Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προγραμματα πλυσης πλυντηριου ρουχων

Recommended Posts

Εχω μια απορια σχετικα με τα προγραμματα στο πλυντηριο. Εχω ενα 5κιλο. Διαβασα τις οδηγιες χρησης και δεν καταλαβαινω γιατι ενω στα βαμβακερα γραφει μεγιστο βαρος ρουχων 5 κιλα, στα συνθετικα γραφει 3 κιλα, στα ευαισθητα και στα μαλλινα 2 κιλα.

Και σε καινουρια 8κιλα πλυντηρια που κοιτουσα και σε κεινα παλι γινεται διαχωρισμος του βαρους που μπορει να βαλει καποιος αναλογα το προγραμμα.

Ξερει κανεις γιατι? Δηλαδη αν βαλω 5 κιλα στο προγραμμα των συνθετικων αντι για 3 που γραφουν οι οδηγιες, τι θα γινει? Δε θα ριξει αρκετο νερο το πλυντηριο ή δεν θα αντεξει το βαρος? Και αυτο το γραφουν για το καλο των ρουχων η του πλυντηριου?

Εσεις τι κανετε? Αναλογα το προγραμμα βαζετε λιγοτερα ρουχα? Το χετε προσεξει αυτο?

Διαφημίσεις

whitemusk τελικά αυτό το πλυντήριο πολύ σε ταλαιπωρεί!!!!Κοίτα τι γίνετε.Τα βαμβακερά είναι ανθεκτικά ως υφάσματα και δεν υπάρχει κίνδυνος στο πλύσιμο για καταστροφή τους.Αντίθετα τα ευαίσθητα απαιτούν πολύ νερό και λίγες ποσότητες για να μην φθείρονται.Το ίδιο και τα μάλλινα.

Εμένα ανάλογα με το πόσα ρούχα θα του βάλεις τόσο νερό θα χρησιμοποιήσει.Φαντάζομαι όλα τα ηλεκτρονικά έτσι θα κάνουν.Ο κάδος πάντως λογικά δεν παθαίνει κάτι.

Ναι Χαρη, αστα :lol: ! Παρατηρησα οτι στα βαμβακερα θα τραβηξει πολλες φορες νερο, ενω στα συνθετικα τραβαει μονο μια φορα και αν βαλω πολλα δεν τα βρεχει. Στα μαλλινα και στα ευαισθητα ριχνει μπολικο νερο.

Λεει 2κιλα μαλλινα. Δυο κιλα μαλλινα ειναι ουτε τρεις μπλουζες. Θα βαζω πλυντηριο για τρεις μπλουζες? Τωρα που ηθελα να μαζεψω τα χειμωνιατικα πολυ ταλαιπωρηθηκα. Εβαζα πεντε μπλουζες αλλα οταν τελιωνε η πλυση και ανοιγα το πλυντηριο ενιωθα οτι ηταν πολυ βαριες και σκεφτομουν μηπως το χαλαω ετσι.

Ακομη και στα καινουρια τα 8κιλα που κοιτουσα, στα μαλλινα λενε ενα-δυο κιλα!!! Καλα δεν καταλαβαινω. :confused: Θα παρω 8κιλο και θα βαζω μια μαλλινη μπλουζα να πλυθει ??

Μήπως δεν είναι ηλεκτρονικό?Εντύπωση μου κάνει αυτό που λες για το βρέξιμο.

Όσα πλυντήρια έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα(το δικό μου,των γονιών μου,της φίλης μου) πέρνουν νερό μέχρι να σιγουρευτούν ότι έχουν βραχεί όλα.Και ένα 20ετίας που έχουν οι γονείς μου στην αποθήκη στο πρόγραμμα H(ευαίσθητα) που του είχα βάλλει να πλύνει πετσέτες τράβηξε νερό μέχρι να γεμίσει ο κάδος μέχρι την μέση.Και μάλιστα με πετσέτες που βαραίνουν δεν είχε πρόβλημα να τις πλύνει ούτε ζορίστηκε ακόμα και το στύψιμο χαλαρά το έβγαλε.Οπότε ο κάδος δεν νομίζω να παθαίνει κάτι.Βρε μήπως να αλλάξεις πλυντήριο?Και να μας πεις πια μάρκα είναι να μην την προτιμήσουμε!!!!

Οχι βρε Χαρη :) ηλεκτρονικο ειναι! Αν σου πω οτι πηρα τηλεφωνο στη miele να ρωτησω απο περιεργεια γιατι ειδα και δικο τους εγχειριδιο που και κει σε 8κιλο, για μαλλινα λεει 2 κιλα και μου ειπανε οτι αναλογα το προγραμμα ριχνει και το αναλογο νερο!

Για δες σε παρακαλω αν εχεις τις οδηγιες απο το πλυντηριο σου τι γραφει για το καθε προγραμμα.

Διαφημίσεις

το μαλλινο τραβάει πιο πολύ νερό και αποκτά το τριπλασίο βαρος από τα συνθετικά.Λογικά λεω εγώ τώρα αν κρίνω καμιά φορά από το πλυσιμο στο χέρι.Ασε που νομίζω ότι στο προγραμμα για τα μάλλινα δεν κανει ολοκληρωμένο στυψιμο όπως στα άλλα και τα βγάζει με λιγάκι νερό παραπάνω.Τουλάχιστον το δικό μου έτσι κάνει

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Λοιπόν το βιβλιαράκι λέει ότι μπορώ να πλύνω 6 κιλά στα εξής προγράμματα ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ,ΒΑΜΒΑΚΕΡΑ ΣΥΝΤΟΜΟ,ΚΥΚΛΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗΣ. 4κιλά στο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, 2,5 κιλά στα ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ, 3 κιλά στο ΓΡΗΓΟΡΟ 30 ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ 15, 2κιλά στο ΜΩΡΟΥΔΙΑΚΑ,ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ.Δεν αναφέρει κάτι για την κατανάλωση νερού αλλά αν μπορώ να το καταλάβω από την στάθμη του νερού στο τζάμι ότι ψεκάζει ανάλογα με το φορτίο.

