπορώ να τον βοηθήσω.. Αλήθεια για να μη σε λέω mmdad πως είναι το όνομά σου;;

Ααα όσο για το ποδηλατο και τους καναπέδες οι εντολές είναι καμιά 15αριά μέρες αλλά μη νομίζεις και εγώ νόμιζα ότι ο δικός μου επειδή είναι υπερκινητικός και τον παρακαλούσα να κάτσει σε μια μεριά για λίγο θα ήθελε σκαρφαλώματα και τέτοια αλλά έλα που πονάει και τον τραβάνε τα ράμματα και δεν μπορεί ούτε να το σκεφτεί το ποδήλατο τώρα όχι να κάνει κιόλας.. αφιύ τον ακούω να μου λέει ότι π΄αω να κάτσω στον καναπέ και δεν πιστεύω στα αυτιά μου..! Ξέρουν από μόνα τους αυτά και αυτοπροσέχουν άρα και εσένα δεν θα θέλουνε να σκαρφαλώσουνε πίστεψέ με..!!

Μαρια με λενε

Το τραβαμε λιγο πισω. Μας ειχε πει ο γιατρος. Βασικα στον μεγαλο που το εκανε ο μπαμπας του απο βρεφακι ειναι καλυτερα. Ραντευου εχουμε τον Δεκεμβρη. Μας εχει δωσει περιθοριο για να ανοιξει αλλα μου ειπε οτι αν χρειαστει γινεται στο ιατριο.

Για τον ορχη το παρακολουθουμε. Ο πρωτος που πηγαμε ηθελε να μας βαλει χειρουργιο. Πηγαμε σε αλλους δυο μετα και ειπαν οτι δεν χρειαζεται.

Ελπιζω να τακτοποιηθει το θεμα και με τα κακακια του. Φανταζομαι οτι τα κραταει γιατι φοβαται οτι θα κανει και τσισα.

Υπομονη. Το πιο δυσκολο περασε.

Περαστικα και παλι.

Αυτό νομίζω και εγώ ότι φοβάται αλλά το κλισματάκι δεν θα το γλυτώσουμε σήμερα..! Τον λυπάμαι πάρα πολύ άσε που όποτε του βάζουμε αλοιφή και είναι να πονέσει αρχίζει τα δε σ΄αγαπαω και θέλω να σε σκοτώσω και τέτοια και τον ακούω να μου τα λέει και ματώνει η ψυχή μου..! άσε με τι άλλο να κάνω μόνο υπομονή.. Θα σου πω αργότερα Μαράκι πως πέρασε και η σημερινή μέρα..!! που μάλλον δύσκολη μου φαίνεται..!!

Αλλη μια μέρα πέρασε με κόπο υπομονή (που πόση να έχω πια) γιατί εκτός από τον πόνο του έχω να αντιμετωπίσω και τον φόβο του μήπως πονέσει περισσότερο από αυτό που του λέμε..! (έχει χάσει και την εμπιστοσύνη του πια) εκτός από τα θέλω να σε σκοτώσω και δεν σ΄αγαπάω που έχω ακούσει 2 μέρες και δεν θα τα αλούσω σε όλημου τη ζωή πιστεύω... ένα έχω να πω σε όσες μανούλες διαβάσουν αυτό το θέμα... Μην πιστέψετε κανέναν γιατρό αν σας πει ότι σε ηλικία πάνω από τα 4 τουλάχιστον που είμαι στε εμείς ότι τη δεύτερη μέρα θα είναι μια χαρά γιατί δεν είναι αλήθεια αλλά δυστυχώς δεν στη λένε γιατί δεν θα το κάνεις ποτέ..! όσες έχετε τέτοιο θέμα κάντε το όσο είναι τα παιδιά σας μηνών αλλιώς θα πονέσετε βλέποντας τα τόσο ανήμπορα και τόσο δυσκίνητα που δεν φαντάζεστε πως είναι.. βλέπω φωτογραφίες του που χόρευε μέχρι και την πέμπτη και κλαίω που τον βλέπω να περπατάει με τόση δυσκολία και να μην σκαρφαλώνει στους καναπέδες όπως πριν.. ελπίζω να επανέλθει σύντομα..!! μου λείπει το παλιό καλό μου ζιζάνιο..!! ουφ πάλι κλαίω..! Καληνύχτα σας..!!

Μαράκι έκανε με κλίσμα βέβαια... όχι ποσότητα αλλά έστω και λίγα έκανε..! αν δεν κάνει πάλι σε άλλες 3 μέρες πάλι κλίσμα μέχρι να του περάσει ο φόβος και ο πολύς πόνος βέβαια..!!