Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δίδυμη κύηση κ όρια αυχενικής διαφάνειας

Recommended Posts

Γειά σας. Νέο μέλος σε αυτή τη κοινότητα. Η σύζυγός μου είναι ακριβώς 12 εβδομάδων. Πρόκειται για δίδυμη κύηση και συγκεκριμένα τα έμβρυα είναι σε διαφορετικούς σάκους. Τις τελευταίες μέρες κάναμε εξετάσεις στον υπέρηχο σε δύο διαφορετικούς γιατρούς. Το ένα από τα δύο μωράκια έχει αυχενική διαφάνεια 2,10mm. Επιπλέον η σύζυγος μου έχει κάνει εξετάσεις αίματος κ περιμένουμε αποτελέσματα. Και οι δύο γιατροί μας λένε να μην ανησυχούμε καθότι δεν είναι ανησυχητικό το ποσοστό. Από έρευνα που έκανα στο ίντερνετ έχω βρει ότι ένα όριο για την αυχενική διαφάνεια είναι το 2,5mm. Θα ήθελα κ τη δική σας γνώμη. Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Το ποσοστό αυχενικής διαφάνειας αυξάνεται κατά τη διάρκεια της κύησης; Οι αιματολογικές εξετάσεις βοηθούν στη περαιτέρω διευκρίνηση όταν πρόκειται για δίδυμη κύηση;

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Γειά σας. Νέο μέλος σε αυτή τη κοινότητα. Η σύζυγός μου είναι ακριβώς 12 εβδομάδων. Πρόκειται για δίδυμη κύηση και συγκεκριμένα τα έμβρυα είναι σε διαφορετικούς σάκους. Τις τελευταίες μέρες κάναμε εξετάσεις στον υπέρηχο σε δύο διαφορετικούς γιατρούς. Το ένα από τα δύο μωράκια έχει αυχενική διαφάνεια 2,10mm. Επιπλέον η σύζυγος μου έχει κάνει εξετάσεις αίματος κ περιμένουμε αποτελέσματα. Και οι δύο γιατροί μας λένε να μην ανησυχούμε καθότι δεν είναι ανησυχητικό το ποσοστό. Από έρευνα που έκανα στο ίντερνετ έχω βρει ότι ένα όριο για την αυχενική διαφάνεια είναι το 2,5mm. Θα ήθελα κ τη δική σας γνώμη. Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Το ποσοστό αυχενικής διαφάνειας αυξάνεται κατά τη διάρκεια της κύησης; Οι αιματολογικές εξετάσεις βοηθούν στη περαιτέρω διευκρίνηση όταν πρόκειται για δίδυμη κύηση;

Ευχαριστώ.

να βρειτε εναν καλο γιατρο να σας κανει τροφοβλαστη η αμνιοπαρακεντηση, αφου σας εξηγησει τα υπερ κ τα κατα λογω διδυμης κυησης, περιμενε ομως να βγουν πρωτα τα αποτελεσματα του αιματος. παντως το 2,10 δεν ειναι κακο, αλλα απλα οριακο. η αυχενικη διαφανεια πρεπει να γινει μεχρι την 12 εβδομαδα κ πρεπει να ειναι πανω απο 2. δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος ανησυχιας.καλο υπολοιπο εγκυμοσυνης!

πρεπει να ειναι λιγοτερο απο 2,5. Κ στα 2 εμρυα 2,10 τα βρηκε? Ειναι μια χαρα. Εγω ειμαι 13 εβδομαδων σε διχοριακα διαμνιακα διδυμα κ δεν εκανα papp-a διοτι μου ειπε ο γιατρος οτι δε θα εδειχναν οι βιοχημικοι δεικτες λογω διδυμης κυησης. Οι αυχενικες μου καλες 1,8 k 1,1. Θα εκανα κ αμνιοκεντηση λογω κυστικης ινωσης (αν κ ειναι ελεγμενα τα εμβρυα με προεμφυτευτικο ελεγχο κατα 95-98%) κ με την ευκαιρια κ για ολες τις αλλες χρωμοσωμιακες ανωμαλιες που εξεταζουν στο αμνιακο, αλλα λογω διδυμης κ "πολυτιμης" κυησης πλεον το σκεφτομαι σοβαρα (λενε πως στις διδυμες οι αμνιοκεντησεις εχουν ποσοστο αποβολης σχεδον 2%, ενω οι μονες ουτε 1%). Ειμαι 35.5 χρονων, στο οριο δλ. Κ βρισκομαι σε διλημμα... Ουτε ο γιατρος μου ουτε ο αμνιοκεντηστης μου ειναι υπερ των αμνιοκεντησεων, εκτος κ αν υπαρχουν εξαιρετικα σοβαροι λογοι για μια τετοια επεμβατικη εξεταση. Η αποφαση ομως ειναι τελικα δικια μας.

Καθε μερα και μια καινουρια εκπληξη...:eek:

NvfJp2.png

Και εμάς τόσο είχαν περίπου τα δίδυμα και πήγαν όλα μια χαρά. Κάναμε και άμνιο, παρόλο που οι γιατροί μας δεν το πρότειναν. Το θέλαμε εμείς και πηραμε τα ρίσκα. Στη δίδυμη κύηση μας εξήγησαν ότι η πιθανότητες να μην πάει καλά η κύηση λόγω άμνιο ανέρχονται στατιστικά στο 1/50. Εμάς αυξήθηκαν και τα ποσοστά για διάφορα σύνδρομα γιατί στο Β επιπέδου μας βρήκαν 3 δεικτες για σύνδρομο down συνολικά στα 2 μωρά... Όλα καλά όμως.

