Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φοβαται εναν πολυ καλο φιλο.

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια.εχω ενα γιο που τον ιουλιο κλεινει τα 5.εχει φαει κολλημα και εδω και 1,5 χρονο φοβαται τον αρραβωνιαστικο μιας ξαδερφης μου.μιλαμε δεν τον πλησιαζει με τιποτα.ερχονται εδω οι ξαδερφες (του συζυγου δηλ)παιρνουν το μικρο το γιο μου 2 χρ.σε ενα σπιτι ακριβως διπλα απο το δικο μου κυριακες καποια απογευματα κτλ και ο μεγαλος τρεχει να κρυφτει.δεν του εχει κανει κατι ειμαι σιγουρη και ειναι και πολυ φιλικος με ολους το παιδι αυτο.δεν μπορω να καταλαβω.τον ρωταω με ομορφο τροπο τι συμβαινει τιποτα λεει απλα δεν τον θελει.μια φορα τολμησε να μπει στο σπιτι μας(συνηθως τον εβλεπε στο σπιθτι του θειου διπλα) τον τελευταιο 1,5 χρονο να ζητησει κατι απο τον αντρα μου και να πλησιασει λιγο το παιδι και ο μικρος κοντεψε να σκαψει λαγουμι να κρυφτει με το ζορι τον κραταγαμε χωθηκε κατω απ το κρεβατι καναμε αμαν να βγει.εχει καμοια σας προηγουμενη εμπηρια?εχετε κατι να προτεινετε πως να φερθω εγω?θα μπει στο σοι καταλαβαινετε...

ggHRp3.png fkuPp3.png

Διαφημίσεις

Η μεγαλη μου κορη φερεται ετσι στον συζηγο της νονας της και ξαδελφης μου.Ενω δεν ειχε κανενα προβλημα ξαφνικα δεν ηθελε ουτε να τον βλεπει οταν την ρωταγα γιατι μου ελεγε κατι αστειες δικαιολογιες του τυπου ειναι ψηλος (ειναι 1,90 αλλα η νονα της ειναι 1,80) μετα μου ελεγε οτι επειδη φοραει γυαλια(και εγω φοραω γυαλια) τελικα αποφασισα να μην την πιεζω αλλα καθε φορα που μιλαγε με την νονα της στο τηλ την παροτρυνα να ρωτησει και για τον νονο.Τελευταια πηγαμε στην αδελφη της που μενει διπλα και πηγαμε να πουμε ενα γεια.Την πηγα αγκαλια και αφου ειπε καλημερα με τα χιλια ζορια,εκατσε με την νονα της και εγω πηγα σε αλλο δωματιο.Τελικα μου ειπε οτι μιλησε με τον νονο,εκατσε στα ποδια του και ειπαν το καλοκαιρι θα παει να μεινει μια μερα μαζι τους.Για να δουμε αν θα ερθει εκεινη η μερα αν και χλωμο το κοβω.Δεν ξερω τι αλλο να κανω πραγματικα.Τουλαχιστον Χαρουλα δεν εισαι η μονη που αντιμετωπιζεις τετοιο προβλημα

Πολλά παιδιά, πολλές σκοτούρες. Κανένα παιδί, καμιά χαρά.

Κικέρων

Γεωργια 03/10/06 Στελλα 04/03/08

Απ' ότι έχω διαβάσει θα πρέπει να σεβόμαστε τα συναισθήματα του παιδιού.

(σίγουρα κάτι θα έχει γίνει που θα το πήρε με φόβο το παιδί-ακόμα και αν για μας τους ενήλικες είναι ασήμαντο-)

Αν το παιδί φοβάται κάποιον ενήλικο, το σεβόμαστε απόλυτα. Δεν το πιέζουμε να συμπαθήσει με το ζόρι αυτόν που φοβάται, για να είμαστε εμείς κοινωνικά αρεστοί στους γύρω μας. Ακόμα κι αν είναι η ίδια η γιαγιά του.

Η μικρη εχει τυχει κυριως να μην 'θελει' καποιον οχι να τον φοβαται αλλα ακομα και ετσι την σεβομαι απολυτα και λεω δυνατα 'δεν θες να μιλησεις? Αμα δεν θες δεν μιλαμε' και απλα μιλαω εγω. Για καποιο λογο υπαρχουν καποια συναισθηματα απο τα παιδια για καποιους ανθρωπους. Θα λυθουν θελω να πιστεψω με την παροδο του χρονου και με υπομονη και απο τις 2 πλευρες. Μεχρι να λυθουν δεν πιεζεις. Δεν θελει να τον βλεπει? Το σεβεσαι απολυτα και εξηγεις στον φιλο σας τι και πως. Αν ξεσινεριστει 5χρονο τοτε ειναι αξιος της μοιρας του.

ΥΓ: Και εμενα εχει τυχει να μην με θελουν παιδια (μπορει και να με φοβουνται και να μην το καταλαβαινω). Αμα τα βλεπω και μαζευονται λεω δυνατα 'δεν θες να σε ενοχλησω? Ενταξει μην ανησυχεις, να φευγω' και γυρναω και μιλαω στην μανα τους χωρις να τους δινω σημασια. Συνηθως μετα ερχονται μονα τους, κυριως αμα δουν οτι δεν τα πιεζεις.

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Το καταλαβαίνω ότι έρχεσαι σε δύσκολη θέση, όμως πολλές φορές ακόμα και οι μεγάλοι αντιπαθούν κάποιον χωρίς ιδιαίτερο λόγο, πόσο μάλλον τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Μπορεί ο μελλοντικός ξάδερφος να είναι καλός και χρυσός, αλλά κάποια στιγμή να έγινε κάτι -άθελα του- που μπορεί σε άλλους να πέρασε απαρατήρητο, αλλά ο μικρός το εντόπισε και του έμεινε χαραγμένο. Συμφωνώ κι εγώ στο να μην τον πιέζεις, από την άλλη, καλό είναι να έρχεστε σε επαφή μαζί τους και να είναι και εκείνο παρόν για να τον συνηθίζει σιγά σιγά, έστω και αν οι πρώτες προσεγγίσεις γίνονται από μακρυά. Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι! ;)

Διαφημίσεις

ευχαριστω για τις απαντησεις σας.ποτε δεν τον πιεσα να παει η να τον δει απλα τυχαινει να βρικομαστε στον ιδιο χωρο και τρομαζουμε να τον συνεφερουμε.δε με απασχολει να ειμαι αρεστη στο σοι με νοιαζει να δω τι πειραξε το μικρο και πως να το χειριστω.ειναι πολυ κοινωνικο παιδι και στο νηπιο πηγαμε φετος δεν αντιμετωπισα προβλλημα και μιλαει μεχρι και σε αγνωστουν να χεραιτισει να πιασει κουβεντα στο γιατρο στη τραπεζα......ειναι η πρωτη φορα που αντιλαμβανομαι κατι τετοιο.φοβαμαι δε το κρυβω στο πισω μερος του μυαλου μου..αλλα μετα λεω αποκλειεται να εγινε κατι.λετε οι ερωτησεις πρως το παιδι θα βοηθησουν η να τον αφησω να ηραμησει μονος του?

ggHRp3.png fkuPp3.png

Στις ξαδερφές του άντρα σου έχεις εμπιστοσύνη; Μπορείς να τις ρωτήσεις αν έχει μείνει ποτέ μόνος του ο αρραβωνιαστικός με κάποιο από τα παιδιά σου; Και εκείνες θα έπρεπε να νοιάζονται, παιδιά θα κάνει και αυτός αύριο μεθαύριο... τόσα ακούγονται...

Το να μείνει ο αρραβωνιαστικός μόνος του με παιδί δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμβαίνει και σε καμία περίπτωση κατά τη γνώμη μου και με αυτά που ακούγονται...

Αν τα αποκλείσεις αυτά τα ενδεχόμενα, τότε σκέφτεσαι τα υπόλοιπα ότι είναι κάτι ανεξήγητο που περνάει το παιδί και απλή φάση...

Τώρα μετά από 1,5 χρόνο μπορεί να μην είναι και εύκολο να βγάλετε άκρη... Το παιδί κάτι το πείραξε τότε, προφανώς και μπορεί ούτε και το παιδί να θυμάται τι ακριβώς. Μπορεί απλά πχ να του έβαλαν τις φωνές επειδή έκανε κάτι επικίνδυνο ή μπορεί να έγινε κάτι που και οι μεγάλοι να το θεωρούμε απαράδεκτο...

δε θα ελεγα οτι υπαρχει εμπιστοσυνη απλα μια τυπικα καλα σχεση με το σοι του συζυγου.την πεθερα μου που ρωτησα που ειναι συνεχως εκει που πηγαινουν και υπαρχει εμπιστοσυνη δεν ξερει ατι.τι να πω ρε κοριτσια αγορια μεγαλωνω καταλαβαινεται τις ανυσιχιες μου...........:twisted:

ggHRp3.png fkuPp3.png

εγω οταν ημουν περιπου σαν τον γιο σου φοβομουν ή καλυτερα ντρεπομουν εναν θειο μου(πολυ αγαπημενο πλεον).Ηταν νεος,ομορφος και πανυψηλος και οταν ερχοταν εγω ετρεχα κα ικρυβομουν κατω απο το κρεββατι:D:D:D:DΔν ξερω πως μου ειχε κολλησει ετσι,δεν μου ειχε κανει τιποτε ο ανθρωπος ισα-ισα αλλα....αβυσσος η ψυχη των μικρων παιδιων!!!

ΧΑΡΟΥΛΑ, εγώ δεν θα άφηνα σε καμία περίπτωση τον τύπο να ξαναπλησιάσει το παιδί. Και μόνο που το παιδί φέρεται έτσι όπως λες, θα μου αρκούσε για να τον κρατήσω σε απόσταση. Τυπικά κι ευγενικά, δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις.

Διαφημίσεις

ΧΑΡΟΥΛΑ, εγώ δεν θα άφηνα σε καμία περίπτωση τον τύπο να ξαναπλησιάσει το παιδί. Και μόνο που το παιδί φέρεται έτσι όπως λες, θα μου αρκούσε για να τον κρατήσω σε απόσταση. Τυπικά κι ευγενικά, δεν χρειάζεται να δώσεις εξηγήσεις.

Καλά, μην είμαστε και απόλυτες! Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αν απομονώσει τελείως το παιδί, τότε ποτέ δεν θα ξεπεράσει το ψυχολογικό. Απλά θα πρέπει να το χειριστούν διακριτικά, να μην το πιέσουν, να βλέπει τον άνθρωπο αλλά σε..απόσταση ασφαλείας και να προσπαθήσει σε μορφή συζήτησης να καταλαβει το λόγο που το αγοράκι δεν τον θέλει. Αν δεν τον ξαναδούν και τον έχουν στην απέξω, τότε και το πρόβλημα μέσα στο κεφαλάκι του παιδιού θα μεγενθυθεί και θα είναι χειρότερα μετά. Νομίζω ότι μια μέση λύση είναι η καλύτερη . Ούτε πολλά πολλά αλλά ούτε και εξαφανιαζόλ!

αυτο λεω κι εγω απ τη μια.μη φανταστεις οτι θελω πολλες επαφες εγω αλλα αναγκαιο κακο.εχουμε κανει γενικα πολυ κακη αρχη (εννοω οτι μας γινανε στενος κορσες)απο τοτε που γεννησα το μικρο μου 2,5 χρονια επρεπε να το χειριζομουν λιγο διαφορετικα.γενικα δεν ειμαι ανθρωπος που δινω εξηγησεις αλλα ειναι λεπτη η θεση μου.και εχουν μεινει και αρκετες φορες μονοι τους με την ξαδερφη και εκεινον γιατι παλιοτερα επερναν και τα 2 μου παιδια.αν ρωτας εμενα δεν θελω να παιρνουν κανενα απο τα 2.:evil:

ggHRp3.png fkuPp3.png

Καλά, μην είμαστε και απόλυτες! Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αν απομονώσει τελείως το παιδί, τότε ποτέ δεν θα ξεπεράσει το ψυχολογικό. Απλά θα πρέπει να το χειριστούν διακριτικά, να μην το πιέσουν, να βλέπει τον άνθρωπο αλλά σε..απόσταση ασφαλείας και να προσπαθήσει σε μορφή συζήτησης να καταλαβει το λόγο που το αγοράκι δεν τον θέλει. Αν δεν τον ξαναδούν και τον έχουν στην απέξω, τότε και το πρόβλημα μέσα στο κεφαλάκι του παιδιού θα μεγενθυθεί και θα είναι χειρότερα μετά. Νομίζω ότι μια μέση λύση είναι η καλύτερη . Ούτε πολλά πολλά αλλά ούτε και εξαφανιαζόλ!

εχει απομονωθει απο μονος του.τρεχουμε να τον βρουμε ακομα και οταν χτυπαει πορτα και ειναι καποιος ασχετος.αυτος ερχετε καθε σαββατοκυριακο αλλα ο δικος μου δεν παει ουτε τις αλλες μερες μη τυχον και ερθει.εχει κανει το εξαφανιζολ μονος του:confused:.

ggHRp3.png fkuPp3.png

Διαφημίσεις

εχει απομονωθει απο μονος του.τρεχουμε να τον βρουμε ακομα και οταν χτυπαει πορτα και ειναι καποιος ασχετος.αυτος ερχετε καθε σαββατοκυριακο αλλα ο δικος μου δεν παει ουτε τις αλλες μερες μη τυχον και ερθει.εχει κανει το εξαφανιζολ μονος του:confused:.

Λειτουργεί έτσι και με άλλους φίλους, συγγενείς ή γνωστούς? Γενικ΄΄α, πώς είναι σαν παιδί? Δεν είναι κοινωνικός?

πααααρα πολυ κοινωνικος μιλαει με ολους πιανει κουβεντα μεσα σε προθαλαμους γιατρων σε τραπεζες σε μαγαζια στο σουπερ μαρκετ παιζει με ολα τα παιδακια εχει φιλους απ το σχολειο που ερχονται εδω η παμε εμεις δεν ειχα ποτε προβλημα γιαυτο και ψαχνομαι ειναι η πρωτη φορα που γινεται αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ggHRp3.png fkuPp3.png

μπορει να μην εχει συμβει κατι αλλα μπορει κ να εχει συμβει.εδω συγγενεις κανουν τα ακατανομαστα στα παιδια .δεν ξερω,στη θεση σου δεν θα το αφηνα να περασει ετσι.θα το εψαχνα καλα.ο αραβωνιαστικος πως το δεχεται ολο αυτο?πια ειναι η αντιδραση του?μπορει να του φωναξε απλα κ να μην το θελει.μπορει ομως να εγινε κ κατι πιο σοβαρο κ να ειπε στο παιδι να μη το πει σε κανεναν.δεν γινονται μονο στις ταινιες αυτα.δεν θελω να σε αγχωσω αλλα καλυτερα να σκεφτομαστε τα χειροτερα παρα να συμβαινουν κ μεις χαμπαρι να μην παιρνουμε

NRNSp2.pngsMstp2.png

εχεις δικιο σε αυτο το ειπε και μια κοπελα πιο πανω.αυτος και η ξαδερφες απλα αναρωτιουνται τι να φταιει.λες να το παιζουν?

μπορει να τον ειχαν αφησει μονο μαζι του κ να μη θελουν να το πουν.τους εχεις ρωτησει?επειδη μου εχουν συμβει διαφορα τετοια στην παιδικη μου ηλικια ειμαι πολυ επιφυλακτικη.στο παιδι εχεις πει που απαγορευεται να μας αγγιζουν οι αλλοι οτι κ αν μας πουνε?αν οχι καντο μηπως δεις καποια αντιδραση.σου λεω μη τρελαινεσαι αλλα ας τα δουμε ολα να ειμαστε σιγουροι

NRNSp2.pngsMstp2.png

ναι αυτο το εχω κουβεντιασει γιατι ειχε γινει κατι τον γεναρη ασχετα με αυτο και καναμε παιδαγωγικη κουβεντα εφ ολης της υλης αλλα δε μου ειπε κατι γι αυτο τοτε.

ggHRp3.png fkuPp3.png

αυτο λεω κι εγω απ τη μια.μη φανταστεις οτι θελω πολλες επαφες εγω αλλα αναγκαιο κακο.εχουμε κανει γενικα πολυ κακη αρχη (εννοω οτι μας γινανε στενος κορσες)απο τοτε που γεννησα το μικρο μου 2,5 χρονια επρεπε να το χειριζομουν λιγο διαφορετικα.γενικα δεν ειμαι ανθρωπος που δινω εξηγησεις αλλα ειναι λεπτη η θεση μου.και εχουν μεινει και αρκετες φορες μονοι τους με την ξαδερφη και εκεινον γιατι παλιοτερα επερναν και τα 2 μου παιδια.αν ρωτας εμενα δεν θελω να παιρνουν κανενα απο τα 2.:evil:

Χρειάζεται να πούμε περισσότερα; Προφανώς κάτι έχει γίνει. Μόνη σου είπες ότι με όλους τους άλλους το παιδί είναι κοινωνικό. Για να τρέχει να κρυφτεί με την υποψία και μόνο ότι μπορεί να είναι αυτός όταν χτυπάει το κουδούνι, μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Εγώ στη θέση σου θα έλεγα στην ξαδέρφη ότι δεν μπορείς να διαχειριστείς το φόβο του παιδιού κι ότι απο το να το τρέχετε σε παιδοψυχολόγο, καλύτερα να μην έρχεστε σε επαφή μαζί με το παιδί. Δες το και σαν μια καλή δικαιολογία για να ξεκόψετε.

Δεν χρειάζεται να φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Και μόνο στατιστικά να το δεις, τα περισσότερα παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά από άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλον που είναι υπέρ άνω κάθε υποψίας. Μπορεί κάποιες να με πείτε υπερβολική, αλλά τόσα έχουμε ακούσει. Φύλαγε τα ρούχα σου.

Από αυτά που λες... το παιδί δείχνει φόβο, όχι απλά συμπάθεια ή αντιπάθεια. Καλά κάνεις και δεν το αγνοείς.

Αφού τον φοβάται, μην το ζορίζεις. Να "ξεχαστεί" λιγάκι... και μετά από καιρό, άσε να δεις τις αντιδράσεις του...

Επίσης... το παιδί έμεινε ΜΟΝΟ του με αυτόν τον άνθρωπο;; Όχι μόνο στο πίσω μέρος το μυαλού, αλλά και στο μπροστινό να το έχεις! Σε τέτοιες περιπτώσεις (όπως αυτές που σκέφτεσαι), είναι από το οικείο περιβάλλον... και δείχνουν καθ' όλα "εντάξει".

Εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα να έκανα ένα παιχνίδι ρόλων με το παιδί.

π.χ. εγώ θα κάνω τη γιαγιά, εσύ κάνε τον παππού ...

και μέσα σε αυτό... κάνε εσύ το παιδί και ζήτα του παιδιού σου να κάνει εκείνον.

Αν μου έμπαιναν τέτοιες ιδέες πάντως... θα συμβουλευόμουν και κάποιον πιο ειδικό... για να μπορώ να αναγνωρίζω κάποια σημεία.

Δηλαδή... τι πρέπει να κάνω στο παιδί μου; Να του ενθαρρύνω την κοινωνικότητα, και να του δείξω πώς να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που αντιπαθεί; ... ή μήπως πρέπει να φυλάξω το παιδί από "κακοτοπιές";;

Όπως και η ίδια αντιλαμβάνεσαι... είναι εκ διαμέτρου αντίθετες αυτές οι συμπεριφορές... και οι ανησυχίες σου... αρκετά σημαντικές και όχι αδικαιολόγητες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως... θα ενθάρρυνα την εμπιστοσύνη μεταξύ γονιού-παιδιού. Δηλαδή... πως η μαμά είναι ο άνθρωπος που του λέμε τα μυστικά μας γιατί μπορεί να τα φυλάει πολύ πολύ πολύ καλά και να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Και πως όποιος του πει να "φυλάξει μυστικό από τη μαμά"... είναι κακός άνθρωπος κτλ κτλ...

Δεν ξέρω αν σου έδωσα να καταλάβεις το δικό μου σκεπτικό...

Αν μου τύχαινε αυτό που λες... κάπως έτσι θα αντιδρούσα.

Απ' την άλλη... ειδικός δεν είμαι. Άρα, όσα αναφέρω, τα λέω με κάθε επιφύλαξη.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

συμφωνω με τη newgie κ θα σου ελεγα να του ξανακανεις τωρα την κουβεντα {εκει δεν μας αγγιζει κανεις)για να δεις τωρα την αντιδραση του.παιδια ειναι κ ξεχνανε τις συμβουλες μας.καλυτερα κοψε την παρεα κ το παιδι σου να νιωθει καλα κ εσυ.απομακρυνε κ το μωρο σιγα σιγα.2 ετων τι να σου πει?

NRNSp2.pngsMstp2.png

Σε κάθε περίπτωση πάντως... θα ενθάρρυνα την εμπιστοσύνη μεταξύ γονιού-παιδιού. Δηλαδή... πως η μαμά είναι ο άνθρωπος που του λέμε τα μυστικά μας γιατί μπορεί να τα φυλάει πολύ πολύ πολύ καλά και να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Και πως όποιος του πει να "φυλάξει μυστικό από τη μαμά"... είναι κακός άνθρωπος κτλ κτλ...

Σωστό!