Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οχι νερο σε νεογνο

Recommended Posts

Εχει ακουσει ξανα κανεις οτι τα νεογνα δε πρεπει να πινουν νερο για τους πρωτους 5 μηνες ; και οτι το γαλα ειναι αρκετο για οτι χρειάζονται ενω το νερο μπορει να μεταφερει βακτηρια κτλ ;

Διαφημίσεις

Εχει ακουσει ξανα κανεις οτι τα νεογνα δε πρεπει να πινουν νερο για τους πρωτους 5 μηνες ; και οτι το γαλα ειναι αρκετο για οτι χρειάζονται ενω το νερο μπορει να μεταφερει βακτηρια κτλ ;

Μπορώ να σου πω σίγουρα μόνο για τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά. Όντως τους πρώτους έξι μήνες δε χρειάζονται νερό. Ό,τι χρειάζονται το παίρνουν από το μητρικό γάλα. Μετά που μπαίνουν οι στερεές δίνεις στο παιδί νερό. Κι εγώ έτσι έκανα.

Υπάρχουν παρόμοια θέματα στο φόρουμ. Κάνε μια αναζήτηση και θα τα βρεις.

a9X0p3.pngmrSbp3.png

Η παιδιατρος μας ειπε οχι μεχρι να αρχισουμε τις στερεες αλλα απο την αλλη ο παιδογαστρεντερολογος μου ειπε οτι μπορω να της δινω λιγο κανα 10-20 γραμμαρια.Τωρα δεν εχω δωσει ακομα....

Το εχω ακουσει κι εγω και μου φαινεται περιεργο. Κι αν πιει νερο θα πρεπει να ειναι αποστειρωμενο;

-Θα γεννησω καλοκαιρι και ειμαι σκεφτομαι εκτος απο το γαλα μου να του δινω χαμομηλι.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Είτε θηλάζεις είτε όχι, το παιδί απαγορεύεται να πιει νερό βρύσης ή και εμφιαλωμένο ακόμα πριν μπει στις στερεές τροφές (δλδ πριν σταματήσεις την αποστείρωση).

Για να φτιάξεις το χαμομήλι αν χρειαστεί να του δώσεις, το νερό θα πρέπει να βράσει για είκοσι λεπτά για να αποστειρωθεί, όπως κάνουμε και για να φτιάξουμε το γάλα σκόνη (όσες δεν θηλάζουν).

σαταλάσιιιι

To enable mothers to establish and sustain exclusive breastfeeding for 6 months, WHO and UNICEF recommend:

-Initiation of breastfeeding within the first hour of life

-Exclusive breastfeeding – that is the infant only receives breast milk without any additional food or drink, not even water

-Breastfeeding on demand – that is as often as the child wants, day and night

-No use of bottles, teats or pacifiers

ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας σε συνεργασια με την UNICEF συστηνουν

θηλασμος μεσα στην πρωτη ωρα απο την γενννηση,

αποκλειστικο θηλασμο (το μωρο δεν λαμβανει ΚΑΜΙΑ αλλη τροφή ή ποτο,ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ),

θηλασμο κατα απαιτηση του παιδιου (οσο συχνα θελει, μερα και νυχτα) ,

να μην χρησιμοποιουνται μπιμπερα,πιπιλες ή θηλες

http://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_breastfeeding/en/

ειτε ειναι καλοκαιρι, ειτε ειναι χειμωνας, ειτε μενεις στην ανταρκτικη με μειον βαθμους, ειτε στην αφρικη με 50 βαθμους, το υγιες μωρο ΔΕΝ χρειαζεται τιποτα αλλο εκτος απο το μητρικο γαλα...

83hKp3.png

Πότε δεν επιτυγχάνεται ο χρυσός κανόνας;

Εάν δοθούν άλλα φαγητά ή υγρά τους πρώτους έξι μήνες, αυτά αντικαθιστούν τον μητρικό θηλασμό και η διατροφή του μωρού δεν ακολουθεί τον χρυσό κανόνα. Τα μωρά θηλάζουν λιγότερο και το γάλα παραμένει στους μαστούς οι οποίοι και διογκώνονται με αποτέλεσμα να παράγουν λιγότερο γάλα και η μητέρα αρχίζει σκέπτεται ότι δεν έχει αρκετό γάλα. Τα μωρά δεν αναπτύσσονται καλά όπως τα μωρά του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού και είναι πολύ συχνότερα άρρωστα.

http://unicef.gr/bf04.php3

83hKp3.png

Κι εγω εχω ακουσει οτι δεν κανει να δινουμε νερο στο νεογεννητο αλλα ουτε και χαμομηλι αλλα σχετικα με το χαμομηλι οι γνωμες δυιστανται.Εγω γενναω με το καλο τον ιουνιο και θα κανω οτι μου πει ο παιδιατρος.

Διαφημίσεις

εμενα η παιδιατρος μου εχει πει οτι καταργηθει το χαμομηλι ουτε για καθαρισμο δεν με αφηνει..μου ειχε πει αλλα δεν θυμαμαι..θα την ξαναρωτησω και θα σας πω..

N2dVp2.png

εμενα η παιδιατρος μου εχει πει οτι καταργηθει το χαμομηλι ουτε για καθαρισμο δεν με αφηνει..μου ειχε πει αλλα δεν θυμαμαι..θα την ξαναρωτησω και θα σας πω..

κι εμενα μου ειχαν απαγορευσει χαμομηλι και μειγμα βοτανων για κολικους και νερο (κι ας ειχε γεννηθει στην καρδια του καλοκαιριου)

Ειδικα για το χαμομηλι και τα βοτανα μου τονισαν να μην της δωσω (νομιζω η μια παιδιατρος μου ειπε για κινδυνο αλλεργιων)

Το νερο μπηκε με τις στερεες τροφες τον 5ο μηνα

p7z6p3.pngsQqep3.png

δεν αφηνου νερο για τον απλουστατο λογο οτι χανει γευμα το παιδι.και θελουν να ξερουν οι παιδιατροι τι παιρνει το παιδι απο τα γευματα.εχει λογικη νομιζω:::και με τα βοτανα μου ειπαν προσοχη

Εγώ του έδινα χαμομήλι απο 3 ημερών!!!!!! Τώρα τι να πω!!! Οι απόψεις διαφέρουν. Εμένα το λάτρευε κ τον ανακουφιζε - ειδικά στους κολικούς. Νερό έδωσα Όταν ξεκίνησε να τρώει φαγακι!!

Οι αποψεις διαφερουν και ειναι αναλογες με τις συνηθηκες γιαυτο ειναι καλυτερο να ρωτατε τον γιατρο σας. Για την ιστορια εμενα αν και γεννηθηκαν νταλα καλοκαιρι δεν τους εδωσα νερο αλλα ειναι ζητημα αν εφτασε η θερμοκρασια τους 20 βαθμους.. Αν ειχαμε καυσωνα ισως ηταν αλλες οι εντολες. Παντως το νερο σιγουρα αποστηρωμενο μεχρι να μπουν αλλες τρφες εκτως απο το γαλα...

Διαφημίσεις

Αν εννοείς νερό βρύσης όχι δεν κάνει.Αν εννοείς βρασμένο νερό δεν υπάρχει θέμα.Απλά δεν θα του προσφέρει τίποτα και πιθανότατα δεν θα το πιεί κιόλας.

NVVvp2.png

Νερό δεν δίνουμε σε βρέφη θηλάζοντα και μη.Μόλις το παιδί φάει ένα πλήρες γεύμα στέρεας τροφής τότε δίνουμε νερό,μέχρι να φάει ένα πλήρες γεύμα άλλωστε δίνουμε γαλατάκι οπότε παίρνει ο,τι χρειάζεται από εκεί.Το νερό στην αρχή ναι πρέπει να είναι αποστειρωμένο.Το βράζουμε 10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Γενικά συντηρείται πέριξ της Ελλάδος ένα καθεστώς τρομολαγνείαςΑν ανατρέξεις σε ξένα σάιτ θα δεις πως το νερό θεωρείται γενικώς unneseccary και may be harmfull εαν και εφόσον δοθεί σε μεγάλες ποσότητες.Οι ανηψιές μου μεγάλωσαν και κοιμόντουσαν μπρούμητα,εγώ το ίδιο.Η κόρη μου κοιμήθηκε ανάσκελα.Οι σύγχρονες ελληνίδες μητέρες τρέμουν στην ιδέα πως το παιδί τους θα κοιμηθεί μπρούμυτα.Και αυτό γιατί δόθηκε μια γενική οδηγία ,που όμως δεν αξίωσε απόλυτη αλήθεια.Οι εδώ "ιερείς" την προώθησαν σε τέτοιο βαθμό.Οπότε κάθε φορά που διαβάζουμε κάτι φωναχτό ας κρατάμε και μικρό καλάθι για το αν θα ισχύει σε λίγα χρόνια.

NVVvp2.png

Γενικά συντηρείται πέριξ της Ελλάδος ένα καθεστώς τρομολαγνείαςΑν ανατρέξεις σε ξένα σάιτ θα δεις πως το νερό θεωρείται γενικώς unneseccary και may be harmfull εαν και εφόσον δοθεί σε μεγάλες ποσότητες.Οι ανηψιές μου μεγάλωσαν και κοιμόντουσαν μπρούμητα,εγώ το ίδιο.Η κόρη μου κοιμήθηκε ανάσκελα.Οι σύγχρονες ελληνίδες μητέρες τρέμουν στην ιδέα πως το παιδί τους θα κοιμηθεί μπρούμυτα.Και αυτό γιατί δόθηκε μια γενική οδηγία ,που όμως δεν αξίωσε απόλυτη αλήθεια.Οι εδώ "ιερείς" την προώθησαν σε τέτοιο βαθμό.Οπότε κάθε φορά που διαβάζουμε κάτι φωναχτό ας κρατάμε και μικρό καλάθι για το αν θα ισχύει σε λίγα χρόνια.

