Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανοιχτό χειρουργείο ή λαπαροσκόπηση SOS

Recommended Posts

Μαράκι έκανε με κλίσμα βέβαια... όχι ποσότητα αλλά έστω και λίγα έκανε..! αν δεν κάνει πάλι σε άλλες 3 μέρες πάλι κλίσμα μέχρι να του περάσει ο φόβος και ο πολύς πόνος βέβαια..!!

Ρωτησε το γιατρο σας (και τον χειρουργο μπορεις να ρωτησεις) μηπως σας δωσει κατι εστω για αυτες τις μερες για να μην ταλαιπωρειτε απο αυτο το θεμα τουλαχιστον.

Σε καταλαβαινω πρως νιωθεις γιατι και εμενα που ηταν αρρωστος πριν 10 μερες και δεν σηκωνονταν ουτε απο το κρεβατι μου ειχε φανει καπως.

Πιστευω οτι θα συνερθει τωρα. Θα αρχισει να συνηθιζει, να βαριεται να ξεχνιεται και τσουπ θα τον δεις να σκαρφαλωνει...

Καλη ξεκουραση

Διαφημίσεις

τον ρώτησα και μου είπε κλίσμα για σήμερα και βλέπουμε..!! Μετά από αυτό πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα υπόλοιπα δηλ. ιώσεις και τέτοια θα μου φανούν παιχνιδάκι..! σε ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση μαράκι..!!

Σημερα ελπιζω καλυτερα ε? Τα ραματα θα πατε να τα κοψετε ή θα αποροφοιθουν? Βολτα μπορει να παει? Πχ με το αθτοκινητο ή δεν κανει ουτε η ζωνη απο το καθισματακι?

Γειά σου Μαράκι,

Σήμερα μπορώ να πω ότι είμάστε καλύτερα, μιας και σηκώνετε κάπως και κάθετε και πιο εύκολα, έκανε και κακά μόνος του και όταν κάνει τσίσα..Δόξα το Θεό γιατί ειχα αρχίσει να απογοητεύομαι.

Όσο για την βόλτα δεν μπορεί να περπατήσει αφενός και αφετέρου δεν κάνει και πολύ να κινείται μην τυχόν και κάνει καμιά απότομη κίνηση ή πέσει και χτυπήσει ή τρανταχτεί γιατί δεν κάνει.

Για 20 μέρες μας είπε ο γιατρός να τον προσέχουμε γιάτί εκτός των εξωτερικών ραμμάτως που είναι αποροφήσημα όλα και δεν χρειάζεται να πάμε για να τα κόψουμε τα απορροφάει ο οργανισμός πρέπει να δέσουν και τα εσωτερικά που έχει τα οποία φαντάζομαι θα είναι κάμποσα και αυτά.

Τώρα βόλτα με το αυτοκίνητο δεν νομίζω να τον τρελλάνει ι ιδέα γιατί θα βαρεθεί. Για τη ζώνη δεν ξέρω αν κάνει να τον πιέσει αλλά σίγουρα θα τον πονάει αν είναι πολύ σφιχτή.

Φαντάσου ότι μπάνιο στην μπανιέρα μπορεί να κάνει από αύριο και μετά και όχι πολλά πολλά πλατσουρίσματα και νερά.

Για να δούμε θα προσπαθήσω να τον πείσω να μπει στην μπανιέρα γιατί όπως καταλαβαίνεις όλα τα φοβάται πια, ακόμα και εχθές το βράδυ που του είπα να πάμε να πλήνουμε τα δόντια και μου είπε "θα πονέσει αυτό" , φαντάσου ο καημένος...

τι να κάνω σιγά σιγά θο του περάσει και η φοβία.

Υπομονή και επιμονή.

Ότι θελήσεις πάνω στο θέμα και ότι χρειαστείς και αργότερα (που σου εύχομαι να μην χρειαστείς τίποτα) πες μου να σου πω.

Καλησπέρα κι απο εμένα. Χαίρομαι που ουσιαστικά όλα πήγαν καλά αν και μπορώ να καταλάβω ότι μ'ενα 4χρονο έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ περισσότερο απ'ότι εμείς. Ειλικρινά σου εύχομαι να έχεις μεγάλη υπομονή και να ξέρεις ότι έκανες το καλύτερο για το παιδάκι σου.

Σχετικά με την ερώτηση για τον υπέρηχο... ναι εμάς ο γιατρός μας ήταν κάθετος στον υπέρηχο μετά από 6 μήνες και μετά μία φορά τον χρόνο και υποχρεωτικά μάθημα στο παιδί (μετά από κάποια ηλικία) αυτοεξέτασης. Και αυτό γιατί (χωρίς να θέλω να τρομάξω καμία μανούλα) υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στα παιδιά που έχουν γεννηθεί με κρυψορχία (κι ας έχουν χειρουργηθεί) απ'ότι στα υπόλοιπα. Μην τρομαζετε. Παραμένει ένα πολύ μικρό ποσοστό κάτω του 1% αλλά υπάρχει και δεν κοστίζει και τίποτα να αυτοεξετάζονται και να κάνουμε κι έναν υπέρηχο το χρόνο... Είναι μικρό το τίμημα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Δείτε κι αυτό (αφού ζητήσατε λινκ) http://www.e-urology.gr/kryxorxia/

http://www.andrology-patras.gr/?section=767

http://en.wikipedia.org/wiki/Cryptorchidism εκεί που λέει later cancer risk

Συγγνώμη αλλα δεν θέλω να σας τρομάξω ούτε γιατρός είμαι απλά θεωρώ ότι είναι κάτι απλό που μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας και γι'αυτο το αναφέρω. Πάντα όμως θεωρώ ότι οι γιατροί ξέρουν την κάθε περίπτωση και σ'αυτούς πρέπει να απευθυνόμαστε.

Διαφημίσεις

Ξαναγράφω γιατί με "πέταξε έξω"....

και διευκρινίζω ότι δεν θέλω να τρομάξω κανέναν και ούτε ειδικός είμαι και ούτε γιατρός. Απλά αυτό μας το είπε ένας από τους 3 γιατρούς που επισκεφθήκαμε (και ο οποίος τελικά έκανε και την επέμβαση) και η παιδίατρος που παρακολουθεί το παιδί μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας και το μόνο που έχω να προτείνω δεν είναι να κάνετε υπέρηχο αλλά να ρωτήσετε το γιατρό σας. Αυτό και τίποτε άλλο.

Και πάλι συγγνώμη εάν κάποια θορυβήθηκε από αυτό το μήνυμα. Σε καμμία περίπτωση δεν είχα τέτοια πρόθεση.

Νομιζω οτι ολοι οσοι εχουμε ασχοληθει με το θεμα εχουμε διαβασει για αυτη την πιθανοτητα...

Να ρωτησω και κατι ακομη?

Υπερηχο γιατι κανετε?

Εμεις πηγαμε στον πρωτο παιδουρολογο και μας ειπε να κλεισουμε χειρουργιο. Ο αντρας μου που ειχε και αυτος ανασπωμενο ορχη (παντως και στο γραφειο που το συζητησα δεν τους φανηκε περιεργο) δεν το δεχτηκε. Πηγαμε σε δευτερο ουρολογο ο οποιος βρηκε πρωτα αυτον που ο αλλος ηθελε να χειρουργησει, μας εκανε υπερηχο και τα βρηκε ολα καλα... Πηγαμε και σε τριτο οποιος και αυττος ειπε οτι δεν χρειαζεται χειρουργειο και να το παρακολουθησουμε. Υπερηχο μεχρι τωρα εχουμε κανει μια φορα (πριν 1 μιση χρονο). Τελευταια φορα πηγαμε τα Χριστουγεννα και τωρα οταν ξαναπαμε θα δουμε αλλον...

Παντως η παιδιατρος του τον βρηκε οταν τον εξετασε...

dstavr ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Μήπως θα μπορούσε να μου στείλεις με πμ τα στοιχεία του γιατρού? Θα ρωτήσουμε πάλι και τον δικό μας...

Ευχαριστώ πολύ!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

προς dstavr: Μας είπε οτι θα το παρακολουθούμε και ότι θα κάνουμε τον πρώτο υπέρηχο περίπου στους 6 μήνες μετά την επέμβαση.

Για μετά από τότε δεν μας είπε ακόμα αλλά μάλλον από ότι φαντάζομαι και εγώ κάποιες φορές μπορεί μια φορά το χρόνο μπορεί και λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα θα μας πει να κάνουμε ξανά.

Λογικό το βλέπω τον υπέρηχο που λες αν όχι μια φορά το χρόνο μια φορά στον 1 1/2 ή αναλόγως τις κατευθυντήριες οδηγίες και απόψεις του κάθε γιατρού που όπως όλοι μας ξέρουμε διαφέρουν κατά πολύ (βλέπε τι είπαν στην mmdad, ο ένας χειρουργείο, ο άλλος αναμονή) όπως και να έχει πάντως οι πιθανότητες είναι όντως πολύ μικρές είναι και για μας ο καρκίνος του τραχήλου για αυτό και πρέπει να κάνουμε τεστ ΠΑΠ κάθε χρόνο.

Ελπίζω να πάνε όλα καλά με τον μικρό μου και να επανέλθει πλήρως γρήγορα.

Αυτό που έπρεπε να κάνω το έκανα. 'Αλλωστε και εμείς είχαμε κάνει υπέρηχο πριν ένα χρόνο και είχαμε δει τον όρχι σχετικά χαμηλά (εννοώ όχι στην κοιλιά) και σε μέγεθος σχετικά ίδιος με τον αριστερό.

Μετά το χειρουργείο βέβαια είδαν ότι είναι λίγο μικρότερος του φυσιολογικού αλλά από ότι μας είπε και ο γιατρός δεν σημαίνει κάτι αυτό ανησυχητικό απλά και λόγω της θέσης του τόσο καιρό είναι κάπως πως να το πω στραβομουτσουνιασμένος (συγχωρήστε μου την έκφραση). Πάντως και σε άλλους φυσιολογικούς άντρες σε πολλές περιπτώσεις ο ένας όρχις τους είναι πιο μικρός και ο άλλος πιο μεγάλος . Δεν σημαίνει κάτι αυτό.

Αφού δούμε μετά το 6μηνο ότι όλα είναι καλα (που το εύχομαι) και αναπτύσσεται σωστά στην θέση που τον καθήλωσαν θα μιλήσουμε και για τον περαιτέρω έλεγχο που θα χρειάζεται. (Έτσι φαντάζομαι τουλάχιστον).

Σας ευχαριστώ και για τις πληροφορίες και για την συμπαράσταση να είστε καλα.!