Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παρτυ εν μέσω οικονομικής κρίσης

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!!!Πλησιάζουν τα γενέθλια του γιού μου και θα του κάνω παρτυ. Επειδη ομως τα οικονομικά ειναι στενά και τα παιδακια αρκετά (20-25) λεω να κανω ενα πιο οικονομικο μενου και θα ηθελα την γνώμη σας. Εκτός απο την τούρτα που δεν το χω να τη φτιαξω μόνη μου, θα φτιαξω μια μεγαλη τυροπιτα και μια μεγάλη ζαμπονοκασερόπιτα, 2 σαλάτες, ντοματινια και αγγουράκια για τα παιδακια, 2 μπομπες και θα παραγγείλω και απο PIZZA FUN 4-5 μεγαλες πιτσες 4x4 με κουπονια εκπτωτικα που μαζεύω κατα καιρους κανα πατατάκι και thats it.Τωρα είπα να το κανω στον κήπο και να εχω μουσικη, παιξουμε πχ σκυταλοδρομίες ή κατι παρόμοιο και να μην φερω φυσικα animateur.Και για δωρακια στα παιδακια δεν νομίζω οτι θα κανω κατι εκτος απο καραμελιτσες!!Αυτα!!

Πως σας φαινεται κορίτσια?

PSpyp2.png n6m7p2.png

Διαφημίσεις

μου φαινονται οκ. οι γονεις δεν ερχονται για να τραπεζωθουν κανονικα! απλα φροντισε να μην ξεχασεις χυμους και 2-3 κρασακια (για γονεις).

εχω σκεφτει κι εγω οτι καπου το εχουμε παρακανει με τα παρτυ υπερπαραγωγη.

βεβαια μια και αναφερεις την συγκεκριμενη πιτσα, να σου πω οτι δινει σε "οικονομικη" τιμη κλοουν για το παιδικο παρτυ. διερευνησε το αν θες και πραξε.

Ευχαριστώ παρα πολύ κορίτσια!!!Η αλήθεια είναι οτι χασαμε την ουσια του παρτυ που είναι η διασκέδαση των παιδιων και το ξεφάντωμα και πέσαμε στην παγίδα του υπερκαταναλωτισμού!!Πιστευω οτι τα παιδακια ευχαριστιούνται και με τα λίγα αρκει να υπαρχει καλή διάθεση!!!Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!!Να στε καλα και να χαιρεστε τα ζουζουνια σας!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Και πολλά έβαλες.....έχω ακούσει περιπτώσεις που στους γονείς δεν έδωσαν τίποτα ούτε καν τούρτα... επίσης μου έχουν πει περίπτωση που είχε ο γονιός παραγγείλει πίτσα απο την προηγούμενη μέρα για να την έχει έτοιμη στο ψυγείο και τελικά δεν έδωσε στα παιδιά να φάνε παρά μόνο 1 κομμάτι τούρτα σε όλους.....Εγώ στην θέση σου δεν θα έπαιρνα τις πίτσες αλλά θα τα έδινα σε έναν οικονομικό κλόουν...

Με δύο σαλάτες

τυρόπιτοειδή διάφορα

2 είδη μπόμπες

και Κεφτεδάκια είσαι κομπλέ

Διαφημίσεις

Εμάς η μαμά μας έπαιρνε καλαμάκια σουβλακίων και πέρναγε 2 κεφτεδάκια-2 πατατοκροκέτες και ήταν σούπερ. Μάλιστα βοηθούσαμε και στο πλάσιμο του κιμά...Και κάναμε πάρτυ κάθε χρόνο, ποτέ δεν πήρε πίτσες. Τη βγάζαμε με αυτά που είπες εσύ συν αυτά τα ''σουβλάκια καλαμάκια'' και όλα τα παιδάκια το περίμεναν πως και τι. Άσε που γλιτώνεις και τη μουρμούρα των γονιών, που μπορεί να μην ταϊζουν πίτσα το παιδί τους. Όσο για τα πατατάκια, εγώ θα σου πρότεινα να φτιάξεις πάρα πολύ σπιτικό ποπ κορν, τα παιδιά τρελαίνονται και να γλιτώσεις έτσι πάρα πολλά λεφτά και να μην έχεις πάλι παράπονα γονιών που δεν δίνουν γαριδάκια στα παιδιά τους. Α και μαζί με τις καραμελίτσες θα ήταν ωραίο κι ένα μολύβι από τα τζάμπο, πάμφθηνο, ανάλογα με το φύλο του παιδιού...

Για τον κλόουν δεν ξέρω, εμείς που δεν είχαμε σαν παιδάκια και πάλι μια χαρά περνούσαμε. Παίζαμε μουσικές καρέκλες, χορεύαμε...Αν βάλεις μερικά πολύ δημοφιλή σιντί μουσικής στα παιδιά θα ξεφαντώσουν και χωρίς κλόουν!

Να χαίρεσαι τον γιο σου και χρόνια πολλά!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Ευχαριστω πολυ κοριτσια να ειστε καλα!!Βασικα την πιτσα για να το διευκρινίσω, πιο πολυ για τους γονεις την θέλω. Στα μικρα θα δωσω απο τις μπόμπες και τα τυροπιτοειδή και ντοματίνια αγγουράκια και μπορει οπως λέτε και κεφτεδάκια. Τωρα οσο για τα πατατακια συμφωνω οτι δεν ειναι και η καλυτερη επιλογη και δεν τα θελω ουτε εγω απλα ελεγα για να ειναι πιο πολλα τα φαγητα. Αλλα να μου πεις ακομα και εγω που δεν δινω στα παιδια μου πατατακια και τετοια, αν παμε σε καποιο παρτυ 1 φορα δεν θα τους το απαγορευσω...Θα δω ποσοι θα ερθουν τελικα και αναλογως...Παντως χαιρομαι που πιστευετε οτι είναι αρκετα αυτα. Γιατι δεν ειμαστε για περισσοτερα εξοδα αλλα δεν θελω να στερησω το παρτυ απο το αντρακι μου!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Και σκέψου: για 20-25 παιδάκια θες τουλάχιστον 20 ευρώ για πατατοειδή (και λίγα λέω), για 10 μεγάλες γαβάθες ποπ κορν θες 5 ευρώ το πάρα πολύ!!!!!!(πάρε χύμα από κάβα, είναι πάμφθηνο)

Για τους γονείς καλύτερα να μην βγάλεις ξεχωριστό, πιστεύω ότι με το μπουφέ μια χαρά τη βγάζουν κι αυτοί, δεν τους τραπεζώνεις άλλωστε. Άσε που τα παιδικά πάρτυ δεν γίνονται συνήθως ώρα φαγητού αλλά νωρίς το απόγευμα, οπότε και οι γονείς είναι φαγωμένοι...Κρασί φυσικά και είναι καλό να τους προσφέρεις μαζί με πίνατς (επίσης πάμφθηνα χύμα από κάβα).

Να περάσετε τέλεια!:D

Αααα, τα μπαλόνια μην ξεχάσεις!

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διαφημίσεις

ισως να ναι και αχρηστη πληροφορια αλλα δε βαριεσαι!!!!!νομιζω πως η πιτσα φαν σου στελνει και κλοουν αν κανεις μενου παρτυ εκει, αν σε ενδιαφερει!!!!! χρονια σας πολλα!!!! να σου ζησει το ζουζουνι!

( ισως να σου ρθουν ιδια χρηματα να τα κανεις ολα στη πιτσα φαν παρα να τα αγορασεις και να τα φτιαξεις! σκεψου οικονομια!!!! φουρνοι να καινε, ο χπροσωπικος σου κοπος και χρονος, και απο την αλλη εταιριες που κανουν τα παντα και ειδικες πρσφορες γιατι και γιαυτους η εποχη ειναι δυσκολη!!!!κανε μια ερωτηση τι εχεις να χασεις?)

d7i7p2.png?u2P8mcl6z0avp3.png?QbVqPift

Στο πάρτυ του γιου μου έφτιαξα μόνη μου τις πίτσες.Βάζεις μία σόδα(αυτή που πίνουμε) ένα φκελάκι μαγια ξερή λίγο λάδι αλάτι και αν θες ρίγανι.Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια οχι πολύ σφιχτή ζύμη.Την αφήνεις να φουσκώσει καμια ωρίτα και με αυτή φτιάχνεις δυο ταψιά απο αυτά του φούρνου σου.Βάζεις τη ζύμη λίγο να ψηθεί και μετά βάζεις τα υλικά της επιλογής σου.Για σάλτσα βάση βάλε λίγο κέτσαπ και τύπου πουμαρό.

Και πολύ οικονομικά και πανεύκολα.

Καλημέρα κοριτσια!!!Σας ευχαριστώ όλες πολύ για τις ιδέες σας!!!Απλα ολα εξαρτώνται απο τα ατομα που θα μαζευτουν!!!Γιατι ειναι και οι γονεις!!!Αν υπολογίσεις γυρω στα 25 παιδάκια τοτε σιγουρα θα είναι και 30 μεγάλοι!!!Αρα πόσες πίτσες να φτιάξω μόνη μου?Το σκέφτηκα και εγώ!!!Ασε που σε όλη την διαρκεια του πάρτι θα πρεπει να είμαι στην κουζίνα!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Εγ'ω για τ'οσα άτομα έφτιαξα 3 ταψιά.Εκοψα τα κομάτια μικρά και βγήκαν περίπου 20 σε κάθε ταψί.Μαζί με τα υπόλοιπα θα περισέψουν κι όλας.

Να σου πω και το δικό μας οικονομικο μενού μιας και σε 15 ημέρες εχουμε και εμείς τα γενεθλια της κορης μου.

Πιτσα (48 κομμάτια) παραγγελία σε μαγαζι με μικρογεύματα κοστος 13?

Θα φτιαξω τυροπιτακια,κλάμπ σαντουιτς, σουφλέ με πένες,σουβλάκια με κεφτεδακια και πατάτες στρογγυλες,λουκανικακια στο φουρνο (εξαφανιζονται σε καθε πάρτυ),nuggets κοτόπουλου στο φούρνο και αυτα,σαντουιτσακια με κασέρι και γαλοπούλα ή ζαμπον και ψωμάκια στρογγυλά (της εταιρειας Στεργιου συσκευασια τα 6τεμ 1?) και πολύυυυ χυμα ποπ-κορν.

Ετσι οπως τα εχω υπολογίσει δεν θα ξεπεράσω τα 60?.

Διαφημίσεις

Να σου πω και το δικό μας οικονομικο μενού μιας και σε 15 ημέρες εχουμε και εμείς τα γενεθλια της κορης μου.

Πιτσα (48 κομμάτια) παραγγελία σε μαγαζι με μικρογεύματα κοστος 13?

Θα φτιαξω τυροπιτακια,κλάμπ σαντουιτς, σουφλέ με πένες,σουβλάκια με κεφτεδακια και πατάτες στρογγυλες,λουκανικακια στο φουρνο (εξαφανιζονται σε καθε πάρτυ),nuggets κοτόπουλου στο φούρνο και αυτα,σαντουιτσακια με κασέρι και γαλοπούλα ή ζαμπον και ψωμάκια στρογγυλά (της εταιρειας Στεργιου συσκευασια τα 6τεμ 1?) και πολύυυυ χυμα ποπ-κορν.

Ετσι οπως τα εχω υπολογίσει δεν θα ξεπεράσω τα 60?.

απορία: οι στρογγυλές πατάτες είναι κρύες όταν τις σερβίρεις???? είναι ωραίες κρύες ή κάνεις κάτι άλλο ??

απορία: οι στρογγυλές πατάτες είναι κρύες όταν τις σερβίρεις???? είναι ωραίες κρύες ή κάνεις κάτι άλλο ??

Κρυες είναι αλλα είναι ωραιες.Εγω στο φούρνο τις βαζω και τις κάνω σαν τηγανητές και είναι μια χαρα.

ΚΑΙ εμας το παρτυ μας θα ειναι φέτος πιο οικονομικό απο άλλες φορές, καλαμάκια bbq ,πιτούλες, ντομάτες, καρότα, αγγούρια, κομμένα σε sticks, pizza δικιά μου, τορτελίνια, τυροπιτάκια και hot-dog αυτά, για αρχή θα έχω φράουλες κομμένες, cup-cakes, donuts kai pop-corn. εγω μαζί με τα αναψυκτικά, χυμούς, μπύρες κλ.π τα υπολογίζω κοντά στα 150? αλλά θα είμαστε και 70 άτομα. Νομίζω τελικά ότι τα χαζά έξοδα στα πάρτυ είναι τα πιατάκια, ποτηράκια με ηρωες που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, εμείς παίρνουμε λευκά και τέλος, τα δωράκια στα παιδιά για μετά και η απασχόληση. εαν δεν κάνεις αυτά γλιτώνεις πολλά χρήματα που στην ουσία είναι όλο το άλλο πάρτυ. εμείς απο το πρώτο χρόνο αγοράζουμε και ένα πολύ καλό παιχνίδι κήπου, π.χ. φουσκωτό με 70? αποτο ecl ή τραπέζι pic-pon έχουμε αυτό το πλέγμα που είναι σαν φιλέ και πετάνε την μπάλα μια απο εδω μια απο εκεί και τώρα πια έχουμε κάνει συλλογή. Αυτά θα βγάλω να παίξουν και τέλος.

• 3 weeks later...
ΚΑΙ εμας το παρτυ μας θα ειναι φέτος πιο οικονομικό απο άλλες φορές, καλαμάκια bbq ,πιτούλες, ντομάτες, καρότα, αγγούρια, κομμένα σε sticks, pizza δικιά μου, τορτελίνια, τυροπιτάκια και hot-dog αυτά, για αρχή θα έχω φράουλες κομμένες, cup-cakes, donuts kai pop-corn. εγω μαζί με τα αναψυκτικά, χυμούς, μπύρες κλ.π τα υπολογίζω κοντά στα 150? αλλά θα είμαστε και 70 άτομα. Νομίζω τελικά ότι τα χαζά έξοδα στα πάρτυ είναι τα πιατάκια, ποτηράκια με ηρωες που είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, εμείς παίρνουμε λευκά και τέλος, τα δωράκια στα παιδιά για μετά και η απασχόληση. εαν δεν κάνεις αυτά γλιτώνεις πολλά χρήματα που στην ουσία είναι όλο το άλλο πάρτυ. εμείς απο το πρώτο χρόνο αγοράζουμε και ένα πολύ καλό παιχνίδι κήπου, π.χ. φουσκωτό με 70? αποτο ecl ή τραπέζι pic-pon έχουμε αυτό το πλέγμα που είναι σαν φιλέ και πετάνε την μπάλα μια απο εδω μια απο εκεί και τώρα πια έχουμε κάνει συλλογή. Αυτά θα βγάλω να παίξουν και τέλος.

Φουσκωτό; Δηλαδή;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

• 2 months later...

Στο δικό μας πάρτυ πριν 10 μερες περίπου είχα τυροπιτακια, λουκανικοπιτάκια, τοστ γαλοπουλα τυρι, χορτόπιτα, κεφτεδάκια με στρογγυλές πατάτες σε καλαμάκι και σπιτικες πιτσες, που έφτιαξα για πρώτη φορά λόγω κρίσης. Μια χαρά!! Πήρα πολλά μπράβο για τις πίτσες και εννοείται πως από δω και πέρα μόνο τέτοιες, και σε πάρτι και τα βραδάκια. Πάντως όπως και να'χει τα έξοδα είναι έξοδα και τα δώρα μειώθηκαν σε αξία. Αν υπάρχει, έστω, η λογική ότι όσα δίνεις, τόσα παίρνεις.

Καλά να'μαστε παρ'αυτά και ας ελπίζουμε σε καλύτερες μέρες...!!

• 4 months later...

Με το καλο να γιορτασετε τα γενεθλια της... ανάλογα με το ποσα άτομα θα έχεις είτε μεγάλους ειτε μικρους θα σου προτεινα να κανεις ενα παιδικο μπουφε με απλα πραγματακια ... μην κατσεις να φτιαξεις φαγητο για μεγαλους... ενα απλό ψαξιμο να κανεις στο internet θα βρεις ενα σωρο ιδεες για πολύ όμορφα πραγματακια με παιδική νότα... για ανιματερ δεν εχω να σου προτεινω κατι αλλα απο οσο ξερω εαν βρεις ατομο μονο του και οχι απο γραφειο πληρωνονται με την ωρα και εχουν ριξει τις τιμες... για την τούρτα εγω φετος το εψαξα γιατι περσι ειχα δωσει ενα καρο λεφτα και ηταν μαπα... πηγα σε 4-5 ζαχαροπλαστεια και ρωτησα και βρηκα τελεια τούρτα σε καλη τιμη... εκτος εαν την κανεις μονη σου που σιγουρα θα σου ερθει πιο οικονομικα...

καλησπέρα και καλή χρονιά!

μια πολύ καλή λύση κατά την γνώμη μου είναι τα

http://www.nanoudonutshouse.com/el/products/167-2012-11-21-00-11-32.html

έκανα το πάρτυ του Αλέξανδρου φέτος με διάφορα αλμυρά από εκεί και ήταν νοστιμότατα!

Και μόνο με 5ευρώ το κιλό!!.Εφτιαξα μερικά καναπεδάκια και μια μπόμπα ,πήραμε και μια 4χ4 πιτσα fan με κουπόνι,έφτιαξα και μια πιατέλα αυγουλάκια σε σχήμα μανιταράκι( αυγο για την βάση κομμένο στην μέση,ντομάτα για το επάνω μέρος του μανιταριού και πιτσιλιές από μαγιονέζα.Τα τοποθετείς σε πιατέλα με μαρουλάκι για να φτιάξεις το χορταράκι)μπαστουνάκια καροτάκια +αγγουράκια και ήταν μια χαρά και σουπερ οικονομικά.

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου :)

καλησπερα, προκειται να κανω παρτυ για τα γενεθλια των διδυμων μου που κλεινουν τα 3.Μηπως εχετε καποια οικονομικη ιδεα για ανιματερ και φαγητο?

οσο αφορα κλοουν μου ειπαν καποια απο το φορουμ με 35ε την ωρα

την εκλεισε και η κουμπαρα μου...

καλησπερα, προκειται να κανω παρτυ για τα γενεθλια των διδυμων μου που κλεινουν τα 3.Μηπως εχετε καποια οικονομικη ιδεα για ανιματερ και φαγητο?

ανακατωσουρες......εχει μενου με 100ε

4 πιτσες 35χ35 τριων υλικων

5 σαλατες

50τεμ.κοτοπουλο πανε....

μετα ειναι και η πιτσα fun....