Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Σύλληψη διδύμων

Recommended Posts

Καλημέρα!

Ήθελα να ρωτήσω αν το να μείνει μια γυναίκα έγκυος σε δίδυμα είναι μόνο θέμα κληρονομικότητας.

Δηλαδή εμείς που δεν έχουμε ιστορικό διδύμων στην οικογένεια,ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου,δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε δίδυμα?

Διαφημίσεις

Ναι βρε παιδιά, εσείς που έχετε δίδυμα πείτε και σε μας τη συνταγή! :D

Περα απ' την πλάκα, επειδή ο πεθερός μου έχει δίδυμη αδελφή, έλπιζα μπας και, αλλά δεν έκατσε.

Και για να σοβαρευτούμε... απ' όσα έχω διαβάσει, τα δίδυμα προκύπτουν ως εξής:

* ή από δυο ωάρια που ωριμασαν και γονιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα (τυχαίο γεγονός), εμφυτεύτηκαν στη μήτρα και δημιουργησαν δυο διαφορετικούς σάκους (ετεροζυγωτικά δίδυμα) και είναι απλά δυο αδέλφια που έτυχε να μοιράζονται την ίδια μήτρα, την ίδια περίοδο, με διαφορετικό γενετικό υλικό

* ή από ένα ωάριο που γονιμοποιήθηκε και σε κάποια φάση διαχωρίστηκαν τα κυτταρά του (από λάθος - και παλι τυχαίο γεγονός) και σαν αποτέλεσμα μέσα στον ίδιο σάκο αναπτυσσονται δύο μωράκια, που φέρουν το ίδιο γενετικό υλικό (ομοζυγωτικά δίδυμα) και είναι φυσικά του ίδιου φύλου

Λένε ότι κληρονομικά πιθανότητα να αποκτήσει δίδυμα είναι η δεύτερη γενιά, δηλαδή τα παιδιά διδύμων, δεν ξέρω όμως κατά πόσο έχει αποδειχθεί αυτό επιστημονικά. Κατά τ' άλλα μου φαίνεται ότι όλοι έχουμε τις ίδιες πιθανότητες να αποκτήσουμε δίδυμα, αφού είναι καθαρά τυχαιο γεγονός, διορθώστε με αν κάνω λάθος.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Eμενα η μαμα μου ειναι διδυμη και εκανε διδυμα(εμενα και την αδερφη μου-ετεροζυγωτικα) :lol:

3-08-09.Η ημερομηνια που αλλαξε τη ζωη μου.Εγινα και εγω μανουλα

16-3-12.Μανουλα ξανα!!!!!!!!!!!!!!! 

Εμένα τ' αδέλφια μου είναι δίδυμα ομοζυγωτικά, η γιαγιά μου απ' τον πατέρα μου ήταν δίδυμη, ο παππούς μου από τη μητέρα μου είχε αδέλφια δίδυμα, η ξαδέλφη μου είχε δίδυμα -απέβαλλε το ένα και γέννησε το άλλο και μετά ξαναέμεινε έγκυος και πάλι γέννησε δίδυμα ετεροζυγωτικά (δηλαδή από εκείνη). Παρόλα αυτά εγώ έκανα ένα γιο. Τώρα η δεύτερη εγκυμοσύνη είναι πολύ νωρίς ακόμη...

5dyVp3.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΔΥΜΑ ΚΑ ΟΜΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΛΛΙΝΔΡΟΜΗΣΕ ΗΤΑΝ ΟΜΟΖΥΓΑ ΔΙΔΥΜΑ! ΟΤΑΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ & ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΩΣ Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΙΣ ΔΙΔΥΜΕΣ ΚΥΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Ήθελα να ρωτήσω αν το να μείνει μια γυναίκα έγκυος σε δίδυμα είναι μόνο θέμα κληρονομικότητας.

Δηλαδή εμείς που δεν έχουμε ιστορικό διδύμων στην οικογένεια,ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου,δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε δίδυμα?

Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις δίδυμα (σκεπτόμενη όλες τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις των διδύμων) υπάρχει θεραπεία που μπορείς να συζητήσεις με τον γυναικολόγο σου, Θα σου στείλω περισσότερες πληροφορίες με προσωπικό μήνυμα.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το ύψος της γυναίκας παίζει ρόλο για δίδυμα. Όσο πιο ψηλή είναι τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες!

Grow up and get a life!

Σύμφωνα με τις στατιστικές, το ύψος της γυναίκας παίζει ρόλο για δίδυμα. Όσο πιο ψηλή είναι τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες!

Άρα δεν έχω καμία πιθανότητα...!! :lol:

και για θέμα κληρονομικότητας νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει από την πλευρά της γυναίκας...

[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cEQc0g411310MTIwZHw3OTc1MTA5MGRhfEJvdWdhdHNha29zIGlzIA.gif[/img][/url]
[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cJUT0g410010MzAwMTI5NmR8NjgzMDg2MzQ1ZGF8UG9udGlrYWtpIGlz.gif[/img][/url]

Καλημέρα!

Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις δίδυμα (σκεπτόμενη όλες τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις των διδύμων) υπάρχει θεραπεία που μπορείς να συζητήσεις με τον γυναικολόγο σου, Θα σου στείλω περισσότερες πληροφορίες με προσωπικό μήνυμα.

Κορίτσια υπάρχει θεραπεία σας λέω άσχετα από το βάρος/ ύψος/ ηλικία/ κληρονομικότητα.... όποια ενδιαφέρεται ας μου στείλει προσωπικό μήνυμα για περισσότερες πληροφορίες.

Διαφημίσεις

Τι είδους θεραπεία?

Γιατί δεν την αναφέρεις εδώ να τη δουν όλοι?

Απλά δεν ήθελα να την αναφέρω δημόσια με τη λογική ότι ίσως κάποια την κάνει μόνη της χωρίς παρακολούθηση από τον γιατρό της και έχει προβλήματα!

Η θεραπεία που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε σε συνεργασία με παρακολούθηση γυναικολόγου ονομάζεται Clomiphene Citrate για πολλαπλή παραγωγή ωαρίων και Pregnyl για ελεγχόμενη ωορρηξία. Διαρκεί ένα μήνα ~ κόστος ελάχιστο.

Η κοπέλα ξεκινά θεραπεία με 2 χαπάκια την ημέρα την 2ή ή την 3ή ημέρα του κύκλου ανάλογα τον γυναικολόγο και παίρνει για 5 ημέρες τα χαπάκια. Στην 8ή του κύκλου ξεκινά τους ενδοκολπικούς υπέρηχους ώστε να δουν πόσα ωάρια έχουν ωριμάσει. Την 10ή με 12ή περίπου του κύκλου γίνεται μία ένεση ενδομυική που ονομάζεται Pregnyl. Μετά από 24~36 ώρες από την ένεση γίνεται η ωορρηξία. Αν υπάρξει επαφή θα γίνει σύλληψη.

Υπόψην, με τη θεραπεία αυτή κάποια κοπέλα μπορεί να της ωριμάσουν 5 ωάρια, αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάνει πεντάδυμα. Αλλά τα δίδυμα κατ'εμέ είναι δεδομένα! Εγώ αυτή τη θεραπεία έκανα!

Α εντάξει δεν είναι και κανένα φοβερό μυστικό! :)

Τα clomiphene χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, για να ρυθμίσουν την ωορηξία. Έχουμε συζητήσει το θέμα πολύ εδώ στο φορουμ. Κι εγώ τα πήρα δυο μήνες (αν και η δική μου εγκυμοσύνη τελικά δεν προέκυψε με τη βοήθεια των clomiphene). Βεβαίως αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης διδύμων, αλλά δεν είναι και απόλυτο (για άλλη μια φορά μιλάμε βάσει στατιστικών) και δεν είναι σίγουρο ότι θα προκύψει η εγκυμοσύνη με έναν μόνο μήνα ληψης.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

* ή από δυο ωάρια που ωριμασαν και γονιμοποιήθηκαν ταυτόχρονα (τυχαίο γεγονός), εμφυτεύτηκαν στη μήτρα και δημιουργησαν δυο διαφορετικούς σάκους (ετεροζυγωτικά δίδυμα) και είναι απλά δυο αδέλφια που έτυχε να μοιράζονται την ίδια μήτρα, την ίδια περίοδο, με διαφορετικό γενετικό υλικό

* ή από ένα ωάριο που γονιμοποιήθηκε και σε κάποια φάση διαχωρίστηκαν τα κυτταρά του (από λάθος - και παλι τυχαίο γεγονός) και σαν αποτέλεσμα μέσα στον ίδιο σάκο αναπτυσσονται δύο μωράκια, που φέρουν το ίδιο γενετικό υλικό (ομοζυγωτικά δίδυμα) και είναι φυσικά του ίδιου φύλου

Κορίτσια η γιατρός χτες μου είπε ότι όταν είανι στον ίδιο σακο πλέον σταματάνε την κύηση για την ασθένεια αυτή που πιθανόν να αναπτυχθεί στο μέλλον, δεν θυμάμαι πως την λένε...το έχετε ακούσει? επίσης έχετε ακούσει δίδυμα να τα γεννάνε φυσιολογικά??γιατί όλα πλέον καισάρικές τα κάνουνε για λόγους ασφάλειας..παλιά πώς γινότανε και όλα φυσιολογικά??'αλλες γυναίκες αυτές?

