Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Kαινούρια ταυτότητα και εκλογές

DALIA

Recommended Posts

Πριν από λίγο μου ήρθε φλασιά.

Τον Σεπτέμβρη άλλαξα ταυτότητα.

Τι γίνεται με τις εκλογές ?

θα μπορέσω να ψηφίσω?

Πρέπει να ενημερώσω κάπου ( αν ναι που ) για τα νέα στοιχεία της ταυτότητας μου ?

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

μην ανησυχεις. Οι εκλογικοι κατάλογοι ειναι βαση του δημοτολογιου και όχι βαση αριθμου ταυτοτητας. Μπες στο www.ypes.gr και δες το που ψηφιζω. Βαζεις ονομα επωνυμο πατρονυμο και ετος γεννησης και σου βγαζει εκλογικο τμημα και διευθυνση. Αντε και καλο βολι!!

Αν έχουν γίνει αλλαγές σε σημαντικά στοιχεία, πχ ονοματεπώνυμο, χρειάζεται να πάρεις πράξη ταυτοπροσωπείας για να μην ταλαιπωρηθείς. Αν έχει αλλάξει μόνο η διεύθυνση πχ, δεν το κοιτάνε καθόλου. Για περισσότερες πληροφορίες θα σου πρότινα να μπεις στην σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στις Συχνές Ερωτήσεις για τις εκλογές που αναφέρει διάφορες περιπτώσεις και τι πρέπει να κάνεις.

There is no patch for human stupidity.

Εγώ στις προηγούμενες είχα βγάλει την ταυτότητα 2 μέρες πριν .Πήγα ψήφισα κανονικά και δεν μου είπε κανείς τίποτα.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

Απαραίτητο έγγραφο για την ψηφοφορία των εκλογέων είναι η αστυνομική τ ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό ή η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Ακόμη «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Ειδικότερα για τα διαβατήρια, επισημαίνεται ότι αρκεί και ελληνικό διαβατήριο που έχει λήξει η ισχύς του, ακόμη και αν αυτό έχει εκδοθεί από την οικεία νομαρχιακή αυτοδιοίκηση πριν από τη μεταβίβαση της σχετικής αρμοδιότητας στην Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης"Αν για κάποιο λόγο τα στοιχεία του εκλογέα, όπως αναγράφονται στον εκλογικό κατάλογο δεν συμπίπτουν με τα στοιχεία της αστυνομικής ή υπηρεσιακής του ταυτότητας οι εκλογείς μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση ταυτοπροσωπίας που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο ή Πρόεδρο Κοινότητας ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο από το οποίο μπορεί να προκύπτει η ταυτότητά τους."

Για μεγαλύτερη σιγουριά μπες στο , www.ypes.gr υπάρχει και κάποιο τηλεφωνικό νούμερο αλλά αυτή την στιγμή μου διαφεύγει.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Δεν θα έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν θυμάμαι καλά ο αριθμός ταυτότητας δεν είναι καν στον εκλογικό κατάλογο.

έντιτ, καλά θυμάμαι (εμπρόοος ).

• 9 months later...

δεν χρειαζεται να κανεις κατι οταν αλλαζεις ταυτοτητα.τα στοιχεια που γραφονται στους καταλογους ειναι ονομα-επιθετο,ονομα επιθετο πατερα-μητερας και χρονολογια γεννησης!!ο αριθμος ταυτοτητας δεν αναγραφεται!ημουν γραμματεας στις προηγουμενες εκλογες γι'αυτο το ξερω σιγουρα!κι εγω αλλαξα ταυτοτητα και δεν υπηρξε θεμα!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις