Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΡΕΑ ή ΙΑΣΩ???

lenia13

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και χρ'ονα πολλά!!!!

Είμαι λιγακι μπερδεμένη με το θέμα του μαιευτηρίου, Εχω τρεις επιλογες εχω απορριψει ηδη το λητω και ειμαι αναμεσα σε ΙΑΣΩ και ΡΕΑ! ποιο πιστευετε οτι ειναι καλύτερο? και πραγματικα ποια η διαφορα στα δωματια του ΙΑΣΩ αναμεσα σε απλο και superior?????:?::?::?:

Να διαλεξω τρικλινο η θα γινεται πολυ πανικος? Μηπως ειναι καλύτερο ενα οικονομικο 2κλινο???

Συγγνώμη για τις αποριες που εχω αλλα γινομαι πρωτη φορα μανουλα και επειδη εχω σκοπο να επιλεξω το rooming in προσπαθω να διαλεξω το καλυτερο για την ησυχια του μωρου μου:rolleyes::rolleyes:!

Οσες εχουν προσφατη εμπειρια με καποιο απο τα 2 μαιευτηρια θα παρακαλουσα να μου δωσουν τα φωτα τους!!!!

Σας ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!!

Διαφημίσεις

καλησπέρα, πιστεύω και τα δύο μια χαρά είναι..βεβαια αν μπεις σε άλλα τόπικ θα τρομάξεις από το θάψιμο που πέφτει..Ιασώ έχουν γεννήσει φίλες μου και ξέρω από το επισκεπτήριο, έχει πολύ κόσμο και πολλή φασαρία.

στο ρέα που πήγα για τη λήψη τροφοβλάστη ήταν πολύ πιο ήσυχα τα πράγματα..ολοκαίνουριο αλλα και πολύ πιο μικρό..έχω διαβάσει όμως εδώ πολύ θετικές εντυπώσεις..εγώ για αύγουστο που θα είμαι εκεί μάλλον θα βρω πολύ κόσμο, είναι μήνας με πολλούς τοκετούς..

καλησπέρα, πιστεύω και τα δύο μια χαρά είναι..βεβαια αν μπεις σε άλλα τόπικ θα τρομάξεις από το θάψιμο που πέφτει..Ιασώ έχουν γεννήσει φίλες μου και ξέρω από το επισκεπτήριο, έχει πολύ κόσμο και πολλή φασαρία.

στο ρέα που πήγα για τη λήψη τροφοβλάστη ήταν πολύ πιο ήσυχα τα πράγματα..ολοκαίνουριο αλλα και πολύ πιο μικρό..έχω διαβάσει όμως εδώ πολύ θετικές εντυπώσεις..εγώ για αύγουστο που θα είμαι εκεί μάλλον θα βρω πολύ κόσμο, είναι μήνας με πολλούς τοκετούς..

ολες μας Αυγουστο στο Ρέα??? παρτυ θα γινει:P:lol::lol: Πραγματι εγω επελεξα Ρεα με το καλο οταν ερθει ο μπεμπης μας. Μου φανηκε πολυ πιο φιλικο. Πολυ καλη εντυπωση απο ησυχια και τα δωματια σουπερ.

Όλα είναι μια ιδέα...

και γω αυγουστο γενναω...πητ 12-8-12!!!! μηπως να κανουμε ρεζερβε κρατηση απο τωρα????? παντως δεν θελω να παω ιασω....ο γιατρος μου ειναι ρεα αλλα καμια φορα κ στο ιασω αν τυχει...αλλα μενω πετραλωνα κ το ρεα ειναι 10' με το αμαξι απο το σπιτι μου!!!και οι περισσοτερες κριτικες που διαβαζω απο αλλες κοπελες ειναι θετικες....τωρα ειναι πιο φθηνο το ρεα απο το ιασω? μαλλον????

χαχαχα πλάκα κάνετε..λέτε να γνωριστούμε??εγώ εχω πητ 2/9 αλλά είναι δεύτερη κ.τ. οπότε θα μπω 15 μέρες νωρίτερα..ή και πιο νωρίς..

εννοείται ότι είναι πιο οικονομικό.πάντως μου έκανε θετικότατη εντύπωση.

Διαφημίσεις

ναι ειναι καπως πιο φθηνο ΣΤΕΛΛΙ. και εγω εχω 100% καλυψη τοκετου απο ιδιωτικη ασφαλεια μεχρι α θεση. Μονοκλινο θα παρεις? Εγω λεω lux και θα πληρωσω διαφορα. Βεβαια με προβληματισε το θεμα οτι δεν παιρνουν συναλλαγματικη που ανεφερες σε αλλο θεμα το ειδα και εγω. Θα παρω τηλ αυριο να επιβεβαιωσω. Αν οντως ισχυει πρεπει να κανω το κουμαντο μου...

