Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμος με προβληματα!help!

Recommended Posts

Καλησπερα κοριτσια.....:P!!

Σας γραφω οπως λεει και ο τιτλος μου εχω προβλημα...

Γεννησα το αγορακι μου πριν 5 ημερες....Προσπαθησα να τον θηλασω απο την αρχη οι θηλες μου ομως ηταν πολυ πληγωμενες ηδη απο ολη την εγκυμοσυνη και το μονο που καταφεραμε ειναι να τρεχει πολυ αιμα και να τσουζω...Ετσι δωσαμε ξενο μεχρι να στρωσουν οι θηλες μου..Με την κρεμουλα purelan και κομπρεσες με χαμομηλι εστρωσαν λιγο σταματησε το αιμα τουλαχιστον ομως επειδη δεν μπορω ακομα ποναω χρησιμοποιω ψευδοθηλες..

Μεχρι εχθες θηλαζα ενα τεταρτο απο τ καθε στηθος και μετα επινε και 60 η 90 μλ ξενο γαλα....Ξαφνικα κατεβασα πολυ γαλα πηρα την παιδιατρο της το ειπα και μ λεει κοψε το ξενο βαζε τον περισσοτερο στο στηθος....και να μετρας τις πανες του για να δουμε αν χορταινει....εχθες ολα αυτα....σημερα οι πανες του ηταν 5 βρεγμενες και μια φορα εκανε κακακια αρκετα χρωμα μουσταρδι και ειχαν σαν σπορακια μεσα(σορρυ για την περιγραφη;))

Απο σημερα λοιπον ξεκινησαμε αποκλειστικα φαγαμε 8 το πρωι 10 το πρωι 2 το μεσημερι 6 το απογευμα 8 το απογευμα και τωρα 10 το βραδυ....(ενδιαμεσα κοιμοταν τον ξυπνουσα για να φαει πιο τακτικα αλλα δεν ηθελε με τιποτα)οι ωρες που γραφω ειναι οι ωρες που ξεκιναει ο θηλασμος.....θηλαζει περιπου 20-25 λεπτα απο το καθε στηθος....λιγο θηλαζει κοιμαται τον χαιδευω να ξυπνησει ξαναρουφαει....ετσι παμε...!!

Επισης να πω πως πινει και 100 μλ χαμομηλι μιλουπα μ τ εδωσε η παιδιατρος γιατι ειμασταν στο οριο για ικτερο και μ ειπε να τ δινω για λιγες μερες οχι ομως να αντικαθιστω γευμα αναμεσα να το πινει!

Το προβλημα μου ειναι πως εδω και 4 μερες που επινε το ξενο και εμαθε και με πιπιλα(του την διναν συνεχως στο μαιευτηριο:evil::evil::evil:)Δεν μπορω να κοψω και την πιπιλα αν δεν την εχει δεν κοιμαται στο στηθος δεν καθεται να πιπιλιζει εμενα:confused::( και τ αστειο ειναι πως αμα τ πεσει την ξαναβαζει μονος τ εχω παθει πλακα μονο αν ειναι σε βαθυ υπνο δεν την βαζει και τον αφηνω και εγω να κοιμηθει χωρις αυτην!Αν τ πεσει και δεν τ την δωσω κλαιει γοερα:(

Δεν πιανει το στηθος μου.....νευριαζει κλαει χτυπιεται κουναει τ κεφαλακι του περα δωθε ενω ειναι μεσα στο στομα του η θηλη μου μιλαμε μελανιαζει απο τ κλαμα.....μολις πιασει ρουφαει και θηλαζει κανονικα το προβλημα ειναι ομως μεχρι να πιασει μαλλον καλομαθε απο το μπιμπερο που τρεχει κατευθειαν και δεν θελει να ζοριστει(αυτο καταλαβαινω)..τον παιρνει ο υπνος και δεν ρουφαει....εεε και τοτε τον αλλαζω στηθος και αν δεν θελει και απο τ αλλο τον αφηνω να κοιμηθει και στο επομενο γευμα ξεκιναω απο αυτο που δεν θηλασε......Αφου πιασει αμα κουνηθω και τ φυγει πχ το στηθος αντε παλι απο την αρχη σαν τρελος μια ωρα μεχρι να ξαναπιασει...εβαλα τα κλαμματα τωρα στον τελευταιο θηλασμο δεν αντεξα προσπαθουσα τουλαχιστον μιση ωρα να πιασει δεν ξερω τι να κανω....

Αγχωνομαι και αν χορταινει......θελω πολυ να θηλασω....

Ενημερωθηκα ειδα τις σωστες στασεις θηλασμου....διαβασα και εδω στο φορουμ οτι μπορουσα.....θα εψαχνα πιο αναλυτικα τωρα αλλα δεν προλαβαινω.....

Σας παρακαλω πειτε μου καμμια συμβουλη τι γινεται??μηπως κανω εγω κατι λαθος????

Συγνωμη για τ τεραστιο ποστ αλλα ηθελα να σας δωσω οσο πιο πληρη εικονα μπορω!Καθε συμβουλη θα ναι σημαντικη βοηθεια για μενα σας ευχαριστω!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει!

Διάβασε εδω οδηγίες για τις πρώτες 40 ημέρες:

http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/397--40-.html

Το μωρο ειναι σε σωστή σταση όταν θηλαζει; Στο λινκ που σου έβαλα θα διαβάσεις για τη σωστή σταση για να μη σου πληγώνει τις θηλές.

Φρόντισε να κάνει τουλάχιστον 8 γεύματα στο στηθος και να μετράς τις πάνες!

Βάζε το μωρο στο στηθος πριν πεινάσει πολυ, όταν αρχίσει και ψάχνει για να θηλασει, αλλιώς θα ειναι εκνευρισμένο και δεν θα συνεργάζεται στο στηθος. Όταν δεν πιάνει στηθος δοκίμασε να αλλάξεις σταση θηλασμου, ή να θηλασεις περπατώντας.

Επίσης οι μαλαξεις στο στηθος την ώρα που θηλάζει θα βοηθήσουν την ροη. Κι αν δυσανασχετει την ώρα που θηλάζει άλλαξε στηθος, κι αν πάλι μετα δυσανασχετησει άλλαξε πάλι στηθος κ.ο.κ.

Τώρα για την πιπιλα τι να πω; Προσπάθησε σταδιακα να την κόψεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Σε ευχαριστω πολυ νινα νινα...

Ναι ειναι στην σωστη σταση οταν θηλαζει στη αρχη τον εβαζα λαθος ειδα ομως τα βιντεακια της πατσουρου και ενημερωθηκα οσο μπορουσα τωρα τον βαζω σωστα θηλαζουμε και ξαπλωμενοι οταν βλεπω πως δεν πιανει δοκιμαζω και ξαπλωμενη και ορθια και να κανω βολτες αλλα παλι τιποτα κλαει γοερα μεχρι να καταφερει να πιασει....οπου στο τελος πιανει και επειδη ειναι πολυ νευρικος αφηνει καμμια φορα και αντε παλι απο τη αρχη...

Τωρα ας πουμε που ο τελευταιος μας θηλασμος ξεκινησε 10 ωρα τελειωσαμε κατα τις 11 κ 30 με τα πολλα....φανηκε να χορτασε αρκετα κοιμαται σαν πουλακι...τωρα να τον ξυπνησω πχ για να ξαναφαει η να περιμενω να ξυπνησει μονος του???

Αν δεν τον ξυπνησω ξυπναει κατα τις 4 συνηθως...:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Μηπως να παρω θηλαστρο να αντλω και να τ δινω κατευθειαν σε μπουκαλι επειδη εμαθε ετσι????

Δεν θελω να τον βλεπω να σπαραζει στο κλαμα:(:(!!!!

