Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διατήρηρη παραγωγής για 3μερη απουσία

iro

Recommended Posts

Καλησπέρα και πάλι :)

Για τα 2μιση 24ωρα που θα λείψω (από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Κυριακή απόγευμα) κάθε πότε θα πρέπει να αντλώ; Πόση ώρα θα πρέπει να διαρκεί η κάθε άντληση; Θα πρέπει να γίνεται και στους δύο μαστούς ή μόνο σε έναν; (στο σπίτι το σύστημα είναι μαστός και γεύμα - επίσης δεν τηρείται κανενός είδους ωράριο).

Όποια άλλη συμβουλή μπορείτε να σκεφτείτε, καλοδεχούμενη :)

Ευχαριστώ πολύ.

Φιλικά,

Ηρώ

ΥΓ: Χρησιμοποιώ το swing medela

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Διαφημίσεις

Καμιά ιδέα;...

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Γεια σας,

αντιστοιχα θέματα θα βρείτε στις ανακοινώσεις της παρούσας θεματικής ενότητας με τίτλο:

ΕΡΓΑΣΙΑ και Θηλασμός & ΑΠΟΥΣΙΑ της μητέρας

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8681

ποιο ειδικά δείτε εδω:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=7200

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=2593

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Ευχαριστώ για την επισήμανση :)

Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά posts αλλά δεν καλύφθηκα: συγκεκριμένα δεν αναφέρεται πουθενά η αναγκαία συχνότητα των αντλήσεων, παρά μόνο σε 1 σημείο (πρωί-βράδυ).

Θα ήθελα κάποια μαμά να μου επιβεβαιώσει οτι με 2 μόνο αντλήσεις την ημέρα μπορεί να διατηρηθεί η παραγωγή.

ενα ενδιαφερον αρθρο θα βρεις εδω....

http://www.llli.org/NB/NBNovDec06p276.html

(αγγλικα μονο)

κατα την απουσια σου θα αντλεις όσο συχνα θα θηλαζες...και όση ωρα και λιγο παραπανο...θα εκανες για να θηλασεις με το μωρο κανονηκα...(και ίσως ..λεω ισως χρειαστει και παραπανο...παραπανο αντλησεις και παραπανο ωρα)

καλο ταξιδι !

Διαφημίσεις

Εξαιρετικό άρθρο aria!!!

Με βοήθησες πολύ, σ' ευχαριστώ :)

ΗΡΩ μου,ως αρκετη εμπειρη πλεον στις αντλησεις θα διαφωνησω με την φιλη aria και θα σου πω οτι κατι τετοιο που εγραψε η aria θα ισχυε για πολυημερη απουσια...Για τις 2.5 μερες που θα λειψεις εσυ δεν τιθεται τετοιο θεμα,διατηρησης της γαλουχιας,δεν θα μειωθει το γαλα σε 2,5 μερες...Μην κατσεις λοιπον και χαραμισεις ολο το ταξιδι σου αγκαλια με ενα θηλαστρο...Με 3 το πολυ 4 αντλησεις θα σαι μια χαρα... :wink:

frene μου σ' ευχαριστώ - eleni θα ρωτούσα το ίδιο πράγμα. Σκέφτομαι πάντως οτι θα αντλώ μέχρι να νιώθω το στήθος μου "άδειο".

Φεύγω σε λίγες ώρες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά..

Φιλιά και σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Ηρώ

Διαφημίσεις

frene μου σ' ευχαριστώ - eleni θα ρωτούσα το ίδιο πράγμα. Σκέφτομαι πάντως οτι θα αντλώ μέχρι να νιώθω το στήθος μου "άδειο".

Φεύγω σε λίγες ώρες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά..

Φιλιά και σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Ηρώ

Εγώ πάντως θα αντλούσα συχνά. Με τους θηλασμους, και τελευταίες συχνες αντλήσεις, σίγουρα έχει αυξηθεί η παραγωγή σου. Αν δεν αντλείς αρκετά, μπορεί να βουλώσει κανένα σωληνάκι (ετσι λεγεται? :oops: ) Εννοώ duct. Κι αυτό δεν είναι καθόλου ευχαριστο, ούτε ξεβουλώνει εύκολα χωρίς τη βοήθεια του μωρού.

