Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μήπως κάτι άλλαξε;

Recommended Posts

12 Μαρτίου γέννησα σε γνωστό μαιευτήριο των Αθηνών. Ήμουν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσω ότι και στη πρώτη γέννα-καμιά υποστήριξη στον θηλασμό, παιδίατρους και νοσηλευτικό προσωπικό που διαφημίζουν ή πιέζουν για χορήγηση φόρμουλας, χορήγηση φόρμουλας στον θάλαμο νεογνών.

Και όμως κάτι άλλαξε από το 2010:

Στο δωμάτιο προετοιμασίας μια νοσηλεύτρια ήρθε και ρώτησε αν σκοπέυω να θηλάσω, αν επιθυμώ ρουμιν και τέλος αν θελω να μου δώσουν αμέσως το μωρό να θηλάσει (στο χειρουργείο-γέννησα με καισαρική)

Μόλις ήρθε στον κόσμο το μωρό μου και αφού το καθαρίσανε από τα πολλά αμέσως μου τον έβαλαν στο στήθος να πιάσει τη θηλή.

Στη συνέχεια με έβαλαν για 1 ώρα στο χώρο ανάρρωσης και μόλις ανέβηκα στο δωμάτιο αμέσως ήρθε το μωρό μου κλαίγοντας πεινασμένο (=κανείς δεν του έδωσε μπουκάλι)

Το μωρο μου το είχα συνέχεια στο δωμάτιο και μου το έπαιρναν για ελάχιστα μόνο λεπτά το πρωί για να το δει παιδίατρος. Μια μαία ευγενικά με προσέγγισε για να ζητήσει τη συνεργασία μου να καταγράψουν τη εξέλιξη του θηλασμού. Δέχτηκα και τους άνέφερα κάθε φορά που θήλαζε ή άλλαζα πάνα και το περιεχόμενο αυτής.

Κανείς δεν ανέφερε καθόλη τη παραμονή μας εκεί το γάλα σε σκόνη. ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ξένο γάλα. Και όσες φορές με εβρισκαν νύχτα βαθιά να ξενυχτάω και να θηλάζω με πολύ ωραιο τρόπο με ενθάρρυναν.

Επειδή και ότι καλό συμβαίνει πρέπει να το λέμε,,,

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Εγω γεννησα το γιο μου στο ΙΑΣΩ το Δεκεμβριο του 2010.Ειχα ακουσει\διαασει τα χειροτερα.Εμενα ομως η παραμονη μου στο μαιευτηριο ηταν υπεροχη..η συμπεριφορα ολων πολυ καλη.Καμια νυξη για ξενο.Ποτε το μωρο δεν πηρε ξενο γαλα.Μεγαλη υποστηριξη και στο θηλασμο και στο rooming in.Το εχω ξαναπει κι εγω σε παρομοιο θεμα οτι ευτυχως φαινεται να γινονται βηματα προοδου σε αυτον τον τομεα στα μαιευτηρια.

Καλημέρα και να χαίρεσαι το νέο μέλος της οικογένειας.

Νομίζω ότι τα παραπάνω θεωρούνται ιδανικά για μια μέλλουσα μητέρα,θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας και το όνομα του μαιευτηρίου,αν βέβαια θέλεις και αν επιτρέπεται από τους κανόνες του φόρουμ;

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Διαφημίσεις

Συγχαρητήρια για το μωράκι σου!

Πολύ χαίρομαι που έχουν αλλάξει τα δεδομένα σχετικά με την υποστήριξη του θηλασμού στα μαιευτήρια. Το είχα ακούσει και από άλλες πηγές αλλά μια ακόμα επιβεβαίωση είναι πάντα καλή! Ομολογουμένως και εγώ θα ήθελα να μάθω σε ποιο μαιευτήριο γέννησες.

Το ΜΗΤΕΡΑ.

Αν δεν επιτρέπεται η αναφορά στο όνομα ας σβηστει από τη διαχείρηση παρακαλώ...

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Καλησπερα! Και εγω γεννησα πριν λιγες μερες στο Μητερα και ισχυουν ολα οσα αναφερει η φιλη μας πιο πανω. Ομολογω οτι δεν το περιμενα αλλα με εξεπληξαν θετικα. Το μωρο μου το εβαλαν στο στηθος αμεσως μολισ γεννηθηκε και στη συνεχεια θηλασαμε παλι στην ανανηψη χωρις καν να χρειαστει να το ζητησω.

Κανεις δε μου ανεφερε το ξενο γαλα, στο rooming ηταν συνεχεια διπλα μας οι μαιες για να δουν πως τα παμε και αν θελουμε βοηθεια ή συμβουλες, μας ενθαρρυναν και ηταν ολες πολυ γλυκες.

Οφειλω να τα αναφερω αυτα για δυο λογους.

Πρωτον γιατι πριν γεννησω ειχα διαβασει εδω πολλα ασχημα σχολια για τις μαιες και την αντιμετωπιση του μαιευτηριου απεναντι στον θηλασμο και ειχα στεναχωρηθει που θα γεννησω εκει.

Δευτερον ολα τα κοριτσια ηταν ευγενικα και γλυκα χωρις ομως να προσποιουνται. Νιωθαμε πολυ ανετα και οποτε θελαμε βοηθεια την ειχαμε με το παραπανω.

Πραγματικα λοιπον νομιζω οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει απο παλιοτερα που σε εσπρωχναν στο ξενο γαλα χωρις ενημερωση για το θηλασμο. Θεωρω ομως οτι και ολες οι νεες μανουλες πλεον ειναι πιο ενημερωμενες για το θηλασμο και τον επιδιωκουν.

Το ΜΗΤΕΡΑ.

Αν δεν επιτρέπεται η αναφορά στο όνομα ας σβηστει από τη διαχείρηση παρακαλώ...

κατ'αρχήν να σου ζήσουν τα παιδάκια σου!!!! ανάλογη θετική εμπειρία είχα κι εγώ στο ΜΗΤΕΡΑ τον Μάιο του 2011. ελπίζω να άλλαξαν τα πράγματα και στο ΙΑΣΩ (όπου το 2008 ήταν απαράδεκτοι στο θέμα του θηλασμού)

Διαφημίσεις

να σου ζήσει κ να είναι πάντα γερό κ καλότυχο!!!!!

είχα 2 τοκετούς στο ίδιο μαιευτήριο κ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το θηλασμό. σχεδόν αμέσως θήλασα.

βέβαια την 1η φορά πέρασε κ ένας γιατρός της εφημερίας που άφησε τα στοιχεία του, με την δοσολογία για τη φόρμουλα/ ώρες. :cool:

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

να σου ζήσει κ να είναι πάντα γερό κ καλότυχο!!!!!

είχα 2 τοκετούς στο ίδιο μαιευτήριο κ δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με το θηλασμό. σχεδόν αμέσως θήλασα.

βέβαια την 1η φορά πέρασε κ ένας γιατρός της εφημερίας που άφησε τα στοιχεία του, με την δοσολογία για τη φόρμουλα/ ώρες. :cool:

Χα! Εγώ έχω κρατήσει "αναμνηστικό" τη σελίδα τύπου συνταγολογίου με τα στοιχεία του, διαφήμιση γνωστή φόρμουλας και οδηγίες... Νοέμβριος '10...

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...