Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες κ σε ολους

εχω ενα αγορακι που σε 1μιση μηνα γινεται 3 ετων

το προβλημα μου ειναι οτι ειναι πολυ αντιδραστικο παιδι απο πολυ μικρη ηλικια... δλδ.. οταν του ελεγα μη κακο οχι... εκεινος τα εκανε μονο κ μονο απο αντιδραση... .. σταματησα να του λεω οχι και αρχησα να του δινω εναλακτηκες.. πχ... αυτο δεν ειναι καλο ποτηρι κατσε να σου δωσω ενα πολυ πιο ομορφο κλπ.... ηρεμησαν τα πνευματα για πολλους μηνες ετσι...

το τελευταιο διαστημα ομως... εχει ξεφυγει η κατασταση

τι θελω να πω???

οταν θελει κατι ή οταν δεν του κανω τα κεφια.... πεφτει κατω και στριγγλιζει σε σημειο να με φερνει σε πολυ δυσκολη θεση ειδικα οταν ειμαστε σε δημοσιο χωρο.

στο σπιτι εχω την τακτικη... κατσε εκει κ κλαιγε του τυπου οσο κ να κλαις και να στριγγλιζεις δεν το περνεις!!! δεν με νοιαζει στο σπιτι

οταν ομως παμε εξω.... και αρχιζει τις στριγγλιες βλεπω γυρω γυρω τα βλεματα των ανθρωπων να με κοιτανε περιεργα.. σε σημειο να κρυβομαι απο ντροπη κ να κλαιω ... γιατι το κανει αυτο... δεν του εχω στερησει τπτ. ειναι ενα παιδι που μεγαλωνει κατω απο πολυ καλες συνθηκες... χωρις να στερειται το παραμικρο...πως μπορω να το διορθωσω αυτο το κοματι? τι μπορω να κανω? ειμαι πολυ απογοητευμενη νομιζω οτι κατι δεν κανω σωστα.. ειμαι σε μικρη ηλικια κ γω κ ο αντρας μου.. δεω εχω κανεναν να με συμβουλεψει.. και ειμαι κ στην προσπαθεια για 2ο παιδακι.. τα αγαπαει πολυ τα παιδια δεν θα εχω προβλημα σ αυτο το ξερω 100% αυτες οι φωνες ομως με εχουν φτασει στα ορια μου.δεν θελω να σηκωσω χερι πανω του αν κ αυτος πολλες φορες πανω στα νευρα μου μου τις εχει βρεξει.. και παλι του λεω δεν βαραμε την μανουλα κλπ :( :( Κοριτσια συγνωμη για το μεγαλο ποστ... ειμαι σε απογνωση ... καθε μερα ακουγομαστε 3 τετραγωνα μακρια.. συνεχεια στριγγλιζει για το καθε τι...

υπαρχει καμια μανουλα που να βιωνει κατι παρομοιο.. θα χαρω πολυ να μου απαντησετε κ μου προτεινετε εναλακτηκες λυσεις!

Σας ευχαριστω κ συγνωμη

Διαφημίσεις

Καλημέρα και να σου ζήσει το θηριάκι σου.. ο δικός μου είναι 23 μηνών και λίγες διαφορές βλέπω από τον δικό σου :P με την διαφορά ότι ήλπιζα πως με τον χρόνο φτιάχνουν τα πράγματα.. ο δικός σου είναι 3 οπότε λογικά θα έπρεπε να ήταν καλύτερη η κατάσταση... θα σου μιλήσω για τον δικό μου και τι έχω καταλάβει.. επειδή τον μεγαλώνω ουσιαστικά μόνη μου, δεν του έχω φωνάξει ποτέ, είμαι συνεχώς κοντά του όσες ώρες είμαι σπίτι.. δουλεύω 9-5 και τον κρατάει κοπέλα... με την νταντά του είναι τυπος και υπογραμμός... με εμένα τον πιάνουν όλα τα υστερικά... υπάρχουν απογεύματα που μπορούμε να κάτσουμε να παίξουμε όλα μια χαρά και αφού με "βαρεθεί" κάθεται και παίζει και λίγο μόνος του, υπάρχουν και απογεύματα ή ΣΚ που δεν ευχαριστιέται με τίποτε.... θέλει συνεχώς και από κάτι ΣΥΝΕΧΕΙΑ... με αποτέλεσμα να με τρέχει πέρα δώθε.. ο παιδίατρος μου λέει να του βάλω όρια... όσες φορές όμως του έχω φωνάξει δεν νομίζω ότι χαμπαριάζει και ιδιαίτερα.. ώρες ώρες νομίζω ότι με βλέπει σαν ένα μεγάλο "παιχνίδι" που το κάνει ότι θέλει.... δεν δέχεται από άλλους πράγματα.. π.χ. νερό πίνει μόνο από εμένα... τώρα όμως που τα χρειάστηκε με την ζέστη πίνει και από την κοπέλα... αυτό μου έδειξε το εξής: όσο νομίζουν ότι τους "παίρνει" να κάνουν ότι γουστάρουν το κάνουν.. δηλ. πριν που δεν είχε τόση ζέστη άντεχε και δεν έπινε νερό ή έπινε ελάχιστο με την νταντά του και από την ώρα που γυρίζω σπίτι κατεβάζει μπουκάλια νερό.. ούτε από τον πατέρα του δεν δέχεται να του δώσει νερό.. πάει να του δώσει νερό και του το παίρνει από το χερι και μου το φέρνει.. εννοείται ότι όλα (φαγητό / άλλαγμα / μπάνιο / τάισμα κλπ τα κάνει μόνο μαζί μου αλλιώς τσιρίζει) ... και το έξω είναι όπως το περιγράφεις... μπορεί να τον πάρω από το χεράκι να πάμε για ψώνια κοντά στο σπίτι π.χ. μανάβικο / φούρνο και είναι Παναγίτσα... υπάρχουν και φορές που τον πιάνει η παλαβομάρα και εκεί που πάμε θα θέλει να πάει από την άλλη κατεύθυνση, κάθεται κάτω σταυροπόδι στο δρόμο, εγώ τον τραβολογάω, θέαμα γινόμαστε... παιδική χαρά την έχω κόψει γιατί είναι ανεξέλεγκτος.... δεν θα κάτσει να παίξει όπως όλα τα άλλα παιδάκια αλλά θα τρέχει και θα πέφτει οπότε μόνο σε παιδότοπο τον πηγαίνω που είναι πιο ασφαλές όταν πέφτει.... αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι βρίσκουν και τα κάνουν... το πως θα τους βάλουμε όρια δεν ξέρω.. θεωρώ ότι εκμεταλλεύονται την αδυναμία που τους έχουμε .. τουλάχιστον για το δικό μου παιδί πιστεύω ότι ισχύει ότι είναι "κακομαθημένος" ή για να το πω καλύτερα πολύυυυυυυυυυυυ καλομαθημένος.... το να τον χτυπήσεις πάντως είναι ότι χειρότερο.. άσε που ούτε σε εσένα πιστεύω ότι πάει καρδιά να τον χτυπήσεις αλλά εάν το έκανες ποτέ θα έβλεπες ότι θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα.... εγώ πάντως θα το συζητήσω εκ νέου με τον παιδίατρο αν και μεγαλώνοντας έχω δει ότι κάπως καλυτερεύει η κατάσταση... ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!

αγαπητεσ φιλεσ και συναγωνιστριεσ!τελικα λιγο πολυ ολεσ τα ιδια τραβαμε!λοιπον και εγο περναω σχεδον τιν ιδια φαση με τον μικρο μου.στον παιδικο ειναι το καλυτερο παιδι και οταν γυρναει στο σπιτι μεταλλασσεται σε αλλο παιδακι.και σ'εμενα τσιριζει και κλαιει αν κατι δεν του το δωσω αμεσως ή όταν παμε καπου πρεπει να γινει ολοκληρη φασαρια για να φυγουμε.παντως απο οτι μιλησα με την ψυχολογο του παιδικου μας μου εχει πει οταν τον μαλονο θα πρεπει ο τονοσ της φωνης μας να ειναι αυστηρος και κοφτοσ και δεν λεμε ποτε "αυτο που εκαναεσ στενοχωρησε τη μανουλα". η λεξη μανουλα ειναι χαιδευτικη. το σωστο ειναι να λεμε "αυτο που κανεισ δεν θα το ανεχτω!".

εγω εχω καθιερωσει οσο γινεται τις τιμωριες και μετα απο το ξεσπασμα του ερχεται και μου ζηταει συγγνωμη.αλλα νομιζω οτι και αυτο με τον καιρο να ζηταει ολο συγγνωμη μπορει να μην εχει τοσο νοημα αφου μπορει μετα απο λιγο να το ξανακανει.εαν καποια αλλη μανουλα εχει να προτεινει αλλους τροπους αντιμετωπισης παρακαλω να το αναφερει