Όλα είναι μια ιδέα...

εγω εχω καλυψη απο δικλινο κ κατω....αλλα δεν με νοιαζει βασικα....οκ, δεν θα ηθελα κ 100κοπελες μεσα στο δωματιο αλλα κ το δικλινο μια χαρα ειναι....το ιασω ειναι στον εοπυυ, αρα 900ευρω πανε κατευθειαν στο ιασω απο τον εοπυυ και πληρωνεισ τα υπολοιπα 500κατι για φ.τ. αρα παλι παει 1600ε περιπου....απλα στο ρεα θα πρεπει να πληρωσουμε πρωτα κ μετα να παρουμε το επιδομα τοκετου.....κ το ιδιο ισχυει κ με τηνασφαλεια μου....αλλα αν μου παει μεχρι 1500ε τοτε με αυτα που διαβασα, ισως δεχονται την συναλλαγματικη....καλα, θα ρωτησω τον γιατρο, την ασφαλιστρια κ μαλλον θα παω κ απο εκει το καλοκαιρι καποια στιγμη να δω πως θα κανονιστουν αυτα....εχουμε κ αυτα μεσα στο προγραμμα!!! ας ελπισουμε στις ωρες επισκεπτηριου να μη μαζευεται πολυς κοσμος, θα ειναι κ καλοκαιρι,και αμα σκας κ εχεις κ 30 ατομα στα δωματια....αλλα...3-4 μερες βρε κοριτσια!!!μετα θα ερθουμε με τα μωρα στα σπιτια μας!!!!! με το καλο σας ευχομαι....

Καλημέρα.Γέννησα 21/3 στο Ιασώ σε μονόκλινο στον όγδοο όροφο και είχα τη μικρή μου συνέχεια μαζί.Έχω να πω τα καλύτερα για τις μαίες του ορόφου.Πραγματικά πολύ ευγενικές και βοήθησαν πάρα πολύ στο θέμα του θηλασμού.Ειδικά το πρώτο βράδυ που είχα ακόμα πρωτόγαλα και η μικρή έκλαιγε συνεχώς ερχόντουσαν ακόμα και χωρίς να τις φωνάξεις.Επίσης δε μου είπε καμία για ξένο γάλα.Τα μόνα αρνητικά το προηγούμενο βράδυ που μπήκα στην υποδοχή ασθενών μια σπασμένη φλέβα απο νοσηλεύτρια με υφάκι που μάλλον βιαζόταν να τελειώσει :twisted::twisted::twisted: και το γεγονός οτι μάθαμε τελευταια στιγμή οτι η έκπτωση των 150 ευρώ που έχεις εαν κάνεις κάποιες εξετάσεις στο Ιασώ δεν ισχύει εαν είσαι στον ΕΟΠΠΥ.Και αυτό με μισόλογα απο το λογιστήριο.Πάντως πιστεύω οτι εαν ήμουν με άλλη κοπέλα στο δωμάτιο πραγματικά θα είχε αγανακτήσει με το κλάμα της μικρής το πρώτο βράδυ.

Καλή συνέχεια σε όλες σας εύχομαι και με το καλό τα μωράκια σας !!!!

Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι περισσότερο εδώ είμαι :P

Διαφημίσεις

Ευχαριστω για την ενημερωση απο ολες σας!!! Εγω περιμενω τελος Μαιου με αρχες Ιουνιου και τελικα μαλλον στο ρεα θα καταληξω σε οικονομικο δικλινο( γιατι δεν με παιρνει για παραπανω) Εκτος του οτι ειναι διπλα στο σπιτι μου(Μενω κουκακι) ειναι και το ποιο συγχρονο! Αν και θα ηθελα να δοκιμασω και τον τοκετο στο νερο αλλα δεν με τραβαει το Λητω σαν μαιευτηριο:(

eva19 Καλησπερα και σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες! Ηθελα να σε ρωτησω δυσκολευτικες με το μικρακι σου που το ειχες συνεχεια διπλα σου????το θηλασες απο την πρωτη στιγμη

????

και γω αυγουστο γενναω...πητ 12-8-12!!!! μηπως να κανουμε ρεζερβε κρατηση απο τωρα????? παντως δεν θελω να παω ιασω....ο γιατρος μου ειναι ρεα αλλα καμια φορα κ στο ιασω αν τυχει...αλλα μενω πετραλωνα κ το ρεα ειναι 10' με το αμαξι απο το σπιτι μου!!!και οι περισσοτερες κριτικες που διαβαζω απο αλλες κοπελες ειναι θετικες....τωρα ειναι πιο φθηνο το ρεα απο το ιασω? μαλλον????

ΣΤΕΛΛΙ αν τα βαλεις κατω και τα υπολογισεις μαλλον ερχεται πιο φθηνα το Ρεα απ'οτι το Ιασω με τον ΕΟΠΠΥΥ!!! Και μας συμφερει και λογω αποστασης!!!! Σε γενικες γραμμες παντως το Ιασω ειναι πιο ακριβο!

eva19 Καλησπερα και σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες! Ηθελα να σε ρωτησω δυσκολευτικες με το μικρακι σου που το ειχες συνεχεια διπλα σου????το θηλασες απο την πρωτη στιγμη

????

Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη αλλά δεν ήταν το βουνό που περίμενα.Εκτός απο το πρώτο βράδυ που δεν είχα γάλα και είχα ακόμη ορό και καθετήρα οι υπόλοιπες μέρες ήταν πολύ πιο εύκολες.σηκώθηκα την δεύτερη μέρα και όλα μπήκαν σε καλύτερη σειρά.μπορώ να σου πω οτι γύρισα σπίτι και πραγματικά εκεί κατάλαβα πόσο καλό μου έκανε που την είχα ζήσει τη μικρή αυτές τις μέρες στο μαιευτήριο.σκέψου οτι την είχα τόσες ώρες στο δωμάτιο που δεν την είδε ο φωτογράφος του μαιευτηρίου και δεν έχω φωτό:cry::cry::cry:

θήλασα απο την ανάνηψη που μου την έφεραν και υπήρχε και εκεί μαία που βοήθησε να τη βάλω στο στήθος.ελπίζω να βοήθησα οτι άλλο θες κ μπορώ να βοηθήσω εδώ είμαι :P

Σίγουρα κάθε αρχή και δύσκολη αλλά δεν ήταν το βουνό που περίμενα.Εκτός απο το πρώτο βράδυ που δεν είχα γάλα και είχα ακόμη ορό και καθετήρα οι υπόλοιπες μέρες ήταν πολύ πιο εύκολες.σηκώθηκα την δεύτερη μέρα και όλα μπήκαν σε καλύτερη σειρά.μπορώ να σου πω οτι γύρισα σπίτι και πραγματικά εκεί κατάλαβα πόσο καλό μου έκανε που την είχα ζήσει τη μικρή αυτές τις μέρες στο μαιευτήριο.σκέψου οτι την είχα τόσες ώρες στο δωμάτιο που δεν την είδε ο φωτογράφος του μαιευτηρίου και δεν έχω φωτό:cry::cry::cry:

θήλασα απο την ανάνηψη που μου την έφεραν και υπήρχε και εκεί μαία που βοήθησε να τη βάλω στο στήθος.ελπίζω να βοήθησα οτι άλλο θες κ μπορώ να βοηθήσω εδώ είμαι :P

Μονο αυτο που μου ειπες φτανει!!!! Θελω πολυ να την εχω διπλα μου και ηθελα απλα μια επιβεβαιωση!(οι περισσοτεροι μου λενε να μην την κρατησω) Αλλα πιστευω οτι θα ειναι τεραστια εξικιωση να την εχω απο τηαι παλι να το χαιρεσαι!!!!

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ax..στο ιδιο διλλημα ειμαι και εγω!

ρεα ή ιασω???

το πρωτο μου παιδακι το γεννησα στο ιασω και εμεινα απολυτα ευχαριστημενη απο ολα(εκτος απο τις τιμες!!!)

τωρα το σκεφτομαι για ρεα, γιατι ειναι πιο οικονομικο. Αν και απο οτι διαβασα το ρεα ανεβασε τις τιμες τωρα που μπηκε στον ΕΟΠΠΥ...για να δουμε μεχρι Ιουλιο που γενναω τι θα εχει γινει...

παντως το θετικο στο ρεα ειναι οτι αν δεν εχουν το δωματιο που ζητησες κ σε βαλουν σε ανωτερο δεν πληρωνεις την διαφορα(ετσι μου ειπαν στο τηλ.), ενω στο ιασω χρεωνεσαι τη διαφορα...

οσες κοπελες εχουν γεννησει προσφατα ας μας πουν τις εμπειριες τους, μπας κ καταλήξουμε!

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Ρέα ή Ιασώ.

Τελικά επέλεξα για πολλούς λόγους να πάω στη γέννηση του πρώτου μου παιδιού στο Ρέα.

Αν και οπως έχει γραφτει σε αλλο τοπικ,πλέον οι τιμές Ρεα και Ιασω εχουν σχεδόν εξισωθεί.

Τουλάχιστον για 3κλινα και 2κλινα που ενδιαφέρομαι εγώ, με ΕΟΠΥΥ.

