Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προσαρμογή με babysitter

Recommended Posts

Υστερα από πολύ σκέψη και ψαξιμο και στους παιδικους σταθμούς και με κυρίες, βρήκα τελικά μια κυρία να μου κρατάει τη μικρή μου.

θα ήθελε να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω ωστε να είναι πιο ομαλή η προσαρμογή μαζί της.

Η Ιωάννα είναι τώρα σχεδόν 16 μηνών και περνάμε (και οι δυο) τη φάση της προσκόλησης. Γενικά είναι πρόσχαρο παιδακι, περνάει από ψυχογραφημα κάθε καινούρια φάτσα και φαίρεται ανάλογα.

Η κυρια ήρθε μέχρι τώρα 2 φορές από 1 και 2 ώρες αντίστοιχα. Ήμουν και εγώ στο σπίτι, τη μισή ώρα μιλώντας με την κυρία και την υπόλοιπη παίζαν οι δυο τους και εγώ ήμουν στην κουζίνα και έκανα δουλειες.

Σήμερα έφυγα για μια ώρα, χαιρετώντας τη μικρή μου, η οποία αντέδρασε λιγο την ώρα που έφευγα. Αυτό το κάνει ακόμα και όταν είναι να μείνει με το μπαμπά της. Φαίνεται πάντως να πέρασαν ωραία από τη διάθεση της μικρής όταν γύρισα. Ομως μήπως ήταν νωρίς να τις αφήσω μόνες τόσο γρήγορα??

Σκεφτόμουν μεχρι τέλος Αυγούστου να τις αφήσω 4 φορές από 2 ώρες μαζί. Να αποφύγω να είναι όταν ξυπνάει? Αν και σκεφτόμουν να είναι μια φορά. Να αποφύγω και να την ταισει??

Από 1η Σεπτεμβρη θα αρχίσω δουλεια. Θα λείπω περίπου για 6 ώρες. Για καμια εβδομάδα θα έρθει και η μαμα μου και σκεπτόμουν η κυρία να έρχεται μια ώρα αργότερα ή να φευγει μια ώρα νωρίτερα. Η μαμά μου ευτυχώς είναι ένας συνεργάσιμος άνθρωπος που συνεννούμαστε, αλλα αγχώνομαι και λίγο με την όλη κατάσταση.

Αχ.. εγω πως θα κάνω προσαρμογή στη δουλεια δεν το έχω ακόμα βρει. Γυρίζω και σε χώρο άγνωστο, με καινούριους συναδέλφους και νεο αντικείμενο....

Περιμένω να με διαφωτίσετε μεσα από τις δικές σας εμπειρίες και σίγουρα τη γνώμη των πιο ειδικών

Διαφημίσεις

Νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικη..Πιστευω οτι ειναι καιρος να ασχοληθεις και με το δικο σου το αγχος περι δουλειας(καινουργιο περιβαλλον,συναδελφων κ.τ.λ)

Η γνωμη μου ειναι οτι πολλες φορες εμεις οι γονεις φοβομαστε για το πως θα προσαρμοστουν τα παιδια μας σε εναν χωρο ή με καποιο ατομο τοσο πολυ που καποιες φορες ισως ξεπερναμε τα ορια και γινομαστε υστερικοι....

Εσυ πρεπει να δουλεψεις 1 Σεπτεμβριου και σκεφτεσαι αν θα πρεπει να την αφησεις να την ταισει,αν θα την αλλαξει,αν θα τους αφησεις μονους και ποτε?Πολλες φορες το δικο μας υπερβολικο αγχος ειναι υπευθυνο για την μη αποδοχη της ''νεας καταστασης'' απο το παιδι μας..

Εγω εστειλα το γιο μου 12 μηνων πρωτη φορα σε σταθμο και ολα πηγαν μια χαρα.

Υποχρεωση μου ηταν να παρακολουθω το παιδι καθημερινως για τυχον αλλαγες στην συμπεριφορα του που ισως εδειχναν οτι κατι δεν πηγαινε καλα,οπως και να επισκεφτομαι τον χωρο καθε φορα που μου δινοταν η ευκαιρια και να μιλω με τις υπευθυνες.Τοτε εβλεπα και πως τις αντιμετωπιζε ο γιος μου και ευτυχως ολα ηταν μια χαρα.

Εσυ εισαι πολυ τυχερη που εχεις την ευκαιρια να εχεις καποια κυρια γιατι ετσι θα μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να ελεγχεις την κατασταση μπαινοντας με το κλειδι στο σπιτι σου.

Πιστευω οτι ολα θα πανε καλα και στο ευχομαι κιολας.

Α!Και καλη επιτυχια στην νεα σου δουλεια!!

Γινε εσυ η αλλαγη που θελεις να δεις στον κοσμο.

Μπορεί να φάνηκαν υπερβολικά αυτά που έγραψα, αλλά όχι δεν είμαι υπερβολική και σίγουρα όχι υστερική.

Εγώ είμαι ενήλικη και μπορώ να διαχειριστώ το άγχος μου για τη δουλεια μου.

Για τη μικρή μου θέλω απλά να δημιουργήσω τις συνθήκες ωστε να είναι πιο ανόδινή αυτή η αλλάγή. Να είναι ευχάριστη αλλαγή

Το θέμα του αποχωρισμού πιο πολύ πονάει εμάς παρά τα παιδάκια μας. Θα δείς πού δεν θα το πιστεύεις τι καλά που θα τα πάει. Εγώ επέστρεψα στην δουλεία όταν η κόρη μου ήταν 14 μηνών. Στην αρχή έπαιρνα 40 τηλέφωνα την ημέρα μετά από λίγο άρχισα να χαλαρώνω. Αυτά που γράφεις μόνο υπερβολικά δεν είναι, έτσι και χειρότερα ένιωθα και εγώ. Δεν έχει καμία σημασία άν θα μείνει μία ή δύο ώρες με την γυναίκα αν θα φάει μαζί της ή όχι, γιατί θα προσαρμοστεί μαζί της όταν εσύ θα λείψεις πολλές ώρες από το σπίτι. Απλά κατά την γνώμη μου καλό θα ήταν να μην ξυπνήσει το παιδί ξαφνικά ένα πρωί και την δει από πάνω του γιατί θα αγριευτεί. Φρόντισε να είσαι στο σπίτι αλλά να το ξυπνήσει και να το ετοιμάσει εκείνη.

Αν η μικρή σου ξυπνάει πιο αργά από την ώρα που εσύ θα φεύγεις, καλό είναι τις πρώτες μέρες να είσαι κι εσύ μαζί με την κυρία στο σπίτι.

Πάντα όμως να της λες από το βράδυ ότι θα φύγεις πριν ξυπνήσει και θα είναι στο σπίτι η κυρία ...και εσυ΄θα γυρίσεις το μεσημέρι και ότι πριν φύγεις θα την χαιρετήσεις.

Και να την χαιρετάς πάντα -χωρίς απαραίτητα να την ξυπνήσεις με ένα χάδι-φιλί κλπ.

Έτσι θα είναι πιο ήσυχη :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

matri,δεν ηθελα να σε προσβαλω και σιγουρα το ''υστερικη'' δεν το εγραψα για σενα,το εγραψα γενικα για τους γονεις(κι εγω φυσικα συμπεριλαμβανομαι) που εχουν τοση αγωνια για το αν θα ειναι τα παιδακια τους καλα τις στιγμες που θα βρισκονται μακρια τους.

Ειναι σιγουρα τρομαρα αγχωτικο το ποια ειναι τελικα η σωστη επιλογη και μην νομιζεις κι εγω στην ιδια θεση βρισκομαι με εσενα.

Εκτος απο το γιο,εχω και μια κορουλα η οποια ειναι 10 μηνων και δυστυχως η γιαγια της δεν μπορει να την κρατησει τωρα που εγω πρεπει να βρω δουλεια.

Μακαρι να ειμουν στην θεση σου και να ειχα βρει μια κοπελα σωστη,εμπιστη και να διεκρινα και απο την πρωτη τους συναντηση κιολας οτι το μωρο μου καθεται με ανεση μαζι της(οσο αυτο ειναι εφικτο βεβαια, γιατι σαν την μανουλα σιγουρα δεν ειναι καμια).

Αρα αναγκαστικα (μαλλον) θα την γραψω σταθμο,που εκει εχεις αλλα..........που ολοι γννωριζουμε.

Τελικα δεν εγραψες,πηγαν ολα καλα με την συγκεκριμενη κυρια?το παιδι προσαρμοστηκε?Γιατι εσυ λογικα ξεκινας δουλεια απο την Δευτερα!

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ..

Γινε εσυ η αλλαγη που θελεις να δεις στον κοσμο.

Γειά σου μαtri,

λογικά η προετοιμασία που γράφεις οτι έκανες είναι πολύ καλή,

οπότε έχεις διασφαλίσει μια ομαλή προσαρμογή,

και επίσης τις πρώτες μέρες που θα λείπεις θα έιναι εκεί και η μητέρα σου, μια χαρά μου ακούγεται !

καλή αρχή!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Aν η κυρία είναι έμπειρη κι εσύ ψύχραιμη, δεν έχεις να φοβάσει τίποτα. Δείξε στο παιδί ότι έτσι είναι τα πράγματα και φρόντισε να περνάει καλά με την κυρία (να πηγαίνουν βόλτες, να έχουν απλές δραστηριότητες). Αν εσύ είσαι επιφυλακτική μαζί της, το παιδί θα το καταλάβει. Εγώ θα σε συμβούλευα στην αρχή να φροντίσεις να την αποχαιρετάς η ίδια. Στην ανάγκη διαμόρφωσε τα ωράριά της, αν δεν φεύγεις πολύ αργά. Μην αισθάνεσαι ενοχές, επέλεξες την πιο 'φιλική' λύση για το παιδί σου!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές σας.

Αυτό που μου αρέσει σε αυτό το σιτε είναι οτι μαθαίνω να γίνομαι καλύτερη