Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κατακρατηση κοπρανων 17 μηνων

freedompath

Recommended Posts

γεια σας εχω ενα αγορακι 17 μηνων και εχουμε θεμα με τη κατακτρατηση κοπρανων.ξεκινησε πριν 8 μηνες περιπου με δυσκοιλιοτητα η οποια του εκανε ραγαδα στο ποπο...αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να πονα και να βγαζει αιματακι στην αφοδευση.αλλαξαμε διατροφη καναμε θεραπιες..τωρα βρισκομαστε στα μεσα την τελευταιας εναλλακτικης με ενα σιροπι που λειτουργει ως μαλακτικο κοπρανων.τα κακα του εδω και πολυ καιρο εχουν μαλακωσει πολυ εχουν γινει σαν αλοιφη.παρολαυτα τα κρατα πεισματικα.κρατα ισια τα ποδια και σφιγγεται.απο τη τριτη μερα που μπορει να τα εχει κρατησει ειναι δυνατον να κλαιει μεχρι και το τελος της τεταρτης μεχρι να τα κανει.οπου πλεον βγαινουν σα μπαλες απο το κρατημα αλλα και παλι δεν ειναι σκληρα...το απο κορυφωμα σημερα που τα κραταγε 2 μερες(απο τη στιγμη που του ερχοταν να τα κανει)και ειχαμε καταντησει τη μιση μερα να μη κουνιεται γιατι φοβοταν μη του φυγουν ε και να κλαιει σπαραχτικα,στο τελος εβγαλε και πολλα αιματα απο τη πιεση που εχει ασκησει στο εντερο....ενω τελευταια δεν εβγαζε καθολου ειχαμε καταφερει να επουλωσουμε τη ραγαδα..τωρα ξανα στα ιδια

.ειμαστε σιγουροι πλεον και εμεις και η παιδιατρος οτι ειναι ψυχολογικο το θεμα και οτι τα κρατα επιτηδες.

πειτε μου ρε κοριτσια εχει τυχει αυτο σε καμια να εχει τετοιο θεμα με το παιδακι της???εχω απελπιστει πια δε μπορω να βλεπω το παιδι μου να υποφερει ετσι.

Διαφημίσεις

γεια σας εχω ενα αγορακι 17 μηνων και εχουμε θεμα με τη κατακτρατηση κοπρανων.ξεκινησε πριν 8 μηνες περιπου με δυσκοιλιοτητα η οποια του εκανε ραγαδα στο ποπο...αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να πονα και να βγαζει αιματακι στην αφοδευση.αλλαξαμε διατροφη καναμε θεραπιες..τωρα βρισκομαστε στα μεσα την τελευταιας εναλλακτικης με ενα σιροπι που λειτουργει ως μαλακτικο κοπρανων.τα κακα του εδω και πολυ καιρο εχουν μαλακωσει πολυ εχουν γινει σαν αλοιφη.παρολαυτα τα κρατα πεισματικα.κρατα ισια τα ποδια και σφιγγεται.απο τη τριτη μερα που μπορει να τα εχει κρατησει ειναι δυνατον να κλαιει μεχρι και το τελος της τεταρτης μεχρι να τα κανει.οπου πλεον βγαινουν σα μπαλες απο το κρατημα αλλα και παλι δεν ειναι σκληρα...το απο κορυφωμα σημερα που τα κραταγε 2 μερες(απο τη στιγμη που του ερχοταν να τα κανει)και ειχαμε καταντησει τη μιση μερα να μη κουνιεται γιατι φοβοταν μη του φυγουν ε και να κλαιει σπαραχτικα,στο τελος εβγαλε και πολλα αιματα απο τη πιεση που εχει ασκησει στο εντερο....ενω τελευταια δεν εβγαζε καθολου ειχαμε καταφερει να επουλωσουμε τη ραγαδα..τωρα ξανα στα ιδια

.ειμαστε σιγουροι πλεον και εμεις και η παιδιατρος οτι ειναι ψυχολογικο το θεμα και οτι τα κρατα επιτηδες.

πειτε μου ρε κοριτσια εχει τυχει αυτο σε καμια να εχει τετοιο θεμα με το παιδακι της???εχω απελπιστει πια δε μπορω να βλεπω το παιδι μου να υποφερει ετσι.

δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία για να σε βοηθήσω. σίγουρα είναι ψυχολογικό το θέμα, προφανώς φοβάται να μην πονέσει και τώρα έχει παγιωθεί η κατάσταση. το έχω ξανακούσει με παιδάκια που αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο όταν γεννήθηκε το αδερφάκι τους. Nujiol του δίνεις? εξήγησέ του ότι με το φαρμακάκι αυτό δε θα πονάει πια και υπομονή, φαντάζομαι θα περάσει με τον καιρό. η παιδίατρος τί λεει?? δεν προτείνει κάποια διατροφή, μέθοδο κλπ?

χωρίς να είμαι σίγουρη ,νομίζω οτι η ραγάδα θα είναι μόνιμη. έχω κι εγώ (δεν ξερω πόσες) εδώ και 20 χρόνια περίπου και δεν έχει σημασία ότι διατροφή και να κάνω.άλλες φορές βγάζει αίμα αν δυσκολευτώ στην αφόδευση,άλλες φορές στο σκούπισμα . το κακό είναι οτι το παιδί σου τα κρατά .αυτό κάνει μεγάλο κακό στο έντερο και βοηθάει στη δημιουργία παθογόνων μικροοργανισμών.

δεν έχω αντίστοιχη εμπειρία για να σε βοηθήσω. σίγουρα είναι ψυχολογικό το θέμα, προφανώς φοβάται να μην πονέσει και τώρα έχει παγιωθεί η κατάσταση. το έχω ξανακούσει με παιδάκια που αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο όταν γεννήθηκε το αδερφάκι τους. Nujiol του δίνεις? εξήγησέ του ότι με το φαρμακάκι αυτό δε θα πονάει πια και υπομονή, φαντάζομαι θα περάσει με τον καιρό. η παιδίατρος τί λεει?? δεν προτείνει κάποια διατροφή, μέθοδο κλπ?

και διατροφη εχουμε κανει και οτι σιροπι κυκλοφορει πηραμε και η δυσκοιλιοτητα εφυγε.αλλα μαλλον εμεινε ο φοβος και γι'αυτο τα κραταει...η παιδιατρος δεν δινει καποια μεθοδο σε οτι σφορσ το κομματι της ψυχολογιας.δυστυχως ειναι και πολυ μικρος για να του το εξηγησω...θα το επιχειρησω ομως.

Διαφημίσεις

χωρίς να είμαι σίγουρη ,νομίζω οτι η ραγάδα θα είναι μόνιμη. έχω κι εγώ (δεν ξερω πόσες) εδώ και 20 χρόνια περίπου και δεν έχει σημασία ότι διατροφή και να κάνω.άλλες φορές βγάζει αίμα αν δυσκολευτώ στην αφόδευση,άλλες φορές στο σκούπισμα . το κακό είναι οτι το παιδί σου τα κρατά .αυτό κάνει μεγάλο κακό στο έντερο και βοηθάει στη δημιουργία παθογόνων μικροοργανισμών.

γι'αυτο και κανουμε μια τριμηνη θεραπια με ενα μαλακτικο σιροπι αλλα και παλι καταφερνει να τα κρατα!

γι'αυτο και κανουμε μια τριμηνη θεραπια με ενα μαλακτικο σιροπι αλλα και παλι καταφερνει να τα κρατα!

μήπως να βρεις διάφορους τρόπους να το επιβραβεύεις όταν δεν τα κρατάει? να το βάλεις με άλλα παιδάκια να τα κάνουν παρέα?

και διατροφη εχουμε κανει και οτι σιροπι κυκλοφορει πηραμε και η δυσκοιλιοτητα εφυγε.αλλα μαλλον εμεινε ο φοβος και γι'αυτο τα κραταει...η παιδιατρος δεν δινει καποια μεθοδο σε οτι σφορσ το κομματι της ψυχολογιας.δυστυχως ειναι και πολυ μικρος για να του το εξηγησω...θα το επιχειρησω ομως.

Και γιατί εξάντλησες την έρευνά σου με την παιδίατρο; Υπάρχουν και παιδοψυχολόγοι που ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Και γιατί εξάντλησες την έρευνά σου με την παιδίατρο; Υπάρχουν και παιδοψυχολόγοι που ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν.

αυτο θα κανω...δε μενει και αλλη επιλογη.εχω διαβασει καποιες συμβουλες ψυχολογων στο ιντερνετ που λενε οτι δε πρεπει να το υπενθυμιζεις συνεχεια και να μεταθετεις στο παιδι την ευθυνη του ποτε θα κανει τα κακα του.με λιγα λογια να μην δινω σημασια και να μη το κανω θεμα,το εφαρμοσα αλλα στη δικη μου περιπτωση ηταν καταστροφικο γιατι τα παρακρατησε και ξαναδημιουργηθηκε η ραγαδα:(

μήπως να βρεις διάφορους τρόπους να το επιβραβεύεις όταν δεν τα κρατάει? να το βάλεις με άλλα παιδάκια να τα κάνουν παρέα?

το κανω αυτο με την επιβραβευση αλλα δεν εχει πιασει προστοπαρον.με αλλα παιδακια δεν εχω δοκιμασει.το μονο που κοιταω να με βλεπει αμα αλλαζω τη μικρη μου οταν εχει κανει κακα.

Διαφημίσεις

αχ πόσο σε καταλαβαίνω.. το ζήσαμε το δράμα που περνάς συστηματικά μέχρι να γίνει η μικρή 4 χρονών και σε μεγάλες περιόδους άγχους της μέχρι τα έξι..

Ξεκινήσαμε με καθαρτικά, σιροπάκια κ ειδική διατροφή, μετά με καλοπιάσματα, μετά με απειλές.. Τελικά δούλεψε το " αν δεν κάνεις τα κακάκια σου δεν θα σηκωθείς από την τουαλέτα" με την βοήθεια του σοκαλατένιου γάλακτος ( λειτουργεί όπως ο καφές σε πολλούς από εμάς). Φυσικά με το αναμενόμενο δράμα, κλάματα φωνές "δεν θέλω σου είπα" κτλ.

Επιμονή και υπομονή. Θα περάσει.. αν μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι πες μου.

αχ πόσο σε καταλαβαίνω.. το ζήσαμε το δράμα που περνάς συστηματικά μέχρι να γίνει η μικρή 4 χρονών και σε μεγάλες περιόδους άγχους της μέχρι τα έξι..

Ξεκινήσαμε με καθαρτικά, σιροπάκια κ ειδική διατροφή, μετά με καλοπιάσματα, μετά με απειλές.. Τελικά δούλεψε το " αν δεν κάνεις τα κακάκια σου δεν θα σηκωθείς από την τουαλέτα" με την βοήθεια του σοκαλατένιου γάλακτος ( λειτουργεί όπως ο καφές σε πολλούς από εμάς). Φυσικά με το αναμενόμενο δράμα, κλάματα φωνές "δεν θέλω σου είπα" κτλ.

ωχχχ απογοητευτικα τωρα λιγο...τουλαχιστον τωρα ειστε καλα...εμεις απο μωρακι που ηταν θυμαμαι το καθημερινο μας αγχος ηταν αν εκανε κακα...φαντασου το πρωτο κλισματακι το καναμε 3 μηνων περιπου.για το σοκολατενιο γαλα μονο ευτυχως στη δικη σου λειτουργησε θετικα γιατι η παιδιατρος μας εχει πει οχι σοκολατες γιατι δημιουργουν δυσκοιλιοτητα.

ξεχασα να ρωτησω ειχε και η δικια σου ραγαδα ή απλα κρατουσε τα κακα της?

Ξεκίνησε στους 18 μήνες περίπου, μετά από δυσκοιλιότητα κ κράτηση είχε πολύ σκληρά κακά. Πόνεσε - φοβήθηκε και αυτό ήταν.. Ραγάδα δεν είχε, φαντάσου όμως ότι τα κόπρανα έβγαιναν στρογγυλά και σκληρά σαν πέτρες αφού τα κρατούσε για 3-4 ημέρες. Έτρεχαν υγρά από τον ποπό της και αυτή αρνιόταν το φαγητό κ την τουαλέτα, την έπιανε κρύος ιδρώτας από την προσπάθεια να κρατηθεί και να κλαίει ο μικρός που ήθελε το γάλα του.. Άσε .. ιστορίες μέχρι αύριο μπορώ να σου γράφω..

Δεν είμαι η μαμά της, εγώ είμαι η νταντά. Τώρα είναι 12 χρονών κοπελάρα κ η μεγαλύτερη έγνοια της είναι αν είναι ωραία τα μαλλιά της, γι αυτό σου λέω όλα περνάνε..

• 2 weeks later...

καλησπέρα κι από μένα. η κόρη μου είναι 20 μηνών και κάπως δυσκοίλια. Δηλαδή αν για μια δυο μέρες το φαγητό της δεν έχει επαρκή φρούτα και λαχανικά πονάει και κλάιει για να τα βγάλει.

εδώ και κάποιες βδομάδες δεν θέλει σχεδόν καθόλου τα φρούτα. έτσι κάποια στιγμή έτυχε να κάνει ραγάδα, προφανώς παραπόνεσε και άρχισε να τα κρατάει. και να λέει "δε θέλεις κακά" και να κλαίει όταν της ερχόντουσαν.

εγώ αγχώθηκα αρκετά με αποτέλεσμα 1. να την πιέζω πολύ με τα φρούτα, να αγχώνομαι και να εκνευρίζομαι. επίσης, επειδή τελικά έτρωγα εγώ τα φρούτα που άφηνε, συνειδητοποιησα ότι δεν με έβλεπε ποτέ ούτε και τον μποαμπά της, να βάζουμε από μόνοι μας να φάμε φρούτα (που η αληθεια είναι ότι δεν το κάναμε και ποτέ). από προχθές λοιπόν φτιάχνω φρουτοσαλάτα και πορτοκαλάδα και κάθομαι δίπλα της να την φάω. αυτή ζηλευει, τα ζητάει, τα πιπιλάει αλλά δεν τα τρώει. ελπίζω σιγά σιγά να τα ξαναεπιθυμήσει. την πορτοκαλάδα επίσης τη δοκιμάζει ενώ πριν που της την έχωνα με άγχος δεν ήθελε ούτα να τη δει.

2. την έπρηζα όλη μέρα με τα κακά. Μία συγκεκριμένη μέρα μάλιστα μόλις άρχιζε λίγο να σφίγγεται της έβαζα βαζελίνη, της έλεγα να τα κάνει, της εβγαζα την πάνα, της ξαναέβαζα την πάνα, της έλεγα να κάτσει στο γιογιο, δεν ήθελε, της άνοιγα τα πόδια, ούρλιαζε κλπ. τελικά κάποια στιγμή τα έκανε από μόνη της (ευτυχώς δεν κρατιέται πάνω από 1,5 μέρα). Μια φίλη μου επεσήμανε πόσο έχω αγχωθεί και ότι αγχώνω και την μικρή. Συνειδητοποίησα ότι όλοκληρη εκείνη τη μέρα σχεδόν την κακοποιούσα. ΕΠίσης είχα αγχώσει και τους παππούδες και ταλαιπωρούνταν κι εκείνοι αντιστοίχως.

Η αλήθεια είναι ότι σε εμας το πρόβλημα με την κατακράτηση είναι πολύ καινούργιο. δεν έχει ακόμα γίνει φοβία. πάντως από προχθές που αποφάσισα να την αφήσω στην ησυχία της (τρώγοντας βέβαια πολλά λαχανικά και κυρίως πολύ λάδι στο φαγητό και βάζοντας βαζελίνη στον πωπό για την ραγάδα), πάει πολύ καλύτερα. Είπα ότι αν τα κρατήσει τρεις μέρες θα της κάνω κλύσμα και ότι αυτό δεν μπορεί να είναι χειρότερο από το να την πιλατεύω όλη μέρα και να αγχωνόμαστε οικογενειακώς.

Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο. καλή δύναμη

Διαφημίσεις

έχεις και μικρότερο παιδάκι; μήπως είναι ταραγμένος και θυμωμένος με αυτό και δεν έχει άλλο τρόπο να το πει; νομίζω ότι μπορείς να του μιλήσεις για αυτά που μπορεί να νιώθει και κάτι θα καταλάβει