ΡΕΑ

3ΚΛΙΝΟ: ΦΤ 4 ΝΥΧΤΕΣ ΜΕ ΦΠΑ 904 ΕΥΡΩ ΤΕΛΙΚΕΣ

2KΛΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: ΦΤ 4 ΝΥΧΤΕΣ 1808 ΕΥΡΩ ΜΕ ΦΠΑ ΤΕΛΙΚΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (Εκτός απο τις προαιρετικες για τα 45 νοσηματα και τις μετρησεις που κοστίζουν 250 ευρω)

ΙΑΣΩ

Απο καταλογο που εχει αναρτησει αλλη κοπελα βλεπουμε τα εξης:

3ΚΛΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: ΦΤ 4 ΝΥΧΤΕΣ ΜΕ ΦΠΑ 1073,50 ΕΥΡΩ

2ΚΛΙΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ: ΦΤ 4 ΝΥΧΤΕΣ 1980 ΜΕ ΦΠΑ ΤΕΛΙΚΕΣ

ΜΕ ΟΛΑ τα φάρμακα ως ανωτερω. νομιζω οτι τις προαιρετικες εξετασεις τις εχουν γυρω στα 150 ευρω.

Κοινώς βλέπουμε οτι το ΙΑΣΩ ειναι 170 ευρω πιο ακριβο απο το ΡΕΑ, είτε διαλεξετε 3κλινο, ειτε 2κλινο οικονομικό. Μιλάω μονο για τις 2 συγκεκριμενες κατηγοριες δωματίων.

Απο εκεί και πέρα θέλωντας να επιλεξω αναμεσα στα δυο, τα επισκεφθηκα κατα τους τελευταιους 2 μηνες, μαζι με τον συζυγο μου, σε ωρες επισκεπτηριου και τα δύο μαιευτήρια και παρατηρησα μεγαλες διαφορες που με οδηγησαν να καταληξω με ανεση στο ΡΕΑ.

Α)

Κατά την επισκεψη μου στο ΙΑΣΩ η υποδοχη μας ενημερωσε οτι πρεπει να παμε στον ταδε οροφο, για να δουμε 2κλινα - 3κλινα. Εκει απευθυνθήκαμε στην προισταμενη και μία κοπέλα ανέλαβε να μας ξεναγήσει...

Ανοιγοκλεινε πόρτες που υπήρχε κόσμος μέσα και μάλιστα μαμάδες που εκεινη την ωρα ειχαν επισκεψεις, αλλα και ετρωγαν, καθως ηταν η ωρα του βραδινου, λέγοντάς μας να δουμε τα δωματια. εγώ δειλά- δειλά εβαζα το ενα ποδι στην πορτα και μετά έκανα πίσω καθώς δεν ηθελα να ενοχλήσω τις κοπέλες. Θεωρούσα τον εαυτό μου παρείσακτο.

Αφου μας εδειξε με αυτον τον τροπο 3κλινο οικονομικο και 3κλινο κανονικο. μετά αποφασισε να μας δειξει και ενα κλειστο 2κλινο που δεν υπηρχε κόσμος μέσα. Γενικότερα αυτη η συμπεριφορα και τακτική/ πολιτική του μαιευτηριου δεν μου αρεσε καθολου!

Το 2ο που παρατηρησα το οποιο δεν δινω μεγαλη σημασία, αλλα ενδεικτικά το αναφέρω σαν δείγμα οτι δεν θελω να με θεωρούν θυμα, ήταν ότι υπήρχε 1 τηλεόραση (οι παλιες οι χοντρες 14αρες που λεμε) στα 2κλινα, και 1ή 2 στα 3κλινα. Δηλαδη δεν ειχε η καθε κοπελα την tv της.

Ειδικά στο 2κλινο το θεωρω απαράδεκτο, καθως τα τσεπώνουν που τα "τσεπώνουν" για τα καλά....δεν ειναι αξιοι να βαλουν ουτε ΚΑΝ μια 2η τηλεόραση και μαλιστα σε δωματιο που τα χρυσοπληρωνουμε.

ευχαριστήσαμε και φυγαμε.

(το μπάχαλο που γινοταν στους διαδρομους του ΙΑΣΩ, το θεωρω γνωστό και δεδομένο)

Β) ΡΕΑ

Όταν επισκεφθήκαμε με τον άνδρα μου το ΡΕΑ, ήταν επίσης απογευματινή ώρα. Πήγαμε στην υποδοχή στο ισογειο και απο εκεί μας έστειλαν στο γραφείο κίνησης επίσης στο ισόγειο.

