Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρώτη Φορά Στον Γυναικολόγο

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες τις μέλλουσες και νυν μητέρες του forum. Έμαθα ότι είμαι έγκυος από 2 test εγκυμοσύνης που έκανα παράλληλα, και βγήκαν και τα 2 θετικά. Αύριο, όμως, έχω το πρώτο ραντεβού με τον γυναικολόγο που δεν τον ξέρω, αλλά τον βρήκα διαβάζοντάς σας. Δεν ξέρω αν θα είναι καλός, αν θα έχει καλά μηχανήματα - όπως αναφέρετε ότι παίζουν μεγάλο ρόλο -, αλλά θα ήθελα να ρωτήσω, ιδίως τις ήδη μητέρες, τρεις ερωτήσεις:

1. Τι πρέπει να προσέξω σε έναν γυναικολόγο - ή στο ιατρείο του - στον οποίο πηγαίνω πρώτη φορά λόγω εγκυμοσύνης (δεν είναι ένα απλό test pap π.χ.).

2. Τι πρέπει να ξέρω για τις πρώτες εξετάσεις και για τι να είμαι προετοιμασμένη; Υπάρχει κάτι που γνωρίζετε μόνον εμπειρικά;

3. (Συγγνώμη, εκ των προτέρων, που θα το αναφέρω). Ενώ έχω κανονική ροή υγρών - ίσως, μάλιστα, και λίγο αυξημένη - δεν μπορώ να έρθω σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό μου. Είναι σαν να έχει πρηστεί... η είσοδος και η διείσδυση είναι αδύνατη. Έχει συμβεί και σε κάποιες από εσάς; Πρέπει να είμαι 4(?)-5(?) εβδομάδων, κι αυτό άρχισε να συμβαίνει σταδιακά από την ημέρα της καθυστέρησης. Είμαι πολύ ανήσυχη ούτως ή άλλως με το τι θα δω/ακούσω στον γιατρό, και με πιάνει πανικός στην σκέψη ότι μπορεί να μου κάνει κάτι ενδοκολπικά, γιατί με βλέπω να ουρλιάζω...

Θα περιμένω με αγωνία όποια σας απάντηση...

Ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Με το καλο το μωρακι σου , ειναι λογικο να εισαι γεματη απορειες θα προσπαθησω να σου λυσω μερικες απο αυτες απο την εμπειρια μου και εγω παντα .

Λοιπον εγω οταν εμεινα εγκυος πρωτη φορα στο γιο μου ειχα επισκεφτει αρχικα εναν γυναικολογο οπου μας τα μασαγε , ο υπερηχος του ηταν λιγο μαπα και δεν μπορουσε καν να δει το σακο (ημουνα περιπου 6 βδομαδων οποτε ο σακος θα πρεπε να φαινεται πεντακαθαρα ) οποτε και συμπερανε οτι ισως ειναι ε3ωμητριο ή οτι δεν αναπτυσεται και μου εδωσε ενα σωρο ε3ετασεις να κανω . Επειδη δεν μας αρεσαν οι απαντησεις του και γενικως δεν μας ενεπνευσε εμπιστοσυνη , επισκεφτηκαμε την ιδια μερα εναν αλλο γυναικολογο (και πλεον αγαπημενο γιατρο μου εδω και 6χρονια περιπου ) οπου ειχα ακουσει απο μια φιλη μου που ητανε εγκυος και εκεινη . Δεν 3ερω τι με κρατησε κοντα του , βασικα μας ενεπνευσε εμπιστοσυνη απο την πρωτη μερα , φυσικα ειδε το σακο μεσα στη μητρα , μας εξηγησε ενα σωρο απορειες και ηξερε τι ελεγε , επισης κατι αλλο που με ειχε προδιαθεσει θετικα ηταν οτι ειχε αρκετες εγκυες οποτε και σημαινει και αρκετη εμπειρια , επισης το οτι ητανε αρκετα οικονομικος που σημαινει οτι δεν εχει αναγκη τα 30 ευρω παραπανω αλλα ασκει την ιατρικη επειδη γουσταρει κσι το αγαπαει . Αυτα περι γιατρου , θα πρεπει να σου κανει κλικ εσενα και να σου εμπνευσει εμπιστοσυνη .

Επειτα να σου πω οτι οι πρωτες ε3ετασεις θα ειναι κολπικες , με κολπικο υπερυχο και να σημειωσω οτι μεχρι να δεις το γιατρο σου καλυτερα να μην κανεις καθολου σεξ γιατι σχεδον παντα απαγορευεται στο 1ο τριμηνο λογω οτι η μητρα ειναι ακομα χαμηλα .

Εκτος απο αιματος και ουρων λογικα θα σου δωσει να κανεις προγεννητικο ελεγχο .

Ευχομαι ολα να πανε καλα .

QRyOp2.png

Ο γυναικολόγος θα πρέπει να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να νιώθεις ασφάλεια μαζί του. Να μπορείς να τον ρωτήσεις ότι απορία έχεις χωρίς να ντρέπεσαι και να τον βρίσκεις ανα πάσα στιγμή στο τηλέφωνο για οποιαδήποτε ανάγκη σου και αμφιβολία!

Λογικά τη πρώτη φορά για να καταφέρει να δεί το έμβρυο θα σου κάνει κολπικό υπέρηχο, αλλά αυτό δεν είναι και απόλυτο!

Απο το πώς σου μιλάει και το τί μπορεί να διακρίνει στον πρώτο υπέρηχο, θα είσαι σε θέση να καταλάβεις αν είναι έμπειρος!

Προφανώς θα σου δώσει να κάνεις έναν προγεννητικό έλεγχο που περιλαμβάνει εξετάσεις αίματος, ούρων και καλλιέργεια κολπικού υγρού!

Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι και να φοβάσαι!

Να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη!!!

Μόλις γύρισα από τον γυναικολόγο...

Ξέρω ότι άργησα να πάω, αλλά δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, συν του ότι δεν πίστευα ότι είμαι έγκυος, συν του ότι έπρεπε να πάρω την απόφαση να κρατήσω το παιδάκι χωρίς να είμαι με κάποιον που όχι μόνο δεν έκανε ποτέ ως σύντροφος, πόσο μάλλον ως πατέρας...

Του είπα το ιστορικό, το ότι τα test έδειξαν αμέσως την εγκυμοσύνη, αλλά επειδή δεν είχα ζαλάδες και εμετούς, πιθανολογούσα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Επίσης, ότι εχθές και σήμερα είδα καφέ κηλίδες για πρώτη φορά στο εσώρουχο... Με άκουγε προσεκτικά, μέχρι που του είπα ότι έχω γίνει τραγικά ευσυγκίνητη, από το πουθενά. Κι εκεί χαμογέλασε...

Σηκώθηκε, με πήρε από τους ώμους, και μου είπε "πάμε να δούμε".

Του είπα αυτό με την... άρνηση τής διείσδυσης και μου είπε να μην ανησυχώ, δεν θα κάνουμε κολπικό υπέρηχο. Τον ρώτησα πως θα φανεί κάτι εφ' όσον είναι τόσο νωρίς χωρίς κολπικό υπέρηχο, και μου απάντησε ότι αν είμαι έγκυος, να μην ανησυχώ θα φανεί. (Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, που την πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να κάνουν κολπικό υπέρηχο?).

Με πήγε στο εξεταστικό δωμάτιο - που περισσότερο έμοιαζε με δωμάτιο ξενοδοχείου ημιπαραμονής, με τόσο χαμηλό φωτισμό! -, ξάπλωσα, και απέναντί μου είχα μία οθόνη με ό,τι έβλεπε κι εκείνος στην οθόνη δίπλα μου. Έβαλε το gel, άρχισε να με εξετάζει, κι εκεί που ήμουν στα όρια τής κατάθλιψης, άρχισα να γελάω - εγώ που δεν γαργαλιέμαι με τίποτα...

Και όπως γελούσα, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αισθάνθηκα να με πιέζει έντονα στο κέντρο τής κύστης, και άκουσα την φωνή του να λέει: "Συγχαρητήρια. Είστε έγκυος."...

Μου κόπηκε και το γέλιο και τα γόνατα...

Αμέσως κοίταξα την οθόνη, και έψαξα να βρω τι ήταν αυτό που τον έκανε να πει αυτό που είπε... Και είδα μόνο μία μαύρη κουκίδα... Καμμία σχέση με το "φασολάκι" που έλεγα. Τον ρώτησα: "Τι είναι αυτό;". Μου απάντησε: "Ο σάκος".

...

Δεν ξέρω αν εκεί μέσα μία μέρα θα δω αυτό το "φασολάκι", και δεν ξέρω τι θα κάνω. Ξέρω ότι έφυγα με κλάμματα, ακόμα και με αυτή την μαύρη κηλίδα... Την οποία την κοιτούσα συνέχεια μέσα στο ταξί, κι αυτή την στιγμή την έχω μπροστά από το πληκτρολόγιο... (Υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί με τον καιρό; Υπάρχει τρόπος να την κρατήσω για πάντα?).

Δεν ξέρω αν όλα πάνε καλά, δεν ξέρω αν θα γίνω - τελικά - μητέρα, δεν ξέρω τι με περιμένει. Ο γιατρός είπε ηρεμία, όχι στενοχώρια, όχι βάρη, και να μην σκέφτομαι καθόλου ότι είμαι έγκυος για τους επόμενους 2 μήνες.

Έχω πάρει απόφαση να το μεγαλώσω μόνη μου και - εάν όλα πάνε καλά - να τα μοιράζομαι αποκλειστικά μαζί σας, διότι δεν θέλω να ξέρει κανείς τίποτα το πρώτο τρίμηνο, σε περίπτωση αποβολής.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες - ιδιαίτερα εκείνες που πήραν απόφαση να κρατήσουν ένα παιδάκι μόνες τους - να είναι τυχερές, να μην σκέφτονται τίποτα, και ό,τι γίνεται είναι για καλό - ακόμα κι αν με την πρώτη ματιά μοιάζει για το αντίθετο.

Επόμενο ραντεβού σε 10 μέρες...

Edited by expecting

Διαφημίσεις

Γλυκιά μου έχεις το σποράκι σου που μεγαλώνει και θα σου δίνει την δύναμη που χρειάζεσαι!Να είσαι ήρεμη όσο μπορείς και να σκέφτεσαι ότι μέρα με την μέρα μεγαλώνει μέχρι να γίνει φασολάκι και μετά μωράκι!Το ξέρω ότι το άγχος της αποβολής είναι αναπόφευκτο, το ζω και γω καθημερινά, αλλά κι αυτό μέρα με την μέρα μειώνεται!Να έχεις μια τέλεια εγκυμοσύνη σου εύχομαι :-D

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Μόλις γύρισα από τον γυναικολόγο...

Ξέρω ότι άργησα να πάω, αλλά δεν ήμουν καλά ψυχολογικά, συν του ότι δεν πίστευα ότι είμαι έγκυος, συν του ότι έπρεπε να πάρω την απόφαση να κρατήσω το παιδάκι χωρίς να είμαι με κάποιον που όχι μόνο δεν έκανε ποτέ ως σύντροφος, πόσο μάλλον ως πατέρας...

Του είπα το ιστορικό, το ότι τα test έδειξαν αμέσως την εγκυμοσύνη, αλλά επειδή δεν είχα ζαλάδες και εμετούς, πιθανολογούσα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Επίσης, ότι εχθές και σήμερα είδα καφέ κηλίδες για πρώτη φορά στο εσώρουχο... Με άκουγε προσεκτικά, μέχρι που του είπα ότι έχω γίνει τραγικά ευσυγκίνητη, από το πουθενά. Κι εκεί χαμογέλασε...

Σηκώθηκε, με πήρε από τους ώμους, και μου είπε "πάμε να δούμε".

Του είπα αυτό με την... άρνηση τής διείσδυσης και μου είπε να μην ανησυχώ, δεν θα κάνουμε κολπικό υπέρηχο. Τον ρώτησα πως θα φανεί κάτι εφ' όσον είναι τόσο νωρίς χωρίς κολπικό υπέρηχο, και μου απάντησε ότι αν είμαι έγκυος, να μην ανησυχώ θα φανεί. (Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, που την πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να κάνουν κολπικό υπέρηχο?).

Με πήγε στο εξεταστικό δωμάτιο - που περισσότερο έμοιαζε με δωμάτιο ξενοδοχείου ημιπαραμονής, με τόσο χαμηλό φωτισμό! -, ξάπλωσα, και απέναντί μου είχα μία οθόνη με ό,τι έβλεπε κι εκείνος στην οθόνη δίπλα μου. Έβαλε το gel, άρχισε να με εξετάζει, κι εκεί που ήμουν στα όρια τής κατάθλιψης, άρχισα να γελάω - εγώ που δεν γαργαλιέμαι με τίποτα...

Και όπως γελούσα, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, αισθάνθηκα να με πιέζει έντονα στο κέντρο τής κύστης, και άκουσα την φωνή του να λέει: "Συγχαρητήρια. Είστε έγκυος."...

Μου κόπηκε και το γέλιο και τα γόνατα...