Κορίτσια η γιατρός χτες μου είπε ότι όταν είναι στον ίδιο σακο πλέον σταματάνε την κύηση για την ασθένεια αυτή που πιθανόν να αναπτυχθεί στο μέλλον, δεν θυμάμαι πως την λένε...το έχετε ακούσει? επίσης έχετε ακούσει δίδυμα να τα γεννάνε φυσιολογικά??γιατί όλα πλέον καισάρικές τα κάνουνε για λόγους ασφάλειας..παλιά πώς γινότανε και όλα φυσιολογικά??'αλλες γυναίκες αυτές?

Διαφημίσεις

Κορίτσια η γιατρός χτες μου είπε ότι όταν είναι στον ίδιο σακο πλέον σταματάνε την κύηση για την ασθένεια αυτή που πιθανόν να αναπτυχθεί στο μέλλον, δεν θυμάμαι πως την λένε...το έχετε ακούσει? επίσης έχετε ακούσει δίδυμα να τα γεννάνε φυσιολογικά??γιατί όλα πλέον καισάρικές τα κάνουνε για λόγους ασφάλειας..παλιά πώς γινότανε και όλα φυσιολογικά??'αλλες γυναίκες αυτές?

Δεν έχω ακούσει κάτι ανάλογο και δεν πιστεύω ότι κάποιος γιατρός θα υποχρέωνε μία κοπέλα να κάνει έκτρωση μήπως κάποια στιγμή αναπτύξει κάτι.

Είναι γεγονός όμως ότι η δίδυμη ομοζυγωτική εγκυμοσύνη ενέχει περισσότερους κινδύνους από ότι η ετεροζυγωτική.

Α εντάξει δεν είναι και κανένα φοβερό μυστικό! :)

Τα clomiphene χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, για να ρυθμίσουν την ωορηξία. Έχουμε συζητήσει το θέμα πολύ εδώ στο φορουμ. Κι εγώ τα πήρα δυο μήνες (αν και η δική μου εγκυμοσύνη τελικά δεν προέκυψε με τη βοήθεια των clomiphene). Βεβαίως αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης διδύμων, αλλά δεν είναι και απόλυτο (για άλλη μια φορά μιλάμε βάσει στατιστικών) και δεν είναι σίγουρο ότι θα προκύψει η εγκυμοσύνη με έναν μόνο μήνα ληψης.

Δεν είπα ότι σας αποκάλυψα το μυστικό των πυραμίδων και του Φαραώ :lol: αλλά είναι ανεύθυνο να δίνεις μία φαρμακευτική αγωγή που αν γίνει χωρίς παρακολούθηση μπορεί να επιφέρει προβλήματα και αυτό το εξηγούσα στις κοπέλες που μου έστειλαν πμ και πίστεψε με ήταν αρκετές.

Από εκεί και πέρα ας κάνει η κάθε κοπέλα ότι θέλει, δεν είμαι εγώ αυτή που θα της πω να κάνει ή να μην κάνει κάτι. Επιπλέον αφού αναφέρεσαι στο στατιστικό κομμάτι, 2 φορές έκανα τη θεραπεία και τις 2 έμεινα έγκυος σε δίδυμα :wink: και γενικά δεν μένω εύκολα.

Κορίτσια η γιατρός χτες μου είπε ότι όταν είανι στον ίδιο σακο πλέον σταματάνε την κύηση για την ασθένεια αυτή που πιθανόν να αναπτυχθεί στο μέλλον, δεν θυμάμαι πως την λένε...το έχετε ακούσει? επίσης έχετε ακούσει δίδυμα να τα γεννάνε φυσιολογικά??γιατί όλα πλέον καισάρικές τα κάνουνε για λόγους ασφάλειας..παλιά πώς γινότανε και όλα φυσιολογικά??'αλλες γυναίκες αυτές?

Δεν εχω ακουσει...αλλα εγω εχω γεννησει τα διδυμακια μου με φυσιολογικο τοκετο :wink:

Δεν ηταν αλλες γυναικες ...αλλα α) αλλοι γιατροι και β)τις πιο πολλες φορες το μαθαιναν στο τοκετο πανω οτι ειναι διδυμα :wink:

Κορίτσια εμένα η μητέρα μου είναι δίδυμη.. Είναι απ τα δίδυμα που δεν μοιάζουν καθόλου με το αδερφάκι τους.. Εγώ παρόλα αυτά έχω δυο μωράκια και κανένα δεν ήταν διδυμάκια.. :(:(

Λέτε να έχω ακόμα ελπίδες?? Λέτε να πάω για το τρίτο και να τα κάνω τέσσερα τελικά??

phzU.jpgwddf.jpg

nat-left για πες.. Τι εννοείς με επιρρεάζει ουσιαστικά το οτι είναι απ την πλευρά της μητέρας μου?? Επειδή εμένα μου λέει το σόϊ συνέχεια οτι τα δίδυμα θα τα κάνει ο αδερφός μου επείδη είναι άντρας και απογοητεύομαι.. Πρωταρχικό ρόλο στο αν θα συλλάβει μια γυναίκα δίδυμα ή όχι παίζει η γυναίκα και όχι ο άντρας??

phzU.jpgwddf.jpg

Ρε παιδιά, εξηγήστε μου γιατί θεωρείτε καλό πράγμα τα δίδυμα; Απ'όσο ξέρω είναι πιο επικίνδυνες κυήσεις. Για να μην πω για όταν γεννηθούν, οι πρώτοι μήνες πρέπει να είναι πολύ πιο δύσκολοι σε σχέση με ένα νέο μωρό. Τί το τόσο καλό έχουν λοιπόν που τα θέλετε;

Εκαβη μου δεν ξερω ποσα παιδια εχεις αλλα εγω εχω μια κορουλα,μπορω να σου πω οτι θα ηθελα πολυ να ειχα κανει διδυμα να ειχε κ παρεα η κορη μου παρα να ξανα μπω παλι στην διαδικασια να ξανα μεινω εγκυος,οπως επισης κ τωρα να μεινω εγκυος θα ηθελα πολυ να εμενα σε διδυμα γιατι θα ηθελα να εκανα τρια παιδια κ οχι δυο, κ ειμαι σιγουρη πως εαν κανεις δευτερο παιδι μετα πας πολυ δυσκολα για τριτο,εαν ομως σου ερχοντουσαν διδυμα ε νομιζω οτι θα ηταν οτι καλυτερο ε?

Εμένα μου άρεσε η εγκυμοσύνη, τώρα προσπαθώ για δεύτερο, το πρώτο μου είναι 13 μηνών.

Οκ, λες θα είναι ευκολότερο. Σκέψου το ακόλουθο σκηνικό: θέλουν και τα δύο να φάνε την ίδια ώρα, θέλουν άλλαγμα και τα δύο ταυτόχρονα στις 2 το πρωί ή το ένα κοιμάται και το άλλο θέλει παρέα τα μεσάνυχτα και αρχίζει να φωνάζει, οπότε ξυπνάει και το πρώτο που εκνευρίζεται και κλαίει κι αυτό. Και, από τη δική μου εμπειρία, αν τσαντιστεί πολύ το μωρό, μετά θες άπειρη ώρα να το ηρεμήσεις, πρέπει γρήγορα να του ικανοποιήσεις την ανάγκη για να μην έχει χρόνο να ξεφύγει. Ενώ αν έχεις ένα μεγαλύτερο παιδί, ε, κάπως το χειρίζεσαι καλύτερα νομίζω. Δεν ξέρω κιόλας, ίσως κάνω λάθος

Μου φαίνεται πάντως τόσο κουραστικό, σε μια τόσο δύσκολη και απαιτητική περίοδο όπως είναι οι πρώτοι μήνες, που δε νομίζω ότι θα το ήθελα. Ίσως επειδή ο δικός μου τους πρώτους μήνες ήτνα πολύ απαιτητικός και κουράστηκα πολύ, δεν κοιμότανε με τίποτα. Αν είχα δύο τέτοια, θα είχα φουντάρει

και εγω τους πρωτους 7μηνες δεν κοιμομουνα, εχεις δικιο οτι το πρωτο διαστημα θα ειναι κ το πιο δυσκολο μετα ομως θα εισαι σουπερ,εχω μια φιλη που το πρωτο παιδι καθυστερησαν να το πιασουν μετα απο μια ασχημη εγκυμοσυνη, κ οταν ηταν το μωρο τους 3μηνων αρχισαν τις προσπαθειες για δευτερο, κ τους εκατσε στον πρωτο μηνα κ διδυμα παρακαλω.

Ναι οντως αυτο ηταν εξαντλητικο μπορω να σου πω, οταν παω σπιτι της ειναι σαν παιδικος σταθμος,στην αρχη ηταν πολυ πιο δυσκολα αλλα τωρα παιζει το ενα με το αλλο κ ειναι πολυ ωραια μεταξυ τους.Μην με θεωρησεις τρελη αλλα ζηλευω θα ηθελα κ εγω αυτα τα ζουζουνια να ηταν δικα μου.