Διαφημίσεις

Και εμάς τόσο είχαν περίπου τα δίδυμα και πήγαν όλα μια χαρά. Κάναμε και άμνιο, παρόλο που οι γιατροί μας δεν το πρότειναν. Το θέλαμε εμείς και πηραμε τα ρίσκα. Στη δίδυμη κύηση μας εξήγησαν ότι η πιθανότητες να μην πάει καλά η κύηση λόγω άμνιο ανέρχονται στατιστικά στο 1/50. Εμάς αυξήθηκαν και τα ποσοστά για διάφορα σύνδρομα γιατί στο Β επιπέδου μας βρήκαν 3 δεικτες για σύνδρομο down συνολικά στα 2 μωρά... Όλα καλά όμως.

Δηλ κανατε αμνιο μετα τη Β? Τι ηλικια ειχες? Αλλες διδυμομανουλες που εκαναν αμνιο κ ολα πηγαν καλα, δλ χωρις επιπλοκες μετα? Εγω ειχα κ λιγες αιμοραγιες κ ημουν/ειμαι ακομα ξαπλωμενη οποτε ενας λογος παραπανω να φοβαμαι παρολο που δεν νιωθω ησυχη αν δεν ξερω οτι θα ειναι καλα τα μωρακια.

Καθε μερα και μια καινουρια εκπληξη...:eek:

NvfJp2.png

το νουμερο σας είναι καλο,δεν νομιζω οτι χρειαζεται να κανεται κατι αλλο.Εγω παρολο την ηλικια μου τοτε 37 υστερα απο συζητηση με την γυναικολογο μου αποφασισα να μην κανω αμνιο γιατι είχαν ένα πλακουντα και τα μωρα ήταν σε 2 σακους οποτε φοβηθηκαμε τυχον προβλημα.Ολα πήγαν μία χαρα. Σας ευχομαι το ίδιο και σε εσας!

Γεια σας κοριτσια!!

ειμαι 27 χρ. κ ειμαι εγκυος σε διδυμακια απο εξωσ. σε διαφορετικους σακους στην 8η εβδ.

στην 11η εχω κλεισει υπερηχο αυχενικης διαφανειας κ σε μικροβιολογικο για χοριακη κ PAPP-A που μου ειπαν θα γινουν την ιδια μερα!!

Από μόνη της η τιμή μέτρησης της αυχενικής διαφάνειας δεν λέει πολλά. Πρέπει να υπάρχει συσχετισμός με το μήκος του εμβρύου. Διάβασε εδώ:

http://www.fetalmedicine.com/fmf/FMF-greek.pdf

γιατί οι επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν είναι άμοιρες κινδύνων. Έχουν 1/100 να χαθεί ένα μωρό, και στη δική σας περίπτωση, δύο και μάλιστα με πιθανότητα 2/100 (μπορεί να είναι σε άλλο σάκο αλλά αν με αμνιοπαρακέντηση δεν επιβιώσει το έμβρυο μπορεί να συμπαρασύρει και το δεύτερο).

Επίσης, εκτός από την αυχενική διαφάνεια μετρώνται και άλλοι δείκτες (εκτός από τα αιματολογικά), όπως η παρουσία ή όχι ρινικού οστού και η λειτουργία του ductus venosus .

Edited by Engleza
Μετάφραση ductus venosus=φλεβώδης πόρος

• 1 month later...
Από μόνη της η τιμή μέτρησης της αυχενικής διαφάνειας δεν λέει πολλά. Πρέπει να υπάρχει συσχετισμός με το μήκος του εμβρύου. Διάβασε εδώ:

http://www.fetalmedicine.com/fmf/FMF-greek.pdf

γιατί οι επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν είναι άμοιρες κινδύνων. Έχουν 1/100 να χαθεί ένα μωρό, και στη δική σας περίπτωση, δύο και μάλιστα με πιθανότητα 2/100 (μπορεί να είναι σε άλλο σάκο αλλά αν με αμνιοπαρακέντηση δεν επιβιώσει το έμβρυο μπορεί να συμπαρασύρει και το δεύτερο).

Επίσης, εκτός από την αυχενική διαφάνεια μετρώνται και άλλοι δείκτες (εκτός από τα αιματολογικά), όπως η παρουσία ή όχι ρινικού οστού και η λειτουργία του ductus venosus .

Νάσαι καλά βρε Εγγλέζα...

Στο τσακ πρόλαβα και το μελέτησα πριν την αυχενική διαφάνεια στα διδυμάκια μου...

Χτες την έκανα και σήμερα βγήκε η συνδυασμένη πιθανότητα για το κάθε μωράκι σύμφωνα και με τη μέτρηση papp-A. Παρότι ήμουν προετοιμασμένη λόγω ηλικίας (41) για λήψη τροφοβλάστης, η πιθανότητες που μου βγήκαν είναι πάρα μα πάρα πολύ καλές (1προς 1860 για Down κ ακόμη μικρότερες για τις άλλες τρισωμίες), οπότε... τη γλίτωσα!

s-age.png

pAfOp2.png

Διαφημίσεις