Τι εννοείς οτι υπάρχει καθεστώς τρομολαγνείας στην Ελλάδα? Υπάρχουν και επίσημες οδηγίες που παραθέσαν κάποιες κοπέλες πιο πάνω από τον Παγκοσμιο Οργανισμό Υγειας.Aν θες τις ακολουθεις ,αν θες οχι, αλλά υπάρχουν.

Το ίδιο ίσχύει και για την θέση υπνου που γράφεις.Παλαιότερα θεωρούσαν σωστότερο να κοιμάται το μωρό μπρούμητα (ετσι μεγάλωσα κι εγώ), αλλά μετά από πιο πρόσφατες έρευνες και στοιχεία έχουν καταλήξει οτι πιο ασφαλής είναι ο ύπνος ανάσκελα (λόγω SIDS).

QqmLp3.png

Το ίδιο ίσχύει και για την θέση υπνου που γράφεις..

οσον αφορα την θεση υπνου οι οδηγιες ειναι ''να κοιμούνται τη νύχτα μόνο σε ύπτια θέση ώστε να έχουν ασφαλή ύπνο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής''...

απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι νομιζει..

απλα η νοοτροπια ''και εμεις το καναμε και δεν παθαμε τιποτα'' δεν νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο...

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=425932

83hKp3.png

Το νερό δεν απαγορεύεται γιατί μπορεί να μολύνει ή σκοτώσει το μωρό, προς Θεού!Απλά αν πιει νερό γεμίζει το στομαχάκι τους και μετά δεν θηλάζουν ή δεν πίνουν το προγραμματισμένο γάλα σκόνη..Πάντως ανα συνθήκες και περίπτωση κρίνεις και κάνεις..Η αδερφή μου γεννήθηκε στον καυσωνα του Ιουλιου του 1989, τον θυμάστε??Κοντέψαμε να την χάσουμε από αφυδάτωση, γιατί ήταν και κακόφαγο μωρό και δεν θήλαζε..Νοσηλευτηκε στο παίδων και της δίναν για αρκετο καιρό αγωγή με μικρές δόσεις χαμομηλόνερου..

Οι οδηγίες μιλάνε για μη αναγκαίο και για πιθανώς βλαβερό αν το νερό δοθεί σε μεγάλη ποσότητα ή με ροφήματα αποκατάστασης ηλεκτρολυτών.Δεν μιλάνε για απαγόρευση.Επίσης κάθε οδηγία είναι απλά κατευθυντήρια και όχι διαταγή.Η εφαρμογή της πρέπει να αξιολογείται από σύμβουλους υγείας γιατί κάθε παιδί είναι και ξεχωριστή περίπτωση.Η οδηγία του ανάσκελα είναι σχετικά πρόσφατη.Όπως επίσης και η χορήγηση στερεών στον έκτο μήνα αλλά και άλλα πολλά.Πριν υπήρχαν άλλες οδηγίες.Δεν έχει να κάνει με το "δεν πάθαμε τίποτα".Σε όλα όμως υπεύθυνος είναι αυτός που έχει τα φόντα να αξιολογήσει την κλινική εικόνα του κάθε παιδιού.Δεν φροντίζουμε ούτε θεραπεύουμε οδηγίες.Παιδιά φροντίζουμε.Παραθέτω και ένα λινκ του ΠΟΥ γιατί δεν έιχα χρόνο να ψάξω για άλλα...

http://www.who.int/features/qa/21/en/

NVVvp2.png

• 2 months later...

Το νερό είναι... υγρό.

Εκτός του υδρογόνου 2 / οξυγόνου, το πίνουμε για να αναπληρώσουμε τα υγρά μας και να ξεδιψάσουμε.

Όταν ένα μωρό πίνει ΤΟΥ ΣΚΑΣΜΟΥ υγρά (γάλα) - συν όποια πίνουν και κάνα τίλιο σαν την δική μας, λόγο κολικών,... τί να το κάνει το ΕΠΙΠΛΕΟΝ υγρό, το νερό;

τα βρεφη που θηλαζουν αποκλειστικα δεν χρειαζονται επιπλεον νερακι...οσο ομως τρεφονται με φορμουλες,μπορουν να πιουν νερακι...τουλαχιστον αυτο μας ειχε πει η παιδιατρος και αφορουσε το πρωτο καλοκαιρι που ο μικρος ηταν 4 μηνων,να του δινουμε και νερακι αν θελει...εννοειτε βρασμενο

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...