Καλό ταξίδι, κι εύχομαι όταν γυρίσεις, το μικρό σου να μην ξεκολλάει απ'το στήθος. :wink:

eγω παρολο τους 6,5 μηνες αποκλειστικου θηλασμου ποτε δε καταλαβα ποτε ειναι αδειο :?

ουτε κι εγω Ελενη μου!! :roll:

ειλικρινα τοσες μηνες ειμαι πρησμενη δεν μπορω να καταλαβω.

αυτα τα επιθεματα ειναι γεματα καθε μερα και μερικες φορες που ειμαι γυμνη με την ντακταριν και σηκωνω το μωρο, ρεει το γαλα :?

9a7bp2.pngIm47p2.png

eγω παρολο τους 6,5 μηνες αποκλειστικου θηλασμου ποτε δε καταλαβα ποτε ειναι αδειο :?

κι εγω Ελενη μου!! :roll:

ειλικρινα τοσες μηνες ειμαι πρησμενη δεν μπορω να καταλαβω.

αυτα τα επιθεματα ειναι γεματα καθε μερα και μερικες φορες που ειμαι γυμνη με την ντακταριν και σηκωνω το μωρο, ρεει το γαλα :?

Και δε χαίρεσαι? Αυτό είναι ευλογία!!! :wink:

Εμένα μετά το θηλασμό, δε στάζει ούτε σταγόνα. Το πίνει όλο η μικρή!! :lol:

Ποτέ βέβαια δεν έσταζε. Επιθέματα δε χρειαστηκα ποτέ. :shock:

Γεια σας!

Να ρωτησω κι εγω κατι?Θελω να λειψω αυριο απο το πρωι μεχρι το βραδυ.Θα πρεπει να κανω αντλησεις μεσα στην μερα και αν ναι ποσο?Θ'αρχισω να βγαζω γαλα απο σημερα.Ποσο ν'αφησω περιπου?Εχω και στην καταψυξη αρκετο. Η μπεμπα ειναι σχεδον 3 μηνων και ζυγιζει σχεδον 6 κιλα.και εγω χρησιμοποιω το swing

Ηρω καλη επιτυχια!

Μολις εμαθα οτι μαλλον θα χριαστει να λειψω για 4 μερες τελει Οκτωβριου με αρχες Νοεμβριου. Η μπουλιτα μου θα ειναι εκεινο τον καιρο 3,5-4 μηνων. Υπαρχει περιπτωση μετα να μην θελει το στηθος??Και ποσο καιρο πριν πρεπει να αρχισω να κραταω αποθεματα για τοτε?Οποτε προσπαθησα να κανω αντλιση για τραπεζα μετα το θηλασμο με το ζορι εβγαζα 50 ml με 1 ωρα αντλιση και απο τα δυο στηθη η μικρη το πινει ολο μαλλον :lol::lol:

[/url]

s-age.png

και η Μπουλιτα μου ηρθε στον κοσμο 09/07/2008

Διαφημίσεις

Μολις εμαθα οτι μαλλον θα χριαστει να λειψω για 4 μερες τελει Οκτωβριου με αρχες Νοεμβριου. Η μπουλιτα μου θα ειναι εκεινο τον καιρο 3,5-4 μηνων. Υπαρχει περιπτωση μετα να μην θελει το στηθος??Και ποσο καιρο πριν πρεπει να αρχισω να κραταω αποθεματα για τοτε?Οποτε προσπαθησα να κανω αντλιση για τραπεζα μετα το θηλασμο με το ζορι εβγαζα 50 ml με 1 ωρα αντλιση και απο τα δυο στηθη η μικρη το πινει ολο μαλλον :lol::lol:

Ναι υπάρχει περίπτωση να απορρίψει το στήθος όταν γυρίσεις. Μπορεί και όχι. Εξαρτάται απ'το παιδί.

Με το θήλαστρο δεν είναι εύκολο να βγάλεις γάλα, αν δεν έχει συνιθίσει το στήθος. Σιγά σιγά θα τα καταφέρεις. Να είσαι χαλαρή, και να σκέφτεσαι το μωράκι όταν αντλείς. Τι θήλαστρο έχεις? Χρειάζεσαι καλό θηλαστρο.

