Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

νιωθω απελπισμενη!

viole

Recommended Posts

ο μικρος ειναι 14 ημερων..πνιγμενη στα γαλατα,τις πανες,αυπνη,κλαιει ο μικρος κλαιω κι εγω απαρηγορητη..τις πρωτες μερες που ηρθαμε σπιτι ενιωθα οτι κατεστρεψα τη ζωη μου!πως θα το μεγαλωσω αυτο το παιδι..μου φαινονται ολα βουνο..νιωθω τοσο ασχημα που σκεφτομαι ετσι.ολοι μου λενε οτι μολις σαραντησουμε τα πραγματα θα ειναι πολυ καλυτερα..:(

Διαφημίσεις

ο μικρος ειναι 14 ημερων..πνιγμενη στα γαλατα,τις πανες,αυπνη,κλαιει ο μικρος κλαιω κι εγω απαρηγορητη..τις πρωτες μερες που ηρθαμε σπιτι ενιωθα οτι κατεστρεψα τη ζωη μου!πως θα το μεγαλωσω αυτο το παιδι..μου φαινονται ολα βουνο..νιωθω τοσο ασχημα που σκεφτομαι ετσι.ολοι μου λενε οτι μολις σαραντησουμε τα πραγματα θα ειναι πολυ καλυτερα..:(

γλυκια μου viole μην απελπιζεσαι.ετσι ειναι τον πρωτο καιρο,ειναι δυσκολα και για σενα να προσαρμοστεις και για το μωρακι σου ομως ειναι μια καινουρια εμπειρια.κι εγω οταν γεννησα φρικαρα λιγο στην αρχη αλλα μετα ηταν ολα πιο ευκολα.καλο ειναι να τα δεις τα πραγματα λιγο πιο ψυχραιμα να προσπαθησεις να εισαι ηρεμη για να το περνας και στο μωρο.εγω διαπιστωσα οτι οποτε ημουν στην τσιτα το μωρο δεν κοιμοταν με τιποτα και γκρινιαζε.ετσι προσπαθησα να ειμαι πιο ηρεμη και ειχε αποτελεσμα;)

αν μπορεις να εχεις ενα στηριγμα καλο θα ηταν για να μην σε παρει απο κατω.πχ μπαμπας του μωρου,μαμα σου,αδελφη-αδελφος,καποια φιλη(συγνωμη αλλα δεν ξερω αν εισαι παντρεμενη ή οχι:oops:)

μην νομιζεις οτι αν σαραντησει θ'αλλαξουν ολα δια μαγειας,εξαρταται το μωρο,το δικο μου μετα τις 20 μερουλες ηταν οκ,της διπλανης μου ειναι 13 μηνων κ ακομα εχει αρκετα θεματακια...

μονο μην αγχωνεσαι και εχε θετικη σκεψη και αισιοδοξια:P

εμένα είναι 8,5 μηνών και νιώθω περισσότερο κουρασμένη και ναι πλέον απελπισμένη αφου ο κακομοίρης δεν μου φταίει σε τίποτα :(.........όλη μέρα φουσκώνω και ξεφουσκώνω και περιμένω να δω τι θα γίνει. Βέβαια δεν έχω βοήθεια απο κανέναν εκτός απο κάποιες ώρες το πρωί 2 με 3 φορές την εβδομάδα.... και τώρα που σας γράφω περιμένω στην τζαμαρια του σπιτιού μου να δω το αυτοκίνητο του άντρα μου. Προσπαθώ να παίζω και να τον απασχολώ όλη μέρα αλλά πόσο να αντέξω....πάντως όντως με τις 40 ημέρες "κάπως" ηρεμείς...;) τώρα το πως θα εξέλιχθεί η ιστορια εξαρτάται απο πολλά και πολλούς. Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν κατέστρεψες την ζωή σου, ίσα ίσα της έδωσες άλλο νόημα !!!!:D

αχ,κοριτσια..σιγουρα οσο περνανε οι μερες ειναι καπως καλυτερα αλλα θελει πολυ υπομονη..απο χθες ξεκινησαν μαλλον οι κολικοι και κλαιει ασταματητα τα μεσημερια.με βοηθαει πολυ ο αντρας μου οταν ειναι σπιτι αλλα τις υπολοιπες ωρες ζοριζομαι.εντομεταξυ στην αλλαγη πανας δεν κλαιει απλα αλλα ουρλιαζει!!!!θα μαθω σιγα σιγα που θα παει..ειναι ενας γλυκας με τεραστια μαγουλα..θα αποκτησω κι εγω τερααααααστια υπομονη

αχ,κοριτσια..σιγουρα οσο περνανε οι μερες ειναι καπως καλυτερα αλλα θελει πολυ υπομονη..απο χθες ξεκινησαν μαλλον οι κολικοι και κλαιει ασταματητα τα μεσημερια.με βοηθαει πολυ ο αντρας μου οταν ειναι σπιτι αλλα τις υπολοιπες ωρες ζοριζομαι.εντομεταξυ στην αλλαγη πανας δεν κλαιει απλα αλλα ουρλιαζει!!!!θα μαθω σιγα σιγα που θα παει..ειναι ενας γλυκας με τεραστια μαγουλα..θα αποκτησω κι εγω τερααααααστια υπομονη

και εμένα ούρλιαζε ώσπου ανακάλυψα την πιπίλα :lol:..........δεν του είχα δώσει γιατί φοβόμουνα μην μπερδευτεί με τον θηλασμό, τελικά ένα βράδυ που είχε σηκώσει όλη την γειτονιά με τις φωνές του, του έδωσα πιπίλα. Ηρέμησε και εκείνος ηρέμησαμε και εμείς :cool:

Διαφημίσεις

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, παράτα τις δουλειές και το μαγείρεμα ΤΕΛΕΙΩΣ. Το μόνο με το οποίο θα ασχολήσαι είναι το παιδί. Όταν κοιμάται, θα κοιμάσαι κι εσύ για να έχεις αντοχές. Όταν τον αλλάζεις και κλαίει, θα του μιλάς καθησυχαστικά και θα του χαμογελάς. Θα χαμογελάς πολύ, μην σου πω κάθε φορά που κοιτάς το μωρό, για να αισθάνεσαι κι εσύ και το μωρό καλύτερα. Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να χαμογελάσεις, μίλησε με το γιατρό σου για οδηγίες μήπως έχεις επιλόχεια κατάθλιψη.

Πάντως όλα τα μωρά κλαίνε στην αρχή. Μην απελπίζεσαι, δεν είσαι η μόνη. Απλά να κοιτάς να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς περισσότερο. Μην βάζεις το παιδί για ύπνο και βρίσκεις ευκαιρία να κάνεις δουλειές! Και να βγαίνεις έξω, να σας βλέπει ήλιος. Η βόλτα με το καροτσάκι μπορεί να το βοηθάει να ηρεμεί και να κοιμάται, ενώ το περπάτημα και ο καθαρός αέρας κάνει σε σένα πολύ καλό. Μην μένετε κλεισμένοι στο σπίτι.

Σε λίγο καιρό που θα περάσει αυτή η φάση θα τη νοσταλγείς... γι' αυτό απόλαυσέ την τώρα που μπορείς.

κοριτσακι μου μην απελπιζεσαι!!! σε καταλαβαινω τοσο μα τοσο πολυ!! τους πρωτους 3 μηνες η μπεμπουλα μου εκλαιγε ασταματητα απο τις 10 το βραδυ ως τις 6 το πρωι!!!:shock::shock::-( κ τις αλλες ωρες μην φανταστεις οτι ηταν κανενα ησυχο μωρο..ημουν στα ορια της τρελλας,ελεγα οτι εκανα μεγαλο λαθος κ οτι δεν μου αξιζε να γινω μανουλα κ γι'αυτο μου το κανει αυτα το μωρο:oops::oops: ντρεπομαι πολυ κ ειναι πρωτη φορα που τα λεω αυτα..νομιζα οτι η ζωη μου δεν θα γινει ποτε ξανα ιδια..οσο ομως μεγαλωνει το μωρακι σου θα αρχισει να καταλαβαινει περισσοτερα,θα σου γελαει,θα κανει ναζακια κ καθε μερα καινουρια πραγματα κ μερα με την μερα ολα θα γινονται τελεια!!! δεν μπορω να φανταστω τωρα πως ηταν η ζωη μου χωρις αυτο το πλασματακι!!! να σου ζησει κ λιιιγο υπομονη!!

Xc60p3.png ghL0p3.png

Κοπελα μου μη στεναχωριεσαι!!!ο πρωτος καιρος ειναι ο δυσκολος!!!!δεν θα το αλλαζεις μετα!!!!!!δικιο εχουν τα κοριτσια οποτε κοιμαται να κοιμασαι,ασε τις δουλειες κατα μερος!!!

εγω τι να πω,που ητανε κ δυο;;;;;

τα αγορακια μου ειναι τωρα 5 ετων!!!!!!φανταζεσαι αυτα που τραβας εις διπλουν;;;;;;

παρηγορησου τοτε κ σιγα σιγα ολα θα γινουν!!!!!

Εχω να σου πω 3 πραγματα που τα εμαθα εκ των υστερων γιατι 1 χρονο κοντεψαν να με κλεισουν στο ψυχιατρειο.

1ον: ΚΟΙΜΗΣΟΥ....ΟΠΟΤΕ και ΟΠΟΥ μπορεις για ΟΣΟ σε αφηνει. Εστω και ενα μισαωρο. Κοιμησου ΟΠΟΤΕ κοιματε, για ΟΣΟ κοιματε. Θα σε σωσει. Η καταθλιψη χειροτερευει κατα ΠΟΛΥ απο την αυπνια. Και ναι εχεις επιλοχειο.

2ον: Μαγειρευεις καθε 2-3 μερες φαγητα μπαλκ, δλδ κατσαρολα που πετας μεσα ολα τα ζαρζαβατικα και κοτοπουλα και τα βραζεις ολα μαζι. Ξεχνας μαγειρικη γενικως και καθαριοτητα.

3ον: Τα πολυ δυσκολα ειναι το πρωτο 4μηνο, αλλα μεχρι το κλεισιμο του πρωτου χρονου ειναι 'μαραθωνιος' η μητροτητα.....

4ον: Κουραγιο.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ξεκούραση ξεκούραση ξεκούραση:rolleyes:?Πολύ σημαντικό αυτό για να είστε και οι δυό σας καλά;)!Και υπομονή κάθε αρχή είναι δύσκολη...Πόσες σκέψεις περνούσαν απο το μυαλό μου αλλά όλα ξεπεράστηκαν:D!Να παίρνεις το μωρό και να βγαίνεις έξω.Θα βοηθάει και τους δυό σας!Όλα καλά θα πάνε:wink:!

Διαφημίσεις

Εχω να σου πω 3 πραγματα που τα εμαθα εκ των υστερων γιατι 1 χρονο κοντεψαν να με κλεισουν στο ψυχιατρειο.

1ον: ΚΟΙΜΗΣΟΥ....ΟΠΟΤΕ και ΟΠΟΥ μπορεις για ΟΣΟ σε αφηνει. Εστω και ενα μισαωρο. Κοιμησου ΟΠΟΤΕ κοιματε, για ΟΣΟ κοιματε. Θα σε σωσει. Η καταθλιψη χειροτερευει κατα ΠΟΛΥ απο την αυπνια. Και ναι εχεις επιλοχειο.

2ον: Μαγειρευεις καθε 2-3 μερες φαγητα μπαλκ, δλδ κατσαρολα που πετας μεσα ολα τα ζαρζαβατικα και κοτοπουλα και τα βραζεις ολα μαζι. Ξεχνας μαγειρικη γενικως και καθαριοτητα.

3ον: Τα πολυ δυσκολα ειναι το πρωτο 4μηνο, αλλα μεχρι το κλεισιμο του πρωτου χρονου ειναι 'μαραθωνιος' η μητροτητα.....

4ον: Κουραγιο.....

Νομιζω θα το τυπωσω να το βαλω στο ψυγειο μου να παιρνω κουραγιο;);)

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Νομιζω θα το τυπωσω να το βαλω στο ψυγειο μου να παιρνω κουραγιο;);)

Ετσι ετσι......εμ, αν τα΄ξερα και εγω θα κοιμομουν λιγο αντι να το παιζω σαμουραι και να προσπαθω να τρεχω 5.5 χιλιομετρα την μερα (οπως ετρεχα πριν) ενω ημουν ΨΩΦΙΑ και δεν ειχα σχεδον καμια βοηθεια......που θελα να αστραφτουν ολα, να μαγειρευω γκουρμε και να ειμαι και θεογκομενα με 2 ωρες υπνο την μερα.......ασε .....ρε......μυαλο να'χα μονο. Αρκει που εχω σωας τας φρενας 3.5 χρονια μετα......;)

Καλο κουραγιο και εσυ.....και ΚΟΙΜΗΣΟΥ.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Να σου ζησει κοπελα μου το παιδακι σου!!Εγω γυρω στις 50-60 μερες αρχισα να βλεπω βελτιωση..απο κεικαι περα ηταν καθε μερα και καλυτερα...οποτε κανε υπομονη λιγακι ακομα.

Σοφη η συμβουλη για τον υπνο.Εγω εβαζα το πρωι το παιδι στο μαρσιπο και εκανα τις δουλειες μου...τα βασικα εννοειται...τα πολυ βασικα θα ελεγα.Το μεσημερι 1 η ωρα ξαπλωνα στο διπλο και επαιρνα και το μωρο μαζι.Ξαπλωνα σε 2 μεγαλες μαξιλαρες που ειχα και εβαζα και το παιδι πανω μου μιας και μονο πανω μου κοιμουταν.αυτο θηλαζε κι μετα αποκοιμιοταν.Εγω εβλεπα τηλεοραση...ή κοιμομουνα κι εγω...παντως μεναμε ξαπλα εκει μεχρι τις 5 που επεστρεφε ο αντρας μου...αυτη η τακτικη με εσωσε...ξεκουραζομουν και ερχομουν στα συγκαλα μου.Μη περιμενεις να κανεις τις δουλειες σου οταν το παιδι κοιμαται....οταν το μωρο κοιμαται εσυ ξεκουραζεσαι.

ποσο σε καταλαβαινω και εγω δυστυχως ειχα και ασχημη συνεχεια ..

προσπαθω να κοιμαμαι οταν κοιμαται..το θεμα ειναι ομως οτι δεν κοιμαται!!ξυπνησε στις 03.00 φαγητο,αλλαγμα,νανι μεχρι τις 05.30 φαγητο,αλλαγμα,νανι 20' μετα κλαμα κλαμα αλλαγμα γκρινια κλαμα κλαμα καπακι 08.00 φαγητο,αλλαγμα,κλαμα κλαμα κλαμα επιτελους νανι στις 10.00..σε μιση ωρα θα ξαναφαει!!!δεν ξερω,μηπως δεν χορταινει?ειναι 4100 και του δινουμε 60ml συμπληρωμα γιατι δεν του εφτανε το γαλα μου απ΄το μαιευτηριο,ειχε κανει πυρετο 38 λογω ελλειψης υγρων..λειπει και η παιδιατρος σ'ενα συνεδριο..

Διαφημίσεις

Το συμπλήρωμα το πίνει όλο; Αν το στραγγίζει, την επόμενη φορά φτιάξτου μια μεζούρα παραπάνω (90ml). Επειδή δεν μπορείς να υπολογίσεις πόσο γάλα χρειάζεται το μωρό όταν δίνεις συμπλήρωμα, πάντα να φτιάχνεις παραπάνω και αυτό που μένει να το πετάς.

Αν το έπαιρνες μαζί σου στο κρεβάτι και το έβαζες στο στήθος, μήπως κοιμόταν παραπάνω και ξεκουραζόσουν κι εσύ; Εγώ τα μεσημέρια έτσι έκανα όταν ήταν το μωρό μικρό και κάναμε τρελλούς ύπνους. Απλά επειδή φοβόμουν μήπως γυρίσω και το πλακώσω, φρόντιζα να είναι και κάποιος άλλος στο σπίτι που δεν κοιμόταν και μπορούσε να μας έχει έννοια. Πάντως και μόνη σου να είσαι, μπορείς σε ένα διπλό κρεβάτι να τακτοποιηθείς έτσι ώστε να μπορείτε να κοιμηθείτε μαζί με το μωρό, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και δεν έχετε σεντόνια και κουβέρτες.

Αν δεν έχεις βοήθεια από γονείς ή πεθερικά, ζήτα από μια φίλη σου να έρθει στο σπίτι και να κάτσει μόνη της (ας φέρει μαζί ένα βιβλίο ή περιοδικό ή κέντημα) όσο εσείς κοιμάστε. Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σημαντικό να είσαι ξεκούραστη για να μπορείς να ανταπεξέλθεις στη φροντίδα του παιδιού, όπως είναι σημαντικό να βλέπετε και οι δύο το φως του ήλιου (εσύ για την κατάθλιψη και το μωρό για τον ίκτερο). Μην μένετε κλεισμένοι μέσα.

Αν ανησυχείς για ο,τιδήποτε, βρες έναν άλλο παιδίατρο όσο λείπει η δικιά σου, μην το αφήνεις.

τα 60 τα πινει οοολα και τον θηλαζω 15-30 λεπτα αααν κατσει και δεν γκρινιαζει παλι..ασε αυτος ο λοξυγγας!εστω οτι κοιμαται μετα το φαγητο,τον πιανει στην κουνια και φτου απο την αρχη..τη σταση στο κρεβατι την δοκιμασα και δεν καθεται με τιποτα.η μαμα μου λεει οτι ετσι γκρινιαρα ημουν κι εγω και ηρεμησα 2 χρονων!!καηκα αν μου εμοιασε το παιδι!οσο για τη βοηθεια η μαμα μου μας φερνει φαγητο και συμμαζευει λιγο το σπιτι αλλα με τον μικρο ασχολουμαι μονο εγω και ο αντρας μου οταν ειναι σπιτι.εξω δεν εχω βγει ακομα..εχω μπερδευτει λιγο με τις ευχες και τις 40 μερες αλλα εδω δεν προλαβαινω να κοιμηθω οχι να βγω:?

τωρα που τον ταισα ηπιε 80 απλα την τελευταια φορα που του ειχα ξανακανει δοκιμη το ηπιε ολο και μετα το εκανε εμετο!για να δουμε τωρα..:oops:

Kαλημέρα viole, να σας ζησει το μωράκι. Έχεις μιλήσει με παιδίατρο, του έχεις αναφέρει ότι κλαίει συνέχεια? Είδα ότι λείπει σε συνέδριο αλλά στο κινητό θα έπρεπε να τη βρίσκεις.

Μπορεί να έχει κολικούς, μπορεί να έχει παλλινδρόμηση, μπορεί να είναι απλά νευρικό μωρό!

Πάντως ζήτα βοήθεια από όποιον μπορεί να στη προσφέρει για να ξεκουράζεσαι κάποια ώρα της ημέρας, είναι πολύ σημαντικό! και ναι πράγματι το πρώτο 3μηνο είναι λίγο ζόρικο.

Έτσι ήμουνα κι' εγώ στο πρώτο μωρό μου, ένοιωθα πολύ ανάμικτα συναισθήματα αλλά με το καιρό όλα πέρασαν, και κάποιες φορές ζήτησα και τη βοήθεια ειδικού.

την πηρα χθες γιατι οολη αυτη γκρινια ηταν επαναλαμβανομενη 2 μερες τα μεσημερια και υπεθεσα οτι μπορει να ξεκινησαν κολικοι..μου ειπε αν συνεχιστουν την ιδια ωρα να του ξεκινησω ενα χαμομηλι.αλλα τωρα την ειχαμε ξημερωματα οποτε δεν ειναι κολικοι ετσι?το συνεδριο ειναι στη ρωμη..δεν ξερω,μηπως να περιμενω να γυρισει?ο αντρας μου λεει οτι κακως αυξησα τα ml χωρις να την ρωτησω..

Οι λόξυγγες είναι συχνοί στα μικρά μωράκια. Μπορείς να του δίνεις λίγο γαλατάκι όταν το πιάνει λόξυγγας, για να το βοηθήσει να του περάσει. Δοκίμασε να του δίνεις λίγο περισσότερο συμπλήρωμα μήπως δεν χορταίνει. Και φρόντιζε να τον βάζεις αρκετή ώρα στο στήθος όταν τον θηλάζεις, δηλαδή μην τον κόβεις μετά από 10 λεπτά. Να τον αφήνεις να πίνει αρκετή ώρα από το κάθε στήθος. Μπορείς να τον θηλάζεις ξαπλωμένη-κοιμισμένη. Δεν θα κάτσει; Δοκίμασε διαφορετικές στάσεις, ρώτα και στην ενότητα του θηλασμού. Είναι αρχή ακόμα και δεν έχετε βρει τους ρυθμούς σας, αλλά δεν μπορεί να μην υπάρχει στάση που να βολεύει και τους δυο σας για να θηλάσετε στο κρεβάτι. Μην δοκιμάζεις κάτι μια φορά και περιμένεις να πιάσει αμέσως. Είναι μικρό το μωρούλι σου και θέλει καθοδήγηση :)

Αν θέλεις το μωρό να είναι ήρεμο, πρέπει πρώτα να είσαι ήρεμη εσύ. Αν εσύ είσαι ξενυχτισμένη, αγχωμένη, κουρασμένη, στρεσαρισμένη, τότε και το μωρό θα είναι πιο γκρινιάρικο. Βέβαια εσύ είσαι όλα αυτά επειδή το μωρό είναι γκρινιάρικο και γίνεται φαύλος κύκλος, αλλά κάπου πρέπει να σπάσει όλο αυτό και μόνο εσύ μπορείς να το σπάσεις.

Το να μην βγεις έξω πριν σαραντήσεις είχε νόημα τότε που οι γυναίκες δούλευαν στα χωράφια. Ήταν ένας τρόπος της Εκκλησίας να προστατεύσει τις λεχώνες που ο μόνος λόγος για να βγουν έξω από το σπίτι ήταν για να πάνε να σκάψουν ή φροντίσουν τα ζώα, δουλειές βαριές και κουραστικές. Στην εποχή μας πλέον αυτά δεν ισχύουν. Άσε που ήδη έχεις βγει έξω αν πήγες σε μαιευτήριο να γεννήσεις... αλλιώς πώς γύρισατε στο σπίτι με το μωρό;

Αυτά είναι προσωπικά θέματα, εγώ απλά σου αναφέρω την αντίθετη άποψη. Πάντως το να βγεις μια βόλτα (έστω να πας μέχρι το φούρνο χωρίς το μωρό) θα δεις ότι θα βοηθήσει την ψυχολογία σου. Αν πάρεις και το μωρό μαζί, αφού το ταΐσεις, θα αποκοιμηθεί στο καρότσι με το κούνημα, και μπορεί να συνεχίσει να κοιμάται και αφού γυρίσετε σπίτι, ώστε να μπορέσεις κι εσύ να ξεκουραστείς λίγο.

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι την επόμενη φορά που θα έρθει η μάνα σου στο σπίτι, αντί να σου κάνει δουλειές, να της δώσεις το μωρό στο καρότσι να το πάει βόλτα (έξω, στο μπαλκόνι ή και στο διάδρομο ακόμα) κι εσύ να κοιμηθείς λιγάκι. Και φυσικά μπορεί και ο μπαμπάς ή η γιαγιά να ταΐσουν το μωρό με το μπιμπερό όσο εσύ ξεκουράζεσαι.

Μην τα σηκώνεις όλα στους ώμους σου, είσαι μαμά, όχι η βιονική γυναίκα!!

το συνεδριο ειναι στη ρωμη..δεν ξερω,μηπως να περιμενω να γυρισει?ο αντρας μου λεει οτι κακως αυξησα τα ml χωρις να την ρωτησω..
Εγώ δεν θα περίμενα, θα την έπαιρνα στο κινητό και αν δεν την έβρισκα, θα επικοινωνούσα με έναν άλλο γιατρό. Αν και να σου πω την αλήθεια, αν το μόνο πρόβλημά σας είναι η γκρίνια, μπορεί να περιμένει... :wink: Περισσότερο θα με ανησυχούσε ένας πυρετός - οι κολικοί, οι λόξυγγες, οι εμετοί και η γκρίνια είναι μικροπράγματα.

Οι εμετοί μπορεί να είναι επειδή παράφαγε, μπορεί να είναι από παλινδρόμηση, μπορεί να είναι από μυξούλες που τις καταπίνει και μετά τις βγάζει με τον εμετό. Όπως και να το κάνεις, οι εμετοί σε τόσο μικρό μωρό δεν είναι κάτι το περίεργο ή σπάνιο. Υπομονή... (μια φορά ο δικός μου έκανε καπάκι 3 φορές εμετό, ήμουν και μόνη μου στο σπίτι και δεν μπορούσα να κάνω μπάνιο, την πρώτη φορά άλλαξα ρούχα, τη δεύτερη ούτε ρούχα δεν πρόλαβαινα να αλλάξω... καταλαβαίνεις!!!)

Ο άντρας σου τι ακριβώς πιστεύει ότι θα πάθει το μωρό επειδή αύξησες τα ml? Μήπως όταν το θηλάζεις ξέρεις αν τρώει πολύ ή λίγο; Του δίνεις το στήθος και τρώει όσο θέλει, ε το ίδιο κάνεις και με το μπιμπερό.

Γενικά πρόσεξε πώς κρατάς το μπιμπερό ώστε να μην παίρνει αέρα το μωρό όταν τρώει. Επίσης όταν αδειάζει το μπουκάλι μην το αφήνεις να ρουφάει αέρα.

Oι κολικοί τα επισκέπτονται και το βράδυ ακόμα και όλη την ημέρα μπορεί. Μπορείς να του βάζεις ζεστές πετσετούλες στη κοιλίτσα του ή να το κρατάς κάπως συγκεκριμένα να ανακουφίζετε. Πάντως ψάξτο και για παλλινδρόμηση, ο λόξυγγας, ο εμετός είναι ενδείξεις, πάντα σε συνενόηση με το γιατρό σου.

Κι εγώ νομίζω ότι οι κολικοί δεν έχουν συγκεκριμένη ώρα. Οι κολικοί είναι απλά "γκρίνια άγνωστης αιτιολογίας". Εμείς την είχαμε αργά το απόγευμα, αλλά και τα ξημερώματα (μεταξύ 3-5 ήταν η αγαπημένη μας ώρα για ασταμάτητο κλάμα)...

θα συμφωνησω με τις πιο πανω φιλες οτι οι κολικοι δεν εχουν ωρα...τους καταλαβαινεις οταν το μωρο το βλεπεις σαν να ζοριζεται,κλαιει για περιπου 3 ωρες συνεχομενες κ μαζευει τα ποδαρακια του!! οσο για τον λιξιγκα ειναι πολυ συνηθισμενο στα μωρα,εμας κ τωρα μπορει καποια φορα να μας πιασει κ δεν την αφηνει κ ευκολα αυτος ο παλιολοξιγκας!:P οταν φαει το μωρο να το εχεις ορθιο καποια ωρα,μην το βαζεις κατευθειαν στην κουνια του κ να του χτυπας ελαφρια την πλατουλα μηπως θελει να ρευτει! οσο για το γαλα εαν οντως το πινει ολο το συμπληρωμα τοτε να του φτιαχνεις παραπανω ποσοτητα..τον εμετο που κανει τον κανει σε καθε γευμα?? οσο για τις 40 μερες ειναι βλακειες αυτα,αντε παρε το μωρο κ πηγαινε καμια βολτα το απογευμα,εχει χαρα θεου εξω..σιγα μην κλειστεις καλοκαιριατικα στο σπιτι..εγω γεννησα 4 γεναρη κ 25 γεναρη ειχα βγει,δεν αντεχα!!!

Xc60p3.png ghL0p3.png