Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Επαναλαμβανόμενοι πυρετοί

Recommended Posts

Γειά χαρά,

Είναι η τρίτη φορά σήμερα που η μικρή έχει πυρετό (τώρα 38,2), χωρίς εμφανή λόγο.

Η προηγούμενες φορές απείχαν 2-3 εβδομάδες η κάθε μια. Σε μια από αυτές είχε κόκκινο λαιμό.

Αύριο θα της κάνω μια καλλιέργεια για ουρολοίμωξη. Ο γιατρός είπε να δούμε αν έχει αιτία ο πυρετός και ότι καλό είναι να κάνουμε μια καλλιέργεια.

Πήρα από το φαρμακείο κάτι σακουλάκια μήπως και μπορέσουμε εμείς να κάνουμε την συλλογή. Το προτείνετε ή να πάρουν τα ούρα από το νοσοκομείο;

Οποιος μπορεί να γράψει κάνα δυο συμβουλές γενικά...

Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα εξελειχθεί σε κάτι σοβαρό....

Ηλίας

3260gr @ 20/4/2011 - female angel named...

Διαφημίσεις

Γειά χαρά,

Είναι η τρίτη φορά σήμερα που η μικρή έχει πυρετό (τώρα 38,2), χωρίς εμφανή λόγο.

Η προηγούμενες φορές απείχαν 2-3 εβδομάδες η κάθε μια. Σε μια από αυτές είχε κόκκινο λαιμό.

Αύριο θα της κάνω μια καλλιέργεια για ουρολοίμωξη. Ο γιατρός είπε να δούμε αν έχει αιτία ο πυρετός και ότι καλό είναι να κάνουμε μια καλλιέργεια.

Πήρα από το φαρμακείο κάτι σακουλάκια μήπως και μπορέσουμε εμείς να κάνουμε την συλλογή. Το προτείνετε ή να πάρουν τα ούρα από το νοσοκομείο;

εάν βγεί ουρολοίμωξη λογικά θα σε στείλει να κάνετε κυστεογραφία για να δείτε εάν η μικρή έχει κάποια παλινδρόμηση. Αλλά κάντε πρώτα την καλλιέργεια και μετά τα άλλα.

Οποιος μπορεί να γράψει κάνα δυο συμβουλές γενικά...

Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα εξελειχθεί σε κάτι σοβαρό....

Καλύτερα την συλλογή να την κάνουν στο νοσοκομείο, γιατί θα την πλύνουν κιόλας. Ο γιατρός σου δεν σου είπε που να την πας? Έχει σημασία να πλυθεί και να τοποθετηθεί σωστά για να είναι σωστά και τα αποτελέσματα. Δεν σε χρεώνουν κάτι επιπλέον, απλά κάποιοι το κάνουν και κάποιοι όχι.

Είναι 13 μηνών..

Ο γιατρός εφημερεύει αύριο στο Ιατρικό αλλά από όσα έχω ακούσει δεν το εμπιστεύομαι σαν Νοσοκομείο....Βέβαια μου είπε ότι θα την προσέξουν οι κοπέλες εκεί αν την πάω αύριο...

Αυτό ή θα πρέπει να βρω μόνος μου που να την πάω γιατί δεν έχουμε ξαναπάει Νοσοκομείο. Σκέφτομαι η το Μητέρα ή το Παίδων στην Πεντέλη.

Υ.γ: Πήρε μια φορά depon στις 5 όταν είχε 38.5 και τώρα κοιμήθηκε μια χαρά στην ώρα της με 37.5...

Κάνει δεν κάνει πυρετό αύριο λέτε να πεταχτώ να κάνω μια καλλιέργεια; ή είναι κόπος για το παιδί;

Επίσης υπάρχει περίπτωση μόλυνσης ακόμα και από την συλλογή των ούρων στο νοσοκομείο;

Ηλίας

εμείς είχαμε πάει στο μητέρα και γενικά ότι προκύψει πάμε εκεί. Δεν υπα΄ρχει περίπτωση μόλυνσης η διαδικάσία είναι πολύ απλή, απλά οι κοπέλες ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. Απλά μπορεί να φάτε το πρωινό σας εκεί, πάρε και κάνα γάλα, νεράκι για να πίνει υγρά.

Νομίζω ότι ακόμα και εάν δεν έχει πυρετο καλό θα ήταν να την κάνει την εξέταση, δεν είναι κάτι επώδυνο, μια ουρολόιμωξη όμως θα πρεπει να αντιμετωπιστεί και να μη την αφήσετε!!!!!!.......εάν βέβαια έχει το μωράκι σας....Εμάς είχε και πήραμε αντιβίωση :cry:.........

Διαφημίσεις

Παρε μονη σου ουρα και πηγαινε τα σε ενα μικροβιολογικο στην γειτονια σου. Στην γενικη θα φανει κατα μεγαλο ποσοστο αν εχει ουρολοιμωξη. Η καλλιεργεια απλα σιγουρευει. Η γενικη δε αμα ξερεις το μικροβιολογικο βγαινει σε 1 ωρα (ΑΝ τους ξερεις αλλιως περιμενεις). Επισης καλυτερα θα τα παρεις εσυ τα ουρα. Εμενα 2 φορες μου τα πηραν στο νοσοκομειο και την καθαρισαν μονο με ενα μπαμπακι. Μπουρδες δλδ.

Θα την πλυνεις με πρασινο σαπουνι καλα, μετα θα ριξει φυσικο ορο στο πιπι της και θα το σκουπισεις με γαζα. Θα βαλεις το σακουλακι και ΔΕΝ θα το κρατησεις πανω απο 20 λεπτα. ΜΑΞ. Μετα ξανακανεις το ιδιο και αλλαζεις σακουλακι. Δωστης πρωτα πολυ νερο και ΜΕΤΑ καντο αυτο. Ξερω την διαδικασια γιατι παθαμε πυελονεφριτιδα απο ατυπη ουρολοιμωξη και επειδη επιλεξαμε να μην κανουμε ουτε κυστεογραφιες ουτε να δωσουμε χημειοθεραπειες με αντιβιωσεις, καναμε καλλιεργειες καθε 15 μερες.....για ΠΟΛΥ καιρο. Οποτε τα εμαθα απεξω.......

Καλη επιτυχια.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Ευχαριστώ πολύ....

Να δω πως θα ξημερώσουμε και θα πείσω την γυναίκα μου να μην την πάμε νοσοκομείο αν έχει ήσυχο βράδυ.

Τα ούρα φαντάζομαι πρέπει να είναι φρέσκα κάνα 2 ώρες μαξ ε;

Δεν μπορώ να τα πάρω αύριο το απόγευμα και αν τα πάω πρωί πρωί στο μικρονιολογικό;

Ηλίας

Ευχαριστώ πολύ....

Να δω πως θα ξημερώσουμε και θα πείσω την γυναίκα μου να μην την πάμε νοσοκομείο αν έχει ήσυχο βράδυ.

Τα ούρα φαντάζομαι πρέπει να είναι φρέσκα κάνα 2 ώρες μαξ ε;

Δεν μπορώ να τα πάρω αύριο το απόγευμα και αν τα πάω πρωί πρωί στο μικρονιολογικό;

Οχι τα ουρα ειναι 1 ωρα μαξ απο τοτε που τα πηρες και καλο ειναι να τα βαλεις σε ψυγειο μολις τα παρεις και να τα κρατησεις εκει μεχρι να φυγεις για μικροβιολογικο. Δεν ειναι τπτ η διαδικασια. Σπιτι την κανεις πολυ καλυτερα με πολυ μεγαλυτερη καθαριοτητα και δεν ταλαιπωρειτε το παιδακι πανω απο ολα.

Ευχομαι ολα καλα.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Νομίζω πως είναι πολύ νωρίς για να βάζεις τέτοια με το νου σου. Από το σύνδρομο αυτό πάσχει μια συμμαθήτρια του μεγάλου μου, αλλά οι πυρετοί, εκτός από συχνοί, ήταν και πολύ υψηλοί και διαρκούσαν πολλές ημέρες. Το παιδί νοσηλεύτηκε πολλές φορές στο Παπαγεωργίου και στο Λοιμωδών και έκανε πάρα πολλές εξετάσεις, για να καταλήξουν στο PFAPA. Εσάς μπορεί να είναι απλώς ιωσούλες, ειδικά αν πηγαίνει παιδικό ή έρχεται συχνά σε επαφή με παιδάκια.

Σε κάθε περίπτωση, το καλύτερο είναι να βρεις έναν καλό παιδίατρο που να μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη και να ακολουθείς τις οδηγίες του.

Εκανε χτες το βράδυ 39.6 , αλλά ναι θα το ψάξουμε. Ηδη θα πάμε σήμερα να δούμε για ουρολοίμωξη και βλέπουμε αναλόγως...

Ηλίας

Η κορη μου ειναι σχεδον 3 χρονων και απο περιπου 8 μηνων αρρωστα καθε μηνα με πολυ ψηλους πυρετους. Καθε φορα εχει φαρυγγιτιδα ή τις περισσοτερες φορες αμυγδαλιτιδα. μονο μια φορα ειχε ωτιτιδα. καθε φορα πινει αντιβιωση γιατι δεν πεφτουν οι πυρετοι. τελευταιως κανει πιο αραια πυρετο π.χ. καθε 2 μηνες ή καθε 6 βδομαδες. καναμε και αναλυσεις ουρων και διαφορες αλλες αιματος, χωρις να δειξουν κατι. μας ειπαν για τo pfapa κ δωσαμε κορτιζονη μια φορα να δοκιμασουμε αν πεφτει ο πυρετος, χωρις αποτελεσμα κ συνεχιζουμε με αντιβιωσεις. Απλως περιμενω να μεγαλωσει ακομα λιγο και να κανουμε αμυγδαλεκτομη κ ελπιζω να λυθει το προβλημα, γιατι ταλαιπωρειται παρα πολυ καθε φορα.

