Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόβλημα με τον ύπνο μετά τις διακοπές

myrto

Recommended Posts

Γειά σας και καλό φθινόπωρο!!! Γύρισα προχθές από τις, αρκετά μεγάλης διάρκειας, διακοπές και είμαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης...Η Λήδα που κοιμόταν χωρίς προβληματα εδώ και πολύ καιρό, συνήθισε να κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο με μένα και τώρα μισεί την κούνια της με όλη της την ψυχή...όσο κοιμισμένη και να είναι όταν αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζω την κούνια ουρλιάζει σαν να την βασανίζω...δεν ξέρω τι να κάνω γιατί δεν το είχε ξανακάνει ποτέ...μετά το θηλασμό ακόμα κι αν ήταν ξύπνια καθόταν ήρεμη στην κούνια της και μετά απο λίγο κοιμόταν....τι να κάνω;;;θα επανέλθει ποτέ στα φυσιολογικά ή είναι μη αναστρέψιμο; ¨Εχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Διαφημίσεις

Θα επανέλθει σίγουρα. Εσύ κάνε ό,τι έκανες πριν και κυρίως κάνε ότι δεν καταλαβαίνεις. Μετά τις διακοπές ακολουθεί από κεκτημένη ταχύτητα μία περίοδος προσαρμογής. Υπομονή, θα περάσει!

για λίγο διάστημα, μείνε μαζί της τα βράδια, μέχρι να συνηθίσει πάλι τη κούνια της, οπότε θα αρχίσεις να φεύγεις σιγά σιγά, όλο και πιο νωρίς.

Βάλτη στη κούνια πολλές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας, με αρκετά από τα αγαπημένα της παιχνίδια.

Συνήθως οι διακοπές τα βγάζουν από το πρόγραμμά τους, αλλά με λίγη βοήθεια των γονιών, επανέρχονται.

• 3 years later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ 3 ΜΗΝΩΝ. ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΕΝΩ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ (ΣΗΜΕΙΩΤΕΩΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ) ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΡΗΤΗ ΞΥΠΝΑΓΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΧΩ ΜΙΑ ΜΠΕΜΠΟΥΛΑ 3 ΜΗΝΩΝ. ΠΡΙΝ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΕΝΩ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΚΟΙΜΟΤΑΝ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ (ΣΗΜΕΙΩΤΕΩΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ) ΜΟΛΙΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΡΗΤΗ ΞΥΠΝΑΓΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 4 ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

δεν υπαρχει τιποτα να κανεις..ειναι πολυ μικρακι ακομα κ ο υπνος της θα αλλαξει ακομα 100 φορες...δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα σημερα μπορει να κοιμαται ετσι,σε μια βδομαδα 8ωρο κ μετα παλι να ξυπναει καθε 2ωρο!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

μηπως το μπεμπε μεγαλωσε και δεν τις φτανει το γαλα σου γι αυτο ξυπναει και ζηταει να πιει? μηπως έβγαζες με θηλαστρο για να δεις ποσο πίνει?

μηπως το μπεμπε μεγαλωσε και δεν τις φτανει το γαλα σου γι αυτο ξυπναει και ζηταει να πιει? μηπως έβγαζες με θηλαστρο για να δεις ποσο πίνει?

Όχι! :wink:

Hardaway, στους 3 μήνες υπάρχει άλμα αναπτυξης οπότε είναι φυσικό να θηλάζει πιο συχνά. Επίσης με τις διακοπές τα περισσότερα παιδια αποσυντονιζονται σε όλες τις συνήθειές τους, αν και για 3 μηνών μωρο συνήθειες δεν υπάρχουν.. Αλλάζουν απο την μια μέρα στην άλλη!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Πονεμένη ιστορία! Κι εμένα δύο μηνών κοιμόταν 6ωρα το βράδυ κι΄έλεγα τί τυχερή που είμαι που ησύχασα από τα βραδυνά ξυπνήματα..κούνια που με κούναγε! :wink: Ξαφνικά άρχισε να ξυπνάει πάλι και δύο και κάποιες φορές και τρεις φορές τη νύχτα! Έτσι είναι τα μωράκια αλλάζουν τις συνήθειες τους κατά καιρούς και εμείς πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε και να ακολουθούμε τους ρυθμούς τους!

Το γάλα δεν μειώνεται έτσι απλά και επίσης η άντληση που γίνεται με το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτική της ποσότητας γάλατος που παράγει η μητέρα.

S02fp3.png

LnVyp3.png

κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ. Το γάλα μου της φτάνει σίγουρα. Βάρος παίρνει και μετά από το φαγητό δεν γκρινιάζει γενικά σε κάθε γεύμα. Το κακό είναι ότι ξεκινώ δουλειά τη δευτέρα και έχοντας ήδη άλλη μια κόρη 20 μηνών με βλέπω να κλατάρω.

Αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να ξανακοιμούνται τα μωράκια μας πού θα πάει (αυτά λέω κι εγώ στον εαυτό μου για να παρηγοριέμαι..;)) Μέχρι τότε υπομονή και καλή επιστροφή στη δουλειά!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις