Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια...συμβουλές για θηλασμό

Έφη_

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,

γέννησα στις 16-3 με καισαρική με ολική αναισθησία!!!Έχω γράψει και σε άλλα θέματα οπότε συγγνώμη αν επαναλαμβάνομαι αλλά χρειάζομαι την βοήθειά σας!!!

Γέννησα λοιπόν με καισαρική και έβαλα το παιδί στο στήθος 4-5 ώρες μετά την γέννησή της.Το παίδευα κάθε 3 ώρες να θηλάσει.Την 2η ημέρα ζωής της είχε ήδη χάσει 400 γρ απ'το βάρος της(γεννήθηκε 3550).Ο παιδίατρος στο Έλενα μου είπε ότι πρέπει να δώσουμε συμπλήρωμα. Έτσι μετά από κάθε 2ο θηλασμό δίναμε 25γρ συμπλήρωμα. Η μικρή συνέχισε να χάνει βάρος, αλλά δεν ανέβασε ίκτερο.Στο μεταξύ, συνεχίζαμε τις προσπάθειες για θηλασμό.Την Τρίτη αισίως, μου έβγαλε την μία θηλή έξω(γτ ήταν επίπεδη) και χάρηκα πολύ γτ θεώρησα ότι κάνουμε πρόοδο.Την πήραμε με δική μας ευθύνη απ'το μαιευτήριο γτ ο παιδίατρος δεν μας έδινε εξιτήριο.Είχε φτάσει 3060...

Ήρθαμε σπιτι και καλεσαμε την παιδίατρο, η οποία μας είπε κι αυτή να δίνουμε συμπλήρωμα 60γρ. για να μην αφυδατωθεί.Έτσι μετά από κάθε απόπειρα θηλασμού δίναμε και συμπλήρωμα 60γρ....μέχρι που από λάθος στάση πληγώθηκαν αρκετά οι θηλές μου.Πρώτα η μία κι έπειτα η άλλη.

Μίλησα με σύμβουλο θηλασμού και μου είπε να κάνω αποχή για λίγες μέρες έως ότου επουλωθούν,βάζοντας κρέμα που μου υπέδειξε.

Χθες ξεκινήσαμε πάλι τις προσπάθειες.Σήμερα το πρωί μου πήρε το ένα στήθος καλά και θήλασε λίγη ώρα.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν ανοίγει αρκετά το στόμα της γιατί κακόμαθε με το μπιμπερό(Σημείωση ότι πήραμε ειδικό μπιμπερό που είναι απομίμηση του στήθους και δεν πέφτει το γάλα μόνο του αλλά πρέπει το παιδί να κάνει την ίδια κίνηση όπως στο στήθος-το καλμα της μεντελα).Έτσι λοιπόν, γραπώνει την θηλή κι όχι ολόκληρη την θηλαία άλω.Τί να της μιλάω, τί να κάνω κι εγώ την κίνηση και να της κάνω ΑΑΑ για να με μιμηθεί...τίποτα.Το ανοίγει λίγο περισσότερο αλλά όχι αρκετά για να μπει καλά το στήθος.Κι όταν κλαίει και το ανοίγει είναι η γλώσσα της προς τα πάνω, οπότε όταν της βάζω το στήθος μέσα, κατεβάζοντας την γλώσσα της "διώχνει" την κάτω θηλαία άλω έξω...

*η σύμβουλος μου είπε να την θηλάζω με ψευδοθηλές αλλά δεν με βοηθούν καθόλου..συνέχεια ξεκολλάνε και εκνευρίζεται περισσότερο η μικρή.Άλλωστε, το στήθος το δέχεται και οι θηλές μου είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.Επίσης, βγάζω με νοσοκομειακό θήλαστρο το γάλα μου και της το δίνω με μπιμπερό.

Έχω ψάξει στο νετ παρόμοια περίπτωση,ααλά δεν βρήκα κάτι.Ούτε κι εδώ μέσα

Έχω απελπιστεί..μήπως έχετε κάποια συμβουλή που θα βοηθούσε???

Please help....δεν θέλω να εγκαταλείψω τις προσπάθειες...:confused::confused::confused::confused:

Διαφημίσεις

Πιθανόν να βοηθήσει η οστεοπαθητικη (κρανιοθεραπεια). Ειναι ένα είδος μασάζ που βοηθαει τα μωρα που έχουν γεννηθει με καισαρικη ή με δύσκολο τοκετο να αποβαλουν την ένταση.

Πάντως για να μην έχει πολυ κλειστο στόμα βάζε το μωρο στο στηθος πριν πεινάσει πολυ, μόλις αρχίζει και ψάχνει με το στόμα.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Πιθανόν να βοηθήσει η οστεοπαθητικη (κρανιοθεραπεια). Ειναι ένα είδος μασάζ που βοηθαει τα μωρα που έχουν γεννηθει με καισαρικη ή με δύσκολο τοκετο να αποβαλουν την ένταση.

Πάντως για να μην έχει πολυ κλειστο στόμα βάζε το μωρο στο στηθος πριν πεινάσει πολυ, μόλις αρχίζει και ψάχνει με το στόμα.

Γεια σου Νινα-Νανα...τί κάνεις?

το μασαζάκι που λες το κάναμε σήμερα και μπορώ να πω ότι είχε μεγάλη επιτυχία.Ηρέμησε πολύ η μικρή και της άρεσε αρκετά, αν κρίνω απ'τα χαμόγελα την ώρα του μασαζ!!!Θα το ψάξω και θα το βρω, απλώς με έχει πιάσει λίγο απελπισία και άγχος.Φοβάμαι μήοως ξανα-πληγωθούν οι θηλές μου βάλε-βγάλε με λάθος τρόπο και ξανα-χρειαστώ αποχή και ξεχαστεί η μικρή!!!Τώρα που την ξανα-θήλασα τσάκισα λίγο την θηλή μου για να την βάλω στο στήθος μου.Δεν την πήρε όλη την θηλαία άλω, αλλά πήρε το μεγαλύτερο μέος της και πονούσα ελάχιστα.

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα??

Κατά την διάρκεια του θηλασμού τί πρέπει να νιώθω?Γιατί το εντελώς τίποτα μου κάνει λίγο απίθανο.Κάποιες φορές αισθάνομαι ένα μικρό τσιμπιματάκι μπροστά στην θηλή.Μήπως παίζει ρόλο η πληγή μου?Πρέπει να το αισθάνομαι αυτό?

Λογικά πρέπει να αισθάνομαι το ότι ρουφάει,όπως αισθάνομαι με το θήλαστρο, έτσι δεν είναι?

Καλα είμαι! :D

Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.osteopathy.gr/portal/

για την οστεοπαθητικη.

Κατα τη διάρκεια του θηλασμου δεν πρέπει να πονας! Απο εκεί και πέρα ειναι ανάλογα του πόσο ευαίσθητες είναι οι θηλες καθώς και του πως θηλαζει το μωρο τι θα νιώθεις. Το τσιμπιματακι πιθανόν να είναι απο τις πληγές.

Ότι ρουφαει δεν νομίζω να το νιώθεις, ίσως το γάλα να κατεβαίνει ίσως κι όχι. Βασικά να μην πονας, αυτο!

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Έφη, να σου ζήσει η μικρουλα!

Συμφωνώ μ' αυτά που σου έγραψε η Νina. Να προσθέσω ότι όποτε νιώθεις πόνο, έστω και κάπως ανεκτό, να τη διακόπτεις και να την ξανατοποθετείς σωστά, μην αφήνεις να κάθεται ώρα με λάθος πιάσιμο, γιατί θα σε ξαναπληγώσει. Επίσης, αν τυχόν ξαναπληγωθείς, δεν είναι απαραίτητο να διακόψεις τον θηλασμο. Μόνο να την τοποθετείς σωστά και μπορείς να θηλάσεις και από το πληγωμένο στήθος. Όταν τοποθετείται σωστά, δεν πονάει, γιατί η πίεση δεν ασκείται στη θηλή. Έχω θηλάσει με άσχημα πληγωμένες θηλές και ήταν εντυπωσιακό το ότι δεν πονούσαν καθόλου όποτε κατάφερνα και τοποθετούσα το μωρό σωστά (είχε κοντό χαλινό) Το μωρό όταν θηλάζει σωστά, δεν σου δίνει ίδια αίσθηση με το θήλαστρο, το θήλαστρο είναι τουλάχιστον ενοχλητικό, το μωρό όταν πιάνει καλά δεν το νιώθεις σχεδόν καθόλου.

Υπομονή και επιμονή! Δες τον οστεοπαθητικό που σου λέει η Νίνα. Όσο θα μεγαλώνει το μωρό θα βελτιώνονται τα πράγματα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

Αχ κι εγω κατα εκει οδευω... Μετα απο ένα χρόνο θηλασμου κι ενω δεν με είχε πληγώσει ποτε μέχρι τώρα έχω πρόβλημα με πληγωμενες θηλές! Θηλάζει με κλειστο στόμα αλλα το κάνει ασυναισθητα. Νομίζω φταίει οτι βγάζει τους τραπεζίτες και πονάει. Σκέφτομαι να την πάω κι εγω σε οστεοπαθητικο.

Ουφ, είπα κι εγω τον πόνο μου!

Franz Kafka

Αχ κι εγω κατα εκει οδευω... Μετα απο ένα χρόνο θηλασμου κι ενω δεν με είχε πληγώσει ποτε μέχρι τώρα έχω πρόβλημα με πληγωμενες θηλές! Θηλάζει με κλειστο στόμα αλλα το κάνει ασυναισθητα. Νομίζω φταίει οτι βγάζει τους τραπεζίτες και πονάει. Σκέφτομαι να την πάω κι εγω σε οστεοπαθητικο.

Ουφ, είπα κι εγω τον πόνο μου!

Τα μεγαλύτερα παιδιά καμιά φορά θηλάζουν με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει πόνο. Το καλό με τα μεγαλύτερα παιδιά είναι ότι μπορείς (ήρεμα πάντα και σταθερά) να τους εξηγήσεις ότι η μαμά πονάει και να τους ζητήσεις να πιάνουν καλύτερα. Δοκίμασε την επόμενη φορά που θα πονέσεις να τη διακόψεις και να της εξηγήσεις ότι πονάς και ζήτα της να πιάσει καλύτερα! Εξήγησέ της (δείξ' της) τον τρόπο. (Στη μεγάλη μου πλέον χρειάζεται σχεδόν κάθε φορά να της ζητάω να πιάνει σωστότερα τη θηλή, μάλλον θέλει να πιπιλίζει περισσότερο, πιάνει άκρη άκρη και σχεδόν πάντα πονάω, οπότε τη διακόπτω και ξαναπιάνει. Μάλιστα ξέρει ότι είναι καλύτερο να ακουμπήσει πρώτα το κάτω χείλος όσο πιο έξω γίνεται και μετά το πάνω, τόσες φορές που της το έχω εξηγήσει!:lol:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

Τα μεγαλύτερα παιδιά καμιά φορά θηλάζουν με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει πόνο. Το καλό με τα μεγαλύτερα παιδιά είναι ότι μπορείς (ήρεμα πάντα και σταθερά) να τους εξηγήσεις ότι η μαμά πονάει και να τους ζητήσεις να πιάνουν καλύτερα. Δοκίμασε την επόμενη φορά που θα πονέσεις να τη διακόψεις και να της εξηγήσεις ότι πονάς και ζήτα της να πιάσει καλύτερα! Εξήγησέ της (δείξ' της) τον τρόπο. (Στη μεγάλη μου πλέον χρειάζεται σχεδόν κάθε φορά να της ζητάω να πιάνει σωστότερα τη θηλή, μάλλον θέλει να πιπιλίζει περισσότερο, πιάνει άκρη άκρη και σχεδόν πάντα πονάω, οπότε τη διακόπτω και ξαναπιάνει. Μάλιστα ξέρει ότι είναι καλύτερο να ακουμπήσει πρώτα το κάτω χείλος όσο πιο έξω γίνεται και μετά το πάνω, τόσες φορές που της το έχω εξηγήσει!:lol:)

Της έχω κάνει την "εκπαίδευση" όταν πιο παλια με δαγκωνε και μετα μια χαρα όλα!

Τώρα όταν της εξηγώ και τη βγάζω και την λέω να ανοίξει το στόμα κλαίει τόσο σπαρακτικα! Νομίζω το κάνει ασυναισθητα και κυρίως στον ύπνο της. Γι αυτο το έχω συνδυάσει με δόντια κι ένταση στο στόμα.

Franz Kafka

Της έχω κάνει την "εκπαίδευση" όταν πιο παλια με δαγκωνε και μετα μια χαρα όλα!

Τώρα όταν της εξηγώ και τη βγάζω και την λέω να ανοίξει το στόμα κλαίει τόσο σπαρακτικα! Νομίζω το κάνει ασυναισθητα και κυρίως στον ύπνο της. Γι αυτο το έχω συνδυάσει με δόντια κι ένταση στο στόμα.

Ναι, καταλαβαίνω τι λες... Και η δικιά μου πέρυσι που ήμουν και έγκυος και με ενοχλούσε πολύ, όταν τη σταματούσα, όσο και να πρόσεχα τον τόνο της φωνής μου και το ύφος μου για να μη νομίζει ότι τη μαλώνω, στενοχωριόταν πολύ, έκλαιγε κλπ. Σιγά σιγά,σταμάτησε να το παίρνει τόσο προσωπικά και άρχισε να συνεργάζεται καλύτερα χωρίς να στενοχωριέται. Μπορεί να ενοχλείται ή να αγχώνεται όταν τη διακόπτεις πάνω που έχει χαλαρώσει και αποκοιμηθεί... Πάντως δεν είναι και λύση να το αφήνεις στην τύχη και να κάνεις τελικά πληγές!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Ναι, καταλαβαίνω τι λες... Και η δικιά μου πέρυσι που ήμουν και έγκυος και με ενοχλούσε πολύ, όταν τη σταματούσα, όσο και να πρόσεχα τον τόνο της φωνής μου και το ύφος μου για να μη νομίζει ότι τη μαλώνω, στενοχωριόταν πολύ, έκλαιγε κλπ. Σιγά σιγά,σταμάτησε να το παίρνει τόσο προσωπικά και άρχισε να συνεργάζεται καλύτερα χωρίς να στενοχωριέται. Μπορεί να ενοχλείται ή να αγχώνεται όταν τη διακόπτεις πάνω που έχει χαλαρώσει και αποκοιμηθεί... Πάντως δεν είναι και λύση να το αφήνεις στην τύχη και να κάνεις τελικά πληγές!

Έχεις δίκιο! Πάντως έχω παρατηρήσει οτι η συμπεριφορά αυτη στο στηθος ειναι ίδιες μέρες κάθε μήνα. Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με τις ορμονες του κύκλου μου;

Αύριο έχουμε παιδιατρο (ειναι και συμβουλος), για να δούμε...

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο! Πάντως έχω παρατηρήσει οτι η συμπεριφορά αυτη στο στηθος ειναι ίδιες μέρες κάθε μήνα. Υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται με τις ορμονες του κύκλου μου;

Αύριο έχουμε παιδιατρο (ειναι και συμβουλος), για να δούμε...

Πολύ πιθανό!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Έφη, να σου ζήσει η μικρουλα!

Συμφωνώ μ' αυτά που σου έγραψε η Νina. Να προσθέσω ότι όποτε νιώθεις πόνο, έστω και κάπως ανεκτό, να τη διακόπτεις και να την ξανατοποθετείς σωστά, μην αφήνεις να κάθεται ώρα με λάθος πιάσιμο, γιατί θα σε ξαναπληγώσει. Επίσης, αν τυχόν ξαναπληγωθείς, δεν είναι απαραίτητο να διακόψεις τον θηλασμο. Μόνο να την τοποθετείς σωστά και μπορείς να θηλάσεις και από το πληγωμένο στήθος. Όταν τοποθετείται σωστά, δεν πονάει, γιατί η πίεση δεν ασκείται στη θηλή. Έχω θηλάσει με άσχημα πληγωμένες θηλές και ήταν εντυπωσιακό το ότι δεν πονούσαν καθόλου όποτε κατάφερνα και τοποθετούσα το μωρό σωστά (είχε κοντό χαλινό) Το μωρό όταν θηλάζει σωστά, δεν σου δίνει ίδια αίσθηση με το θήλαστρο, το θήλαστρο είναι τουλάχιστον ενοχλητικό, το μωρό όταν πιάνει καλά δεν το νιώθεις σχεδόν καθόλου.

Υπομονή και επιμονή! Δες τον οστεοπαθητικό που σου λέει η Νίνα. Όσο θα μεγαλώνει το μωρό θα βελτιώνονται τα πράγματα!

Ευχαριστώ για τις ευχές...

Προσπαθώ να την βγάζω κάθε φορά, αλλά εκνευρίζεται πάρα πολύ.Επίσης, αισθάνομαι τις θηλές μου να πληγώνονται χειρότερα βαλε-βγάλε!!!Σήμερα την θήλασα αρκετή ώρα,δλδ το παιδεύαμε να θηλάσουμε.Βάλε-βγάλε πάλι είμασταν, την άφηνα λίγο και προσπαθούσα να της ανοίξω την κάτω γνάθο και να της βάλω την θηλαία άλω..αλλά μάταια.Κάποιες φορές θήλαζε, αλλά έχω πάθει ανοσία πια στον πόνο, οπότε δεν καταλαβαίνω!!!τέλος πάντων, θα το βρούμε πιστεύω!!!Το καλό είναι ότι την άκουγα να καταπίνει αρκετές φορές....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...