Διαφημίσεις

@Ellemphriem : Πυρετό κάναμε και χτες το απόγευμα ένα 39 ...

Το βράδυ κοιμήθηκε με 2 φορές αντιπυρετικό (8 το βράδυ και 3:30 το πρωί).

Τώρα είχε πάλι 39 και θα πάμε πάλι γιατρό το απόγευμα.

Πήγαμε χτες και δώσαμε ούρα για καλλιέργεια (εφημέρευε ο γιατρός της). Από ότι την είδε μόνο κόκκινο λαιμό είδε να έχει.

Το βράδυ μου είπε ότι η ανάλυση ούρων δεν έδειξε τίποτα , οπότε περιμένουμε αύριο την καλλιέργεια.

Είναι λοιπόν η 3η φορά μεπυρετό.

Την πρώτη φορά κράτησε μισή μέρα, την δεύτερη μιάμιση μέρα και τώρα είμαστε από Σάββατο μεσημέρι...

Ο γιατρός είπε για ίωση αλλά θα ανυσηχήσει αν το ξανακάνει και μετά από ένα μήνα. Επίσης για το FAPA μου είπε και εμένα ότι μια γρήγορη ένδειξη για να το δούμε είναι να δώσουμε μια φορά κορτιζόνη.

Από ότι διάβασα όμως κανονικά, πριν πεις για FAPA, πρέπει να αποκλείσεις πρώτα άλλες παθήσεις ....

Ηλίας

Ειδε κοκκινο λαιμο ε? Θετικο αυτο και επισης μπραβο για τα ουρα. Χαιρομαι που ειναι καλα ολα. Αμφιβαλλω αν θα δειξει τπτ η καλλιεργεια γιατι αν εχει κατι τοσο σοβαρο εκει κατω να κανει 39ρια τοτε δειχνει αμεσως η γενικη.....μαλλον ιωσουλα εχετε.

Παντως να ξερετε οτι για τους επαναλαμβανομενους πυρετους εμεις φετος αρρωστεναμε οχι καθε μηνα αλλα καθε 2η βδομαδα με ιωση και ειχαμε πυρετο καθε 2 βδομαδες συνεχεια σχεδον για ΟΛΟ το χειμωνα.........οποτε κρατηστε και αυτο στο πισω μερος του μυαλου σας.......

Λοιπόν update:

Ουρολοίμωξη δεν έχουμε.

Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα με 36+ πυρετό.

Από χθες το πρωί δεν είχε πάρει αντιπυρετικό και έφτασε μέχρι 38.2. Ο γιατρός μίλησε για "ξέσπασμα" ίωσης .

Είδα σήμερα βέβαια και εξανθήματα στο κορμάκι της. Κάτι μου είχε πει ο γιατρός σχετικά με τα εξανθήματα μετά από πυρετό αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Ξέρει κανείς κάτι σχετικό;

P.S: Μόλις μιλήσαμε με το γιατρό για να του πούμε τα "ευχ'άριστα" αλλά μας ανυσήχησε λίγο. Μας είπε ότι μπορεί να κάνει και σήμερα ένα 37αρι 37.5 αλλά αν κάνει 38 και πάνω να την δει ΑΜΕΣΩΣ...Γιατί;

Ηλίας

Eίχε τρεις μέρες υψηλό πυρετό και με το που έπεσε έβγαλε κόκκινα σπυράκια σαν το κεφάλι της καρφίτσας; Δες για αιφνίδιο εξάνθημα (κλασική παιδική ασθένεια αυτής της ηλικίας), ο υψηλός πυρετός σε συνδυασμό με σπυράκια (ταυτόχρονα δηλαδή) τους ανησυχεί, αλλά δεν είναι πάντα κακό (εμείς ας πούμε περάσαμε μια τέτοια ίωση, αλλά επειδή ήταν Κυριακή βράδυ τη βγάλαμε στο Παίδων μέχρι να βγουν καλές οι εξετάσεις του). Δευτέρα μεσημέρι ήμασταν στο σπίτι μας....

Στη θέση σου θα επαγρυπνούσα μεν, αλλά πιο χαλαρά (και είμαι εξαιρετικά αγχώδης).

Οντως και ο γιατρός αυτό μου είπε:

http://www.paidiatros.gr/index.php?cid=4&id=206&st=2

Από ότι κατάλαβα το μόνο ανυσηχητικό θα είναι η επιπλοκή που σπάνια έχει αυτή η ασθένεια και είναι η εγκεφαλίτιδα.

Πως εκδηλώνεται η εγκεφαλίτιδα; Ξανανεβαίνει ο πυρετός αφού έχει πέσει;

Ηλίας