Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απο που να ξεκινησω?


Recommended Posts

καλημερα.

σε λιγες μερες θα ξεκινηση η ανακοανηση του σπιτιου.

θα γινει μεχρι ενος σημειου απο εμενα και μετα απο υδραυλικο,ηλεκτρολογο,μαραγκο.

το προβλημα ειναι,απο που να ξεκινησω.

το σιτι,θελει να πεσουν οι παλιοι σοβαδες και να σοβατιστη,να μπουν πλακακια δαπεδου,μπανιου,ειδη υγειηνης,νεες παροχες ρευματος,υδραυλικα,μονωση,βαψιμο,πορτες.

εχουμε ΄πελαγοση΄απο ου να αρχισουμε.

εχουμε την πιεση του χρονου αλλα και των εξοδων(ενοικειο και δοση τραπεζας)

τι προτινηται?:confused::confused:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Από την προσωπική μου εμπειρία νομίζω ότι το πιο απλό, πιο οικονομικό και λιγότερο χρονοβόρο είναι να απευθυνθείται σε έναν μηχανικό, στον οποίο να δώσετε εργολαβία τη δουλειά. Έτσι, θα σας δώσει μια τιμή για όλο το πακέτο και δεν θα πρεπει να κυνηγάτε εσείς τα συνεργεία, αλλά θα τα κυνηγάει αυτός. Αν τα βάλετε κάτω με χαρτί και μολύβι θα δείτε ότι είναι και πιο οικονομικό, γιατί θα μπορέσετε να κάνετε μία μόνο οικονομική συμφωνία, αλλιώς θα πρέπει να παζαρεύτε με κάθε μάστορα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι απλώς βρήκατε πολύ κακό μηχανικό. Εμάς σε ανάλογες περιπτώσεις δεν μας έβγαιναν τέτοιες διαφορες ούτε κατά δοιάννοια.

 

Αφού πάντως έχετε βρει μάστορες που εμπιστεύεστε και εκ πρώτης τουλάχιστον σας δίνουν καλή τιμή δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Το ποια ακριβώς θα πρέπει να είναι η σειρά των εργασιών θα σας το πουν και οι ίδιοι οι μάστορες. Γενικά, πρώτα γίνεται ό,τι έχει σκάψιμο. Το ιδανικό θα είναι να βάλεις τους μάστορες να δουλεύουν ταυτόχρονα. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις να τελειώσει ο υδραυλικός για να μπει ο ηλεκτρολόγος. Αφού βιάζεσαι βάλτους να δουλέψουν όλοι μαζί. Θα σου γκρινιάξουν, αλλά μην τους ακούσεις.

Link to comment
Share on other sites

πρωτα γκρεμιζεις.

σπας κουζινα, μπανιο, πλακακια, μωσαικα,ντουλαπες.

μετα μπαινει ο υδραυλικος και ο ηλεκτρολογος.

γυψοσανιδες, ψευδοροφες (εαν βαλεις).

σοβαντιζεις και τοποθετεις πλακακια κ ειδη υγιεινης.

κουζινα, ντουλαπες πορτες και καλη εγκατασταση!

MD1op3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Η farfalina τα είπε ολόσωστα! Εγώ θέλω μόνο να προσθέσω πως και η δική μας ριζική ανακαίνιση υπολογίσαμε ότι θα κόστιζε 18.000 (ενώ εργολάβος ζητούσε 45.000) και τελικά μας κόστισε 32. Με πολύ προσωπική εργασία και τρελό ψάξιμο σε υλικά/τιμές.

Μετά ακολούθησαν έπιπλα κουζίνας & μπάνιου συν θέρμανση & μόνωση κι έχουμε φτάσει τα 45. Το σπίτι ακόμη χρειάζεται πολλά.

Αλλά έχεις ένα κεραμίδι δικό σου και πέρα βρέχει. Μπήκαμε και μείναμε χωρίς να έχουμε κουζίνα φαντάσου. Τα θυμάμαι και βάζω τα γέλια - τρομερή εμπειρία.. :-D:grin::-D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...