Αμέσως κοίταξα την οθόνη, και έψαξα να βρω τι ήταν αυτό που τον έκανε να πει αυτό που είπε... Και είδα μόνο μία μαύρη κουκίδα... Καμμία σχέση με το "φασολάκι" που έλεγα. Τον ρώτησα: "Τι είναι αυτό;". Μου απάντησε: "Ο σάκος".

...

Δεν ξέρω αν εκεί μέσα μία μέρα θα δω αυτό το "φασολάκι", και δεν ξέρω τι θα κάνω. Ξέρω ότι έφυγα με κλάμματα, ακόμα και με αυτή την μαύρη κηλίδα... Την οποία την κοιτούσα συνέχεια μέσα στο ταξί, κι αυτή την στιγμή την έχω μπροστά από το πληκτρολόγιο... (Υπάρχει περίπτωση να αλλοιωθεί με τον καιρό; Υπάρχει τρόπος να την κρατήσω για πάντα?).

Δεν ξέρω αν όλα πάνε καλά, δεν ξέρω αν θα γίνω - τελικά - μητέρα, δεν ξέρω τι με περιμένει. Ο γιατρός είπε ηρεμία, όχι στενοχώρια, όχι βάρη, και να μην σκέφτομαι καθόλου ότι είμαι έγκυος για τους επόμενους 2 μήνες.

Έχω πάρει απόφαση να το μεγαλώσω μόνη μου και - εάν όλα πάνε καλά - να τα μοιράζομαι αποκλειστικά μαζί σας, διότι δεν θέλω να ξέρει κανείς τίποτα το πρώτο τρίμηνο, σε περίπτωση αποβολής.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες - ιδιαίτερα εκείνες που πήραν απόφαση να κρατήσουν ένα παιδάκι μόνες τους - να είναι τυχερές, να μην σκέφτονται τίποτα, και ό,τι γίνεται είναι για καλό - ακόμα κι αν με την πρώτη ματιά μοιάζει για το αντίθετο.

Επόμενο ραντεβού σε 10 μέρες...

Με έχεις μπερδέψει λίγο... ήθελες να μείνεις έγκυος? αισθάνεσαι μεγάλη ανασφάλεια για την πορεία της εγκυμοσύνης και δεν εχω καταλάβει εάν πραγματικά το θέλεις... προσωπική μου άποψη πάντως εφόσον έχεις αποφασίσει να κρατήσεις το παιδί (και μπράβο σου) δεν θα πρέπει να αφήσεις απέξω τον πατέρα του... όποιος και να είναι αυτός... δεν ξέρω γεγονότα και καταστάσεις αλλά το παιδί δεν φύτρωσε μόνο του... υπάρχει ο βιολογικός του πατέρας για τον οποίο πίστεψέ με κάποια μέρα θα χρειαστεί να δώσεις "εξηγήσεις" στο παιδί.... μίλα με τον σύντροφό σου για την εγκυμοσύνη, δως του να καταλάβει ότι εσύ είσαι αποφασισμένη να αναλάβεις τις ευθύνες σου και εάν χρειαστεί να μεγαλώσεις ακόμη και μόνη σου το παιδί... πρέπει ΚΑΙ ΟΙ 2 να αναλάβουν τις ευθύνες τους.. μωρό δεν είναι αυτό με τα ροζ ή μπλε φορμάκια και τα λουλουδάκια γύρω γύρω.. μωρό σημαίνει ευθύνες / έξοδα / κούραση / υποχρεώσεις ... μπράβο σου εάν είσαι αποφασισμένη να τα αναλάβεις μόνη σου.... δεν πρέπει να αφήνεις τον άλλον απέξω όμως... εάν δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του και εξαφανιστεί εσύ θα έχεις προσπαθήσει.. καλή τύχη!

Με έχεις μπερδέψει λίγο... ήθελες να μείνεις έγκυος? αισθάνεσαι μεγάλη ανασφάλεια για την πορεία της εγκυμοσύνης και δεν εχω καταλάβει εάν πραγματικά το θέλεις... προσωπική μου άποψη πάντως εφόσον έχεις αποφασίσει να κρατήσεις το παιδί (και μπράβο σου) δεν θα πρέπει να αφήσεις απέξω τον πατέρα του... όποιος και να είναι αυτός... δεν ξέρω γεγονότα και καταστάσεις αλλά το παιδί δεν φύτρωσε μόνο του... υπάρχει ο βιολογικός του πατέρας για τον οποίο πίστεψέ με κάποια μέρα θα χρειαστεί να δώσεις "εξηγήσεις" στο παιδί.... μίλα με τον σύντροφό σου για την εγκυμοσύνη, δως του να καταλάβει ότι εσύ είσαι αποφασισμένη να αναλάβεις τις ευθύνες σου και εάν χρειαστεί να μεγαλώσεις ακόμη και μόνη σου το παιδί... πρέπει ΚΑΙ ΟΙ 2 να αναλάβουν τις ευθύνες τους.. μωρό δεν είναι αυτό με τα ροζ ή μπλε φορμάκια και τα λουλουδάκια γύρω γύρω.. μωρό σημαίνει ευθύνες / έξοδα / κούραση / υποχρεώσεις ... μπράβο σου εάν είσαι αποφασισμένη να τα αναλάβεις μόνη σου.... δεν πρέπει να αφήνεις τον άλλον απέξω όμως... εάν δεν θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του και εξαφανιστεί εσύ θα έχεις προσπαθήσει.. καλή τύχη!

Καλησπέρα, elenip

Δεν επιχείρησα να μείνω έγκυος, εάν αυτό εννοείς. Συνέβη.

Αισθάνομαι μεγάλη ανασφάλεια, διότι δεν είμαι από τις γυναίκες που ονειρεύονταν πάντα να γίνουν μητέρες. Και τώρα, μου συμβαίνει κάτι για το οποίο είμαι υπεύθυνη εγώ, δεν μπορώ να το συζητήσω με κανέναν - διότι ο αριθμός των αποβολών είναι υψηλός, και δεν θέλω να το ξέρει κανείς σε αυτή τη φάση, όπως και οι περισσότερες γυναίκες. Ο μόνος άνθρωπος που το γνωρίζει είναι ο πατέρας. Δυστυχώς, δεν έχω την εικόνα που είχα, όταν σκεφτόμουν πως θα ήταν όταν μία μέρα θα έκανα οικογένεια. Διότι είμαι από τα άτομα που πιστεύουν ακράδαντα πως το παιδί πρέπει να έχει και τους δύο γονείς - τουλάχιστον στα 10 πρώτα χρόνια τής ζωής του.

Ο βιολογικός του πατέρας, είναι αυτό ακριβώς που είπες. Ο βιολογικός του πατέρας, και μόνο. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι πήρα απόφαση να χωρίσω μερικές μέρες πριν την καθυστέρηση. Εάν, λοιπόν, ο βιολογικός του πατέρας δεν υπήρξε ποτέ σύντροφος, αλλά άλλα πολλά άσχημα πράγματα, δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να φέρω ένα παιδί στον κόσμο, το οποίο θα υποφέρει μαζί με εμένα.

Ο βιολογικός του πατέρας θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του, μην ανησυχείς. Αυτό, όμως, επειδή βλέπει αυτό το παιδάκι σαν ιδιοκτησία του κι εμένα ως το μέσον που θα την κατοχυρώσει. Δεν δεσμεύεις την ζωή σου με έναν τέτοιον άνθρωπο, και δεν εκθέτεις ένα παιδάκι σε οτιδήποτε αρνητικό, επειδή κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει την φαντασίωση τού "οικογενειάρχη".

Ασφαλώς και γνωρίζω τι έχω να αντιμετωπίσω.

Δεν κοιμάμαι γι' αυτόν τον λόγο. Επίσης, δεν κοιμάμαι διότι θυμάμαι - ακόμα και με μορφή ονείρων... - ό,τι έχω περάσει. Κι έτσι, έχω να σου πω, ότι παρ' όλο που πιστεύω στην ύπαρξη μίας οικογένειας για ένα παιδάκι, περισσότερο πιστεύω στο ότι αυτό το παιδάκι πρέπει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο περιβεβλημένο με αγάπη και φροντίδα, κάτι που ο βιολογικός του πατέρας δεν είναι ικανός να προσφέρει ούτε σε εμένα. Προτιμώ, λοιπόν, να φέρω στον κόσμο ένα παιδί που μπορεί να του λείψει ο πατέρας του στην αρχή, αλλά μετά, μαθαίνοντας για ποιον λόγο πήρα αυτή την απόφαση, θα καταλάβει τα πάντα.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, και να είσαι σίγουρη ότι δεν είχα σκοπό να "αφήσω απ' έξω" κανέναν, και ιδίως τον πατέρα τού παιδιού μου. Μόνο που ο πατέρας τού παιδιού μου ήταν συνέχεια εκτός...

