Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γαμος και βαπτιση???? ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!!!

Recommended Posts

να ξεκαθαρισω οτι δεν αναφερομαι στο μυστηριο, αλλα στο θεαθηναι!!!!

λοιπον...εχουμε και λεμε:

εχουμε ηδη κανει πολιτικο γαμο για να μπορεσουμε να τακτοποιηθουμε συναισθηματικα. αυτο το πανε ελα με μια βαλιτσα στο χερι το βαρεθηκα. μεταναστης κατηντησα εγω και ο αντρας μου. πιασαμε σπιτι, καναμε επιπλα, νοικοκυριο, γενικα βολευτικαμε και τωρα ειμαι εγκυος. εγκυος εγκυος αλλα η σκεψη γαμοβαπτισης ολο και φουντωνει απο εδω και περα. εδω αρχιζει το big-θεμα με επικεντρο τα εξοδα!

θελω οσο τιποτα να με ευλογησει η εκκλησια επιτελους, αλλα πολυ ταπεινα και προσηλωμενη στο μυστηριο. γιατι να πρεπει να καλεσω ολους? εγω υπολογισα πως γυρω στα 30-40 θαμαι απο το σοι μου και ικανοποιηθηκα. οι αλλοι ουτε να ακουσουν! λεφτα δεν εχουν ειπαν και φαινονται ετσι κ αλλιως φτωχοι αλλα για τη μαγκια τους θελουν να συγκριθουν με εμας που στο κατω κατω λεφτα δινουμε για σωστους σκοπους. ηλεκτρικες συσκευες, επιπλα , σωστες τροφες απο το μαρκετ κλπ. και οχι για ενα τεραστιο γλεντι τεραστια τουρτα και τεραστια λουσα που τα σιχαινομαι! γιατι ενα παπλωμα θελω και δε μου παιρνουν, αλλα για να δειξουν στους αλλους εχουν?ειμαι λιγο αγανακτισμενη που δε φτανει που δεν απαιτω καλο γαμο που αξιζω στο κατω κατω με τετοιο κοριτσι που παιρνουν ( !!! :rolleyes: ), αλλα εγω εβαλα στην ακρη τα θελω και ειδα τις αναγκες! δε με νοιαζει, θελω ο γαμος ναναι ταπεινος. αν ειχαν λεφτα να το καναν αλλα τωρα που δεν εχουν? καλυτερα να μας βαζουν πετρελαιο παρα να μου κανουν ωραιο γλεντι κλπ. το θεμα ειναι οι 4ωρες ή η ζωη η ιδια την επομενη μερα?

Διαφημίσεις

συμφωνω σε ολα οσα ειπες. το μονο που δεν καταλαβα ειναι ποιοι ακριβως σου ζητουν γαμο υπερπαραγωγη; οι γονεις σας ή θειαδομπαρμπαδια; παντως οποιος και να το απαιτει δεν εχει κανενα δικαιωμα για αυτο. δηλωστε ηρεμα και κοφτα τι θελετε και τι περιμενετε απο αυτους (αν ειναι οι γονεις) και τελειωστε σταθερα το θεμα. αν εχετε κοινο μετωπο θα το καταλαβουν οτι το εννοειτε.

lRR9p3.png

Δυστυχώς πολλοι περιμένουν έναν γάμο για να "μπουν" στο μάτι της Λίτσας, της Κίτσας και της γειτόνισσας....

Για εμένα προσωπικά δεν είναι πεταμένα λεφτά ένας γάμος που θα τον κάνετε όπως τον ονειρέυεστε, θέλετε απλά και ταπεινά? Θέλετε με λούσα και υπερπαραγωγές? Είναι δικό σας θέμα.

Απλά να έχεις στο μυαλό σου ότι όλες αυτές οι "στιγμές" είναι για εσένα και τον ανθρωπό σου, θα τα θυμάστε και θα χαμογελάτε...........αλλιώς η ζωή θα ήταν ίδια κάθε μέρα, μια ρουτίνα, ρουτίνα, ρουτίνα....

Δεν λέω να μην έχεις να φας και να κάνεις τον γάμο της χρονιάς και εγώ το θεωρώ αστείο....

κι εμεις θα κανουμε γαμο και βαφτιση μαζι.εχουμε συνεννοηθει με τον αντρα μου οτι θα καλεσουμε αυτους που θελουμε εμεις να τιμησουμε και γενικα αυτους με τους οποιους ταιριαζουμε και οχι ολο το σοι...!γι'αυτο και δουλευουμε σαν τα σκυλια για να τα κανουμε ολα μονοι μας και να μην εχουμε αναγκη κανεναν αλλα και να μη μας πρηζει και κανεις οτι μας εκανε τον γαμο.

οπως ειπε και η αλλη κοπελα αν θες απλο γαμο καντο,αν θες υπερπαραγωγη καντο κι αυτο.αλλες το ονειρευονται χρονια,αλλες ουτε που το σκεφτονται.προσωπικα θελω να κανω θρησκευτικο για να ειναι και η μπεμπουλα μαζι μας στις φωτογραφιες!!!

ο καθενας με την τρελα του:P

Μια απο τα ιδια...Αν γινοταν να ειμαστε οι γονεις και τα δικα μας αδεφια θα ηταν για μενα ιδανικο...Η μαμα μου θα μου βγαλει τα ματια ομως...νομιζω και η πεθερα το ιδιο.Χρηματα φυσικα δεν υπαρχουν αλλα και αν υπηρχαν γιατι να δοθουν για αυτο το σκοπο?.Γιατι να πρεπει να ειναι στον γαμο μου ανθρωποι που δεν θα τους ξερω ή αλλοι ποι εχω να δω χρονια και ζαμανια?.Θα χαρουν με τη χαρα μου μηπως?αμφιβαλλω...Το πιο αστειο ειναι οτι οι δικοι μου που ειναι πιο στριμωγμενοι οικονομικα(του αντρα μου ειναι πολυ καλυτερα) προσπαθουν απεγνωσμενα να μαζεψουν λεφτα για αυτη τη γελοιοτητα και το κορυφαιο ηταν η τρελη ιδεα της κατα τα αλλα γλυκυτατης μανουλας μου...Αν δεν φτασουν οσα θα μαζεψουν(που δεν θα φτασουν γιατι δεν θα μαζεψουν με τοσα που τους εκοψαν απο τις συνταξεις) να παρω εγω δανειο!στο ονομα μου και να το ξεχρεωσουν αυτοι...Δανειο για γαμο?Θα τρελαθω!Δεν εχω δεν κανω,απλα πραγματα.Ουτε να το ακουσει....και να μην ειναι τα αδερφια μουμου λεει...και γιατι να ναι γλυκια μου μαμη?Οι μισοι εχουν να μεδουν πανω απο πενταετια,δεν μου ευχηθηκαν καν για τα μωρα που γεννηθηκαν...γιατι να ειναι...για να βγαλεις την υποχρεωση.?Τους ειπα να παμε σε μοναστηρι εμεις οι δεκα οι κοντινοι..."Κρυβουμε κατι?"μου απανταει"ολα τα κοριτσακια θελουν να παντρευτουν και να βαλουν νυφικο και να τους καμαρωνει ο κοσμος και εσυ..."Ε,εγω δεν ειμαι απο αυτα τα κοριτσακια...και δεν ειμαι και κοριτσακι πια...και δεν μου αρεσουν τα νυφικα και θελω μονο μια ευλογια και να βαφτιστουν τα μωρα μου...τοσο κακο...Και γω η καημενη αρχισα να μαζευω λεφτα μονη μου γιατι ο αντρας μου θα με σφαξει αν ακουσει για δανειο...Και τα μωρα εγιναν κιολας οχτω μηνων και πρεπει να κανονιστειο επιτελους αυτη η ερμη γαμοβαφτιση που θα μου βγει απο τη μυτη διοτι ε,ανθρωπος ειμαι καπου θα τη χασω την υπομονη μου και θα πω χοντραδες...Αληθεια παντρευτηκε κανεις οπως πραγματικα ηθελε.?..μηπως τελικα ο γαμος γινεται για τους γονεις???

ysjfp2.png

Διαφημίσεις

Μια απο τα ιδια...Αν γινοταν να ειμαστε οι γονεις και τα δικα μας αδεφια θα ηταν για μενα ιδανικο...

έτσι καναμε εμείς!

Θρησκευτικός γάμος με γονείς και αδέρφια... 7 άτομα σύνολο:!:

Κάτι πήγε να πει η μανούλα μου τότε και η απάντηση που έλαβε ήταν οτι αν δε συμφωνει να μην έρθει.

Το γάμο μας τον κάνουμε εμείς όπως θέλουμε γιατί παντρευόμαστε εμείς.

Ο γάμος αλλά και η βάπτιση είναι μυστήριο, δεν μπορώ προσωπικά να το δω διαφορετικά.

(στη βάπτιση τα δώσαμε όλα ... 29 καλεσμένοι :lol:)

Και σας απαντω. ε ναι λοιπον, ο γαμος γινεται για τους γονεις. και πληρωνομουμε και εμεις.

εμεις καναμε γαμοβαφτιση. μου τα θυμησατε και συγχυστηκα βραδιατικα η γυναικα. θυμηθηκα ολη αυτη την πιεση απο τα πεθερικα μου, ολο αυτο το χωσιμο, και εννοειται οτι στο τελος μαλωσαμε χοντρα... και τ απληρωναμε ολα εμεις.

για να μη σας τα πολυλογω και συγχυζομαι, εκανα σε γενικες γραμμες αυτο που ηθελα. το νυφικο δεν το γλιτωσα βεβαιαως βεβαιως. και εγω ω ναι, να βαφτισω το μωρο ηθελα και μια που ημασταν εκει να βαζαμε και τα στεφανα στο κεφαλι μας και να περναμε και την ευλογια του παπα. ενα ρημαδι φορεα ηθελα να βαλω οικονομικο και κομψο. ηθελα να κανω ενα καλο τραπεζι στους φιλους και τους συγγενεις γιατι ετσι ενιωθα και ετσι το ειδα.

καναμε πολυ καλο τραπεζι οντως, δεν το μετανιωσαμε ουτε εγω ουτε ο αντρας μου. βρηκα πολυ οικονομικες μπομπο, γλυκο δεν εδωσα, ηταν ουσιαστικα οι μπομπο του μωρου, οι οποιες μου βγηκαν και οι δυο μαζι 1,10 ευρω. δεν χρειαζοταν αλλωστε γλυκο εφοσον ηταν γαμος.το τι ακουσα που δεν ηθελα να δωσω νταλα καλοκαιρι παστακια για τη βαφτιση να εχουν πανω το ονομα μην τυχον και κανενας δεν καταλαβει οτι το βγαλαμε στον πεθερο δεν περιγραφεται. εκλεισα και οικονομικο πακετο φωτογραφισης, 1400 2 αλμπουμ και 250 φωτο στο χερι και 2 μεγαλες. προσκλητηρια εκανα στο φωτογραφειο πολυ πρωτοτυπα και κομψα με 1 ευρω.

και στολισμο εκανα με 300 ευρω το συνολο, γαμος, αυτοκινητο, βαφτιση.

παντως θα βγαλετε και απο τα δωρα αρκετα απο τα εξοδα του γαμου.

αλλα το γαμο στο τελος τον ευχαριστηθηκα παρα την κουραση ακι τωρα τον θυμαμι ωραια αν εξαιρεσουμε την πιεση που ειχα δεχτει και το μαλωμα που ακολουθησε. γιατι ποσες φορες να εξηγησεις ευγενικα και να σε πιεζουν για τα αυτονοητα για τα οποια δεν πληρωναν;

η συμβουλη μου εινια γενικα να κανετε αυτο που θελετε, οπως το θελετε. καντε και καμια υποχωρηση. μπορειτε επισης να λετε ναιναι ναι και να κανετε το δικο σας στο τελος. πολλα μπορει να εινια πεταμενα λεφτα. καλεστε οποιον θελετε οπως θελετε, στο τραπεζι η μονο στην εκκλησια, μην κανετε καθολου στολισμο, μην φορατε νυφικο αν δεν γουσταρετε. εξαλλου με το μωρο αγκαλια δεν εινια και ο,τι πιο ευκολο. και ο,τι θελετε ρωτατε. εχει πολλα τοπικς το φορομ για το θεμα γαμοβαφτιση.

επισης αν ψαξετε μπορειτε να βρειτε πολυ οικονομικα πραγματα και πολυ ωραια.

Kι εγώ συμφωνώ. Κάναμε γάμο λιτό, 30-40 άτομα από την πλευρά μου και άλλοι τόσοι από τη δική του, σ' ένα πανέμορφο εκκλησάκι μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Το νυφικό ήταν κι αυτό χωρίς φανφάρες, το κουστούμι οικονομικότατο, ο γάμος δεν είχε "θέμα", και τραπέζι με την κλασσική έννοια του όρου δεν έγινε. Μαζέψαμε καμμιά τριανταπενταριά τους πιο αγαπητούς (γονείς, κουμπάρους και λίγους καλούς φίλους) και πήγαμε σ' ένα οριεντάλ μπαράκι στη Μεσογείων (μου διαφεύγει το όνομα τώρα, είχαμε κλείσει τον επάνω όροφο). Οι μεγαλύτεροι κάθισαν στα τραπέζια με ποτό ή κρασί και ποικιλία τυριών, οι νέοι στη μπάρα και πέρα δώθε αλώνιζαν. Η μουσική ήταν dance ethnic και ανατολίτικο τσιφτετελο-οριεντάλ, χορέψαμε, γελάσαμε και περάσαμε καλύτερα απ' ό,τι θα περνάγαμε σε οποιοδήποτε κέντρο με το τυποποιημένο μενού και το κλισέ ελληνικό γλέντι. Κανείς δεν παραπονέθηκε, ούτε οι μεγάλοι, το αντίθετο!

Συνολικά όλος ο γάμος στοίχισε προ επταετίας με όλα μέσα περίπου 2.500 ευρώ. Αν γινόταν σήμερα δεν θα διαθέταμε ούτε αυτό το ποσό, και πάλι σ' όποιον άρεσε.

it's never too late to start all over again

Πιστεύω και εγώ ότι είναι τελειώς πεταμένα λεφτά ειδικά τις μέρες μας. Κατά την γνώμη μου το ζευγάρι δεν πρέπει να υποκύπτει σε πιέσεις της οικογένειας σχετικά με τον τρόπο που θα επιλέξει να παντρευτεί. Νομίζω βέβαια ότι βασική προϋπόθεση σε αυτό είναι η οικονομική ανεξαρτησία του. Αν οι γονείς έχουν αγοράσει το σπίτι, το έχουν εξοπλίσει μετά δεν μπορείς να τους κλείνεις την πόρτα στα μούτρα.

There is no patch for human stupidity.

Γιατί να πιεστώ να κάνω κάτι για τους άλλους? Είναι σα να φτιάχνω το σπίτι μου και το διακοσμώ όπως θέλουν οι άλλοι.....ο γάμος είναι προσωπική υπόθεση. Παλαιότερα τους έκαναν τόσο φανσυ γιατί έβγαζαν και τρελά λεφτά από το σόι και τα φακελάκια...τώρα όχι μόνο δεν βγάζεις αλλά μπαίνεις και μέσα οπότε ποιό το νόημα??? Εκτος αν έχεις και σου περισσεύουν, αλλά και αυτό είναι προσωπική επιλογή.

Εμεις κάναμε πολιτικο, λέγαμε να κάνουμε γαμοβάφτιση αλλά κάναμε μόνο τη βάφτιση τελικά. Τον πολιτικό τον ευχαριστηθήκαμε όσο τίποτα...20 άτομα αλλάααα το κάψαμε κυριολεκτικά και δεν το μετανιώσαμε. Τις καλύτερες μπομπο (αφού η ποσότητα ήταν μικρή πήραμε ότι μας άρεσε), τα ωραιότερα προσκλητήρια, το καλύτερο κέντρο, φόρεμα, παπούτσια κλπ. Δώσαμε χρήματα για τους κολλητούς και τα αδέρφια οπότε δεν ήταν χαμένα λεφτα! Το ίδιο και για τη βάφτιση, μπομπο και προσκλητήρια υπερπαραγωγή (40 κομμάτια!) και τα έχουμε στολισμένα στο σαλόνι και τα χαιρόμαστε!

Σκεφτόμαστε να πάρουμε και την ευχή της εκκλησίας κάποια στιγμή σε ένα ξωκκλήσι με τους ίδιους φίλους να φάμε και το ψαράκι μας μετά και να χαρούμε μόνοι μας τις στιγμές μας. Δεν θα καλούσα ποτέ τις κακοπροαίρετες θειάδες και ξαδέρφες, να τις πληρώνω και να με θάβουν κι όλας....σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση....Να μοιράζω προσκλητήρια και μπομπο σε κάθε καημένο και να τα πετάνε...ε όχι!

Διαφημίσεις

κι εγώ καημό το έχω να κάνω το θρησκευτικό...αλλά...

αφήστε που η μάνα μου όταν το άκουσε, μου λέει "αυτά είναι ρεζιλίκια"!!!!

επειδή η μικρή μου είναι 3 ετών...πάλι καλά που την βαφτίσαμε κι αυτήν.

Να κάνεις αυτό που ευχαριστεί εσένα και τον άντρα σου, μην υποκύψεις σε τίποτα.

κι εγώ θα ήθελα απλά με 30-40 άτομα, αυτούς που πραγματικά γουστάρω.

τα σόια δεν με αφορούν καθόλου.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Αν μπορείτε κάντε τον θρησκευτικό και με λίγα άτομα όπως λες κ άσε τους άλλους να λένε. Τι πώς είναι η μικρή σου 3 ετών; Θα είναι τέλεια.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Η κρίση έδωσε την τέλεια δικαιολογία σε όλους εμάς που σιχαινόμαστε τους γκράντε γάμους ώστε να μην καλέσουμε 200 άτομα και να μην μας κοστίσει ο γάμος όσο τα νοίκια ενός χρόνου!Αυτά είναι για άλλες εποχές, οι οποίες μας τελείωσαν!

Κάνε το γάμο που θες και ρίξτο στην κρίση!

Οι γονείς μας όταν έκαναν τον δικό τους γάμο δεν μας ρώτησαν, άρα γιατί να τους ρωτήσουμε εμείς;

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Αν μπορείτε κάντε τον θρησκευτικό και με λίγα άτομα όπως λες κ άσε τους άλλους να λένε. Τι πώς είναι η μικρή σου 3 ετών; Θα είναι τέλεια.

εσείς εκεί στην Κρήτη, το παρακάνετε, πάντως :D:D:D

σε 3 βδομάδες παντρεύεται ο κουνιάδος μου και θα έχει καλεσμένους 700 άτομα. και θεωρείται και σχετικά κλειστός γάμος!!! το καλό βέβαια, είναι ότι στην Κρήτη οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι) "χαρίζουν" χρήματα. οπότε βγαίνουν τα έξοδα. αλλά το ζευγάρι δεν νομίζω να τον ευχαριστιέται το γάμο με τόση χαιρετούρα που πέφτει...

μακάρι να τα καταφέρουμε κάποια στιγμή, στο προσεχώς μέλλον δεν το βλέπω πάντως. πριν λίγους μήνες αλλάξαμε χώρα...ο γάμος μας μάρανε...:wink:

το πολύ πολύ να πάω με 2 παιδιά στην εκκλησία!!:lol:

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Διαφημίσεις

συμφωνω σε ολα οσα ειπες. το μονο που δεν καταλαβα ειναι ποιοι ακριβως σου ζητουν γαμο υπερπαραγωγη; οι γονεις σας ή θειαδομπαρμπαδια; παντως οποιος και να το απαιτει δεν εχει κανενα δικαιωμα για αυτο. δηλωστε ηρεμα και κοφτα τι θελετε και τι περιμενετε απο αυτους (αν ειναι οι γονεις) και τελειωστε σταθερα το θεμα. αν εχετε κοινο μετωπο θα το καταλαβουν οτι το εννοειτε.

το αλλο σοι! δεν ηξερα οτι ειναι τοσο επιδειξιες, ενω δεν εχουν ακομα και δανεικα να δωσουν. δε ζητω ετσι κ αλλιως τπτ, αλλα ρε φουστη μου αν ειναι να τα φανε σε ι δεξιωσεις ,καλυτερα να μας φουλαρουν το καζανι με πετρελαιο που το χρειαζομαστε ετσι κ αλλιως με το μωρο! αυτο με το πετρελαιο θα πατησω ποδι ετσι αν γινει στο τελος...

έτσι καναμε εμείς!

Θρησκευτικός γάμος με γονείς και αδέρφια... 7 άτομα σύνολο:!:

Κάτι πήγε να πει η μανούλα μου τότε και η απάντηση που έλαβε ήταν οτι αν δε συμφωνει να μην έρθει.

Το γάμο μας τον κάνουμε εμείς όπως θέλουμε γιατί παντρευόμαστε εμείς.

Ο γάμος αλλά και η βάπτιση είναι μυστήριο, δεν μπορώ προσωπικά να το δω διαφορετικά.

(στη βάπτιση τα δώσαμε όλα ... 29 καλεσμένοι :lol:)

ΕΛΑ ΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΦΙΛΗΣΩ!!!! δε μπορεις να φανταστεις τι καλα περασαμε στον αρραβωνα μας!!! εγω ο αντρας οι γονεις τα αδερφια και οι παππουδες. τελεια ηταν!!!! σαν τραπεζι ονομαστικης εορτης που γελουσαμε και ενωθηκαμε περισσοτερο! ασε που μετανιωσε η ξαδερφη μου που εκανε μεγαλο τραπεζι στον αρραβωνα της με 150 ατομα παρακαλω!!!!

ρεζιλι να κανεις θρησκευτικο γαμο εννοεις? γιατι? λογω αλλοθρησκειας ας πουμε?

Και μόνο που μπαίνεις στη διαδικασία να ακούσεις τη γνώμη τους, το έχεις χάσει το παιχνίδι...:rolleyes:

Εμείς κάναμε πριν 2 χρόνια γάμο και βάπτιση...

Σύνολο 40 άτομα καλεσμένοι...

Επιλέξαμε να καλέσουμε τις οικογένειες μας (γονείς και αδέρφια) και απο φίλους μόνο όσους μας είχαν επισκεφθεί στο μαιευτηριο όταν γέννησα ή που έστω επεδίωξαν να δουν την κόρη μας...

Γιατι έκανα το γάμο απλά γιατι ηθελα να βιωσω το μυστηριο και το βασικό γεγονός ήταν η βάφτιση της κόρης μου όπου ήθελα να είναι παρόντες μόνο όσοι ενδιαφέρονταν πραγματικά...

Τι να κάνω τους γνωστούς και θειάδες και μπαρμπάδες που δεν ηξεραν καν αν έχω γιο ή κόρη?

Θεωρω και τα 2 μυστηρια πολύ ιερά και ήθελα να τα μοιραστώ μόνο με ανθρώπους που μας αγαπούν...

Νυφικό δε φόρεσα...φόρεμα λευκό μίντι ωραιότατο!

Δε μου αρέσουν τα νυφικά οπότε γιατι να πιεστώ???

Γενικά περάσαμε πολύ όμορφα και όλοι όσοι παρευρέθηκαν μας είπαν τα καλύτερα!

Και κυρίως απο ζευγάρια φίλους μας που είχαν ήδη παντρευτεί, ακούσαμε σχόλια για το πόσο μετανιωσαν για τους πολύ ανοιχτούς γάμους που έκαναν τωρα που είδαν πόσο ομορφα ηταν όπως το καναμε εμείς!

Και μόνο που μπαίνεις στη διαδικασία να ακούσεις τη γνώμη τους, το έχεις χάσει το παιχνίδι...:rolleyes:

Εμείς κάναμε πριν 2 χρόνια γάμο και βάπτιση...

Σύνολο 40 άτομα καλεσμένοι...

Επιλέξαμε να καλέσουμε τις οικογένειες μας (γονείς και αδέρφια) και απο φίλους μόνο όσους μας είχαν επισκεφθεί στο μαιευτηριο όταν γέννησα ή που έστω επεδίωξαν να δουν την κόρη μας...

Γιατι έκανα το γάμο απλά γιατι ηθελα να βιωσω το μυστηριο και το βασικό γεγονός ήταν η βάφτιση της κόρης μου όπου ήθελα να είναι παρόντες μόνο όσοι ενδιαφέρονταν πραγματικά...

Τι να κάνω τους γνωστούς και θειάδες και μπαρμπάδες που δεν ηξεραν καν αν έχω γιο ή κόρη?

Θεωρω και τα 2 μυστηρια πολύ ιερά και ήθελα να τα μοιραστώ μόνο με ανθρώπους που μας αγαπούν...

Νυφικό δε φόρεσα...φόρεμα λευκό μίντι ωραιότατο!

Δε μου αρέσουν τα νυφικά οπότε γιατι να πιεστώ???

Γενικά περάσαμε πολύ όμορφα και όλοι όσοι παρευρέθηκαν μας είπαν τα καλύτερα!

Και κυρίως απο ζευγάρια φίλους μας που είχαν ήδη παντρευτεί, ακούσαμε σχόλια για το πόσο μετανιωσαν για τους πολύ ανοιχτούς γάμους που έκαναν τωρα που είδαν πόσο ομορφα ηταν όπως το καναμε εμείς!

οποιος θελει να καλεσει ας πληρωσει!!!! εμεις ανοιχτο γαμο, τα πληρωσαν ολα οι γονεις, τα δωρα σε λεφτα φυσικα ειχα κανει λιστα γαμου σε τραπεζα, μια χαρα!

τωρα στην βαπτηση πρωτα ο θεος θα την κανουμε πιο κλειστη!

οποιος θελει να καλεσει ας πληρωσει!!!! εμεις ανοιχτο γαμο, τα πληρωσαν ολα οι γονεις, τα δωρα σε λεφτα φυσικα ειχα κανει λιστα γαμου σε τραπεζα, μια χαρα!

τωρα στην βαπτηση πρωτα ο θεος θα την κανουμε πιο κλειστη!

Εμείς δεν κάναμε τα μυστηρια με λίγα άτομα λόγω οικονομικού αλλά λόγω προτίμησης...

Ο πατέρας μου είχε προσφερθεί να πληρωσει τα πάντα όπως είχε κάνει και στο γάμο της αδερφής μου που είχε 300 άτομα καλεσμένους...

Πέρασα πολύ ωραία στο γάμο της αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα για μένα...

Κάναμε με τον άντρα μου αυτό που μας άρεσε, περάσαμε τέλεια και μια χαρά!!!

Φυσικά και πολλοί συγγενείς παρεξηγηθηκαν και ακόμα και τωρα δε μας μιλάνε αλλά δε σκάμε!

Εφόσον αυτοί δε σέβονται την επιλογή μας, δικό τους πρόβλημα!:cool:

Και επανερχομαι...πολυ λυπημενη και πολυ στρεσαρισμενη...Πριν λιγες μερες μαθαμε οτι ο πεθερος μου,που τον αγαπω και τον σεβομαι γιατι ειναι ψυχουλα,εχει καρκινο εγκεφαλου με δυσοιωνα προγνωστικα(λιγο χρονο ζωης).Μας ζητησε να προλαβει να ακουσει το ονομα του(του το χα υποσχεθει με την καρδια μου οταν εμεινα εγκυος στα διδυμα) και δεν μπορω να το αρνηθω...Και τωρα?Μιλησα με τη μαμα μου μολις και ευτυχως εδειξε κατανοηση,αυτο με εκανε να αισθανθω καλυτερα.Τι να πει?Μονο που στο τελος μου ειπε "οταν σου ελεγα εγω κοριτσι μου,καντε το,δεν ακουγατε,τωρα να...ετσι ονειρευομουνα εγω να σε παντρεψω?"...Δεν εχω ομως διαθεση ετσι οπως ειμαστε ψυχολογικα,το κλιμα ειναι ασχημο,δεν ηθελα να χω τετοια ψυχολογια στον γαμο μου και στη βαφτιση των μωρων μου...Απο που να αρχισω τωρα...:(

ysjfp2.png

Και επανερχομαι...πολυ λυπημενη και πολυ στρεσαρισμενη...Πριν λιγες μερες μαθαμε οτι ο πεθερος μου,που τον αγαπω και τον σεβομαι γιατι ειναι ψυχουλα,εχει καρκινο εγκεφαλου με δυσοιωνα προγνωστικα(λιγο χρονο ζωης).Μας ζητησε να προλαβει να ακουσει το ονομα του(του το χα υποσχεθει με την καρδια μου οταν εμεινα εγκυος στα διδυμα) και δεν μπορω να το αρνηθω...Και τωρα?Μιλησα με τη μαμα μου μολις και ευτυχως εδειξε κατανοηση,αυτο με εκανε να αισθανθω καλυτερα.Τι να πει?Μονο που στο τελος μου ειπε "οταν σου ελεγα εγω κοριτσι μου,καντε το,δεν ακουγατε,τωρα να...ετσι ονειρευομουνα εγω να σε παντρεψω?"...Δεν εχω ομως διαθεση ετσι οπως ειμαστε ψυχολογικα,το κλιμα ειναι ασχημο,δεν ηθελα να χω τετοια ψυχολογια στον γαμο μου και στη βαφτιση των μωρων μου...Απο που να αρχισω τωρα...:(

γλυκια μου λυπαμαι για τον πεθερο σου:-(εχεις δικιο που ψυχολογια τωρα να κανεις το οτιδηποτε.αλλα αφου στο ζηταει ο ανθρωπος δεστο σαν μια ωραια αναμνηση για ολους οταν θα εχει φυγει απο τη ζωη.θα ειναι κριμα να μην προλαβει ν'ακουσει τόνομα του αφου του το υποσχεθηκες.

οπως και να 'χει σου ευχομαι ολα να πανε καλα μεσα απο την ψυχη μου.

εγω εχω τυψεις που δε βρηκα τον ανθρωπο μου νωριτερα και ο παππους μου εφυγε με το παραπονο που δε προλαβε να κρεμασει στο σαλονι μια φωτογραφια του αγκαλια με μενα νυφουλα :-(:-(:-( .

Αχ έχεις απόλυτο δίκιο. Κάποτε οι γάμοι έτσι ήταν απλοί και ταπεινοί, τώρα όμως εχουμε χάσει το νόημα.

Γιατί θα πρέπει να καλέσεις όλους και όχι αυτούς τους λίγους κοντονούς που κέρεις ότι χαίρονται με την ευτυχία σου. Με τους οποίους νιώθεις οικεία και θα περάσεις καλά;;;

Κι εγώ μεγάλο γάμο έκανα, περισσότερο λόγω των πεθερικών μου που κάλεσαν ένα σορό κόσμο. Τους περισσότερους δεν τους ήξερα καν, ποιό το νόημα για μένα;;;

Άχ, μην ακούς κανέναν, κοίτα να νιώσετε εσύ και ο σύζηγος καλά και να περάσετε καλά εσεις με τους κοντινούς σας ανθρώπους !!!

YPbFp3.png

2ZTMp2.png