50μλ δεν είναι άσχημα. Σιγά σιγά θα αυξηθεί. Μπορείς να δοκιμάσεις τη νύχτα 1-5 που η παραγωγή προλακτίνης είναι μεγαλύτερη.

Μπορείς από τώρα να αρχίσεις να φτιάχνεις απόθεμα. Να έχεις το γάλα στο πίσω μέρος της κατάψυξης, και καλό είναι να μην ανοίγει συχνά η πόρτα.

Να μην ανακατεύεις φρέσκο γάλα με παγωμένο. Να το αφήνεις πρώτα να παγώσει, και μετά.

Να μη μένει πάνω απο λίγες ώρες στο ψυγείο πριν το βάλεις στην κατάψυξη. (νομίζω 6 το πολύ αν θυμάμαι καλά).

Ο,τι απορίες έχεις ξαναρώτησε. :)

Ευχαριστω παρα πολυ Χλοη!! :D

Το θηλαστρο που εχω ειναι το swing τις medela. Η μαγια μπυρας θα βοηθησει να αυξισω την παραγωγη???

Ελπιζω να μην απορριψει το στηθος θα στεναχωριθω πολυ αν γινει αυτο θελω να συνεχισω να την θηλαζω. :(:(

[/url]

s-age.png

ποιο θηλαστρο εχεις?

Ευχαριστω παρα πολυ Χλοη!! :D

Το θηλαστρο που εχω ειναι το swing τις medela. Η μαγια μπυρας θα βοηθησει να αυξισω την παραγωγη???

Ελπιζω να μην απορριψει το στηθος θα στεναχωριθω πολυ αν γινει αυτο θελω να συνεχισω να την θηλαζω. :(:(

Αν μπορούσες να το αναβάλεις θα 'ταν καλύτερα, αλλά εσύ ξέρεις πόσο σημαντικό είναι.

Αν δυσκολεύεσαι να βγάλεις γάλα, θα σε βοηθούσε περισσότερο το symphony. Αλλά δεν ξέρω αν μπορέις να το νοικιάσεις για τόσο λίγο, και νομίζω κοστίζει αρκετά.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά. :)

Ειναι δυσκολο να αναβαλω αυτο το ταξιδι καθως ειναι πολυ σημαντικο για την εταιρια που εργαζομαι και ειναι στο εξωτερικο. Θα προσπαθησω να αντλισω για την περιοδο που θα λειπω. Ελπιζω να μην απορριψει το στηθος μετα. :cry::cry::roll:

[/url]

s-age.png

οσον αφορα αυτο με το να αποριψει το παιδι το στηθος,το ιδιο ισχιει κ αν λειπουμε μια ολοκληρη μερα ή ειναι πολυ λιγο το διαστημα κ δεν θα εχουμε προβλημα? (ειναι η συναυλια του Παριου στο Ηρακλειο κ αν δε παω θα σκασω :lol::lol: )

ελένη, κάνε το εξής τεστ: βάλτης να ακούσει πάριο και κόψε αντιδράσεις. Αν της αρέσει, πήγαινε στη συναυλία άφοβα :lol:

Δε παθαίνει καλέ τίποτα το μωρό αν λείψεις 3 ώρες για μια συναυλία...Εδώ λείπουμε 7ωρα+8ωρα λόγω δουλειάς, και τα μωρά θηλάζουν μια χαρά :D

το προβλημα ειναι πως δε θα ειναι τρεις ωρες! δε το θα το συζητουσα καν σε αυτη την περιπτωση..ειμαι Χανια κ η συναυλια ειναι Ηρακλειο οποτε μαλλον θα μεινουμε εκει κ θα γυρισουμε την επομενη το μεσημερι ....

Πιο πιθανό μου φαίνεται να μείνει νηστική μέχρι να γυρίσεις....(δεν έχει συνηθίσει το μπουκάλι σωστά?) παρά να απορρίψει το στήθος. :wink:

Απλά όταν γυρίσεις θα σε ξεζουμίσει :lol::lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png