Καλησπέρα, elenip

Δεν επιχείρησα να μείνω έγκυος, εάν αυτό εννοείς. Συνέβη.

Αισθάνομαι μεγάλη ανασφάλεια, διότι δεν είμαι από τις γυναίκες που ονειρεύονταν πάντα να γίνουν μητέρες. Και τώρα, μου συμβαίνει κάτι για το οποίο είμαι υπεύθυνη εγώ, δεν μπορώ να το συζητήσω με κανέναν - διότι ο αριθμός των αποβολών είναι υψηλός, και δεν θέλω να το ξέρει κανείς σε αυτή τη φάση, όπως και οι περισσότερες γυναίκες. Ο μόνος άνθρωπος που το γνωρίζει είναι ο πατέρας. Δυστυχώς, δεν έχω την εικόνα που είχα, όταν σκεφτόμουν πως θα ήταν όταν μία μέρα θα έκανα οικογένεια. Διότι είμαι από τα άτομα που πιστεύουν ακράδαντα πως το παιδί πρέπει να έχει και τους δύο γονείς - τουλάχιστον στα 10 πρώτα χρόνια τής ζωής του.

Ο βιολογικός του πατέρας, είναι αυτό ακριβώς που είπες. Ο βιολογικός του πατέρας, και μόνο. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι πήρα απόφαση να χωρίσω μερικές μέρες πριν την καθυστέρηση. Εάν, λοιπόν, ο βιολογικός του πατέρας δεν υπήρξε ποτέ σύντροφος, αλλά άλλα πολλά άσχημα πράγματα, δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να φέρω ένα παιδί στον κόσμο, το οποίο θα υποφέρει μαζί με εμένα.

Ο βιολογικός του πατέρας θέλει να αναλάβει τις ευθύνες του, μην ανησυχείς. Αυτό, όμως, επειδή βλέπει αυτό το παιδάκι σαν ιδιοκτησία του κι εμένα ως το μέσον που θα την κατοχυρώσει. Δεν δεσμεύεις την ζωή σου με έναν τέτοιον άνθρωπο, και δεν εκθέτεις ένα παιδάκι σε οτιδήποτε αρνητικό, επειδή κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει την φαντασίωση τού "οικογενειάρχη".

Ασφαλώς και γνωρίζω τι έχω να αντιμετωπίσω.

Δεν κοιμάμαι γι' αυτόν τον λόγο. Επίσης, δεν κοιμάμαι διότι θυμάμαι - ακόμα και με μορφή ονείρων... - ό,τι έχω περάσει. Κι έτσι, έχω να σου πω, ότι παρ' όλο που πιστεύω στην ύπαρξη μίας οικογένειας για ένα παιδάκι, περισσότερο πιστεύω στο ότι αυτό το παιδάκι πρέπει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο περιβεβλημένο με αγάπη και φροντίδα, κάτι που ο βιολογικός του πατέρας δεν είναι ικανός να προσφέρει ούτε σε εμένα. Προτιμώ, λοιπόν, να φέρω στον κόσμο ένα παιδί που μπορεί να του λήψει ο πατέρας του στην αρχή, αλλά μετά, μαθαίνοντας για ποιον λόγο πήρα αυτή την απόφαση, θα καταλάβει τα πάντα.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, και να είσαι σίγουρη ότι δεν είχα σκοπό να "αφήσω απ' έξω" κανέναν, και ιδίως τον πατέρα τού παιδιού μου. Μόνο που ο πατέρας τού παιδιού μου ήταν συνέχεια εκτός...

Ειλικρινά λυπάμαι για το πως έχουν έρθει τα πράγματα... επειδή τα θέματά μας τα διαβάζουν πολλές κοπέλες νομίζω ότι η δική σου ιστορία για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει αυτό που φωνάζουμε συνεχώς εδώ μέσα να προσέχουμε για να μην προκύψει εγκυμοσύνη όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ... δεν σε κρίνω και θα είμαι η πρώτη που θα σε συμβουλέψω σε ότι χρειαστείς.. εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα μας εάν αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι στη ζωή του παιδιού... με αυτά που έγραφες νόμιζα ότι δεν του το είχες πει καν... σε περιμένουν δύσκολες στιγμές αλλά τώρα είναι και η αρχή και μπορεί να σου φαίνονται όλα μαύρα.... θέλει πολυ κουράγιο και υπομονή για να το περνάς όλο αυτό μόνη σου... ελπίζω όλες μας εδώ να σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείς από εμάς... με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!! ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα πάντως και να κάνετε μία όμορφη οικογένεια! εάν κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο....

Ειλικρινά λυπάμαι για το πως έχουν έρθει τα πράγματα... επειδή τα θέματά μας τα διαβάζουν πολλές κοπέλες νομίζω ότι η δική σου ιστορία για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει αυτό που φωνάζουμε συνεχώς εδώ μέσα να προσέχουμε για να μην προκύψει εγκυμοσύνη όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ... δεν σε κρίνω και θα είμαι η πρώτη που θα σε συμβουλέψω σε ότι χρειαστείς.. εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα μας εάν αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι στη ζωή του παιδιού... με αυτά που έγραφες νόμιζα ότι δεν του το είχες πει καν... σε περιμένουν δύσκολες στιγμές αλλά τώρα είναι και η αρχή και μπορεί να σου φαίνονται όλα μαύρα.... θέλει πολυ κουράγιο και υπομονή για να το περνάς όλο αυτό μόνη σου... ελπίζω όλες μας εδώ να σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείς από εμάς... με το καλό να έρθει το μωράκι σου!!! ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα πάντως και να κάνετε μία όμορφη οικογένεια! εάν κάτι τέτοιο δεν είναι ανέφικτο....

Πίστεψέ με, κανείς δεν λυπάται περισσότερο από εμένα γι' αυτό...

Αυτό που έχω να πω εγώ στις κοπέλες που αναφέρεις, δεν είναι να προσέχουν να μην μείνουν έγκυες. Εάν αυτό συμβεί - όπως στην δική μου περίπτωση - είναι κάτι θετικό. Το αρνητικό, είναι να επιλέξεις να είσαι με έναν άνθρωπο εξ αιτίας αυτού. Και να κάνεις έναν γάμο "για το παιδί", όπου θα είναι και εκείνες και αυτό δυστυχισμένο. Διότι θα μπορούσε να έμενα έγκυος και ο σύζυγός μου (θέλεις?) να έφευγε από την ζωή. Πάλι μόνη μου θα το μεγάλωνα. Αλλά θα είχα να του πω καλά πράγματα για τον μπαμπά του. Εγώ - και όσες γυναίκες έκαναν παραπάνω υπομονή για κάποιον χωρίς, τελικά, να αξίζει ούτε ένα δευτερόλεπτό της... - δεν έχω τίποτα.

Αν με περιμένουν δύσκολες στιγμές...

Με κάνεις και γελάω...

Είναι επειδή δεν ξέρεις τι στιγμές έχω περάαει...

Σε ευχαριστώ για όλα, μέσα από την καρδιά μου.

Διαφημίσεις

Σίγουρα εδώ μέσα υπάρχουν κοπέλες που πίστεψέ με έχουν περάσει τα πάντα! οπότε, όταν έχεις την ανάγκη θα σου σταθούμε όπως μπορεί η καθεμιά.... σου εύχομαι ολόψυχα οι δύσκολες στιγμές να ανήκουν στο παρελθόν και από εδώ και πέρα να έχεις μόνο όμορφα πράγματα μπροστά σου.. το πιο όμορφο έρχεται σε 8 μήνες :P

Πίστεψέ με, κανείς δεν λυπάται περισσότερο από εμένα γι' αυτό...

Αυτό που έχω να πω εγώ στις κοπέλες που αναφέρεις, δεν είναι να προσέχουν να μην μείνουν έγκυες. Εάν αυτό συμβεί - όπως στην δική μου περίπτωση - είναι κάτι θετικό. Το αρνητικό, είναι να επιλέξεις να είσαι με έναν άνθρωπο εξ αιτίας αυτού. Και να κάνεις έναν γάμο "για το παιδί", όπου θα είναι και εκείνες και αυτό δυστυχισμένο. Διότι θα μπορούσε να έμενα έγκυος και ο σύζυγός μου (θέλεις?) να έφευγε από την ζωή. Πάλι μόνη μου θα το μεγάλωνα. Αλλά θα είχα να του πω καλά πράγματα για τον μπαμπά του. Εγώ - και όσες γυναίκες έκαναν παραπάνω υπομονή για κάποιον χωρίς, τελικά, να αξίζει ούτε ένα δευτερόλεπτό της... - δεν έχω τίποτα.

Αν με περιμένουν δύσκολες στιγμές...

Με κάνεις και γελάω...

Είναι επειδή δεν ξέρεις τι στιγμές έχω περάαει...

Σε ευχαριστώ για όλα, μέσα από την καρδιά μου.

Μη μασάς πουθενά.

Επιλέγεις να ζήσεις τη μητρότητα που σου χαρίστηκε απλόχερα τώρα, από ένα αβέβαιο μέλλον με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς παιδιά.

Και σου το λέω που είμαι σε φάση εξωσωματικής (έχω ήδη ένα παιδάκι βέβαια) και τελευταία γνωρίζω όλο ζευγάρια που προσπαθούν και προσπαθούν και προσπαθούν κι όλο αρνητικά τρώνε...

Παίρνεις τη ζωή όπως έρχεται κι αντίστοιχα προσαρμόζεσαι. Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία.

Αν περιμένεις να ζήσεις το παραμύθι: κατάλληλος σύντροφος - γάμος - σπίτι - επαγγελματική αποκατάσταση - παιδιά, πολύ πιθανά κάτι θα στραβώσει και θα μείνει ένα μεγάλο κενό.

Ζήσε αυτό που έχεις κι αυτό είναι η μητρότητα.

Να είσαι καλά και να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη.

s-age.png

pAfOp2.png

Σίγουρα εδώ μέσα υπάρχουν κοπέλες που πίστεψέ με έχουν περάσει τα πάντα! οπότε, όταν έχεις την ανάγκη θα σου σταθούμε όπως μπορεί η καθεμιά.... σου εύχομαι ολόψυχα οι δύσκολες στιγμές να ανήκουν στο παρελθόν και από εδώ και πέρα να έχεις μόνο όμορφα πράγματα μπροστά σου.. το πιο όμορφο έρχεται σε 8 μήνες :P

Σε ευχαριστώ πολύ, elenip...

Μη μασάς πουθενά.

Επιλέγεις να ζήσεις τη μητρότητα που σου χαρίστηκε απλόχερα τώρα, από ένα αβέβαιο μέλλον με ή χωρίς σύντροφο, με ή χωρίς παιδιά.

Και σου το λέω που είμαι σε φάση εξωσωματικής (έχω ήδη ένα παιδάκι βέβαια) και τελευταία γνωρίζω όλο ζευγάρια που προσπαθούν και προσπαθούν και προσπαθούν κι όλο αρνητικά τρώνε...

Παίρνεις τη ζωή όπως έρχεται κι αντίστοιχα προσαρμόζεσαι. Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία.

Αν περιμένεις να ζήσεις το παραμύθι: κατάλληλος σύντροφος - γάμος - σπίτι - επαγγελματική αποκατάσταση - παιδιά, πολύ πιθανά κάτι θα στραβώσει και θα μείνει ένα μεγάλο κενό.

Ζήσε αυτό που έχεις κι αυτό είναι η μητρότητα.

Να είσαι καλά και να έχεις μια υπέροχη εγκυμοσύνη.

Επέλεξα να κρατήσω αυτό το παιδάκι - αν και δεν είναι τίποτα σίγουρο ακόμα, έναν σάκο είδε και μου είπε ότι μπορεί και να παραμείνει άδειος... - γιατί ήρθε, ακόμα κι αν - ίσως - δεν έπρεπε. Στην αρχή ήθελα να το ρίξω. 'Ηταν ανεπάντεχο, είχε αποφασίσει να χωρίσω, κτλ. Μετά σκέφτηκα ότι όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα, ό,τι και να αντιμετωπίσω, αν ζήσει αυτό το παιδάκι και τα καταφέρουμε, μπορώ να το κάνω ευτυχισμένο. Αλλά μόνο μόνη μου. Διότι στην σκέψη και μόνο ότι θα παρέμενα σε αυτή την σχέση - προφανώς με γάμο - και ότι θα ερχόταν μία μέρα το παιδί μου και θα μου έλεγε: "Καλά, μαμά... Αφού ήξερες ότι θα είμαστε δυστυχισμένοι, γιατί δεν χώρισες;...", μου ερχόταν τρέλα...

Και εμένα αυτή είναι η φιλοσοφία μου.

Πρέπει να αντιμετωπίζεις την ζωή και να προσαρμόζεσαι.

Δεν περίμενα ποτέ αυτό το παραμύθι, γενικά.

Σε ό,τι αφορά μία σχέση - ή ένα παιδί μέσα σε αυτή -, όμως, θα απαιτούσα τα στοιχειώδη.

Δεν τα είχα παρά σε στιγμές και με δυσκολία.

Απλά, άργησα να φύγω.

Σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι όλα να σου πάνε καλά...