Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Recommended Posts

Κορίτσα καλημέρα . Από την μια έχω το πρόβλημα ότι δεν μπορώ να συλλαβώ , από την άλλη εχω το πρόβλημα με τις παλλινδρομες. Εχω στο ιστορικο μου 3 εξωσωματικές και 2 παλλινδρομες. Εχω κανει εξετάσεις για καρυοτυπο , για θρομβοφιλία , ορμονικές και ανοσολογικές και δεν εχω προβλημα . Τι αλλες εξετασεις μπορώ να κάνω ;

Διαφημίσεις

Κορίτσα καλημέρα . Από την μια έχω το πρόβλημα ότι δεν μπορώ να συλλαβώ , από την άλλη εχω το πρόβλημα με τις παλλινδρομες. Εχω στο ιστορικο μου 3 εξωσωματικές και 2 παλλινδρομες. Εχω κανει εξετάσεις για καρυοτυπο , για θρομβοφιλία , ορμονικές και ανοσολογικές και δεν εχω προβλημα . Τι αλλες εξετασεις μπορώ να κάνω ;

ποιός σου τις έγραψε αυτές τις εξετάσεις? μάλλον πρέπει να απευθυνθείς σε γυναικολόγο ειδικό στις καθ'έξιν αποβολές.

Γεια σου theofania!

Περίπου το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ, δηλαδή και δυσκολία στη σύλληψη αλλά μετράω και 2 παλλίνδρομες και 2 βιοχημικές.

Από εξετάσεις έχω κάνει το πλήρες πακέτο για θρομβοφιλία, υστεροσκόπηση, λαπαροσκόπηση(παλιότερα βέβαια και για αφαίρεση ινομυώματος, αλλά με την ευκαιρία τσεκάραμε και τα υπόλοιπα) τις ανοσολογικές που μου έγραψε η αιματολόγος, καμπύλη ζαχάρου και θυροειδή.

Ο γιατρός σου τι σου λέει? Εμένα πάντως μετά τη 2η παλλίνδρομη μου έγραψε κάποιες για θρομβοφιλία και προγεννητικό και μου είπε να απευθυνθώ σε αιματολόγο.Η αιματολόγος με καθοδήγησε για τα υπόλοιπα, καμπύλη έκανα με δική μου πρωτοβουλία λόγω προδιάθεσης του μπαμπά αλλά και κάποιων παραπανίσιων κιλών.

Διαφημίσεις

Θες να μου πεις οτι αυτες οι εξετασεις που εχω κανει δεν ειναι για αποβολές ;

είναι αρκετά γενικές όπως τις γράφεις. λες ανοσολογικές, ορμονικές. τί ακριβώς έκανες? κάλυψες τα πάντα? είμαι καμμένη κι εγώ για αυτό στο επισημαίνω.

Εχω κανει σαλπιγγογραφια, ελεγχο για θυροειδη . μοριακο και απλο ελεγχο θυροειδη , αντιπηκτικο λυκου, αντιπυρηνικα αντισωματα, ΝΚ cells και καρυοτυπο. Τώρα σκεφτομαι την καμπυλη σακχαρου.

Εχω κανει σαλπιγγογραφια, ελεγχο για θυροειδη . μοριακο και απλο ελεγχο θυροειδη , αντιπηκτικο λυκου, αντιπυρηνικα αντισωματα, ΝΚ cells και καρυοτυπο. Τώρα σκεφτομαι την καμπυλη σακχαρου.

εξετάσεις για χλαμύδια, μυκόλπασμα, ουρεόπλασμα (1ης περιόδου)? αντιπατρικά αντισώματα?

Διαφημίσεις

Εχω κανει και αυτα εκτος απο τα αντιπατρικα. Οταν ρωτησα μου ειπαν και μαλιστα 2 ιατροι οτι δεν τα κανουν πια. Αντε βγαλε ακρη.

τα ίδια μου είχε πει κι εμένα ο γιατρός μου. αλλά τελικά τα έκανα, βγήκαν παθολογικά, έκανα τη θεραπεία κι απέκτησα το 2ο παιδάκι μου.

τα ίδια μου είχε πει κι εμένα ο γιατρός μου. αλλά τελικά τα έκανα, βγήκαν παθολογικά, έκανα τη θεραπεία κι απέκτησα το 2ο παιδάκι μου.

καλημερα , μου λες τι εξεταση ειναι αυτη δηλ αιματολογικη ; Ποιος μου την γραφει και πως γινετε . Μου εβαλες ιδεα τωρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

καλημερα , μου λες τι εξεταση ειναι αυτη δηλ αιματολογικη ; Ποιος μου την γραφει και πως γινετε . Μου εβαλες ιδεα τωρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!

η εξέταση είναι αιματολογική. δίνεις αίμα εσύ κι ο σύζυγος. τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 2-3 μέρες. την εξέταση τη γράφει ο γυναικολόγος. εγώ την έκανα την 1η φορά στο ΙΑΣΩ και τη 2η στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. αν τα αποτελέσματα είναι παθολογικά, τότε πρέπει να κάνεις 3 εμβόλια πριν μείνεις έγκυος, ένα κάθε μήνα. τα εμβόλια γίνονται από το αίμα του συζύγου. γίνεται κι ένα εμβόλιο αφού μείνεις έγκυος.

εγώ τα έκανα γιατί είχα δοκιμάσει τα πάντα. είπα ότι θα δοκίμαζα κι αυτά για να μη λέω ότι δεν προσπάθησα. θα ήταν η τελευταία μου προσπάθεια, αφού είχα ήδη ένα παιδάκι. ευτυχώς πήγαν όλα καλά.