Στο γραφείο κίνησης μας ρωτησαν τι θελαμε να δουμε. Τους λέμε όπως ειπαμε και στο ΙΑΣΩ 2κλινα - 3κλινα. Η κοπέλα ευγενικότατη κοιτάζει τις λίστες που ειχε μπροστά της και μας αναφερει ρητα τα εξής: 2κλινα οικονομικα δεν μπορειτε να δείτε γιατι ειναι όλα πιασμένα, θα δειτε το τάδε 3κλινο στον ταδε οροφο που ειναι κλειστο και το 2κλινο superior στον ταδε οροφο που επισης ειναι κλειστο. Πηγαίνετε στον τάδε όροφο και θα σας εξυπηρετησουν εκει.

Έπρεπε να δειτε την αντιδραση του άντρα μου βγαίνοντας απο το γραφείο κίνησης και κατευθυνομενοι προς το ασανσερ! "ok, εδώ θα ερθουμε.Τέλος! οι άνθρωποι ξέρουν τι τους γινεται, και λειτουργουν τα συστηματα ασφαλείας! Ξερουν απο το ισογειο τι ακριβως συμβαινει στον κάθε όροφο" Και είχε δίκιο λέγοντας αυτά φυσικά.

Κατευθυνθηκαμε λοιπον στον οροφο, βρηκαμε την προισταμενη και όπως και στο ΙΑΣΩ, μας πηρε μια κοπελα να μας δειξει τα δωματια. Με μία σημαντική διαφορά: είχε κλειδιά μαζί της και μας ανοιγε μονάχα τα κλειστά και χωρίς κόσμο δωμάτια. Αυτό ήταν το β' θέμα. Τα δωμάτια σαν μεγεθος δεν νομιζω να ειχαν διαφορά απο του ΙΑΣΩ, ΑΛΛΑ ταυτοχρονα δεν ειχαν και καμια σχεση. Πατωματα ξύλινα κάτω, κρεβατια, ολοκαινουριοι εξοπλισμοί, αφου λειτουργει μονο εδω και 15-16 μηνες, και πάνω απο το κάθε κρεβάτι υπήρχε ένας βραχίονας με μία οθόνη, η οποια ειχε απο τηλεόραση, τηλέφωνο μεχρι και οθόνη αφής για ιντερνετ!Και την οθονη της πηγαινες εσυ οπου ηθελες.

Η κοπέλα πολυ ευγενικά, επίσης μας ενημερωσε και για τον αποκλειστικο θηλασμο και για το rooming in, που μπορουμε να εχουμε σαν επιλογες και μας ρωταγε συνεχως αν εχουμε καποια αλλη απορια. Φυσικά για να δούμε "πιασμένο" 2κλινο οικονομικό, μόνο απο τον διάδρομο, καθώς όπως είπαμε είχαν κόσμο μέσα και δεν μας επιτρεπόταν η είσοδος.

Το άλλο που είχα μάθει είναι ότι τα μωρά τις ωρες επισκεπτηριου, τα παίρνουν μέσα και οι επισκέπτες τα βλέπουν μόνο απο το "τζαμάκι" που λέμε. Ξερω απο προσωπική επισκεψη προχθες σε μια φίλη ότι γινεται και στο ΛΗΤΩ εκτός του ΡΕΑ αυτό και τους συγχαίρω.

Για το ΙΑΣΩ ή το Μητέρα δεν ξέρω...

Πολύ σημαντικό καθως τα μωρά δεν έρχονται σε επαφή με κόσμο που δεν ξερουμε αν εχει ιωσεις κλπ. Ειδικά τον Μαρτιο που έκανα τις επισκεψεις αυτές και αν θυμάστε οι ιώσεις σε όλη την Ελλάδα οργίαζαν!

Δεν χρειαστηκαμε κατι άλλο να δούμε αφου ειχαμε παρει ήδη την απόφασή μας.

Προσωπικά πριν πάω στο Ρεα θεωρουσα το ΙΑΣΩ κορυφή.

Τελικά οι μύθοι ειναι για να καταρρίπτονται...

Ειδικά οταν με πιάνει το αίσθημα δικαίου ότι κάποιοι πάνε να με εκμεταλλευτούν.., χωρις να μου παρεχουν αναλογες συνθήκες...

(όλοι βεβαια στα ιδιωτικα μαιευτηρια το κάνουν, αλλά...ας προσέχουν για να έχουν κάποιοι...)

ΠΗΤ: 24/06/2012

vjD4p3.png

Κατά την επισκεψη μου στο ΙΑΣΩ η υποδοχη μας ενημερωσε οτι πρεπει να παμε στον ταδε οροφο, για να δουμε 2κλινα - 3κλινα. Εκει απευθυνθήκαμε στην προισταμενη και μία κοπέλα ανέλαβε να μας ξεναγήσει...

Ανοιγοκλεινε πόρτες που υπήρχε κόσμος μέσα και μάλιστα μαμάδες που εκεινη την ωρα ειχαν επισκεψεις, αλλα και ετρωγαν, καθως ηταν η ωρα του βραδινου, λέγοντάς μας να δουμε τα δωματια. εγώ δειλά- δειλά εβαζα το ενα ποδι στην πορτα και μετά έκανα πίσω καθώς δεν ηθελα να ενοχλήσω τις κοπέλες. Θεωρούσα τον εαυτό μου παρείσακτο.

Αφου μας εδειξε με αυτον τον τροπο 3κλινο οικονομικο και 3κλινο κανονικο. μετά αποφασισε να μας δειξει και ενα κλειστο 2κλινο που δεν υπηρχε κόσμος μέσα. Γενικότερα αυτη η συμπεριφορα και τακτική/ πολιτική του μαιευτηριου δεν μου αρεσε καθολου!

Το 2ο που παρατηρησα το οποιο δεν δινω μεγαλη σημασία, αλλα ενδεικτικά το αναφέρω σαν δείγμα οτι δεν θελω να με θεωρούν θυμα, ήταν ότι υπήρχε 1 τηλεόραση (οι παλιες οι χοντρες 14αρες που λεμε) στα 2κλινα, και 1ή 2 στα 3κλινα. Δηλαδη δεν ειχε η καθε κοπελα την tv της.

Ειδικά στο 2κλινο το θεωρω απαράδεκτο, καθως τα τσεπώνουν που τα "τσεπώνουν" για τα καλά....δεν ειναι αξιοι να βαλουν ουτε ΚΑΝ μια 2η τηλεόραση και μαλιστα σε δωματιο που τα χρυσοπληρωνουμε.

ευχαριστήσαμε και φυγαμε.

(το μπάχαλο που γινοταν στους διαδρομους του ΙΑΣΩ, το θεωρω γνωστό και δεδομένο)

παντως εγω σημερα που μπηκα στην ιδια διαδικασια στο ιασω καμια σχεση. μου ανοιξε η προισταμενη του οροφου τα αδεια δωματια με κλειδια . Υπηρχαν τηλεορασεις τεραστιες ( μου εκανε εντυπωση) samsung επιπεδες κιολας το θυμαμαι χαρακτηριστηκα διοτι εχω την ιδια. :lol:

Στα σαλονια διαδρομους ηταν αρκετα ησυχα σε φυσιολογικα δηλ. επιπεδα.

Ζητησα να δω και δικλινο και μου ειπαν οτι δεν γινεται διοτι δεν υπηρχε ελευθερο. Το μονο που δεν μου αρεσε ειναι οι αιθουσες ωδινων και τοκετων που τις θεωρω ισαξιες του Δημοσίου Νοσοκομείου. Ενταξει τα δωματια σαφως δεν εχουν την "νεα" πολυτελεια του Ρεα (του οποιου και εγω ειμαι υπερ) αλλα ειναι αρκετα ικανοποιητικα. Μου φανηκαν επισης πολυ καθαρα. Γενικα το νοσοκομειο πιστευω χρειαζεται ανακαινιση ειδικα στους κοινοχρηστους χωρους και στις αιθουσες τοκετων-ωδινων. Θα προτιμουσα να ηταν επισης μεγαλύτερη αυτοι οι χωροι.

Όλα είναι μια ιδέα...

Εγώ πάντως που γέννησα στο Ιασώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένη. Κ μπάχαλο στις ώρες επισκεπτηρίου όντως γίνεται, αλλά δεν φταίει το νοσοκομείο σε αυτό αλλά η νοοτροπία του Έλληνα που αντί να παει να δει την μανούλα κ το νεογέννητο κ να ξεμπουστιστεί, κάθεται με τις ώρες, πάει για καφέ, ξαναανεβαίνει στο δωμάτιο, κάθονται παρέες στους διαδρόμους - λες κ είναι χώρος διασκέδασης. Κανείς δεν σέβεται τις μανούλες κ τα μωράκια, αλλά ούτε κ το προσωπικό που λέει στον κόσμο να μην ενοχλεί, φωνάζει, να αποχωρεί κατα τον θηλασμό κτλ.

Εγώ κ στο Ρέα , Λητώ πήγα κ εκεί τα ίδια. Είναι σε τί μέρα θα πέσεις, τί ώρα κτλ. Οπότε διάλεξε με βάση το ενστικτό σου. Σχετικά με την τηλεόραση , εγώ έτυχα σε δωμάτιο με plasma... Σιγά σιγά ανακαινίζεται κ το Ιασώ.

Ρέα ή Ιασώ.

Τελικά επέλεξα για πολλούς λόγους να πάω στη γέννηση του πρώτου μου παιδιού στο Ρέα.

...................................

ΠΗΤ: 24/06/2012

Έχω ακριβώς την ίδια άποψη μιας και έκανα πρόσφατα το ίδιο πράγμα με εσένα!!

Ελπίζω και εγώ μέχρι να γεννήσω (ΠΗΤ 3/7/2012) να μην έχει αλλάξει κάτι!

Περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σου από 1ο χέρι όταν με το καλό γεννήσεις.....

Καλή λευτεριά!

Επισης μου εκανε εντυπωση -παρα τα ασχημα λογια- που ειχα ακουσει για το προσωπικο του Ιασω οτι ειναι ευγενεστατες και με ξεναγησαν ακομα και σε χωρους που δεν ηξερα οτι μπορω να παω να δω.

Βεβαια κατα 90% θα επιλεξω το Ρεα διοτι α) "δεν ειναι τοσο νοσοκομειο" εννοοντας οτι ναι μεν νιωθεις ασφαλεια οτι εισαι σε νοσοκομειο αλλα δεν αισθανεσαι αυτο τον πανικο που γινεται στα μεγαλυτερα (βλεπε Ιασω βαβουρα). εμενα προσωπικα τουλαχιστον αυτο το πραγμα με αγχωνει ( ηα βαβουρα και η πολυκοσμια). β) εφοσων με καλυπτει η ασφαλεια μου και για τα 2 μαιευτηρια και ο γιατρος μου ειναι και στα 2 θα επιλεξω το Ρεα επειδη μου "κανει" εμενα πιο πολυ και κακα τα ψεματα ειναι και πιο πολυτελες . Γιατι να μην απολαυσω λοιπον την πολυτελεια αφου δεν θα μου κοστισει περισσοτερο. Οσο για την αποσταση και τα 2 μου ειναι η μια η αλλη. ;)

Όλα είναι μια ιδέα...

matilda38 χαίρομαι που έγραψες ό,τι εγραψες μετά απο εμένα.

Να διευκρινίσω πως ό,τι έγραψα το έγραψα για να το δουν ίσως κάποιοι και να πράξουν αναλόγως, για το καλύτερο όλων.

Μακάρι όλα τα μαιευτήρια να ανακαινιστούν και να προβούν σε νέες συνθήκες ασφαλείας και περιποίησης, όλα φυσικά για το καλύτερο του μωρού που θα φέρουμε στον κόσμο. Επίσης αυτό που δεν μπορώ είναι "συμπεριφορά Δημοσίου, σε ιδιωτικά μαιευτήρια"...Εκεί παίρνω ανάποδες, καθώς οι όποιες κυρίες με τουπέ....απο τα δικά σας και τα δικά μου λεφτα πληρωνονται!!!

Εγώ μίλησα απο οσα ειδα και άκουσα με τα δικα μου ματια.

Τις επισκεψεις τις εκανα Μαρτιο.

Μακάρι να το πήραν "πρεφα" ότι ετσι χάνουν κόσμο και να αναβαθμιστούν, καθως τα λεφτα που ειναι να μας πάρουν, μας τα παίρνουν δίχως ίχνος ντροπής...όλοι τους ανεξαρτήτως.

vjD4p3.png

Επίσης αυτό που δεν μπορώ είναι "συμπεριφορά Δημοσίου, σε ιδιωτικά μαιευτήρια"...Εκεί παίρνω ανάποδες, καθώς οι όποιες κυρίες με τουπέ....απο τα δικά σας και τα δικά μου λεφτα πληρωνονται!!!

Εγώ μίλησα απο οσα ειδα και άκουσα με τα δικα μου ματια.

Τις επισκεψεις τις εκανα Μαρτιο.

Μακάρι να το πήραν "πρεφα" ότι ετσι χάνουν κόσμο και να αναβαθμιστούν, καθως τα λεφτα που ειναι να μας πάρουν, μας τα παίρνουν δίχως ίχνος ντροπής...όλοι τους ανεξαρτήτως.

Συμφωνω απολυτα. Ετσι πληροφοριακα για να αντιληφθουμε ολες και ολοι το μεγεθος του κερδους του/των μαιευτηριων ημερισιως σας λεω το εξης . οι γεννες που ειχαν γινει στο Ιασω το προηγουμενο 2ωρο απο την επισκεψη μου ηταν περ.10-13. και μαλιστα μου μιλησαν για χαλαρη ημερα. Επισης πρεπει να τονισω οτι δεν μου το ειπαν απλα το ειδα με τα ματια μου. Μετρησα μωρακια στις θερμοκοιτιδες και στα πυρεξ που περναγε ο παιδιατρος. ηταν ακομα "βρωμικα" με μελανι στην πατουσιτσα!

10-13 τοκετοι μεσα σε 2 ωρες ..χαλαρης...ημερας...:shock:

Απιστευτο? Να κανω πραξεις μηπως???:rolleyes:

Όλα είναι μια ιδέα...

Θέλοντας και μη (που δεν τρελαίνομαι κιόλας) θα γεννήσω με το καλό στο Ιασώ. Με αυτό το μαιευτήριο συνεργάζεται ο γιατρός μου και αυτός είναι ο λόγος και ΜΟΝΟ! Δε μπορώ να φανταστώ να γεννάω χωρίς αυτό τον άνθρωπο, ειλικρινά.

Τελευταία φορά είχα πάει στο Ιασώ επίσκεψη πριν από δέκα χρόνια περίπου οπότε η όποια άποψη σχημάτισα (θετική τότε θυμάμαι) τώρα πια δεν είναι αντιπροσωπευτική. Μέσα στη βδομάδα πάντως θα πάω κι εγώ να ρίξω μια ματιά.

Πάντως, οι κουμπάροι μας που γέννησαν στο συγκεκριμένο μαιευτήριο πριν έξι μήνες το τρίτο τους παιδάκι (και τα άλλα δύο εκεί) πάντα λένε τα καλύτερα αν και έχουν αναφέρει τους αδιάκριτους επισκέπτες που δεν παίρνουν από λόγια των νοσοκόμων τις περισσότερες φορές και κάθονται καραούλι στους θηλασμούς αλλά και με προειδοποίησαν πως λόγω των περικοπών γενικά ΑΝ μου τύχει κάποια "αγενής ή απότομη" υπάλληλος να ειδοποιήσω κατευθείαν την προϊσταμένη ορόφου ή για οτιδήποτε με ενοχλήσει. Η καλή εξυπηρέτηση δεν είναι μόνο για τις σουίτες...κι εγώ με λεφτά θα πληρώσω, όχι με δύο ντενεκέδες λάδι!

Πληρώνουμε ένα κάρο λεφτά και έχουμε λόγο. Όχι ότι θέλουν αυτοί, ότι θέλουμε εμείς. Έτσι πάει.

8OgYp3.png

Καλημέρα!

Πριν κανένα μήνα πήγα και εγώ και στα 2 μαιευτήρια να δω τα δωμάτια...θα συμφωνήσω εδώ με την pedra ότι στο ΙΑΣΩ ενω ειχαν κλειστα δωματια, μου εδειχναν αυτά που ήταν μέσα μανούλες με μωρακια και φυσικά δεν έμπαινα μέσα, ότι είδα από την πόρτα...ενώ στο ΡΕΑ μου έδειξαν άδεια δωματια.Όσον αφορά τα δωμάτια, δεν ειδα να εχουν και μεγάλες διαφορές...τουλαχιστον εμενα δεν με απασχολει η τηλεοραση και το ιντερνετ, γιατι στο πρώτο μου παιδι(που το γέννησα στο ιασω), δεν προλαβα ποτέ να δω τηλεοραση...εκτος απο το πρωτο βραδυ που γεννησα και δεν μπορουσα να κλεισω ματι...

Αυτο που έγραψε η pedra για το ΙΑΣΩ και το επισκεπτηριο, τουλαχιστον το 2008 που γεννησα εγώ γινόταν χαμός μεσα στα δωμάτια....όλος ο κόσμος πάνω από το μωρό...αλλά και φέτος που γεννησε η συνυφαδα μου στο ΡΕΑ και πήγα ως επισκεπτης δεν μου αρεσε καθολου η συμπεριφορα τους που στην κυριολεξία μας πέταξαν έξω απο το δωμάτιο...ο κόσμος ήθελε να δώσει τα δωρα και περιμενε στο σαλόνι, η κοπέλα ήταν με καισαρική και δεν μπορουσε να σηκωθεί να βγει εξω...επιπλέον όταν ήταν να θηλασει μου ζήτησε να μεινω μαζί της-έτσι για παρέα και για ψυχολογικη υποστηριξη- και με εβγαλαν έξω...μέχρι και οι γονείς της που ήταν από νησί και θα έφευγαν οι άνθρωποι κατάφεραν να δουν τόσο λίγο το μωρό...το εβλεπαν συνηθως πίσω από το τζάμι...

ούτε το ένα άκρο μου άρεσε, ούτε το άλλο....

το άλλο που έχω ακούσει-και απο τη συνυφάδα μου αλλα και από άλλες κοπέλες-, είναι ότι στο ΡΕΑ δεν είναι τόσο έμπειρες οι μαίες με τον θηλασμό...ενώ στο ΙΑΣΩ μου είχαν προσφέρει ουσιαστική βοήθεια και χάρη σε αυτές θήλασα το μωρό μου 1 χρόνο...

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...