Ξερω θελει υπομονη αλλα με τρομαζει τ γεγονος πως ''βαριεται''να πιασει...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου:)!Και ο δικός μου είχε θέμα...Είναι μικρός ακόμα ,θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια αλλά πίστεψε με δεν θα το μετανοιώσεις στιγμή:wink:! ;Βάζε τον στο στήθος πιο συχνά.Χρησιμοποιείς ακόμα ψευδοθηλές; Αν σε πονάει ακόμα το στήθος βάζε ζεστές κομπρέσες με σόδα κάνει θαύματα:wink:!Αν κοιμάται ώρες δοκίμασε να τον θηλάζεις μέσα στον ύπνο του.Να θηλάζεις πάνω από 8φορές την μέρα.Ο δικός μου κοιμόταν στο στήθος και όταν τον έβγαζα ξύπναγε:lol:...Πανικός:rolleyes:.Προσπαθούσα να τον κρατάω ξύπνιο εκείνος κοιμόταν...Τελικά άρχισα να τον ταίζω με αντλημένο γάλα αλλά να τον βάζω συνέχεια στο στήθος για να μην ξεμάθει.Τελικά μετά από πολύ κόπο και κούραση τα καταφέραμε:D!Είμαστε 2χρονών και ενός μηνών και θηλάζουμε ακόμα:D!!!

Διαφημίσεις

Αν κανεις κ αυτο θα τα κανεις χειροτερα πιστεψε με!Οτι περνας το περασαμε οι περισσοτερες.Να μι ξυπνας το μωρο,ΑΛΛΑ να μετρας παντα πανες που βρεχει κ να κανεις τουλαχιστον 8 θιλασμους τι μερα(σορι ια τα λαθι εχω χαλασμενο πλικτρολοιο)Μπορει να κλαιει ιατι θελει να σε πιπιλισει μονο να κοιμιθει κ δε θελει να πιει αλλα να ερχετε το αλα με πιεσι κ νευριαζει.Ετσι εκανε κ εμενα,βεβαια δε καταλαβα ποτε τι εκριβως εφταιε απο ολα,απλα ιξερα οτι ολα αυτα προκαλουνε εκνευρισμο.

Συμβουλ μου,κοψε τι πιπιλα δε νομιζω οτι χρειαζεται αυτι,βαλτο στο στιθος,εκτος κ αν σε βολευει(?),δοκιμασε να βαζεις λιο αλα απο το στιθος πριν θιλασει,δες αν πεταεται αποτομα απο τις θιλες τοτε μαλλον εχεις αποτομο let down που μπορει να πνιει το παιδι κ να θυμωνει,το μετριαζεις βκαζοντας λιο αλα πριν θιλασεις ειτε με χερι ειτε με θιλαστρο(το αποφευουμε ιατι πλωνει τις θιλες).Πριν κ μετα απο θιλασμους αλοιφεις με το αλα σου τι θιλι κ αφνεις να στενωνει,καλυτερα οχι επιθεματα κ.λ.π.

Τα μωρα τρωνε καλιτερα οταν μισο κοιμουνται ι οταν δεν εχουνε πεινασει πολυ.Σε ασχετο χρονο να προσπαθεις να το βαζεις να τρωει ,οταν ειναι ιρεμο κ δε πειναει.Επισις κοψε το συμπλρωμα κανε υπομονι κ ας κλαιει θα στρωσει μονο του τι ροι σου με θιλασμους το παιδι κ θα ιρεμισει.οτι αλλο περιπλεκει τα πραματα.Καλι επιτυχια κ σορι ια το τροπο ραφις μου

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Σας εευχαριστω πολυ κοριτσια για τις συμβουλες....

Αποτομο let down δεν εχω το χω δοκιμασει....το προβλημα μ ειναι πως συνηθισε στο μπιμπερο και την πιπιλα και βαριεται να ρουφηξει και απλα αγχωνομαι και τον λυπαμαι που κλαει...μπορει να κλαει και ν κουναει τ κεφαλι του μιση ωρα μεχρι να πιασει...αν πιασει...ολα καλα μετα...μεχρι να ξανααφησει για λιγο και παλι τα ιδια....

Απο χθες πινουμε μονο μαμαδισιο γαλατακι με πολυ δυσκολια και κλαμματα αλα προσπαθω πολυ....:rolleyes: σημερα πινουμε και χωρις ψευδοθηλες....το στηθος φενεται καλυτερα ελπιζω να μην ξαναματωσει κανω ακριβως αυτο π ειπες σνουφελ...γαλατακι purelan και αεριζεται φενεται καλυτερα;)

Οταν κοιμαται δεν θηλαζει με τιποτα ουτε ξυπναει....και αμα ξυπνησει και μπει στο στηθος αποκοιμιεται εκει χωρις να ρουφαει απλα τ εχει για πιπιλα....

Απο πανες χθες βρεξαμε γυρω στις 6 και κακακια 1 φορα...σημερα κακακια δεν καναμε καθολου:(:(!!!

Ειμαι πολυ αγχωμενη οπως καταλαβαινετε περισσοτερο αν χορταινει και αν τα καταφερουμε να πιανει χωρις κλαμα.....σας ευχαριστω πολυ...παιρνω κουραγιο;)

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Kοριτσια μου θα ηθελα λιγο την γνωμη-εμπειρια σας.....Απο χθες πεταξαμε τις ψευδοθηλες και φενεται να τα καταφερνουμε και να πιανουμε καλυτερα δεν σας κρυβω πως ειμαι πολυ χαρουμενη γι αυτο....:P:p!!

Παρατηρησα κατι αλλο ομως και εδω θελω την βοηθεια σας....

Οταν θηλαζουμε δεν ακουω το μωρο να καταπινει ρουφαει μια χαρα λιγο κοιμαται αλλα τον χαιδευω και ξαναρουφαει αν δεν νυσταζει πολυ....

Τωρα που θηλασαμε ομως και επιασε το στηθος εκανε σαν τρελος ρουφουσε πολυ δυνατα και ακουγα να καταπινει δυνατα μεχρι και τις ''φουσκαλες'' οταν παιρνει ανασα ακουγα οπως οταν ετρωγε με μπιμπερο......

Τον εχω ακουσει αλλες μια δυο φορες ετσι.....Επισης οταν κανει ετσι δεν προλαβαινω να τον σηκωσω ρευεται στο στηθος κατευθειαν....

Και η απορια μου ειναι η εξης υπαρχει περιπτωση τις υπολοιπες φορες που δεν τον ακουω να καταπινει να μην ρουφαει καλα και να μην χορταινει??

Η μηπως αυτο συμβαινει επειδη ειχα 4 ωρες να θηλασω και ειχα αρκετο(πιθανον) γαλα??:confused::confused::rolleyes::rolleyes::?:

Πανες βρεχουμε κανονικα 6-7 την μερα.....

Θα περιμενω απαντηση γιατι οπως καταλαβαινετε ως πρωταρα ειμαι αγχωμενη....ευχαριστωωωωωωωωω!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Εφόσον βρέχει 6-7 πάνες πίνει αρκετο γάλα. Απο κενωσεις πως ειστε;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Εφόσον βρέχει 6-7 πάνες πίνει αρκετο γάλα. Απο κενωσεις πως ειστε;

Εχει να κανει 3 μερες μαζι με την σημερινη.:cry::cry::cry:..πηρα χθες την παιδιατρο μην αγχωνεσαι μ λεει καμμια φορα τα θηλαζοντα μωρακια δεν κανουν τοσο συχνα επειδη το γαλα της μαμας ειναι πιο ευπεπτο....

Εγω ομως και παλι ανησυχω.....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Διαφημίσεις

Εχει να κανει 3 μερες μαζι με την σημερινη.:cry::cry::cry:..πηρα χθες την παιδιατρο μην αγχωνεσαι μ λεει καμμια φορα τα θηλαζοντα μωρακια δεν κανουν τοσο συχνα επειδη το γαλα της μαμας ειναι πιο ευπεπτο....

Εγω ομως και παλι ανησυχω.....

Αυτο που σου είπε ισχύει αλλα μετα την 20η μέρα ζωής του μωρου.

Αφου ανησυχείς πες την παιδιατρο να περάσει να δει το μωρο.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Αυτο που σου είπε ισχύει αλλα μετα την 20η μέρα ζωής του μωρου.

Αφου ανησυχείς πες την παιδιατρο να περάσει να δει το μωρο.

Θα την παρω ναι να δω τι θα μ πει.....εχουμε ραντεβυ σ λιγες μερες αλλα θα σκασω απο την αγωνια οποτε....καλα λες σε ευχαριστω..και παλι νινα νινα.>!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png