Θα με ενδιαφερνε να παω στο Αλεξανδρα . Μηπως ξερεις που κλεινω ραντεβου και εαν αργει το ραντεβου. Σε ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σου . Με βοηθας πολυ . Πρεπει να βγαλω μια ακρη γιατι θα τρελαθω στο τελος.

Διαφημίσεις

geia sas koritsia...exo dyo palidromes sto energitiko moy kai tha erxisei tora to treksimo ton eksetaseon..mporeite na moy peite poso kostise h eksetasi thromvofilias?kai genika oles oi eksetaseis ?

είναι πολλές οι εξετάσεις. ειδικά για τη θρομβοφιλία εκτός από τις αιματολογικές, υπάρχουν και μοριακές. επειδή είναι ακριβές, τα ιδιωτικά έχουν βγάλει διάφορα πακέτα, διαφορετικού κόστους. ο πλήρης έλεγχος γίνεται στο ΛΑΙΚΟ, που έχει και το καλύτερο αιματολογικό στην Ελλάδα.

η εξέταση είναι αιματολογική. δίνεις αίμα εσύ κι ο σύζυγος. τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 2-3 μέρες. την εξέταση τη γράφει ο γυναικολόγος. εγώ την έκανα την 1η φορά στο ΙΑΣΩ και τη 2η στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. αν τα αποτελέσματα είναι παθολογικά, τότε πρέπει να κάνεις 3 εμβόλια πριν μείνεις έγκυος, ένα κάθε μήνα. τα εμβόλια γίνονται από το αίμα του συζύγου. γίνεται κι ένα εμβόλιο αφού μείνεις έγκυος.

εγώ τα έκανα γιατί είχα δοκιμάσει τα πάντα. είπα ότι θα δοκίμαζα κι αυτά για να μη λέω ότι δεν προσπάθησα. θα ήταν η τελευταία μου προσπάθεια, αφού είχα ήδη ένα παιδάκι. ευτυχώς πήγαν όλα καλά.

mipos exeis kanei eksetasi thromvofilias kai karyotipo?ksereis poso kostizoyn?apantiste moy kapoia please!

είναι πολλές οι εξετάσεις. ειδικά για τη θρομβοφιλία εκτός από τις αιματολογικές, υπάρχουν και μοριακές. επειδή είναι ακριβές, τα ιδιωτικά έχουν βγάλει διάφορα πακέτα, διαφορετικού κόστους. ο πλήρης έλεγχος γίνεται στο ΛΑΙΚΟ, που έχει και το καλύτερο αιματολογικό στην Ελλάδα.

gia athina milas e?ego eimai apo thessaloniki....oyf den ksero apo poy na arxiso,,exo akoysei tosa polla kai diaforetikes times...to ika analamvanei dikaiologei aytes tis eksetaseis?

gia athina milas e?ego eimai apo thessaloniki....oyf den ksero apo poy na arxiso,,exo akoysei tosa polla kai diaforetikes times...to ika analamvanei dikaiologei aytes tis eksetaseis?

δεν έχω ΙΚΑ και δεν ξέρω. συνήθως δεν τις καλύπτουν. πήγαινε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο (κλείσε απογευματινό ραντεβού με αιματολόγο να σου γράψει τις εξετάσεις) νατις κάνεις. σίγουρα θα πληρώσεις λιγότερα.

Καρυότυπο μπορείς να κάνεις στο KARYO στην Αγίας Σοφίας, στοιχίζει 150-170 ευρώ. Δε νομίζω ότι θα βρεις κάπου πιο φτηνά.

Έλεγχο θρομβοφιλιας μπορείς να κάνεις στο Ιπποκράτειο αλλά αργούν τόσο πολύ τα αποτελέσματα που δεν θα σου το συνιστούσα. Για να καταλάβεις, ακομα περιμένω να βγει ο επανέλεγχος που είχα κάνει στο Β τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Κι όπως βλέπεις έχω γεννήσει εδώ κι ενάμιση μήνα. :P

Το ΙΚΑ δεν ξέρω τι δικαιολογεί απ' όλα αυτά, αλλά στο μικροβιολογικό θα ξέρουν σίγουρα να σου πουν.

Πριν μερικους μηνες που το εψαξα , το ΙΚΑ δεν καλυπτει τιποτα. Μονο εαν πας σε δημοσιο νοσοκομειο (που αργουν να σου κλεισουν ραντεβου και να βγουν τα αποτελεσματα αργουν πολυ ) τοτε σου καλυπτουν ενα ποσο δηλ 25% του ποσου που θα δωσεις. Το πακετο θρομβοφιλιας (απλος και μοριακοςελεγχος ), καρυοτυπος, εξετασεις θυροειδη και καποιες ανοσολογικες μου στοιχισαν 1000€ στην Βιοιατρικη.

Πριν 1,5 περίπου χρόνο έκανα τις εξετάσεις, μου τις έγραψε γιατρός του ΙΚΑ με τη σφραγίδα οτι δεν εκτελούνται από αυτούς, έκλεισα ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο, τις πλήρωσα κανονικά και μετά κατέθεσα τις αποδείξεις στο ΙΚΑ.

Α'π τα 500ε που έδωσα μου επέστρεψαν τα 150, έκανα όμως ένσταση και πήρα όλο το ποσό.Όσο για τα αποτελέσματα, σε 2 μήνες τα είχα όλα.