Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και θάλασσα

Recommended Posts

:lol::lol:

Ακουγεται λιγο γελοιο αλλα τι να κανω? Αυτο ειναι το προβλημα μου!!Υπαρχουν επιθεματα αδιαβροχα να τα βαλω μεσα απο το μαγιο?Τι θα κανω?Αν μεινω μιση ωρα χωρις επιθεματα γινομαι χαλια!Σας ετυχε?ΜΑνουλες που θηλαζετε καιρο που ειστε??Θελω τα φωτα σας!!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμένα γιατί ΠΟΤΕ δεν τρέχει;;;;;;;;;; :cry::cry::cry:

Σταμάτησα να φοράω επιθέματα στις 40 μέρες.

Μπορείς πάντως να φοράς τα επιθέματα, να τα βγάζεις όταν βουτάς κ να ξαναβάζεις μετά. Δε σε ενοχλεί να διακρίνονται από το μαγιώ;

:twisted::twisted::twisted::twisted:

Τι τυχερη που εισαι!!!Δεν ηξερα οτι γινεται να μην τρεχει!!Εμενα εινα δυσκολη η κατασταση!Αφου να σκεφτεις μια φορα ξεχασα να βαλω και πηγα σουπερ μαρκετ κι εγινα χαλια!Απ το μαγιο ελπιθζω να μη βγαινουν απ εξω!Θα τα στριμωξω μεσα να μη φαινονται πολυ :lol::lol:

bxBwp2.png EgDTp2.png

Θα τα βγαζεις και θα τα βαζεις... και συμβουλη μου ειναι να αλλαζεις το πανω μερος του μαγιο για να μην στεγνωνει πανω στο στηθο σου... Και να το ξεπλένεις με λίγο νερο (το στηθος) καθαρο, γιατι ίσως το αλατι αν στεγνωσει πανω προκαλεσει ξηροτητα στις θηλες. Το θυμαμαι που το εκανε μια φιλη μου προπερσι της το ειχε πει ο γιατρος..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ρένα, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να τρέχει συνεχώς, αλλά κι εγώ είμαι συνεχεια στην αμφιβολία μήπως δεν έχω αρκετό γάλα και δεν τρέφεται καλά :cry: Τον τρίτο μήνα πήρε μόνο 700 γρ. και αγχώθηκα πάλι μήπως δεν του φτάνει! Κάνει βέβαια και συνέχεις εμετούς και ίσως γι' αυτό δεν πήρε αρκετά αλλά ... τι να πω ... όσο βλέπω ότι δε μου τρέχει το γάλα τόσο αγχώνομαι ...

Ύστερα πάλι λέω: δεν πρόκειται να του δώσω ξενο, υπομονή 2 μήνες μέχρι να αρχίσει τις κρέμες. τι; το γαίδαρο τον φάγαμε, η ουρά του μένει ακόμη! :wink:

Διαφημίσεις

και εγώ Ρένα δεν μπορώ να σου βοηθήσω γιατί δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα, δεν έβαλα σχεδόν ποτέ επιθέματα. Όσο για το αν χορταίνει παρόλο που βγάζει ακόμα λίγο γαλατάκι το βάρος του είναι καλό και έτσι δεν ανησυχώ.

Νομιζω οι συμβουλές που σου έδωσαν τα κορίτσια είναι σωστές.

Δημήτρης 25/01/07

Εβελίνα 12/04/08

Χριστίνα 04/10/10

• 2 weeks later...

Για ενημερωση αλλων μαμαδων που εχουν το προβλημα το δικο μου, επανερχομαι να δηλωσω οτι παρολο που τρεχει πολυ γαλα απο το στηθος μου στην παραλια δεν ειχα κανενα προβλημα!Ειχα μαζι μου και επιθεματα,αλλα τελικα δεν χρειαστηκε!Ισως απο το κρυο το νερο της θαλασσας σταματησε να τρεχει.Πηρα κι ενα μαγιο με λιγο ενισχυμενο υφασμα,ωστε και να τρεξει να απορροφηθει! :wink:

bxBwp2.png EgDTp2.png

και εγω το ίδιο. ποτε δεν είχα πρόβλημα στην παραλία. ίσως επειδή έχω μεγάλο στήθος ποτέ δεν έτρεξε και δεν είχα πρόβλημα αλλα γενικά δεν έχω.