• 2 years later...
το μαλλινο τραβάει πιο πολύ νερό και αποκτά το τριπλασίο βαρος από τα συνθετικά.Λογικά λεω εγώ τώρα αν κρίνω καμιά φορά από το πλυσιμο στο χέρι.Ασε που νομίζω ότι στο προγραμμα για τα μάλλινα δεν κανει ολοκληρωμένο στυψιμο όπως στα άλλα και τα βγάζει με λιγάκι νερό παραπάνω.Τουλάχιστον το δικό μου έτσι κάνει

ακριβως αυτο.τα μαλλινα τραβαν πολυ νερο και βαραινουν πολυ,και τα ευαισθητα θελουν την "απλα" τους μεσα στο καδο...καλο ειναι να τηρεις τις προδιαγραφες για καθε προγραμμα,γιατι υπαρχει κυνδυνος να σου βγουν τα ρουχα για πεταμα,οπως δεν θα εβαζες πχ μαλλινα στους 60 γιατι θα μπασουν με την ιαδια λογικη δεν θα φορτωσεις το πλυντηριο.....ολα τα πλυντηρια τα ιδια λενε,εμενα που ειναι 7κιλο στα μαλλινα μαξ 4 κιλα.......εγω γενικα προτιμω να βαλω ενα ρουχο λιγοτερο σε ολα τα προγραμματα,δεν εγινε και τιποτα,καλυτερα μην το υπερφορτωνεις!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

Μήπως έχει κάποιος πλυντήριο siemens να μου μεταφράσει τα προγράμματα γτ είναι στα γερμανικά και δεν έχω το manual? Ευχαριστώ

γιατί δεν ζητάς από την εταιρία να σε βοηθήσει ? μπορούν να σε στείλουν ένα manual στα ελληνικά..:-)

• 9 years later...

Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω το πρόγραμμα πλύσης με ατμό είναι αποτελεσματικό? Έχω πλύνει μόνο μια φορά στο συγκεκριμένο προγραμμα χωρίς να καταλάβω ιδιαίτερη διαφορα από τα άλλα προγράμματα. Τι κάνει ακριβώς? Αποστειρωνει?  Μπορώ να βάλω όλα τα είδη ρουχισμού, τα υφάσματα? 

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω το πρόγραμμα πλύσης με ατμό είναι αποτελεσματικό? Έχω πλύνει μόνο μια φορά στο συγκεκριμένο προγραμμα χωρίς να καταλάβω ιδιαίτερη διαφορα από τα άλλα προγράμματα. Τι κάνει ακριβώς? Αποστειρωνει?  Μπορώ να βάλω όλα τα είδη ρουχισμού, τα υφάσματα? 

Είναι για φρεσκαρισμα πιο πολύ δηλαδή αν έχεις φορέσει κάτι μια μέρα Κ δεν έχει λεκέδες χώμα κτλ Κ απλά θέλεις να μοσχομυρισει πάλι Κ να έχει μια φρεσκάδα καθαρού . 

Τώρα αν κάτι έχει φορεθεί πολύ κτλ καταλαβαίνεις ότι με τον ατμό απλά θα το πασαλυψεις δηλαδή θέλει το νεράκι του 

• Thanks 1

3 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

Είναι για φρεσκαρισμα πιο πολύ δηλαδή αν έχεις φορέσει κάτι μια μέρα Κ δεν έχει λεκέδες χώμα κτλ Κ απλά θέλεις να μοσχομυρισει πάλι Κ να έχει μια φρεσκάδα καθαρού . 

Τώρα αν κάτι έχει φορεθεί πολύ κτλ καταλαβαίνεις ότι με τον ατμό απλά θα το πασαλυψεις δηλαδή θέλει το νεράκι του

Φρεσκαρισμα κάνει δηλαδή? Το πρόγραμμα κάνει  πλύση, ξεβγαλμα, στυψιμο και διαρκεί 1 μισή ώρα. Νόμιζα πως είναι πλήρης κύκλος. 

πρίν από 5 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Φρεσκαρισμα κάνει δηλαδή? Το πρόγραμμα κάνει  πλύση, ξεβγαλμα, στυψιμο και διαρκεί 1 μισή ώρα. Νόμιζα πως είναι πλήρης κύκλος. 

Είναι ανάλογα τι πρόγραμμα ατμού θα βάλεις μπορείς να βάλεις κανονική πλύση Κ απλώς στο τέλος της πλύσης να βγάλει ατμό Κ ειναι λίγο σαν να τα μαλακώνει Κ είναι πιο εύκολα στο σιδέρωμα υποτίθεται Κ απολύμανση αλλά στην ουσία κανονική πλύση είναι δεν είμαι σίγουρη ότι προσφέρει κάτι εκεί ο ατμός  . Έχει όμως Κ προγράμματα σύντομα με ατμό για φρεσκαρισμα . 

Διαφημίσεις