Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τραπέζι με τη νονά και το νονό?

Recommended Posts

Σας παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας.

Ετοιμάζουμε βάφτιση

Μετά την βάφτιση στο πρώτο παιδί κάναμε το τραπέζι μόνο στους νονούς και τα παιδάκια τους.

Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα.Χτές ο άντρας μου μου ζήτησε έντονα να καλέσουμε στο τραπεζι αυτό και τους νονούς του πρώτου μας παιδιού(παρεπιπτόντως είμαστε όλοι φίλοι)

Είχα και έχω αντίθετη γνωμη γιατί θεωρώ ότι θα παρεξηγηθούν πολλοί, καθως αυτό μοιάζει με επιλεκτικό κάλεσμα.Με την λογική αυτή θα πρέπει να καλέσω και τους άλλους μου κουμπαρους που τους έχω βαφτίσει το παιδί εγώ και κάνουμε και όλοι μαζί παρέα πολλές φορές.

Πιστεύω ότι θα δυσανασχετήσουν και οι άλλοι μου κουμπάροι και οι γονείς μου ίσως και κάποιοι άλλοι συγγενείς.Εχουμε 364 μέρες το χρόνο να βγούμε σαν παρέα.Εκείνη την ημέρα νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσω κάποιους κανόνες προκειμενου να αποφύγω παρατράγουδα.

ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ?????

Διαφημίσεις

Αν στο 1ο παιδί ήσασταν μόνο εσείς και οι νονοί, ούτε καν οι παπούδες, ομοίως πράξε και αυτή τη φορά. Γιατι αν όπως λες κάνετε όλοι μαζί παρέα, αν καλέσεις και τους νονούς του πρώτου παιδιού, η υπόλοιπη παρέα -δικαίως- θα ενοχληθεί. Ενώ αν δεν καλέσεις ούτε εκείνους φαντάζομαι πως θα σκεφτούν λογικά. Ότι δηλαδή κάνατε ότι και όταν έγιναν εκείνοι νονοί.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Αν το θέμα είναι οικονομικό, οκ, κάλεσε μόνο τους νονούς του νεοφώτιστου παιδιού..Αν όμως όχι, γιατί να αποκλείσεις πολύ στενούς συγγενείς όπως τους γονείς και τα αδέρφια σας??Συγνώμη, αλλά ακούγεται λίγο σκληρό..

Πάντως, οι νονοί του πρώτου παιδιού (εφόσον αποκλείσεις γονείς και αδέρφια) καλό είναι να μην καλεστούν γιατί φαίνεται σαν φτύσιμο για όλους τους υπόλοιπους..

Δεν έχει να κάνει με το οικονομικό καθόλου.Απλά δεν είμαστε οπαδοί των τραπεζιών στα βαφτίσια. Δυστυχώς επειδή υπάρχει και ένα βαρύ πένθος (όχι πρόσφατο αλλά ΒΑΡΥ) ταλανιζόμαστε αρκετά.Προκειμένου λοιπόν να βγούμε απο τον προβληματισμό εγώ πρότεινα να κάνουμε το ίδιο με τότε.(Τοτε δεν υπήρχε περίπτωση για τραπέζι), εμείς και οι νονοί και ούτε γάτα ούτε ζημιά

Διαφημίσεις

κι εμεις το ιδιο καναμε...πηραμε ΜΟΝΟ τους νονους και πηγαμε για φαγητο και καφε....μετα μας εκαναν παραπονα οι κουμπαροι μας(που μας παντρεψαν)οτι δεν τους ειπαμε να ερθουν για καφε...αλλα για να μην εχουμε παρεξηγησεις με παππουδογιαγιαδες ειπαμε...ΜΟΝΟ νονοι..παντα θα υπαρχει καποιος που θα πρεξηγηθει, τι να κανουμε.....

IhCLp3.png

3Zdxp3.png