46378a2c39.png

#2 RIP 7/12/2008 - Καλή αντάμωση

Τον τρίτο μήνα πήρε μόνο 700 γρ. και αγχώθηκα πάλι :

δεν καταλαβαινω γιατι αγχωνεσαι;;;Λιγα τα θεωρεις 700γρ;Ποιος λεει οτι ενα βρεφος παιρνει καθε μηνα ενα κιλο;;;;το μωρο σου βρισκετε μεσα στις καμπυλες αναπτυξης;Ποσο βαρος πηρε αποταν γεννηθηκε;Καποια στιγμη αρχιζουν και μειωνουν το βαρος που παιρνου και αυτο ειναι φυσιολογικο...

700γρ σε ενα μηνα ειναι μια χαρα και συνεπως μια χαρα ειναι και το γαλα σου!!!

Αν η/ο γιατρος σου ειπε το κλασικο "α δεν πηρε πολυ βαρος αυτο το μηνα,ισως να χρειαζετε συμπληρωμα"να ξερεις πως δεν εχει να κανει εμ το γαλα σου αλλα εμ τις καλοκαιρινες διακοπες του/της!

.png.png

δεν καταλαβαινω γιατι αγχωνεσαι;;;Λιγα τα θεωρεις 700γρ;Ποιος λεει οτι ενα βρεφος παιρνει καθε μηνα ενα κιλο;;;;το μωρο σου βρισκετε μεσα στις καμπυλες αναπτυξης;Ποσο βαρος πηρε αποταν γεννηθηκε;Καποια στιγμη αρχιζουν και μειωνουν το βαρος που παιρνου και αυτο ειναι φυσιολογικο...

Αν η/ο γιατρος σου ειπε το κλασικο "α δεν πηρε πολυ βαρος αυτο το μηνα,ισως να χρειαζετε συμπληρωμα"να ξερεις πως δεν εχει να κανει εμ το γαλα σου αλλα εμ τις καλοκαιρινες διακοπες του/της!

Όχι μωρέ δε μου το είπε η γυναίκα! :) Μου έιπε απλώς ότι πήρε το κατώτερο βάρος συγκριτικά με τα μωρά που θηλάζουν και ότι ίσως χρειαατεί να της αρχίσω νωρίτερα τις κρέμες (λόγω παλινδρόμησης και εμετών). Αλλά να σου πω, μετά είδα ότι και η μεγάλη μου 500 γρ πήρε μόνο τον τρίτο μήνα, οπότε σταμάτησα να αγχώνομαι ΚΑΙ γι' αυτό :D

Διαφημίσεις

Δανειζομαι λογια της Αγλαϊας Παπαδημα

"τα μωρά που θηλάζουν αναπτύσσονται συνήθως πιο γρήγορα από αυτά που δεν θηλάζουν τους πρώτους 3 μήνες. Στη συνέχεια, μεταξύ 4ου και 5ου μήνα παρουσιάζουν ένα πλατώ στην καμπύλη αύξησης βάρου, δηλαδή μπορεί ναι 1-2 μήνες να βάλουν ελάχιστο ή καθόλου βάρος. Αυτό είναι το φυσιολογικό και αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης. Τα υπόλοιπα μωρά ξεφεύγουν από τις φυσιολογικές καμπύλες αύξησης βάρους. Το κακό είναι πώς οι καμπύλες στα βιβλιάρια υγείας των παιδιών μας έχουν γίνει από τις στατιστικές μελέτες των ελληνόπουλων που κυρίως τρέφονται με ξένο γάλα"

Επισης τα μωρα που θηλαζουν δεν χρειαζετε να εισαχθουν στις στερεες τροφες πριν τον 6ο μηνα.

Επισης λογια της Αγλαϊας

"Το ξένο γάλα περιέχει υπερβολικά ασβέστειο και υπερβολικά μεταλλικά άλατα παρ' όλο που αφαιρούν ένα μέρος. Αυτά μπορεί να βλάψουν τα νεφρά του μωρού γι αυτό και υπάρχει μια βιασύνη στην εισαγωγή στερεών τροφών και στην αντικατάσταση γευμάτων γάλακτος κάτι που δεν ισχύει στα μωρά που θηλάζουν.

Επίσης σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες της Αμερικάνικης Παιδιατρικής Ακαδημίας οι στερεές τροφές προστίθενται γενικά μετά τον 6ο μήνα και μπορούν να προστεθούν και μετά τον 8ο για πολλά παιδιά που θηλάζουν.

Αυτό είναι πολύτιμο ειδικά για τις οικογένεις που έχουν ιστορικό αλλεργιών.

Πολλά μωρά που θηλάζουν τα πάνε μια χαρά με σχεδόν αποκλειστικό θηλασμό ακόμη και πέραν του χρόνου. Λέω σχεδόν, γιατί συνήθως αυτά τα μωρά δοκιμάζουν στερεές τροφές αλλά δεν επιθυμούν να κάνουν κανονικά γεύματα.

Όσο για το σίδηρο που περιέχεται στο ξένο γάλα, είναι πράγματι πολύς, προσθέτουν πολύ γιατί αφομειώνεται πολύ δύσκολα. Τα μωρά που δεν θηλάζουν πάσχουν πολύ πιο συχνά από έλλειψη σιδήρου σε σχέση με τα μωρά που θηλάζουν, παρ' όλο που πίνουν αυτά τα "εμπλουτισμένα" γάλατα"

Και τελος εμας ο παιδιατρος (υποστηρικτης του θηλασμου) μας ειχε πει ακριβως τα ιδια.Το Μιχαλη που τον αποθηλασα 5μιση μηνων δωσαμε τοτε και ρυζαλευρο-βανιλια.Τη Βαλια που ειχε και αλλεργια στην αγελαδινη πρωτεινη δωσαμε ρυζαλευρο με δικο μου γαλα για 3 εβδομαδες μετα τον 6ο και μετα δεν δωσαμε τιποτα απο κρεμα.Εκανε 2 γευματα στερεων μεχρι το χρονο.Φρουτοκρεμα και κρεατοσουπα.Ολα τα υπολοιπα γευματα ηταν θηλασμοι.

Φιλια!

.png.png

Βίκυ, την κρεμούλα θα την αρχίσουμε νωρίτερα (αν την αρχίσουμε) λόγω της παλινδρόμησης, όχι λόγω αποκλειστικού θηλασμού! Όλοι λένε ότι με την εισαγωγή στις στερεές τροφές λύνεται σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα, οπότε νομίζω ότι γι' αυτό το λόγο μας το ανέφερε η γιατρός.

Τώρα κι εγώ να σου πω την αλήθεια δε θέλω να βιαστώ να την αρχίσω στις κρέμες (έχω πικρή εμπειρία από τη μεγάλη που δεν έτρωγε ούτε τις κρέμες ούτε τα αλεσμένα) και προτιμώ να συνεχίσω το θηλασμό, από την άλλη όμως είναι τρομερή ταλαιπωρία και για το μωρό και για μένα αυτοί οι συνεχείς εμετοί (ανησυχία στο μωρό, άλλαγμα συνέχεια και στα ρούχα του μωρού και στα δικά μου, πλύσιμο, σιδέρωμα κτλ, σφουγγάρισμα κλπκλπ). Θα δούμε... ελπίζω να βελτιωθεί μεχρι τοτε η κατάσταση! :cry:

την εκδοχη αν της ξεκινησεις αγνο ρυζαλευρο με δικο σου γαλα το σκεφτηκες;Ισως αυτο βοηθησει και στην απλλινδρομηση αλλα και στα νεφρακια της.

.png.png

την εκδοχη αν της ξεκινησεις αγνο ρυζαλευρο με δικο σου γαλα το σκεφτηκες;Ισως αυτο βοηθησει και στην απλλινδρομηση αλλα και στα νεφρακια της.

Ναι καλή ιδέα αυτή! Κάπου διάβαζα τα έχετε γράψει αναλυτικά, θα πάω να το ξαναδιαβάσω! Ελπίζω να το θέλει...

Rosi για το θεμα των κιλων μην ανησυχεις!Κι εμενα τον τριτο πηρε 650γρ. και μου ειπε η γιατρος οτι ειναι μια χαρα και ετσι κι αλλιως ειναι πανω απο το μεσο ορο στις καμπυλες!

bxBwp2.png EgDTp2.png

Διαφημίσεις

Rosi για το θεμα των κιλων μην ανησυχεις!Κι εμενα τον τριτο πηρε 650γρ. και μου ειπε η γιατρος οτι ειναι μια χαρα και ετσι κι αλλιως ειναι πανω απο το μεσο ορο στις καμπυλες!

Ναι, ευχαριστώ, Ρενάκι! Άραγε αν κάναμε 10 παιδιά θα ανησυχούσαμε έτσι χωρίς λόγο και για τα 10;;; :D

• 2 weeks later...

Θα συμφωνήσω κι εγώ με την Vicky, δεν είναι λόγος να ανησυχείς! Άλλωστε μετά τον 4ο μειώνεται η πρόσληψη βάρους.

Όσο για το θέμα της ροής του γάλακτος, κι εμένα μόνο τις πρώτες μέρες έτρεχε, έκτοτε δεν είχα ποτέ πρόβλημα ροής και είχα κι εγώ τις ίδιες ανησυχίες με εσένα, μήπως δηλαδή δεν έχω αρκετό γάλα! Είδα όμως ότι και χόρτενε και βάρος καλό έπαιρνε οπότε θεώρησα ότι ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι το στήθος μου είναι μεγάλο και γι αυτό να μην τρέχει...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

• 1 month later...
Εμένα γιατί ΠΟΤΕ δεν τρέχει;;;;;;;;;; :cry::cry::cry:

Σταμάτησα να φοράω επιθέματα στις 40 μέρες.

Μπορείς πάντως να φοράς τα επιθέματα, να τα βγάζεις όταν βουτάς κ να ξαναβάζεις μετά. Δε σε ενοχλεί να διακρίνονται από το μαγιώ;

:lol::lol: εγω δεν εβαλα ποτε,ακομη και στο μαιευτηριο τσαμπα τα κουβαλαγα

• 9 months later...

τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση;θελουμε να παμε για μπανιο.μεχρι εδω ολα καλα.επιθεμα βαζουμε;και αν κολυμπησουμε αυτο θα βραχει και θα βαρυνει και δεν θα εχει νοημα πλεον.τι κανουμε;και αντε οσο ειναι βρεγμενο το μαγιο οκ,αν στεγνωσει και σταζουμε;ε; :D

τι κανουμε σε αυτην την περιπτωση;θελουμε να παμε για μπανιο.μεχρι εδω ολα καλα.επιθεμα βαζουμε;και αν κολυμπησουμε αυτο θα βραχει και θα βαρυνει και δεν θα εχει νοημα πλεον.τι κανουμε;και αντε οσο ειναι βρεγμενο το μαγιο οκ,αν στεγνωσει και σταζουμε;ε; :D

ευδοκια μου,εννοεις τα επιθεματα μιας χρησεως ετσι?

ψαξε το γιατι υπαρχουν και επιθεματα υφασματινα τα οποια ειναι πλενομενα....

μηπως ειναι καλυτερα?????

λεω εγω τωρα :roll:

9a7bp2.pngIm47p2.png

Εγώ πέρσι που μπήκα στην θάλασσα και το είχα θέμα (γάλατα, γάλατα παντού) δεν χρησιμοποιούσα καθόλου επιθέματα. Αν έτρεχε --->κατευθείαν στην θάλασσα. Όταν βγεις πλένεις το στήθος με καθαρό νερό για να είσαι έτοιμη, αλλάζεις μαγιό και βάζεις στεγνά επιθέματα...

WLn5p2.png

Εγώ πέρσι που μπήκα στην θάλασσα και το είχα θέμα (γάλατα, γάλατα παντού) δεν χρησιμοποιούσα καθόλου επιθέματα. Αν έτρεχε --->κατευθείαν στην θάλασσα. Όταν βγεις πλένεις το στήθος με καθαρό νερό για να είσαι έτοιμη, αλλάζεις μαγιό και βάζεις στεγνά επιθέματα...

Παρομόιως! :wink: